Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών για το Κ.Ε.Λ. Σαρωνικού

Μπροστά σε εκατοντάδες πολίτες της Φώκαιας και της Αναβύσσου, το καθεστώς Φιλίππου – Τσαλικίδη συνέχισε να προκαλεί και να ψεύδεται. Στην συγκέντρωση η οποία πραγματοποιήθηκε στις 23/10/2011 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Παλαιάς Φώκαιας, υπήρξε διεξοδική παρουσίαση των θέσεων της Πρωτοβουλίας Πολιτών.

Ήταν μια εκδήλωση με εντονότατες αντιπαραθέσεις, κυρίως μεταξύ του προεδρείου της εκδήλωσης και του Δημάρχου Πέτρου Φιλίππου και του Αντιδημάρχου Μανώλη Τσαλικίδη.

Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση του επικεφαλής της πρωτοβουλίας πολιτών κ. Ντίνου Χασάπη, καθηγητή του ΕΚΠΑ, ο οποίος χαρακτήρισε «αλητεία» την τοποθέτηση του Δημάρχου Πέτρου Φιλίππου, στο Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού. Ο κ. Χασάπης είπε συγκεκριμένα «αυτή η φράση είναι αλητεία και αυτός που το είπε είναι πολιτικός αλήτης».  Ο Δήμαρχος στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 17/10/2011 αναφερόμενος στον Ντίνο Χασάπη, είπε «Οι τρίχες κατσαρές που λέγονται, οι μπούρδες για το ΒΙΟΠΑ Καλυβίων, είναι μόνο μπούρδες και κρίμα που τις υπογράφουνε πανεπιστημιακοί. Κρίμα, αν έχουμε τέτοιους πανεπιστημιακούς το ελληνικό πανεπιστήμιο καλύτερα να μην πάνε τα παιδιά μας».

Ασκώντας την γνώριμη τακτική του, το πολιτικό καθεστώς του δήμου Σαρωνικού, προσπάθησε και πάλι  ανεπιτυχώς, να παραπλανήσει για μια ακόμα φορά τους πολίτες της Φώκαιας και της Αναβύσσου, υποστηρίζοντας ότι αυτό αγωνίζεται για την λύση του αποχετευτικού, προωθώντας τη λύση Ψυττάλεια, την οποία τώρα θεωρεί ως την βέλτιστη. Λίγες ημέρες πριν θεωρούσε ως βέλτιστη την Γερακίνα και λίγους μήνες πριν το Λαύριο.

Δείτε βιντεοσκοπημένα, εκτενή αποσπάσματα από την εκδήλωση

6 Σχόλια to “Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών για το Κ.Ε.Λ. Σαρωνικού”

 1. ΣΑΒΒΑΣ Μ.ΣΠΥΡΙΔΗΣ Says:

  ΠΟΛΛΗ ΚΑΛΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Κ. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ.ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟΣ ΟΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 2. Εμπιστοσύνη Says:

  Ότι λόγια και να πει κανείς είναι λίγα .Το μόνο που έχω να πω είναι ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ,και ΜΠΡΑΒΟ στον συντοπίτη μας κ.ΧΑΣΑΠΗ Κων/νο,για τις τοποθετήσεις του. Χίλια μπράβο. Τέλος για τους δύο πολιτικούς του Δήμου μας που ήταν παρών ,το μόνο που έχω να πω, είναι ότι έγιναν περίγελοι των κατοίκων. Δεν πρέπει να ασχολείται κανείς μαζί τους.

 3. Συγχαρητήρια κύριοι και κυρίες από την πρωτοβουλία πολιτών Π. Φωκαίας και σε εσάς κύριοι για τα ανωτέρω σχόλια. Αναρωτιέμαι μόνο ένα πράγμα, γιατί όλοι εσείς κύριοι αφ’ηνετε την τύχη αυτού του τόπου σε τόσο ακατάλληλα χέρια που μόνο προβλήματα δημιουργούν????γιατί????

  Πραγματικά η χθεσινή συγκέντρωση, ήταν μάθημα και δή πανεπιστημιακό, το οποίο ήταν σάφώς απαραίτητο για όλους τους κατοίκους του Δ. Σαρωνικού, καθώς το θέμα μας αφορά ΟΛΟΥΣ που κατοικούμε σε αυτή την περιοχή, μήπως καταλάβουμε τί ακριβώς συμβαίνει και ποιές είναι οι προεκτάσεις του ΚΕΛ που θέλουν να φτιάξουν.

  Βέβαια, να μην ξεχνάμε ότι το χθεσινό μάθημα, το υποτιμά βεβαίως ο «ανώτατος πολιτικός» του τόπου, κος Πέτρος Φιλίππου, αφού ο ίδιος άλλωστε είχε εξηγήσει και ενημερώσει λετπομερώς και πολύ καλύτερα τους κατοίκους επί του θέματος αυτού, σε σύγκριση με τον περιβαλλοντολόγο κο Παπαϊωάννου, όπως είναι γνωστό!!!!

  Ωστόσο, θα ήθελα να επισημάνω σε όλους τους κατοίκους της περιοχής που αγωνίζονται κατά του ΚΕΛ στη Γερακίνα, ότι Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΝ 17.10.2011 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΙΤΑΛΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΚΥΡΙΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΛΟΠΟΙΕΙ. ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΡΑΚΙΝΑ, ΣΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΛ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.
  ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΚΥΡΕΣ. Η ΜΕΡΑ ΔΕ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΛΗΦΘΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ.

 4. Κατίνα Τζαμπατζού Says:

  Και σας πειράζει κύριε ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ, που «το πολιτικό καθεστώς του δήμου», διαρκώς …βελτιώνεται !

 5. Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ Says:

  ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΟΜΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ , ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΕΙ, ΑΝ ΜΗΝ ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΗΔΙΑΣΕΙ.
  ΤΟ ΜΟΝΟ ΛΑΘΟΣ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ Κ.ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ .ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΦΑΣΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ . ΤΙ;
  ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ Η ΛΕΞΗ ΓΕΡΑΚΙΝΑ; ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ 4ς ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.
  ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.
  ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Κ. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ , ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΕΛ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ.ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΠΑΤΑΛΑΝΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ , Π.Χ. ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΨΥΤΑΛΛΕΙΑ
  ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ Κ.Ε.Λ. ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΡΑΚΙΝΑ
  ΣΑΡΡΗΣ ΩΣ ΦΩΚΙΑΝΟΣ ΚΑΙ Η ! ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ , Η Κ.ΤΣΙΑΚΑΛΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΒΥΣΣΙΩΤΙΣΣΑ ΗΡΘΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΒΥΣΣΙΩΤΕΣ (ΑΥΤΟ ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟ, ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ ΠΟΥ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ)
  ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ. ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΧΘΕΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙ ΟΤΙ,
  Α)ΑΥΤΟΣ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ.
  Β) ΑΥΤΟΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΕΛ ΣΤΗΝ ΓΕΡΑΚΙΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ ΣΘΕΝΑΡΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΥ Κ. ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗ.
  Β) ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΕΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ.
  Γ)ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ 4η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΔΙΝΕ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ Κ.ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ
  Δ)ΑΥΤΟΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΑΝΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΘΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΜΟΥ ΤΗΝ 4η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΗΤΑΝ Η ΒΑΣΗ ΠΟΥ ΠΑΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗ Σ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ , ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ ΣΤΑ Δ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΛΕΕΙ ΕΝΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΕΛΟΣ .ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ .
  Ο Κ. ΓΑΚΗΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, ΚΑΤΟΙΚΟΣ Π.ΦΩΚΑΙΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΕΣΤΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ;
  ΓΙΑΤΙ ΡΩΤΑΣ ΑΦΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ. Ο ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ Π.ΦΩΚΑΙΑ , ΣΤΑ ΑΝΩΘΕΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ.
  ΤΕΛΟΣ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΦΡΑΤΖΕΣΚΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ , ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.
  ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΝΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ.
  ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ.
  ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

 6. ΛΑΓΟΝΗΣΙ Says:

  θερμα συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία πολιτών απο ολους τούς πολίτες τού δήμου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: