Άρχισαν τα όργανα. Αναφορά – καταγγελία πολιτών στον Εισαγγελέα

Για τις καντίνες του δήμου Σαρωνικού στην Ανάβυσσο

Αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών και στις υπερκείμενες αρχές του δήμου Σαρωνικού, κοινοποίησαν δημότες οι οποίοι υπογράφουν ως  «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ», καταγγέλωντας καταπάτηση του νόμου αλλά και των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου, με την «ανοχή» και την «προστασία» αντιδημάρχων, για το θέμα της εγκατάστασης καντινών στις παραλίες της Αναβύσσου.

Το κείμενο της αναφοράς έχει ως ακολούθως:

Προς:

 • Εισαγγελέα Αθηνών
 • Περιφερειάρχη Αττικής
 • ΚΥΔ Ανατολικής Αττικής
 • Ε.Τ.Α.
 • Δήμαρχο Δήμου Σαρωνικού
 • Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Μον/κης Α.Ε.
 • κ. Χριστοφάκη Χριστίνα
 • κ. Βολάκο Νίκο
 • κ. Μπιθυμήτρη Γεώργιο
 • Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής
 • Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου
 • Αστυνομικό Τμήμα Αναβύσσου
 • Λιμενικό Σταθμό Παλαιάς Φώκαιας
 • ΔΕΗ Λαυρίου
 • Πολεοδομία Μαρκοπούλου
 • ΔΟΥ Λαυρίου
 • Αττικό Παρατηρητή

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Λερναία Ύδρα της παρανομίας, της ατασθαλίας, της κοινωνικής αναταραχής και της αναρχίας, με τη σφραγίδα του Δήμου Σαρωνικού και ιδιαίτερα του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου Γιώργου Τζιβίλογλου, θεριεύει και μεγαλώνει καταπατώντας νόμους, βασικές κοινωνικές αρχές και αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαρωνικού. Οι καντίνες στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Σαρωνικού που δόθηκαν μετά τον διαγωνισμό της Μονομετοχικής Α.Ε. του Δήμου, ενώ θα έπρεπε να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν σύμφωνα , με το Νόμο 2971, με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και με τους όρους του διαγωνισμού της Μ.Α.Ε., αυτές λειτουργούν ως καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αφού δεν είναι τροχήλατες κατασκευές διαστάσεων 25 τ.μ., και σύμφωνα με το νόμο και τις διατάξεις μπορούν να πωλούν μόνο συσκευασμένα και τυποποιημένα προϊόντα χωρίς αλκοόλ, αυτές αντίθετα έχουν μηχανές παρασκευής καφέ, παρασκευαστήριο σάντουιτς, σνακ, σαλάτες κλπ και φυσικά μουσική χωρίς να έχουν άδειες για όλα αυτά.

Ειδικά, α) Οι υπερθεματιστές των δύο καντινών στο Μαύρο Λιθάρι έχουν τοποθετήσει ξύλινα κτίρια περίπου 100 τ.µ, το κάθε ένα πάνω στον αιγιαλό, σε καμία περίπτωση δεν είναι τροχήλατο, έχουν παρασκευαστήριο, λάντζα, αναπτύσσουν σκαμπό κ.α., παίζουν μουσική λειτουργούν ως καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, έχουν καταλάβει όλη τη παραλία και τον αιγιαλό, αφού ούτε την απόσταση μεταξύ της κάθε παραχώρησης των ομπρελοκαθισμάτων, των 100 μέτρων δεν έχουν αφήσει, έχουν καταλάβει όλο το κομμάτι της παραλίας, και το κυριότερο ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑPAXΩPHΣH ΚΑΙ ΛΕΤΟΥΡΓΙΑ TOΥΣ και κανείς δεν γνωρίζει τον αριθμό των ομπρελών και των ξαπλώστρων που πρέπει να έχουν, επιπλέον ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΔΡΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ, χωρίς να έχουν οικοδομική άδεια. Το επισφράγισμα όλης της παρανομίας και της φοροδιαφυγής γίνεται με το να λειτουργούν με ταμειακές μηχανές σε ΑΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ, από αυτά που υπερθεμάτισαν στο διαγωνισμό και όλα αυτά βέβαια με την ανέχεια και τη προστασία του Δήμου Σαρωνικού.

β) Στον Άγιο Νικόλαο Αναβύσσου, ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΟ ΣΕ APXAΙΟΛOΓIΚO ΧΩΡΟ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ OIKOΔOMΙΚH ΑΔΕΙΑ Ο ΥΠΕΡΘΕΜΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΚΑΙ ΕΔΡΑΖΕΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΞΥΛΙΝΟ ΚΤΙΡΙΟ, ανάλογο με αυτά στο Μαύρο Λιθάρι, μάλιστα ενώ είχαν σταματήσει τις κατασκευές μετά τις καταγγελίες, σήμερα τις συνεχίζουν ανενόχλητοι με την παρουσία και τη προστασία των Αντιδημάρχων Γιώργου Τζιβiλογλου, Μιχάλη Αδάμη και την ανοχή και τα στραβά μάτια του Αστυνομικού Τμήματος και του Λιμεναρχείου. Και εδώ η άδεια παραχώρησης στερείται τοπογραφικού της παραχώρησης για δε, τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες δεν αναγράφει τον αριθμό που πρέπει να τοποθετηθούν και επιπλέον γίνονται εργασίες ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ του «AΚΙNHTOΥ» από το Δήμο.

γ) Στη παραλία Αλυκών Αναβύσσου με τη παρουσία και τη προστασία πάλι των Αντιδημάρχων Γιώργου Τζιβiλογλου και Μιχάλη Αδάμη, οι οποίοι μάλιστα προπηλάκισαν τους Αστυνομικούς και τους Λιμενικούς που βρέθηκαν εκεί τη μέρα, όπου παρουσία όλων ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ AΣTYNOMlΚΩN και ΛlMENIΚΩN, πάνω στον Αιγιαλό, ο υπερθεματιστής του διαγωνισμού, ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΚΑΙ ΕΔΡΑΣΕ ΣΤΑΘΕΡΑ έτοιμο ξύλινο κτίριο πλέον των 25 τ.µ.!!!, στα πρότυπα και αυτό των κτιρίων του Μαύρου Λιθαριού, με σκοπό και αυτό να λειτουργήσει ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, Και εδώ η άδεια παραχώρησης στερείται τοπογραφικού της παραχώρησης για δε, τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες δεν αναγράφει τον αριθμό που πρέπει να τοποθετηθούν επιπλέον το ο Δήμος προχώρησε σε ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ του «ΑΚΙΝΗΤΟΥ».

Έγκλημα διαπράττετε κύριοι όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων του Δήμου Σαρωνικού. Όλη σας η προεκλογική εκστρατεία κ. Φιλίππου και των συνυποψήφιων – σας αναφερόταν στις παρανομίας που είχε διαπράξει, σε σχέση με τις καντίνες των παραλίων, ο πρώην Δήμαρχος Σάββας Γκέραλης και η τοπική κοινωνία και όλος ο Δήμος αποφάνθηκε για αυτό. Σας περιμένουν χειρότερα και όχι στις επόμενες εκλογές που όπως διατείνεστε και διαδίδετε δεν θα είστε υποψήφιος και θα έχετε πάει στο σπίτι σας, ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ, ΑΜΕΣΑ, ΣΗΜΕΡΑ.

Στο βωμό του χρήματος και στο όνομα της ανέλεγκτης Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Τοπικών Αρχών τηρείτε 100 μέτρα και 100 σταθμά προκειμένου να εξυπηρετηθούν κάποιοι. ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ, ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ.

Σαρωνικός 30 Μαΐου 2011
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Advertisements

30 Σχόλια to “Άρχισαν τα όργανα. Αναφορά – καταγγελία πολιτών στον Εισαγγελέα”

 1. Κατίνα Τζαμπματζού Says:

  Η τήρηση της νομιμότητας είναι κατά τη γνώμη μου ο τρόπος για να συμβιώνουμε π.χ. οι καταστηματάρχες με τους καντινιέρηδες – η κυρία που θέλει ξαπλώστρα και η κυρία που προτιμά τις ομπρέλες που προσφέρονται από τους χορηγούς δωρεαν -κ.ο.κ.. (προσωπικά προτιμώ τις δωρεάν προσφερόμες.)
  Οι σχετικές διατάξεις υπάρχουν και προβλέπουν τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των καντινών. Όμως παρατηρούμε ότι αυτοί οι οποίοι υποχρεούνται να παρακολουθούν την τήρηση τους και να επιβάλουν τις σχετικές κυρώσεις (αιρετοί, αστυνομικοί,) συμπεριφέρονται σαν «αφανείς εταίροι» των καντινιέρηδεων . Αυτή είναι η δική μου ένσταση στην εκμετάλευση των παραλιών από τους Δήμους και σ’ αυτό το σκέλος καταλαβαίνω τους «ανεξάρτητους»,,,,,

 2. έχει πολύ πλάκα να διαβάζεις την κάθε μπαρούφα που λένε μερικοί εδω μέσα …… μπαρούφα βέβαια για έμενα που είμαι έξω από τον χορό, για τους «καντινιεριδες» και τους λοιπούς επαγγελματίες της περιοχής όμως η κάθε παπάρα που λέει ο καθένας πονάει … πονάει γιατί πληρώσανε στον δήμο, στην εφορία, στο ΙΚΑ, στο ΤΕΒΕ στην ΔΕΗ, σε αυτόν που τους έφτιαξε το μαγαζί, στους προμηθευτές τους, κτλ και απέκτησαν το δικαίωμα με νόμιμες διαδικασίες να χτίσουν «παλάτια» στην άμμο, το αν αυτά τα παλάτια είναι αισθητικά όμορφα η όχι είναι σχετικό με το γούστο και την κουλτούρα που έχει ο καθένας μας… το θέμα όμως είναι άλλο, ζω στην Σαρωνίδα 22-23 χρόνια και οταν άνοιξαν καντίνες χάρηκα γιατί θα γέμιζε η περιοχή νεολαία και κόσμο…. ο οποίος μετά την παραλία θα παει να φάει το σουβλάκι του, να αγοράσει τα τσιγάρα του, και ίσως να παει και σε κάποιο άλλο μαγαζί της περιοχής να αφήσει τα όμορφα χρήματα του, μιας περιοχής που μια μερίδα δεινοσαύρων που κατέβηκαν από τα χωρία τους και βρήκαν στην Σαρωνίδα το «κεφαλοχώρι» που μπορούν να πουλάνε μούρη και να το παίζουν κάποιοι… (όλο δήθεν και τουπέ και άμα τους γυρίσεις ανάποδα θα πέσουν μόνο κάτι γραμμάτια και κάτι απλήρωτες επιταγές). στην προσπάθεια τους λοιπόν αυτή το Μονό που ξέρουν να κάνουν είναι να κουτσομπολεύουν και να κατηγορούν όπως κάνανε στο καφενείο του χωρίου τους όταν βοσκανε τα πρόβατα …… κουβέντες χωρίς νόημα για το αν το λεωφορείο έφερε τους «κακούς» Πακιστανούς στην γειτονία μας και πρέπει να φυγει , για το πόσο κάνει η μπύρα στο super market και πόσο την πουλάνε οι «κλέφτες» με τις καντίνες, για τον κώλο της κυρα Μαρίας απέναντι και για τα ζαντολαστιχα που βάλανε στο «εργαλείο» ………
  Αυτοί λοιπόν οι δεινόσαυροι διώχνουν τον κόσμο από την περιοχή και υποβαθμίζουν τις περιουσίες μας με τις «προοδευτικές» ιδέες τους, δεν λέω ότι η περιοχή πρέπει να γίνει ένα απέραντο club που να παίζει μουσική από το πρωι μέχρι το βράδυ…. πρέπει όμως να υπάρχει ανάπτυξη και δραστηριότητα για όλους ….
  οι «καντίνες» λοιπόν κατά την γνώμη μου καλώς υπάρχουν δίνουν Ζωή στην παραλία την καθαρίζουν, προσφέρουν ανθρώπινες συνθήκες για να κάνει κάποιος το μπάνιο του και να χαλαρώσει και επίσης άμα κάποιος γουστάρει μπορεί να αγοράσει τα προϊόντα που πουλάνε… άμα δεν γουστάρει φτιάχνει καφέ από το σπίτι του, παίρνει την μπύρα από το ψυγείο του, και τα κεφτεδακια με το ταπερακι και κάνει δουλεία του …. δικαίωμα μου έμενα να αγοράζω καφέ από τις καντίνες , δικαίωμα σου και εσένα να τον φέρνεις από το σπίτι σου, το πρόβλημα δεν έχω καταλάβει ποιο είναι ???
  αν όλες οι παράλιες της περιοχής ήταν ανθρωπινές και οργανωμένες από την πολιτεία δεν θα είχαμε αυτήν την κουβέντα, θα είχε ο καθένας μας την επιλογή να παει όπου θέλει και να περάσει το ίδιο καλά, αυτήν τιν στιγμή όμως δεν καταλαβαίνουμε το εξής ….η Ελλάδα είναι μια χώρα που η μόνη βιομηχανία που έχει είναι η ρουφιανιά, το κουτσομπολιό και ο ήλιος … τα 2 πρώτα αν και είμαστε πρωταθλητές είναι εντελώς άχρηστα το 3ο είναι το μόνο που μπορεί να μας κάνει σαν χώρα να έχουμε το κεφάλι ψηλά, ας ασχοληθούν επιτέλους με σοβαρότητα οι αρμόδιοι με τον τουρισμό μας και τα προβλήματα του και μετά τα ξαναλέμε ….. μέχρι τότε στο απέραντο τρελοκομείο θα βασιλεύει η αναρχία η ανέχεια και η λογική του ας τα πάρω σήμερα και δεν βαριέσαι και κάθε χρόνο θα λέμε τα ίδια ακριβώς όπως κάνουμε τόσα χρόνια

 3. Νικολέττα Καπερώνη Says:

  Επί «προσωπικού»!
  Αγαπητοί Φίλοι,
  Αισθάνομαι την υποχρέωση να ομολογήσω δημόσια ότι ουδεμία σχέση έχω με την κίνηση των «ενεργών πολιτών» που έστειλε την παραπάνω επιστολή. Σέβομαι το δίκιο τους αλλά διατηρώ το δικαίωμα να διαφωνώ για κάποια πράγματα, όπως π.χ. το «ανώνυμο» της καταγγελίας. Όποιος καταγγέλλει πρέπει να αναλαμβάνει και την ευθύνη της υπογραφής του!
  Σχετικά με τις καντίνες, ΠΟΤΕ δεν ασχολήθηκα με καμία καντίνα εκτός του BOLIVAR και αυτό για συγκεκριμένους λόγους που είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε θελήσει να ενημερωθεί (ακόμα και του Αττικού Παρατηρητή που τόσο με έχει λοιδορήσει) να συναντηθούμε – όταν οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις το επιτρέψουν – να τα πούμε από κοντά. Το εάν οι καντίνες λειτουργούν παράνομα ή όχι είναι …δουλειά των 16 (!) εξωραϊστικών σωματείων της Αναβύσσου να ασχοληθούν και του οικείου Α.Τ., δεν είναι δουλειά δική μου…
  Σχετικά με τους αστυνομικούς του Α.Τ. Αναβύσσου, πράγματι τους κατηγόρησα για «ανεπάρκεια στην άσκηση των καθηκόντων τους» διότι μου έλεγαν ότι το μοναδικό περιπολικό που είχαν ήταν μονίμως …χαλασμένο, «πώς είναι δυνατόν να μην μπορούν να συλλάβουν κάποιον που με απειλούσε και είχε 5 εντάλματα σύλληψης…» κλπ και ο αστυνομικός Β.Κ. έξαλλος μου είπε: «Τι θέλετε να πείτε Κυρία μου ότι τα …παίρνουμε?» τότε του απάντησα «Εσείς το λέτε αυτό, δεν το λέω εγώ! Εγώ σας είπα ότι δεν κάνετε σωστά τη δουλειά σας για την οποίαν πληρώνεσθε!». Αυτό ήταν το αδίκημα (!) που καταδικάστηκα 17 μήνες φυλακή. Βέβαια θα αθωωθώ στο Εφετείο, αλλά όλα αυτά δεν «περιποιούν τιμή» στην ελληνική αστυνομία που στέλνει δύο φορές στο αυτόφωρο μία υποψήφια δήμαρχο. Τη πρώτη φορά με ψευδομάρτυρες την κόρη του καταζητούμενου ξενοδόχου και τον γιο της αναπληρώτριας δημάρχου και τη δεύτερη για τα παραπάνω… Και μία λεπτομέρεια. Οι χειροπέδες και τις δύο φορές ήταν πολύ μεγάλες για τα χέρια μου… τα έβγαζα λοιπόν κάποιες φορές μέσα από αυτές γιατί ήταν βαριές, ξεκούραζα τα χέρια μου λίγο και μετά τα ξανάβαζα …μέσα!» γιατί έπρεπε να σεβαστώ το Νόμο. Όμως πώς να σεβαστώ όσα γίνονται πολλές φορές καθ’ υπέρβαση του Νόμου? Αφήνω σε Εσάς την απάντηση…
  Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας,
  Φιλικά
  Νικολέττα Καπερώνη

 4. ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Η ΕΝΕΡΓΟΙ ΑΛΛΗΤΕΣ Η ΚΑΠΕΡΩΝΗ ΤΟΛΜΗΣΕ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΦΑΓΕ 17 ΜΗΝΕΣ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΕΣΤΑΙ?
  ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΣΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟ ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΑΓΩΡΑΖΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΣΥΓΟΥΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΕΙ .ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΗΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΛΕΨΙΑ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ,ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΩΝΑΞΤΕ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ,ΟΥΤΕ Ο ΛΑΟΣ,ΑΛΛΑΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΟ ΜΕΛΟΝ ΤΟΥΣ

 5. λουομενος Says:

  ΠΡΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΙΟΤΗΣ¨¨¨¨για ποια μαθηματικα μου λες και πρασινα αλογα το 1/3 λεω,ειναι τοσο απλο αλλα δυσκολο να το καταλαβεις!!!με δικαιωμα αντιτιμου,και στην προκιμενη περιπτωση ΔΕΝ χρεονωνται,που ειναι το λαθος???οσο για τις κατασκευες αν νομιζεις οτι το 2011 ειναι ομορφο και ομορο προς την παραλια και αισθητικα καλαισθητο μια ασπρη κινιτη καντινα τοτε εχεις ασχημο εως πολυ κακο γουστο!!!τους νομους για τις κινιτες τους διαβασες,δεν τους εχω γραψει εγω τους (κατεβασα)απο το υπουργειο.δεν μιλισα για το bolivar μιλαω γενικως για τις καντινες στις παραλιες μας,δεν (πινω)τον καφε μου τσαμπα οπως λες,μα αντιθετως καποιοι σαν και εσενα πανε απο μαγαζι σε μαγαζι (σαν καταδοτες)μπας και πιουν κανενα καφεδακο τσαμπα!τα μαθηματικα σου πτυχια να τα χρησιμοποιεις εκει που μπορεις και πρεπει…γκριζο καθεστως φιλε μου εχουν τα κατεχωμενα στην κυπρο,και αυτο το επιβαλανε καποτε καποιοι που ειχαν ιδεες σαν τις δικες σου…πιστεψεμε δεν εχω κανενα οφελος απο τις καντινες αλλα (γουσταρω)το καλοκαιρι να το περασω (τουλαχιστον τα απογευματα που τελειωνω την δουλεια μου)να παω σε παραλια που εχει καντινα(κατα προτιμιση ΟΧΙ κινιτη)να χαλαρωσω πινωντας καφε,μπυρα,ποτο και ακουγωντας μουσικη για να ξεφυγω απο κατι τυπους σαν και εσενα που δυστυχως εχει γεμισει η ελλαδα και μας εχουν κανει να συμπεριφερωμαστε σαν ζωα προς τους επαγγελματιες εστω και αν η δουλεια τους ειναι μεσα στην θαλασσα!!! Η ΕΛΛΑΔΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΟΝΟ ΗΛΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ παρτε την και αυτη απο τον κοσμο τωρα να παμε ολοι μαζι στο τρελαδικο!!!!!!ΟΛΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΓΙΝΑΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!!!!

 6. ΚΑΦΚΑΣ Says:

  Καλέ…δημότες και επιχειρηματίες…έχετε προβλήματα;
  Υπάρχει ο…Συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης, τον ξεχάσατε κιόλας;
  Δώστε καμιά δουλειά στον άνθρωπο και μην ταράζεστε μεταξύ σας.
  Αυτός θα σας τα διορθώσει και θα δώσει λύσεις για όλα!!! Καλό ε;
  Καλό καλοκαίρι με υγεία πρώτα – πρώτα και μετά όλα τα άλλα.

 7. Κάθε κίνηση του κάθε δημόσιου φορέα μεταφράζεται από τους πολίτες κατά το δοκούν.
  Το δίκιο είναι ανάμεσα στις δύο περιπτώσεις λίγο πολύ.
  Χρειάζεται περίσκεψη και πάνω από όλα συμμετοχικές διαδικασίες.
  Δεν μπορεί οι πολίτες να καταγγέλουν και δεν μπορεί η κάθε εξουσία να πράττει χωρίς την γνώμη του λαού.
  Ο Δήμος, ο κάθε Δήμος οφείλει να γνωρίζει ότι οι πολίτες εκτός από υποχρεώσεις έχουν και δικαιώματα.
  Τα σπίτια μας, για να μπω στο θέμα, έχουν γίνει έρμαια των διαθέσεων του κάθε διαρρήκτη.
  Προ ημερών είδα από μακριά ένα μικρό φορτηγό, παλαιοπώλη, πλήρες οικοσκευών.
  Δεν αποκλείεται κάποιοι να άδειασαν το σπίτι κάποιου συντοπίτη μας.
  Η αστυνομία πρέπει να ελέγχει τα αυτοκίνητα αυτά και να απαιτεί την εξήγηση των οδηγών τους για το προιόν που μεταφέρουν.
  Έτσι μπορεί να αποδειχθούν πολλές παράνομες πράξεις όλων αυτών των παλαιοπωλών και να απαλλαγούμε από αυτήν την μάστιγα.
  Μην αφήνετε λοιπόν ατιμώρητούς όλους αυτούς κύριοι των Δήμων και της Αστυνομίας. Βγείτε από τα γραφεία σας και τις καρέκλες σας.

 8. λουομενος Says:

  λοιπον λοιπον εχουμε και λεμε,καλα το συνταξε ο (δικηγορος)σας κυριοι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ–ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ αρχισατε (πολεμο)και δυστυχως ΔΕΝ θα τελειωσει ετσι απλα…ΑΝ λεω ΑΝ αρχισουν τωρα αυτοι που εχουν τις καντινες και σας (ταραξουν)στις καταγγελιες(πολεοδομια,ικα,σδοε,κτλπ)να δουμε ποσα απιδια βαζει ο σακος!!!να δουμε ποσοι απο εσας ειναι(νομιμοι)ολο και κατι θα υπαρχει!ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΣΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ και ο θεος να βαλει το χερι του…ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΤΕ ΕΣΕΙΣ (ΚΥΡΙΟΙ)ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ!αφηστε λοιπον στην περιοχη να φερουν κοσμο οι καντινες,γιατι δυστυχως μονο αυτες φερνουν μεχρι τωρα,καντε κατι εποικοδομητικο να αναβαθμιστει η περιοχη και οχι μονο κατταγκελιες για τις καντινες,και στο τελος,τελος δεν ειδα και καμια παραλια ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ ολες ειναι ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ και παλι καλα που υπαρχουν και οι καντινιερηδες και τις ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ,αν δεν(γουσταρετε)ξαπλωστρα και μετα κανενα ντουζακι(εγκλημα που βαζει νερο ο δημος για να ξεπλενωνται τα παιδια μας!!!)τραβατε να κανετε μπανιο σε ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΘΑΡΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΕΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΑΝΔΡΙΚΕΛΑ ΚΑΠΟΙΩΝ΄΄ΛΙΓΟ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ΄΄΄΄΄΄ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΣΙΧΑΘΕΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ (ΚΥΡΙΟΙ)ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ …Ε Ρ Χ Ο Ν Τ ΑΙ!!!

  • ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ,
   ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.

 9. Μιχάλης Τσουρής Says:

  ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΝΥΜΕΣ.

 10. Λαγονήσι Says:

  Θα ήθελα να σας ενημερώσω με τα εξής. Είμαι μόνιμος κάτοικος στην περιοχή Λαγονησίου από το 1975. Οι καντίνες ποτέ δεν με ενόχλησαν ίσα- ίσα το αντίθετο. Σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε είναι μια ανάσα να πηγαίνω με το παιδί μου και να έχω τσάμπα ομπρέλα και ξαπλώστρα. Θέλεις να πάρεις καφέ ή παγωτό τα αγοράζεις, δεν θέλεις δεν αγοράζεις τίποτα. Κανείς δεν σε διώχνει από την παραλία. Εγώ προσωπικά φοβάμαι ότι τα άτομα που πήρανε τις καντίνες σε κλειστό διαγωνισμό μεν αλλά πανάκριβα δε σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να βγάλουν τα χρήματα τους. Αλλά το παραπάνω ήταν επιλογή τους, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το γιατί ο Δήμαρχος πλειστηρίασε προβληματικές καντίνες όταν μάλιστα δεν αναφέρθηκε πουθενά η καντίνα του Αγίου Νικολάου στο Λαγονήσι.
  Όσα χρόνια με θυμάμαι την έχουν η ίδιοι. Ας μην γελιόμαστε λοιπόν και ας δεχτούμε την εξής αλήθεια: ότι θέλουν κάνουν στα Δημοτικά συμβούλια έχοντας την πλειοψηφία αυτό είναι και το θέμα και που με ενοχλεί αφάνταστα και δεν παριστάμε πλέον. Βεβαίως ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι σημαντικός αλλά και πάλι η πλειοψηφία κερδίζει.
  Επίσης το κωμικοτραγικό είναι ότι ασχολούμαστε με τις καντίνες όταν κάθε βράδυ κινδυνεύουμε αφού δεν υπάρχει αστυνόμευση και οι κλέφτες ανοίγουν τα σπίτια μας.
  Αγαπητοί μου καρφί δεν μου καίγετε για τις καντίνες όταν δεν ξέρω πως και αν θα ξυπνήσω το πρωί για να πάω στην καντίνα ή να πάω στην δουλειά μου. Είτε είναι εξοχικά είτε είναι μόνιμες κατοικίες κάθε βράδυ μας κλέβουν. Και το δίπλα και το απέναντι μου εξοχικό σπίτι τα ανοίξανε προ μίας εβδομάδας. Παντού ακούω κρούσματα. Τι θα γίνει με αυτή την ανασφάλεια που ζούμε. Βγαίνω από το αμάξι μου και μέχρι να εισέρθω της οικίας μου με κόβει κρύος ιδρώτας (έχοντας και ένα μικρό παιδί).
  Σας παρακαλώ ας σοβαρευτούμε και να δούμε αυτό το σοβαρότατο θέμα των περιοχών μας διότι τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους και θα γίνουν δυσκολότερα αλλά το να μην νιώθεις ασφάλεια είναι ότι χειρότερο.
  Το πολυτιμότερο αγαθό μετά την υγεία, είναι η ελευθερία.
  Σας παρακαλώ όλοι μαζί να συγκεντρωθούμε και να ενωθούμε έτσι ώστε να βρεθεί κάποια λύση.
  Προτείνω όπως έχει γίνει και σε άλλες περιοχές να δημιουργήσουμε ομάδες παρακολούθησης γειτονιών. Αν έχετε κάτι άλλο να προτείνετε παρακαλώ όπως το γράψετε στον αττικό παρατηρητή.
  Σας ευχαριστώ.

  • χωρίς παρωπίδες Says:

   Αγαπητή κα, Στην περιόχή από τότε που έχουν καταφθάσει τα δημόσια λεωφορεία αλλά και οι καντίνες έχουν αυξηθεί οι ληστείες και τα μικροεγκλήματα(τσανάτκηδες, διαρρήξεις κλπ.) Δυστυχώς τώρα όλοι αυτοί που έκλεβαν τον ελληνικό λαό τώρα θέλουν να ξεκοκαλίσουν τα μαύρα χρήματα που έβγαλαν από το εμπόριο παντός τύπου αλλά και από τις μίζες πολιτικοί, επιχειρηματίες και καλοβολεμένοι δημόσιοι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.) και έχουν ανάγκη της καντίνες για να φορτίζουν τις μπαταρίες!

 11. Εγω παντως χθες τιμησα μια απο αυτες τις καντινες με την οικογενεια μου και καποια παρεα που με επισκεφθηκε……..
  Ολα ηταν πολυ ωραια, καθαρα, και τσαμπα οι ξαπλωστρες…οι τιμες τους καλες και τα παντα (εκτος των καφεδων) σερβιρονταν σφραγισμενα…..
  Ωσπου να τις κλεισουν λοιπον (αν τις κλεισουν) , εγω θα πηγαινω….και οχι μονο εγω αλλα θα εχω και καπου να συναντηθω με τους οποιους φιλους μου ερχονται απο την Αθηνα για μπανιο (τουλαχιστον δεν θα με τρεχουν στην Νεα Μακρη φετος !!)
  τωρα τι μου λετε εσεις για τυχον παρανομιες που ψαχνετε να βρειτε….τα ακουω βερεσε…..ΚΑΝΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΑΝΙΟ ΚΥΡΙΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ , και χαλαρωστε λιγακι γιατι εχετε αρχισει και μας σπατε τα νευρα με τις ανακοινωσεις και τις ανοησιες σας….ΑΝΤΕ…καλοκαιρι ειναι ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ πια !! βρειτε κατι αλλο να ασχοληθειτε….λυστε το αποχεττευτικο της περιοχης μας, καντε προτασεις για την καθαριοτητα και τα σκουπιδια, προωθηστε λιγο την ανακυκλωση, κοιταχτε λιγο τον χαμο που γινεται οταν βρεχει,προτεινετε μετρα αστυνομευσης λιγο καλυτερα στον Δημο μας που μπαινοβγιανουν ολοι στα σπιτια μας ανενοχλητοι, ΔΕΙΞΤΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣΤΕ, ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΤΟ ΤΟΣΤ ΟΙ ΚΑΝΤΙΝΕΣ ΨΗΜΕΝΟ Η ΟΧΙ !!

  • ΣΑΡΟΝΙΚΙΩΤΗΣ Says:

   …Μη κάνουμε το άσπρο μαύρο φίλε! Εάν εξαιρέσεις τις «δωρεάν» ξαπλώστρες (που στο κάτω κάτω της γραφής, ΑΥΤΟ ΕΛΕΙΠΕ! Να ήθελαν και λεφτά που έχουν καταπατήσει όλη τη δημόσια παραλία και δεν υπάρχει ούτε τετραγωνικό να βάλεις τη δική σου ομπρέλα!!) …τουλάχιστον εκεί που πηγα εγώ τυχαία (στο μπολιβαρ όπως εμαθα εκ των υστέρων) ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΑ σε όλο της το μεγαλείο. Πλήρωσα μια μικρή μπύρα στο χέρι που χονδρική κοστίζει δε κοστίζει 70-80 λεπτά …5 ΕΥΡΩ! 600+ % πάνω …..Όχι σε «τροχηλατή» καντίνα δε πρέπει να μιλάμε για τέτοιες τιμές αλλά ούτε στη σούπερ ντούπερ καφετέρια στην ερμού

   • Εκει που πήγα εγώ φίλε μου, η μπύρα έκανε €3.5 και ο καφές €2.5…€2 η μπαγκετα ζμπον-τυρί…..λογικές τιμές μου φαίνονται ….στα μαγαζιά των περιοχών παίζουν οι τιμές αντίστροφα στα €5 & €5 το απλό τοστακι !! Θα μου πεις αλλα έξοδα έχει ένα μαγαζί και άλλο κόσμο αλλα γί αυτά δεν λέει κανένας τίποτα….μια μπύρα και ένα τοστακι κάνει €10 !! Ε…..πριτμω να δώσω €5.5 και να είμαι με το μαγιό μου πάνω στην θάλασσα…μας τα τρώνε που μας τα τρώνε Τον χειμώνα, ας κάνουμε και κάτι διαφορετικό το καλοκαίρι !! ……
    Για τις ξαπλώστρες έχεις δίκιο…..απλά τόσα χρονια τις πληρωναμε και τώρα μου φαίνεται περίεργο που είναι τσάμπα….για το bolivar δεν ξέρω να σου πω….

   • λουομενος Says:

    ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΄΄ΑΥΤΟ ΕΛΕΙΠΕ΄΄ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙ 1/3 ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΗΠΙΑ ΧΡΗΣΗ ΑΙΓΕΙΑΛΟΥ?(ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΜΠΡΕΛΑ ΞΑΠΛΩΣΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΧΡΕΩΣΗ)Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΕΓΩ!!!ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΡΟΧΥΛΑΤΗ ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ::::::)ΚΙΝΗΤΕΣ ΚΑΝΤΙΝΕΣ

    Οι κινητές καντίνες θα διαθέτουν:

    1. ΥΔΑΤΟΔΕΞΑΜΕΝΗ, χωρητικότητας ½ κ.μ. τουλάχιστον
    2. ΗΛΕΚΤΡΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτροδότηση από την Δ.Ε.Η.
    3. ΨΥΓΕΙΟ και ΘΕΡΜΟΘΑΛΑΜΟ
    4. ΠΑΓΚΟΥΣ από ανοξείδωτο χάλυβα
    5. ΝΕΡΟΧΥΤΗ με μια λεκάνη, με παροχή ζεστού και κρύου νερού

    Οι κινητές καντίνες επιτρέπεται να προσφέρουν, καφέ και άλλα ροφήματα, ορισμένα γλυκίσματα (κωκ, αμυγδαλωτά, κέικ κ.λ.π.) τυποποιημένα παγωτά, σάντουιτς, τοστ, πίττες, αναψυκτικά, ποτά και μπύρες.

    Αν η κινητή καντίνα είναι εγκατεστημένη σε ακατοίκητες περιοχές επιτρέπεται να προσφέρει και σουβλάκι με την προϋπόθεση ότι αυτό δεν απαγορεύεται από άλλους φορείς. Σε αυτές όμως τις περιπτώσεις δεν προσφέρονται γλυκίσματα και παγωτά, εκτός εάν είναι τυποποιημένα.

    Για την λειτουργία της κινητής καντίνας απαιτείται άδεια από τον Δήμο ή την Κοινότητα της περιοχής, όπου θα εγκατασταθεί. ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΜΠΥΡΑ ΟΤΑΝ ΠΛΕΙΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ(ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ 3)80 ΚΑΙ 100 ΧΛΣ ΕΥΡΩ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΟΣΟ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ,ΑΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝΕ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΞΑΠΛΩΣΤΡΑ ΜΟΝΟ ΣΟΥ ΠΑΣ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ??????

   • λουομενος Says:

    αν δεν σου αρεσει να κανεις μπανιο σε αλλη παραλια και να παρεις κουλερακι που ειναι και της μοδας και ασε τα (σαπια).Π.Χ μιας και εισαι σαρωνικιωτης να πας στην παραλια της σαρωνιδας που ΔΕΝ εχει τπτ.η πανε αγορασε μια ξαπλωστρα αφου την θες τσαμπα και κατσε στην βεραντα σου (αν εχεις)φτιαξε και μια φραπεδια και χαλαρωσε……

  • Λαγονήσι Says:

   Bravo Yianni.

   • ΣΑΡΟΝΙΚΙΩΤΗΣ Says:

    Λουόμενε πριν «πάγω» να αγοράσω τη ξαπλώστρα μου και να χαλαρώσω (εσύ φωνάζεις με τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ βέβαια και χάνεις και τη ψυχραιμία σου και το όποιο δίκιο σου) θα σου πω να προσέξεις λίγο τα μαθηματικά σου όπως και τις αναφορες σου στην σχετική νομοθεσία γιατί φοβάμαι ότι και στα δυο υπάρουν μικρά θεματάκια και ίσως παρά τη «προετοιμασία» σου να υπάρχουν και άλλοι που γνωρίζουν εξίσου (εάν όχι πολύ καλύτερα) τους σχετικούς τομείς….

    Εσύ «λουόμενε» (που μόνο ο απλός λουόμενος ΔΕΝ μπορεί να είσαι στη συγκεκριμένη αντιπαράθεση και μη κρυβόμαστε πίσω απο το δακτυλό μας σχετικά με το ποιον αντιπροσωπεύεις) εάν βλέπεις ότι η χρήση της παραλίας απο τις κατασκευές και τις ομπρέλες είναι το πολύ στο 1/3 (και ενώ η κάθε ομπρέλα και ξαπλώστρα έχει -ΚΑΙ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ- συγκεκριμένο χώρο που επίσημα καταλαμβάνει ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ της) τότε να σκίσω τα μαθηματικά μου πτυχία…

    Επίσης εάν υποστηρίζεις ότι με το συγκεκριμένο «γκρίζο» καθεστώς που «διατηρούνται» π.χ. οι κατασκευές και οι ομπρέλες στο Μπολιβάρ ο νόμος δίνει το ξεκάθαρο δικαίωμα στον ιδιοκτήτη του το να ζητάει ΝΟΜΙΜΑ αντίτιμο και για τις ξαπλώστρες επίσης έχουμε θεματάκι.

    Τέλος για το που θα πιω το φραπέ μου ως Σαρωνικιώτης, εσύ λουόμενε είσαι ο τελευταίος του οποίου την άποψη ζήτησα και πολύ δε περισσότερο αναγνωρίζω και δέχομαι. Ως «απλός» λουόμενος που είσαι άλλωστε. λογικά ούτε και εσένα θα έπρεπε να σε προβληματίζουν οι καφέδες των υπολοιπών αφού τον δικό σου προφανώς τον έχεις εξασφαλισμένο.

    Άλλη απάντηση απο εμένα δε θα έχεις άρα μη κουραστείς για να με προσβάλεις ξανά (κάτι που εγώ δεν έκανα στην αρχική τοποθέτηση μου) «απλέ» αυθεντικέ λουόμενε…

   • Για το μόνο που δεν μπορούμε να παραπονεθούμε είναι η έλλειψη χιούμορ. Πραγματικά υπάρχει άφθονο.

  • χωρίς παρωπίδες Says:

   Εγώ προχθές που περπάταγα και έκανα ποδήλατο στον παράδρομο των Αλυκών με πήρε ένα σύννεφο καπνού από παρακείμενη γεννήτρια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος για την καινούργια καντίνα που άρχισε να λειτουργεί πρόσφατα. Ο θόρυβος σε αυτή την κατά τα άλλα γαλήνια και αμόλυντη περιοχή της Αθήνας ήταν σαν να είμαστε μεσημέρι Κυριακής στο Μοναστηράκι! Ο δε καπνός ήταν τόσο πολύς που νόμιζες ότι δεν ήσουν στην Ανάβυσσο αλλά στο λιμάνι του Πειραιά. Πέρασες άραγε από εκεί που πέρασα εγώ;

   • λουομενος Says:

    τελικα φιλε χωρις παρωπιδες μεσα στις πολλες κουταμρτες που λες πετας και καμια λαλακια!!!

   • XAXAXA…..
    Καλα ρε σεις …..τα πιστευετε αυτα ?
    θελω να καταγγειλω και εγω εκεινη την γεννητρια γιατι εκανε τοσο θορυβο που με ξυπνησε στην Σαρωνιδα, και γιατι εβγαζε τοσο καπνο που νομιζα οτι περνουσα εξω απο τα ΕΛΠΕ !!!

 12. Ανώνυμος Says:

  Φαίνεται ότι οι καντίνες ενόχλησαν πολύ τους καταστηματάρχες της Σαρωνίδας και άρχισαν να το χοντραίνουν. Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί χρησιμοποιούν ψευδώνυμα; Τα συμφέροντά τους υπερασπίζονται , γιατί πρέπει να κρύβονται πίσω από τίτλους που θυμίζουν Καπερώνη – Καραβαζάκη – Καλημέρη και άλλους …….;
  Θα έπρεπε ίσως να δημοσιεύσει ο Αττικός όλη την καταγγελία και να μην την περικόψει, όπως λέει. Τι εννοεί ότι υποδεικνύουν στην εισαγγελία τα αδικήματα στα οποία υποτίθεται ότι έχουν υποπέσει οι «καταγγελλόμενοι» και ο βαθμός των αδικημάτων;

  • Ανώνυμε.
   Όταν απευθύνεται κάποιος στη δικαιοσύνη, για να καταγγείλει κάποια παράνομη, κατά την άποψή του πράξη, δεν είναι σωστό να υποδεικνύει στον Εισαγγελέα, ποιο είναι το αδίκημα και μάλιστα ο βαθμός του, δηλαδή αν είναι πταίσμα, πλημμέλημα, κακούργημα κ.λπ. Ο δικαστικός λειτουργός που θα πάρει στα χέρια του την καταγγελία, θα την αξιολογήσει, εφόσον είναι και ανώνυμη και θα εξετάσει αν έχει παραβιαστεί ο νόμος και σε ποιο βαθμό.
   Αν αναφερθεί αυτό σε μια ανακοίνωση, μπορεί η δημοσίευσή της να θεωρηθεί ως υβριστική και αυτό πρέπει να αποφευχθεί. Θα έπρεπε οι συντάκτες της καταγγελίας να είχαν ρωτήσει κάποιον νομικό, πριν κοινοποιήσουν ένα κείμενο που να καταλήγει σε τέτοια αναφορά.
   Τέτοιου είδους ανακοινώσεις με άκριτα καταγγελτικό ύφος είχαμε στο πρόσφατο παρελθόν από συγκεκριμένη κυρία η οποία όμως περιοριζόταν να καταγγέλλει γνωστό beach bar, δεν ασχολείτο με τις άλλες καντίνες.
   Τέλος, υπερκείμενη ελεγκτική αρχή, του δήμου Σαρωνικού, είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, με Γενικό Γραμματέα τον Ηλία Λιακόπουλο. Εκεί έπρεπε να έχουν κοινοποιήσει την καταγγελία οι καταγγέλλοντες και όχι στον Σγουρό. Οι καταγγέλλοντες φαίνεται ότι έχουν άγνοια βασικών αρχών, αλλά τώρα που άρχισαν τα όργανα θα τα μάθουν.

   • λουομενος Says:

    αττικε συγνωμη για το χιουμορ μου πιο πανω αλλα δεν αντεξα! σε ευχαριστω που μας δινεις το δικαιωμα να εκφραστουμε τουλαχιστον διαδικτιακα…

 13. aganaktismenos Says:

  Όλοι ξέρουμε ότι Δήμαρχος και ελεύθερες παραλίες είναι δύο έννοιες που δεν ταυτίζονται. Γιατί απορείτε με τον Τζιβίλογλου και τον Αδάμη; Δεν είναι και αυτοί τα τσιράκια του Δημάρχου; Όταν η κ. Χριστοφάκη φωνάζει και λέει ΄΄ ξεπουλάτε την παραλία καθημερινά ΄΄ όλοι μας την κοιτάμε σαν θεατές. Τώρα άρχισαν οι καταγγελίες… όλοι εξαπατηθήκαμε, ψηφίσαμε για Δημοτική Αρχή αυτούς που είναι βουτηγμένοι στην παρανομία. Την επόμενη φορά κ. Χριστοφάκη θα είμαστε δίπλα σας.

 14. Σ.Σ. Το διαδικτυακό ημερολόγιο, δημοσιεύει με κάθε επιφύλαξη την ανακοίνωση – καταγγελία η οποία υπογράφεται από τους “Ενεργούς Πολίτες Δήμου Σαρωνικού”, την ταυτότητα των οποίων αγνοεί. Η δημοσίευση γίνεται, από την στιγμή που διαπιστώθηκε ότι η καταγγελία αυτή, έχει ήδη κοινοποιηθεί σε πολλούς από τους αποδέχτες που αναφέρονται και επομένως έχει ήδη δημοσιοποιηθεί ευρέως.
  Επίσης έχει αφαιρεθεί η τελευταία παράγραφος της καταγγελίας η οποία «υποδεικνύει» στους παραλήπτες τα αδικήματα στα οποία υποτίθεται ότι έχουν υποπέσει οι «καταγγελλόμενοι» και ο βαθμός των αδικημάτων, πράγμα το οποίο είναι της αρμοδιότητας των δικαστικών αρχών να το προσδιορίσουν, εφόσον υφίστανται αυτά τα αδικήματα και όχι των καταγγελλόντων.

  • χωρίς παρωπίδες Says:

   Επιτέλους μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας! Αν υπάρχουν αδικήματα αυτά πρέπει να τα στηλιτεύσει ο Αττικός και να επαυξάνει. Πράγματι από την πρόσφατη δραστηριότητα στην παραλία άλλαξε η μορφή της και γίναμε και μείς «Γλυφάδα». Κάποια σημεία είναι ακόμη ανένγκικτα και ελπίζω έτσι να μείνουν. Το μόνο που δεν έχουμε είναι τα μπουζούκια τύπου «Αστέρια» με τους bodyquards και τα check points! Αναρωτιέμαι τι άλλο θα δούμε ακόμη. Δεν έχουμε δει τίποτα. Ήμαρτον!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: