“Τσιφλικάδες” ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Καλυβίων

Δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Κυριακή 10/10/2010
Του ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ

Οκτώ οικόπεδα αγόρασε μαζί με την σύζηγό του από το 1990 μέχρι σήμερα ο Πέτρος Φιλίππου, ενώ ο αντιδήμαρχος και στενός συνεργάτης του, Μιχάλης Αδάμης, αγόρασε δεκατρία οικόπεδα μέσα σε μια δεκαετία.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η επίμονη προσπάθεια του κ. Φιλίππου να πωλήσει ένα δημοτικό οικόπεδο σε περιοχή κοντά στο «GRAND REZORT LAGONISSI» σε τιμή χαμηλότερη από εκείνη που υπέδειξαν οι ορκωτοί λογιστές, ενώ την ίδια ώρα ο πιο στενός συνεργάτης του δημάρχου και αντιδήμαρχος αρμόδιος για τα οικονομικά κ. Μιχάλης Αδάμης, έχει εντυπωσιάσει την κοινή γνώμη της περιοχής με τις συνεχείς αγορές οικοπέδων-από κοινού με τη σύζυγό του- παρότι δηλώνει αγρότης με ελάχιστα εισοδήματα! Οι σχετικές κονταρομαχίες άρχισαν όταν τον περασμένο Ιούλιο η κυρία Χριστοφάκη κατήγγειλε την επιχειρούμενη πώληση ενός οικοπέδου 1.012 τ.μ. έναντι του ποσού των 567.000 ευρώ, αν και οι ορκωτοί λογιστές είχαν προσδιορίσει την αξία της γης στην περιοχή στα 900.000 ευρώ το στρέμμα. Το δημοτικό συμβούλιο έδωσε μεν την ομόφωνη έγκρισή του για να γίνει ο διαγωνισμός για την πώληση, όχι όμως και για το τελικό ποσό, το οποίο ενέκρινε η δημαρχιακή επιτροπή η σύνθεση της οποίας σε κάθε δήμο είναι συνήθως περισσότερο ελεγχόμενη από τον δήμαρχο.

Η αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ του κ. Φιλίππου και της δημοτικής κίνησης της κυρίας Χριστοφάκη, στην οποία προσχώρησαν και αντιφρονούντες δημοτικοί σύμβουλοι του σημερινού δημάρχου, διαφωνώντας με τις ενέργειές του, είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν γνωστές και μια σειρά από αγορές οικοπέδων που έκανε τόσο ο αντιδήμαρχος κ. Αδάμης με τη σύζυγό του κυρία Χρυσούλα Πρίφτη, όσο και ο κ. Φιλίππου με τη γυναίκα του – σε τρεις περιπτώσεις, μάλιστα, τα δυο ζεύγη αγοράζουν μαζί.

Συνολικά σύμφωνα με τα στοιχεία του Υποθηκοφυλακείου Κερατέας, έγινε γνωστό πως  ο κ. Αδάμης έχει κάνει την τελευταία δεκαετία οκτώ αγορές, η σύζυγός του πέντε, ο κ. Φιλίππου αγόρασε από το 2003 τρία οικόπεδα και συνολικά έξι κατά την εποχή που είναι δήμαρχος, η δε σύζυγός του κυρία Αικατερίνη Σωτηρίου προέβη σε δυο αγορές το 2000. Κανένας εκ των τεσσάρων δεν προέβη σε πώληση ακινήτου.

Σε ορισμένες περιπτώσεις προκαλεί εντύπωση η εξαιρετικά χαμηλή αντικειμενική αξία των οικοπέδων που αγοράζονται, έστω κι αν είναι αγροτεμάχια, ενώ σε άλλες γίνεται αγορά σε τιμή χαμηλότερη της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων.

Το θέμα έχει αναδειχθεί στην τοπική κοινωνία εξαιτίας του γεγονότος ότι το μεν ζεύγος Αδάμη είναι απλοί αγρότες χωρίς μεγάλα εισοδήματα, ο δε κ. Φιλίππου είναι τυπικά διορισμένος αρχαιολόγος στην Ύδρα, αλλά επί είκοσι χρόνια δεν έχει άλλη επαγγελματική ασχολία, αφού διατελεί δήμαρχος.

ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Οι αγορές κατά την περίοδο που είναι δήμαρχος (εκλέγεται συνεχώς από το 1990)

 • 1991 αγορά αγρού στη θέση Βαλομάνδρα, επιφανείας 200 τ.μ.
 • 1992 αγορά οικοπέδου επιφανείας 80,10 τ.μ. στο 135 Ο.Τ. στα Καλύβια
 • 1999 αγορά αγροτεμαχίου στη θέση Προϊθάτη, επιφανείας 637,40 τ.μ.  κατά ποσοστό 50%
 • 2003 αγορά αγροτεμαχίου στη θέση Καρελιώτη Καλυβίων, επιφανείας 604 τ.μ. . Αξία αγοράς 9.747,05 €
 • 2007 αγορά αγρού στη θέση Βαλομάνδρα, επιφανείας 471,70 τ.μ. Τίμημα 3.773,60 €
 • 2009 αγορά αγρού στη θέση Βαλομάνδρα, επιφανείας 235 τ.μ. Τίμημα 2.162 €
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ 

(ΣΥΖΥΓΟΣ ΠΕΤΡΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ)

 • 2000 αγορά αγροτεμαχίου στη θέση Προϊθάτη Καλυβίων, επιφανείας 1.115 τ.μ. κατά ποσοστό 50% (το υπόλοιπο ανήκει στον Μιχάλη Αδάμη). Τίμημα ολικό 5.519.000 δρχ.
 • 2000 αγορά αγροτεμαχίου στη ίδια  θέση (Προϊθάτη),  επιφανείας 849,10 τ.μ. κατά ποσοστό 50% εξ αδιαιρέτου. Τίμημα ολικό 4.023.045 δρχ. (το υπόλοιπο 50% ανήκει στην κυρία Χρυσούλα Πρίφτη

Σημείωση: Τα αναγραφόμενα ποσά ως τίμημα είναι αυτά των αντικειμενικών αξιών και όχι των πραγματικών.

ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ ΑΔΑΜΗ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΔΑΜΗΣ

 • 1988 αγορά αγροτεμαχίου στη θέση Κορακιού, της κτηματικής περιφέρειας Καλυβίων επιφανείας 942,50 τ.μ.
 • 2000 αγορά αγροτεμαχίου επιφανείας 80,10 τ.μ. στη θέση Προϊθάτη Καλυβίων επιφανείας 1.115 τ.μ. κατά 50 % (το άλλο 50% ανήκει στη κυρία Αικατερίνη Σωτηρίου του Ευαγγέλου
 • 2007 αγορά αγροτεμαχίου στη θέση Άγιος Ταξιάρχης, επιφανείας 642,60 τ.μ.
 • 2008 αγορά αγροτεμαχίου στη θέση Βάρκιζα  – Στάνικο, επιφανείας 468 τ.μ.
 • 2008 αγορά αγροτεμαχίου στη θέση Βάρκιζα  – Στάνικο, επιφανείας 468 τ.μ.
 • 2009 αγορά αγροτεμαχίου στη θέση Σαμάρθι εντός ΓΠΣ, εντός βιομηχανικής περιοχής, επιφανείας 1.567,67 τ.μ. κατά ποσοστό 50%, το άλλο  50%, ανήκει στην κυρία Χρυσούλα Πρίφτη, Τίμημα 90.000 € Αντικειμενική αξία 156.882 €.
 • 2009 αγορά αγροτεμαχίου στη θέση Βαλομάνδρα, επιφανείας 825 τ.μ. με αντικειμενική αξία 12.144 €
 • 2010 αγορά αγροτεμαχίου κατ΄ επικαρπία στη θέση Πουσιγκέρι  – Γούβα επιφανείας τ.μ. 4.725, αντικειμενικής αξίας 70.000 € (η ψιλή κυριότητα ανήκει στην κόρη του Ελένη Αδάμη.
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΠΡΙΦΤΗ
(ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΙΧΑΛΗ ΑΔΑΜΗ)

 • 1999 αγορά αγροτεμαχίου στη θέση Προϊθάτη, κατά ποσοστό 50% ΕΞ αδιαιρέτου συνολικής επιφανείας 637,40 τ.μ. (το το άλλο 50 % ανήκει στον Πέτρο Φιλίππου του Ιωάννη). Ολικό τίμημα 4.980.000 δρχ.
 • 2000 αγορά αγροτεμαχίου στη ίδια  θέση (Προϊθάτη),  επιφανείας 849,10 τ.μ. κατά ποσοστό 50% εξ αδιαιρέτου. Ολικό τίμημα 4.023.045 δρχ. (το υπόλοιπο 50% ανήκει στην κυρία Αικατερίνη Σωτηρίου).
 • 2005 αγορά αγροτεμαχίου στη θέση Μεταμόρφωση Νεκροταφείο, επιφανείας 2.016,50 τ.μ. σε ποσοστό 24 % με τίμημα 6.412,23 €
 • 2009 αγορά αγροτεμαχίου, επιφανείας 1.567,67 τ.μ. κατά ποσοστό 50% εξ αδιαιρέτου στη θέση Σαμάρθι εντός ΓΠΣ εντός Βιομηχανικής περιοχής  Τίμημα 90.000 € αντικειμενική αξία 156.822 € (Το υπόλοιπο 50% ανήκει στον Μιχαήλ Αδάμη).
 • 2009 αγορά αγροτεμαχίου στη θέση Προφάρτα Κικκινάδες επιφανείας 2.493 τ.μ. κατά ποσοστό 50% (το υπόλοιπο  50% ανήκει στην Μαρία Κουβαράκη). Ολικό Τίμημα 26.008,97 €.
Advertisements

15 Σχόλια to ““Τσιφλικάδες” ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Καλυβίων”

 1. Φίλε Ντο τα πρες κιτσιδε γκλιατ να μην εγκαταλείψεις την παρουσία σου.
  Έτσι αφήνεις τους άλλους να θεριεύουν. Μείνε λοιπόν και σχολίασε ότι πρέπει να σχολιαστεί.
  Ο κάθε ένας από εμάς έχει το δικαίωμα της ελεύθερης σκέψης και του ελεύθερου σχολιασμού.
  Ρι κετού μπασκ με μουα εδε τι τιερτ.

 2. Προς «Πρώτα ο Πολίτης» διαφήμηση δεν σκοπεύω να σου κάνω με τίποτα. Αν θέλεις να σχολιάζεις μπορείς να το κάνεις μέσα από το blog του «Αττικού Παρατηρητή».

 3. ντοντα πρεσ κοτσι δε γλιατε Says:

  γιατι κυριε φραγοπουλε ζβησατε το σχολιο μου???μηπως επειδη δεν ειναι υπερ του ζουμε μαζι???μην μου πειτε οτι ηταν υβριστικο!!!γιατι αυτα που διαβαζω απο τους κατακριτες του κ φιλιππου δεν ειναι???ειναι ανεπιτρεπτο αυτο που κανετε,και σιγουρα κατα τις ελευθεριας του λογου.ντροπη και μονο ντροπη!!!να ειστε σιγουρος οτι δεν θα σας ξαναενοχλισο,οχι μονο εγω αλλα και πολοι αλλοι…αφηστε λοιπον μονο τις αποψεις που θελετε εσεις να ακουγωνται,και να γραφονται…ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ

  • Το σχόλιο σου όχι μόνο ήταν υβριστικό αλλά εμετικό. Για να χρησιμοποιείσω μια λέξη που και εσύ χρησιμοποιείς. Σου αρέσει να χαρακτηρίζουν με αυτό τον τρόπο το σχόλιό σου; Δεν το θεωρείς υβριστικό.

   • ντοντα πρεσ κοτσι δε γλιατε Says:

    τι το υβριστικο η εμετικο ειχε???για θημιστε μου!δλδ στο πιο κατω σχολιο που λεει (φελε η λαμογιο)δεν ειναι υβριστικο???η επηδη αναφερετε στον κυριο φιλιππου δεν ειναι???πρεπει η δεν πρεπει να το διαγραψετε???εκτος αν ειναι μονο υβριστικα τα σχολια που αναφεροντε κατα του ζουμε μαζι!!!θα προτιμουσα να ειχατε ισα μετρα και σταθμα για ολα τα σχολια και οχι μονο σε επιλεγμενα!!!σας ευχαριστω που με ανεχτηκατε…

 4. μελετητικό γραφείο Says:

  Υπάρχει διαφθορά γιατί υπάρχουν kosmades να υποστηρίξουν τους διεφθαρμένους. θέλει ,λέει, ειδικούς για να καταλάβει ,τι ‘παίχτηκε’. Δεν είμαστε άξιοι της μοίρας μας;

  • Οι kosmades απαιτούν να σχολιάζετε επί της ουσίας τις απόψεις τους και όχι με αμπελοφιλοσοφίες

 5. Ρε που καταντήσαμε. Ζητάμε να μην υπάρχουν κουκουλοφόροι σχολιαστές και υπάρχουν χωρίς κουκούλα σχολιαστές που σχολιάζουν μόνο τους αντιπάλους τους.
  Τελικά εκλέγουμε δημάρχους ή κομματικούς δραγάτες?
  Μαύρο σε όλους όσους κατεβαίνουν με κομματική στήριξη.
  Σε όλους, όλων των αποχρώσεων.

 6. Θανάσης Λύτρας Says:

  Φελλέ, ο Μαντωνανάκης ρε, αυτός αγόρασε τα οικόπεδα για να σε δυσφημίσει. Λάσπη είναι που την φτυαρίζουν από το υποθηκοφυλακείο Κερατέας. Τα κερατιάτικα δεν μας είπες ποιος πληρώνει. Λαμόγιο.

 7. ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ Says:

  Ειναι αριστεροί ,με την τσέπη δεξιά!!!!!

 8. πρωτος πολιτης Says:

  συνχαρητηρια κυριοι φιλιππου και αδαμη. τιμισατε την ψηφο των δημοτων πλουτιζοντας αλλα δεν σας φτανουν ,ειστε αχορταγοι εχει πολυ φαγητο ο νεος δημος αντε αλλα τριαμιση χρονακια να φουσκοσουν οι λογαριασμοι εις υγεια των κουτων.νροπη σας

 9. μελετητικό γραφείο Says:

  Συμπεράσματα:
  1) Αν και ταγμένοι να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον οι εν λόγω κύριοι,, δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να μην δηλώνουν στην εφορία το πραγματικό τίμημα των συμβολαίων , που είναι πολλαπλάσιο της αντικειμενικής αξίας , ‘κλέβοντας’ έτσι την εφορία και στερώντας το δημόσιο από την είσπραξη φόρων.. Θα μου πείτε βέβαια είναι κάτι που το κάνουν όλοι. Όμως αυτοί οι κύριοι δηλώνουν υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος- δεν είναι σαν όλους εμάς τους υπόλοιπους (κατά τα άλλα κάποιους τους ενόχλησε το ‘όλοι μαζί τα φάγαμε’, αλλά αυτό είναι ‘άλλου παπά ευαγγέλιο’).
  2) Οι αγορές αυτές έγιναν αντί πραγματικού τιμήματος πολύ υψηλού, που δεν δικαιολογείται για μισθοσυντήρητους. Σε αυτές πρέπει να προσμετρηθεί το εάν οι κύριοι αυτοί , κατά την διάρκεια της θητείας τους, έκτισαν σπίτια και ποιο είναι το κόστος τους. Ο Πέτρος Φιλίππου πρέπει να έχει κτίσει σπίτι κατά την διάρκεια της θητείας του.
  3) Οι αγορές αυτές έγιναν προφανώς για επένδυση, οι οποίες είναι αυτονόητο ότι εκπροσωπούν ένα μέρος μόνον τις διαθέσιμης περιουσίας τους. Ανάλογες θα είναι οι επενδύσεις τους σε καταθέσεις, μετοχές και άλλες παρόμοιες τοποθετήσεις χρημάτων, με αποτέλεσμα αυτοί οι ‘υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος’ να διαθέτουν μεγάλη περιουσία, αποκτηθείσα κατά την διάρκεια της θητείας τους.
  4) Επειδή προκαλεί τουλάχιστον εντύπωση η αγορά αγροτεμαχίων που προφανώς δεν προορίζονται για αγροτική εκμετάλλευση , θα πρέπει να διερευνηθεί ο χρόνος αγοράς τους σε συνδυασμό με τυχόν ένταξή τους στο σχέδιο πόλεως και κυρίως να διερευνηθεί ο χρόνος αγοράς σε συνδυασμό με το στάδιο της διαδικασίας ένταξης και ποιοί γνώριζαν τις λεπτομέρεις της την εποχή εκείνη λόγω της θέσης τους. Γιατί εδώ φαίνεται ότι οι κύριοι αυτοί αγόρασαν αγροτεμάχια, που ήξεραν ότι μετά θα γίνουν οικόπεδα και μάλιστα διαμορφωμένα από μελετητή ,του οποίου είναι ουσιαστικοί εργοδότες, με τις ‘πλάτες’ του δήμου. Πάντως κάποια ακίνητα αγοράστηκαν ‘αγροτεμάχια’ σε περιοχές που είναι γνωστό ότι εν συνεχεία εντάχθηκαν ή εντάσσονται στο σχέδιο πόλεως.
  5) Το βέβαιο είναι ένα: άνθρωποι που αγοράζουν συνέχεια ακίνητα και μάλιστα ‘συνεταιρικά’, που επιδιώκουν δηλαδή τον πλουτισμό, αποκλίνουν από τον μέσο όρο του ανθρώπου, όπως πρέπει να είναι όταν του ανατίθεται να υπηρετήσει την κοινωνία από δημόσιο αξίωμα. Και ο καθένας μας ας αναλογιστεί από το έτος 1990 και μέχρι σήμερα τι ακίνητα έχει αποκτήσει και θα καταλάβει τι ρόλο παίζουν οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι ΟΦΕΙΛΟΥΝ να ενημερώσουν άμεσα ΟΛΟΥΣ μας 1) το αληθινό τίμημα αγοράς των ακινήτων αυτών, δηλαδή ΠΟΣΑ λεφτά διέθεσαν για να αποκτήσουν τα ακίνητα αυτά, 2) που βρήκαν μέχρι και το τελευταίο λεπτό του ευρώ για τις αγορές αυτές και αν δήλωσαν τα χρήματα αυτά για να φορολογηθούν και 3) τι άλλα περιουσιακά στοιχεία διαθέτουν σε καταθέσεις, μετοχές, άλλα ακίνητα και γενικά αξίες.
  Ως γνωστον οι πολιτικοί οφείλουν να κατοικούν σε γυάλινα σπίτια και αυτοί οι κύριοι μόνον αυτό δεν κάνουν.
  Και φυσικά τα ίδια βέβαια ισχύουν και για όλους τους άλλους αιρετούς.

  • ντουα γκρουα? Says:

   δηλαδη μας λες οτι εσυ εισαι(λαμογιο)αλλα δεν πιανετε γιατι δεν εισαι δημαρχος η αντιδημαρχος!!!ασε μας ρε φιλε ολοι εισαγελεις γινατε εδω μεσα,πηγενε σε καμια εκπομπη του extra να δικασεις και εσυ,αντε πουλακι μου αντε μαναρι μουαντε αφθαρτε μου εσυ…

 10. fokianos 2005 Says:

  Σπουδαίοι επιχειρηματίες οι δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι Καλυβίων. Αγοράζουν εκτός σχεδίου φτηνά αγροκτήματα και θα τα μεταπωλήσουν μετά από κάμποσα χρόνια με μεγάλο κέρδος αφού έχουν πληροφορίες που τους λένε ότι οι περιοχές αυτές θα μπουν στο σχέδιο πόλης και θα υπερδιπλασιαστούν οι τιμές των οικοπέδων τους!! Ρε τι αριστεροί είναι αυτοί; την τσέπη τους κοιτάνε μόνο!! Γιαυτό δεν πρέπει να του ψηφίσει κανείς. Ψηφίστε νέους και ανθρώπους που δεν έχουν βρεθεί σε θέσεις εξουσίας. Βέβαια θα μου πει κάποιος αυτοί είναι πεινασμένοι και θα κάνουν και αυτοί τα ίδια που έκαναν και οι προηγούμενοι. Τότε τι άλλη λύση βλέπεται; Αν γίνει δήμαρχος ο Μπιθημήτρης θα δίνει μέρος του μισθού του δημάρχου στο κόμμα που τον ανέδειξε όπως κάνει η Παπαρήγα;

  • Τελικά είναι «Τσιφλικάς» ο δήμαρχος Καλυβίων; Με αυτά που διάβασα δεν έβγαλα αυτό το συμπέρασμα. Το ότι αγόρασε οικόπεδα που μπήκαν στο σχέδιο ενώ ήταν άγνωστο ότι θα μπουν θέλει επιβεβαίωση από κάποιον ειδικό. Ότι αναγράφεται μικρότερο τίμημα στο συμβόλαιο από το πραγματικό είναι κάτι που εφαρμόζεται καθολικά από όλους και αν μου βρείτε κάποιον αγοραστή που έβαλε οικειοθελώς το πραγματικό τίμημα σε συμβόλαιο θα του δώσω τα εύσημα. Αν γραφόταν ότι ο δήμαρχος έπαιξε στο χρηματηστήριο και έχασε μεγάλα ποσά σίγουρα θα μου δημιουργούσε αντιπάθεια.
   Ένα οικόπεδο πχ. στη Σαρωνίδα το 1999 έκανε περίπου 17 εκατομμύρια δρχ (στο συμβόλαιο δηλωνόταν 4 εκατομμύρια) και σήμερα κάνει 400 χιλιάδες ευρώ τουλάχιστον. Η υπεραξία των οικοπέδων του δημάρχου είναι μεγαλύτερη;
   Το ότι συνηθίζουμε όλοι να βάζουμε μικρότερο τίμημα δε σημαίνει αυτομάτως ότι θέλουμε να κλέψουμε το κράτος. Μπορεί να σημαίνει ότι η φορολόγηση είναι υπερβολική και αδυνατούμε να ανταποκριθούμε.
   Πάντως όπως και να΄χει για να βγάλω συμπεράσματα θα χρειαστώ τις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων 10-15 χρόνων των εμπλεκομένων και φυσικά το Ε9 τους. Δηλαδή να δω τι αγόρασαν αλλά και τι πούλησαν.
   Αλήθεια η έταιρη συνδιεκδικήτρια του Δήμου αν και επιχειρηματίας είναι καθ΄ όλα νόμιμη; Γιατί υπάρχει από την πλευρά των μέσων ενημέρωσης τόση προβολή (μη εξαιρουμένου και του συγκεκριμένου blog). Μήπως τα συμφέροντα στο νέο δήμο είναι μεγάλα και προωθούμε αυτόν που θα κάνει καλύτερα τη δουλειά μας; Kάνω και εγώ μερικές υποθέσεις …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: