Κατάληψη του Λυκείου και του Γυμνασίου της Αναβύσσου

Σε καταλήψεις των δύο σχολείων της Αναβύσσου έχουν προχωρήσει μαθητές με αιτήματα όπως δηλώνουν για μεν το Λύκειο να φύγει η Λυκειάρχης κα Γεωργίου και για το Γυμνάσιο οι καταληψίες ζητούν να «γίνει καθαριότητα και απεντόμωση των τουαλετών» και να εγγυηθεί ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ότι θα «έχουν πετρέλαιο για την θέρμανση το χειμώνα».
Στις πολύωρες συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τους καταληψίες μαθητές, όπως μας πληροφόρησε ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής, έγιναν συστάσεις να επιτρέψουν το άνοιγμα των σχολείων μια και όπως ειπώθηκε αφενός δεν μπορούν οι μαθητές να αξιολογούν τους καθηγητές και στη συγκεκριμένη περίπτωση την Λυκειάρχη και να απαιτούν την απομάκρυνσή της. Σε σχόλιό του, γονέας μαθητή του Λυκείου μας είπε ότι πρόκειται για εξαίρετη επιστήμονα και επαγγελματία, εκφράζοντας παράλληλα την αγανάκτησή του για τις κατ΄ έθιμο πλέον καταλήψεις του Λυκείου και του Γυμνασίου Αναβύσσου.
Σύμφωνα με πληροφορίες αυτόπτων γονέων, στις καταλήψεις λαμβάνουν μέρος και εξωσχολικά στοιχεία που έχουν έρθει από το Λαύριο.
Εντωμεταξύ, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ειδοποιήθηκε η ομάδα ΔΙΑΣ να ελέγξει όχημα σταθμευμένο πλησίον των σχολείων το οποίο έφερε πινακίδες γειτονικής χώρας.

Advertisements

34 Σχόλια to “Κατάληψη του Λυκείου και του Γυμνασίου της Αναβύσσου”

 1. ΑΙΣΧΟΣ
  Αλωνίζει η Κ.Γεωργίου έχοντας την κάλυψη ποιών???????????
  Πού ειναι ο προ’ι’στάμενος??????
  Πού ειναι οι ανώτεροι??????????
  Ανεξέλεγκτη η Κυρία στέλνει του συναδέλφους της στο Νοσοκομείο με την ψυχολογική πίεση που τους προκαλεί.Πρώτο θύμα η Υποδ/ντρια Μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο διότι την πίεζε να απολογηθεί για τα ανώνυμα blog…όποιος εχει το θάρρος να πει την γνώμη του επώνυμα….ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά στην Κ.Μπουκουβάλα.

 2. Ειμαι γονέας μαθητή της Α΄Λυκείου και ενημερώθηκα απο αλλο γονέα μαθητή της Β΄Λυκείου οτι απο το καλοκαίρι ηδη πριν ανοίξουν τα σχολεία ηταν προγραμματισμένη η kατάληψη . Προφανώς θα ηταν γνωστό και στους καθηγητές η στη διεύθυνση οτι θα γινόταν αυτό και ειναι μεγάλη η ευθύνη τους που δεν απετράπη.Το Υπουργείο Παιδείας ενημερώθηκε γι’αυτά; Αν δεν μπορούν κάποιοι να διευθύνουν και να ειναι σωστοι εκπαιδευτικοί να παραιτηθούν.

 3. Kατάληψη Σχολείων

  Πόσο ωφελεί και πόσο βλάπτει

  Δημήτρης Tσαούσης

  Tα τελευταία χρόνια έχει γίνει μόδα ή συνήθεια η κατάληψη των σχολείων από τους μαθητές της B/θμιας Eκπαίδευσης .
  H κατάληψη, είναι μια καινούργια μορφή αγώνα που εμφανίστηκε στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Ξεκίνησε με καταλήψεις εργοστασίων από εργάτες για διεκδίκηση των αιτημάτων τους. Συνεχίστηκε με καταλήψεις δρόμων από διάφορες συντεχνίες ή τοπικές κοινωνίες για την προβολή των αιτημάτων τους. Eπεκτάθηκε στα σχολεία σαν μέσο πίεσης στην κυβέρνηση από τους μαθητές για την βελτίωση της Παιδείας στη χώρα μας.
  Δε θα ήθελα από την θέση αυτή να αναλύσω την έννοια της κατάληψης γενικά – η οποία έχει γίνει άλλωστε από πολλούς στο παρελθόν – από την σκοπιά της νομιμότητας. Eδώ θα ήθελα να αναλύσω την κατάληψη των σχολείων από τους μαθητές, οι οποίοι θεωρώντας τους εαυτούς τους εργαζόμενους αντιγράφουν μορφές πάλης τους και τις υιοθετούν.
  Όμως η ενασχόληση με τη μόρφωση, δεν αποτελεί με κανένα τρόπο εργασία, έστω και αν είναι πολύ περισσότερο κουραστική και απαιτητική από οποιαδήποτε εργασία. O εργαζόμενος γενικά μοχθεί και παράγει έργο από το οποίο ωφελείται ο εργοδότης και του πληρώνει εις αντάλλαγμα το αντίτιμο της εργασίας, το μεροκάματο ή το μισθό. Έτσι ο οικοδόμος επειδή αναλαμβάνει με μίσθωση έργου το κτίσιμο ενός σπιτιού, δεν μπορεί να το διεκδικήσει απ’ τον ιδιοκτήτη, μετά την αποπεράτωσή του. Mε το σπουδαστή όμως δε συμβαίνει το ίδιο. O σπουδαστής παράγει έργο, οικοδομεί την μόρφωσή του, δωρεάν ή πληρώνοντάς την, όμως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών το όφελος παραμένει αναπαλλοτρίωτο κτήμα του. Άρα ο σπουδαστής δεν είναι εργαζόμενος με την στενή έννοια του όρου ή θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένας εργαζόμενος άλλου είδους, ένας οικοδόμος που μετά το τέλος των εργασιών κρατά την οικοδομή για λογαριασμό του.
  Aφού είναι έτσι, εργασιακές σχέσεις και νοοτροπίες δεν πρέπει να μεταφέρονται στο χώρο των σπουδαστών. Oι απεργίες και οι καταλήψεις των εργαζομένων εμποδίζουν τον εργοδότη να καρπωθεί το έργο τους, ενώ οι καταλήψεις των σπουδαστών πλήττουν τους ίδιους και όχι εκείνους προς τους οποίους απευθύνονται τα αιτήματά τους. Γιατί μετά την έστω επιτυχή λήξη της κατάληψης οι σπουδαστές θα έχουν χάσει ένα αρκετά μεγάλο τμήμα του οικοδομήματος που είχαν σχεδιάσει να οικοδομήσουν στον συγκεκριμένο χρόνο.
  Aλλά δεν είναι μόνο η ζημιά του χαμένου χρόνου η συνέπεια μιας κατάληψης. Kαι μην πάει ο νους μας σε καταστροφές των σχολείων ή γενικά σε υλικές καταστροφές οι οποίες δεν είναι συχνά αμελητέες. O χώρος του σχολείου είναι χώρος που οι μαθητές θεωρούν και έχουν σαν ιερό, όπου οικοδομείται η γνώση και η μάθηση και διακινούνται ελεύθερα οι ιδέες. Ξεχωρίζει από τα κέντρα διασκέδασης και τα καφενεία. Είναι σαν την εκκλησία, στην οποία μπαίνεις μέσα με προδιάθεση να προσευχηθείς. Το κατεστραμμένο μετά τις καταλήψεις σχολείο όμως, με τα κακοποιημένα έπιπλα και τους βρώμικους χώρους όχι μόνο εμποδίζει τη μάθηση αλλά και τραυματίζει την ψυχή των παιδιών. Η υποβάθμιση του χώρου συμπαρασύρει και την υποβάθμιση του κύρους του. Πως θα μπορέσουν οι καθηγητές πλέον να εμπνεύσουν τους μαθητές και θα τους βοηθήσουν να ανακαλύψουν τις αλήθειες της ζωής σε ένα χώρο που αλλοτριώθηκε; Kαι αυτή είναι η μεγαλύτερη ζημιά που φέρνει μια κατάληψη. Tο δε τραγικό στην όλη ιστορία είναι ότι οι καταλήψεις γίνονται για την βελτίωση της παιδείας.
  Tίθεται βέβαια το ερώτημα: Όταν η παιδεία νοσεί τι να κάνουμε; Nα μη παλέψουμε για την βελτίωσή της; Nα μη κάνουμε καταλήψεις;
  Aσφαλώς και θα παλέψουμε για την βελτίωσή της με νύχια και με δόντια, όχι όμως με μεθόδους που θα την ζημιώσουν ανεπανόρθωτα. Aς φανούμε άξιοι των περιστάσεων, ας δείξουμε ότι έχουμε τη φαντασία αλλά και τη διάθεση να βρούμε καινούργιους τρόπους πάλης και διεκδίκησης. Πρέπει να υπάρχουν και άλλοι τρόποι, πιο αποτελεσματικοί από την κατάληψη και λιγότερο τραυματικοί για να προβάλουμε τα αιτήματά μας για τη βελτίωση της πολύπαθης παιδείας. Zούμε στον εικοστό αιώνα, ανακαλύψαμε την βόμβα νετρονίου που σκοτώνει τους ανθρώπους αφήνοντας τα υλικά αγαθά ανέπαφα, δεν μπορούμε να επινοήσουμε μορφή αγώνα για τη βελτίωση της παιδείας που να την ωφελήσει περισσότερο απ’ ότι θα την βλάψει;

   Kατάληψη Σχολείων Πόσο ωφελεί και πόσο βλάπτει, NEO, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, 175, Ιωάννινα, 2001.
   Ο Δημήτρης Τσαούσης είναι Φυσικός, Διδάκτωρ Χημείας, Σχολικός Σύμβουλος, και Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Ιωαννίνων της ΕΕΦ.
  Ε-mail: me00034@cc.uoi.gr

 4. Αποψη
  Εισαγγελείς και καταλήψεις

  Του Ιωαννη Τεντε*

  Tα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται συχνά το φαινόμενο της καταλήψεως των σχολείων από μερίδα μαθητών. Αυτοί, που κατά κανόνα, αποτελούν οργανωμένες μειοψηφίες, ασφαλίζουν τις εισόδους του σχολείου και παρεμποδίζουν την είσοδο των συμμαθητών τους και του διδακτικού προσωπικού. Ανάμεσα στους καταληψίες παρεισφρέουν τις νυχτερινές ώρες και άτομα που δεν ανήκουν στην εκπαιδευτική κοινότητα τα οποία προβαίνουν σε καταστροφές των υποδομών του σχολείου, ενώ οι αφαιρέσεις εκπαιδευτικού υλικού, κυρίως ηλεκτρονικών υπολογιστών, είναι σύνηθες φαινόμενο.

  Οι συμπεριφορές αυτές, έχουν αξιόποινο χαρακτήρα, με τη μορφή εγκλημάτων, όπως η διατάραξη οικιακής ειρήνης, η απρόκλητη φθορά, η κλοπή κ.λπ. Τα εγκλήματα αυτά διώκονται αυτεπάγγελτα και είναι αυτονόητη η παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών, μέσω των αστυνομικών αρχών, για τη βεβαίωση των εγκλημάτων αυτών και την εξακρίβωση των δραστών τους. Στο πλαίσιο αυτό είναι αναγκαία, πρωτίστως, η συμβολή των εκπαιδευτικών του σχολείου οι οποίοι κατά κανόνα γνωρίζουν την ταυτότητα όσων πρωταγωνιστούν στις καταλήψεις. Σε εξαιρετικές και σοβαρές περιπτώσεις επιβάλλεται να ακολουθείται και η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος εξωσχολικών ενηλίκων δραστών, αντίθετα η διαδικασία αυτή σε βάρος ανηλίκων μαθητών πρέπει να αποφεύγεται.

  Τέλος, σε περίπτωση εξεζητημένης εγκληματικής συμπεριφοράς από ανήλικους μαθητές, πρέπει να ερευνάται και η τυχόν συνδρομή των όρων του εγκλήματος της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου από τους γονείς τους.

  *O κ. Ιω. Τέντες είναι εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

 5. ΗΜΟΥΝ 15 ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ 28 , ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ , ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ? ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ! ΦΙΛΙΚΑ MG

 6. Γονέας μαθητή του λυκείου Αναβύσσου Says:

  Αγαπητή μαθήτρια κάνατε ήρεμη κατάληψη ,για να διώξετε την Λυκεάρχη? Αγαπητή μαθήτρια κάνατε κατάληψη με εξωσχολικούς ,για δήθεν αιτήματά σας? Αγαπητή μαθήτρια κάνατε εκλογές φέτος, για το δεκαπενταμελές και αντιπροσωπία σας να πάει στο υπουργείο παιδείας ,μαζι με τον σύλλογο Γόνεων και να συναντηθείτε με τον Υπουργό? αυτές είναι ενέργειες και οχι δεν θέλουμε,δεν γουστάρουμε την Λυκεάρχη γιατι είναι αυστηρή και να φύγει,η θέλουμε αυτό και το άλλο. Για τις εκφράσεις (αδέσποτα) νομίζω αφορούν τους εξωσχολικούς,απο οτι κατάλαβα ενοούσαν. Κοιτάκτε την μόρφωσή σας και κάνετε σωστές διαμαρτηρίες,όπως κάνουν σε όλα τα Ευρωπαικά Σχολεία,διαμαρτυρίες να πιάνουνε τόπο και να μήν σας προσβάλουνε,με διάφορες εκφράσεις.Κοντά στα ξερά καιγονται και τα χλωρά. Καλή σχολική χρονιά και καλή επιτυχία στις πανελλήνιες.

  • Μήπως ξεχάσατε πως είναι να είσαι ένας έφηβος που θέλει να βγει στη κοινωνία ευελπιστώντας ένα καλύτερο αύριο? Θα έπρεπε να είχατε ήδη καταλάβει τα παιδιά σας.. όμως φαίνεται πως έχετε ξεχάσει τα όνειρα ενός παιδιού..για το μόνο που είστε σίγουροι είναι πως όλα λειτουργούν υπέροχα μέσα στο σχολείο..υπάρχουν παράπονα που μας οδήγησαν σ’αυτή την πράξη,παράπονα που θέλαμε να εκφράσουμε και δεν μπορούσαμε με διαφορετικό τρόπο. Νομίζετε πως όλα τα παιδιά που θέλησαν να πραγματοποιηθεί η κατάληψη δεν είναι καλοί μαθητές?Τα λόγια σας αυτό μας δίνουν να καταλάβουμε. Οι χαρακτηρισμοί σας?-απαράδεκτοι!!Το μόνο που θέλαμε ήταν να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας ή τουλάχιστον να αντιληφθείτε τα συναισθήματά μας..Μήπως ξέρετε ακριβώς τους λόγους για τους οποίους αναφέρθηκε στα αιτήματά μας η κ.Γεωργίου?Ίσως χάθηκε η εμπιστοσύνη που της είχαμε..ίσως μερικοί την αντιπαθούν…ίσως είναι υπερβολικά αυστηρή..ίσως να θέλει το καλό μας..για τον καθένα από εμάς τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά,όμως δεν παύουμε να αγωνιζόμαστε..ακολουθούμε τους στόχους μας και όπου μας βγάλει..Μπορεί για εσάς να είναι όλα ρόδινα,όμως είναι ένα κομμάτι από τη δική μας καθημερινότητα. Και εμείς αγανακτούμε για το μέλλον μας ,αλλά σκεφτόμαστε και το παρόν μας.

 7. γιαννης Says:

  Μπορει η κ. Γεωργιου να εχει ενα αυταρχικο στυλ που δεν συμβαδιζει με την συγχρονη εκπαιδευση και να την κανει αντιπαθιτικη στα παιδια,αλλα κακα τα ψεματα εχει φερει μια οργανωση σε βασικα λειτουργικα θεματα του σχολειου και δεν παραβλεπει το νομο.Αυτο φαινεται δυαρεστει και κουραζει μερικους που χαρακτηριζονται απο αδιαφορια και γενικα στα τετοια τους ολα.Και η κ.Μπουκουβαλα αποτελει τρανο παραδειγμα τετοιων ανθρωπων,οι οποιοι δεν ειναι και λιγοι.Η κυρια αυτη ειναι αρεστη στα παιδια πολυ απλα επειδη ειναι ενα απο αυτα και στην ωρα του μαθηματος της δεν μπορεις να ξεχωρισεις ποιος ειναι ο καθηγητης.Μην τρελαθουμε που θα την επευφημισουμε κιολας…

 8. Mαθήτρια Γ' Λυκείου Γενικού Λυκείου Αναβύσσου Says:

  Είναι ντροπή και αίσχος να δηλώνεται ότι η μαθητική κατάληψη υποκινήθηκε από καθηγητές του σχολείου…Πιστέψτε μας ότι τα »αδέσποτα»-όπως μας αποκαλούν μερικοί- έχουν πλήρη επίγνωση και της δικαιοδοσίας τους να διαμαρτυρηθούν και των υποχρεώσεών τους,γι ‘ αυτό άλλωστε η κατάληψη έγινε υπό συνθήκες ηρεμίας και δίχως συμπτώματα βανδαλισμών που να προκαλέσουν ζημιά στο σχολικό χώρο…Έχουμε συνάψει άριστες σχέσεις με τους καθηγητές μας και η κατάληψη είναι εκδήλωση δυσαρέσκειας του υπάρχοντος συστήματος και των δυσλειτουργιών του…Μαθητές της Γ’ Λυκείου δεν μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα η παρακολούθηση των οποίων είναι αναγκαία για την εισαγωγή σε σχολές όπως η Αρχιτεκτονική κά.. Λέγεται ότι δεν μπορεί να δημιουργηθεί τμήμα σχεδίου και τι θα γίνει; Θα πληρώσουν οι γονείς και άλλα φροντιστηριακά δίδακτρα; Τότε το σχολείο μας γιατί να καλείται δημόσιο; Πού είναι οι δημόσιες παροχές του; Όσο για το χαρακτηρισμό »αδέσποτα» ο κύριος ή η κυρία που το δημοσίευσε ας φυλαχτεί γιατί τα αδέσποτα δαγκώνουν…Κι αν εμείς με τη διαμαρτυρία μας θέτουμε το μέλλον μας σε κίνδυνο μία φορά, εσείς κύριοι και κυρίες με την αδράνειά σας το θέτετε 100….

 9. ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ ΓΟΝΕΑΣ Says:

  Κύριε Γονέα μαθήτριας και μαθήτρια,δεν δικαιολογείσθαι με τα γραφόμενά σας.Γνωρίζουμε την ψυχολογία των αφήβων,όμως αυτό δεν υπόκειτε στην ψυχολογία αιτημάτων αλλα στην ΑΝΑΡΧΙΑ και στο δόγμα ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ. Το να γράφετε απο μαθητή οτι κάνουμε κατάληψη για να χαλαρώσουμε ,δεν ξέρω αν ειναι επιλύψημο 10 μέρες που άνοιξαν τα σχολεία.Εκτος αν θέλουν διακοπές διαρκείας που ναι αν θέλουν τις παίρνουν, αφήνοντας το σχολείο ανοικτό, να κάνουν μάθημα αυτοί που θέλουν να μάθουν και να μορφωθούν. Τέλος τα ψέματα έως εδώ, κύριε Υπουργέ Παιδείας σας παρακαλώ και σας μιλώ ως γονέας,επιληφθείτε ΑΜΕΣΑ. Πρέπει να επιβληθούν αυστηρές τημωρίες να μην ξαναγίνουν τέτοια αίσχοι.Γνωρίζουν πολυ καλά τους πρωταγωνιστές μαθητές του θεάτρου παραλόγου που παίζεται εδώ και λίγες μέρες στο Λύκειο Αναβύσσου. Κυρία Λυκαιάρχη κύριοι καθηγητές είστε υπέροχοι εκπαιδευτικοί και μην κάνετε πίσω.Το σχολείο πρέπει να λειτουργήσει,υπάρχουν κανόνες,και πρέπει να τηρηθεί η τάξη και οχι η ΑΝΑΡΧΕΙΑ μερικών μαθητών που δεν εχουν θέση στο σχολείο με τέτοια μυαλά που έχουν. Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με επικίνδυνα άτομα, που θέλουν να διαλύσουν το εκπαιδευτικό σύστημα.Στην συγκεκριμένη περίπτωση που είναι ο Σύλλογος Γόνέων? Πρέπει να κάνει μια ανακοίνωση ,γιαυτό το αίσχος που επικρατεί και αν γίνεται απο κοινού με την συνεύλευση των καθηγητών. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ.

 10. ΓΟΝΕΑΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ Says:

  Με κατάπληξη διάβασα τα σχόλια κάποιων γονέων…… και θεώρησα υποχρέωση μου να παρέμβω γιατί είμα γονέας μαθήτριας και από όσο δείχνουν οι βαθμοί της ανήκει στη κατηγορία των καλών μαθητών.
  Κατ΄αρχην δηλώνω ότι ΔΙΑΦΩΝΩ κάθετα τόσο με τον τρόπο όσο και με τα αιτήματα της κατάληψης ,αλλα σε καμία περίπτωση δεν παραβλέπω ότι έχουμε να κάνουμε με εφήβους ……που μάλλον έχετε ξεχάσει τι σημαίνει αυτό

  .Ειναι δυνατόν να καλούμε αστυνόμια ,να απειλούμε με εισαγγελείς σιγά να μην τούς κάνουμε και φάλαγγα τους κρεμάσουμε και τους αφήσουμε χωρίς τροφή !!!!

  Που είναι ο διάλογος ;
  Μήπως η κα Μπουκουβάλα που τον χρησιμοποιεί συνεχώς είναι τόσο αγαπητή στα παιδιά:(Την συνάντησα τρείς φορές πέρισυ όταν πήγα να πάροω τους βαθμούς του παιδιύ μου) .
  Στη ζωή μου έχω μάθει κύριοι οτι ο σεβασμός κατακτιέται δεν επιβάλεται,γιατι τοτε είναι υποκρισία!!!

  Ας επικρατήσει λοιπόν ψυχραιμία ,ας συζητήσουμε με τα παιδίά μας αφού πρώτα τα ακούσουμε ,αφουγγραστούμε τις ανάγκες τους ,γιατί εγω τουλάχιστον από το παιδί μου έχω μάθει αρκετά πράγματα και είμαι υπερηφανη που έχει τη δυνατότητα να κρίνει ,να διαφωνεί και όπου χρειάζεται να απαιτεί το καλύτερο και εγώ ώς γονέας να είμαι δίπλα για να δίνω απαντήσεις στους φόβους και τις ανησυχίες της

 11. μαθητρια Says:

  θεωρω απλα απαραδεκτο και ντρεπομαι για αυτους που τολμισανε να βαλουν ως αιτημα να φυγει η διευθυνση του σχολειου!!!δηλωνει απιστευτο θρασος και μας χαρακτηριζει σαν συνολο επιοικος αχαριστους διοτι η συγκεκριμενη γυναικα που μπορει για χ,ψ λογους να μην συμπαθουμε δινει τη ψυχη της στο σχολειο και κανει πραγματα που αλλοι συναδερφοι της θα αδιαφορουσαν πληρως και δεν θα τα σκεφτονταν καν!απλα ντροπομαι για αυτους που θεωρησαν σωστο το να ειπωθει κατι τετοιο επδ δεν ειναι ελαστικη η κ.Γεωργιου με το Συνταγμα..ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ!σκεφτητε οταν θα θελησετε να ξανακλεισετε δημοσιο χωρο κατι πιο σοβαρο..!δεν ειμαι κατα της καταληψης γιατι κακα τα ψεματα ειναι ωραιο να χαλαρωνουμε λιγο και να καθομαστε αλλα ειμαι διαθετημενη αν δεν αλλαξει και αν δεν ζητηθει συγγνωμη στην διευθυντρια μας να την διαλυσω!και ως μαθητρια του σχολειο θα ηθελα να επισημανω οτι η κυριες καθηγητριες ειναι αψογες και οτι ακουστηκε ειναι μαλλον αλλη μια ραδιο αρβυλα.

 12. αδεσποτα? μηπως νομιζετε οτι ειμαστε σκυλια?

 13. Einai 8ema Timhs Says:

  Einai 8ema timhs na agwnistoume gi ayta pou pisteyoume
  prepei na sygkroustoume me ta koinwnika synola sta opoia anikoume gia na wrimasoume….
  k akoma k an kanoume la8os,ma8ainoume ap ta la8h mas opote de peirazei.
  oi syn8hkes einai pleon anypofertes. prepei na ginei kati.
  h katalhpsh einai pleon h monh lysh!!!!
  me ton simiti arxhgo, 8a ta kataferoume
  ELLAS ELLAS ELLAS ELLAS

 14. demba ba Says:

  αν θελετε να στε σωστοι θα πρεπει να ξερετε οτι ζουμε σε μια χωρα που επικρατει δημοκρατια..και ναι ετσι γουσταρουμε και κανουμε καταληψη δεν μπορει η κυρια γεωργιου και η καθε κυρια γεωργιου να κανουμε πραγματα που δεν αρμοζουν σε μαθητη..γιαυτο η ελλαδα δεν παει μπροστα γιατι ολοι ειστε λανθασμενοι και αχρηστοι

  • Δημήτρης Says:

   Από αυτό το σχόλιο καταλαβαίνει κάποιος με ποιους έχουμε να κάνουμε. Κυρία Γεωργίου, αυτή τη στιγμή δίνετε μια μάχη, μην κάνετε πίσω. Δυστυχώς είναι η Ανάβυσσος τώρα, αν ηττηθείτε, αν υποχωρήσετε αυτό το φαινόμενο θα εξαπλωθεί παντού. Κάθε «αδέσποτο» για το οποίο αδιαφορούν οι ίδιοι οι γονείς του αδιαφορούν για το τι κάνει και πως συμπεριφέρεται, θα διώχνει και θα προπηλακίζει τους καθηγητές του. Αύριο θα τους ζητάει την κομματική ταυτότητα για να τους επιτρέψει να μπουν στην τάξη. Αντισταθείτε. Εμείς οι γονείς να περιφρουρήσουμε πρώτοι τα παιδιά μας και το σχολείο τους. Οι Καθηγητές και οι δάσκαλοι είναι οι δεύτεροι γονείς τους.

   • καταληψιας Says:

    τους γονεις μας να μην τους πιανετε στο στομα σας και ο ορος αδεσποτο ταιριαζει στα σκυλια της γειτονιας! Προσεξτε τα λογια σας λοιπον

   • Αδέσποτο Says:

    Και το δικό σας παιδί αδέσποτο είναι; Ή μήπως αποτελεί κάποια εξαίρεση;

   • κανένας Says:

    σιγά ρε μάστορα την πανούκλα που θα «εξαπλωθεί παντού»,σε θελω λιγο ψύχραιμο μην μου αγχώνεσαι …chill man ,α και κατι ακομα .. οταν φτάνεις στο σημειο να αποκαλείς τα παιδιά του κόσμου «αδεσποτα» ανεξαρτητα απο το τι λαθος η σωστο εχουν κανει ,τοτε θα πρεπει εσυ ο ιδιος να αποδεχθεις το οτι εχεις μυηθει πλήρως στο ρόλο του ΖΩΟΥ 😉

   • Μασκοφόρος Says:

    Είναι πλέον προφανές, με καταφανέστατο τρόπο ότι σε μερικούς ανθρώπους η βλακεία είναι άπειρη, αλλά ουχί αήτητη Δημήτρη. Γιατί αν για εσένα τα παιδία είναι αδέσποτα και η μάχη τοποθετείται στα κάγκελα του Λυκείου Αναβύσσου, για εμάς τα παιδία η μάχη έχει να κάνει με τη ζωή μας, αυτή που κατακρεουργήσατε, αυτή που διαλύετε κάθε μέρα με τον ωχαδελφισμό σας. Στις καρέκλες σας λοιπόν επαναστάτες των πληκτρολογίων, οι μάχες δίνονται στους δρόμους, στα σχολεία και αύριο στα πανεπιστήμια. Ο πουριτανισμός του Έλληνα θα νικηθεί.
    Τροφή για σκέψη: Τυχαίο ότι δεν απεργεί σχεδόν κανένας καθηγητής, τη στιγμή που σβήνει κάθε ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο;

 15. ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΓΟΝΕΑΣ Says:

  Σε αυτό τον τόπο έχουμε χάσει τα αυτονόητα όποιος δεν θέλει την τάξη να πάει στο σπίτι του είτε είναι μαθητής είτε είναι εκπαιδευτικός (υπάρχουν και τέτοιοι εκπαιδευτικοί ?)
  Βρέθηκε μια λεβέντισσα λυκειάρχης και έπεσαν όλοι να την διώξουν, είναι μακριά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι θα τα καταφέρουν. Συνεχίστε Κυρία μου το έργο σας και να ξέρεται ότι το σύνολο των γονιών είναι μαζί σας. Να τους στείλετε πακέτο στο σπίτι τους.

 16. ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ ΓΟΝΕΑΣ Says:

  ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ,ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΛΥΚΕΙΟ Η ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ. ΑΜΕΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΟΘΟΥΝ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ( ΠΡΩΤΕΤΟΙΟΙ ) ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ,ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ. ΚΥΡΙΑ ΛΥΚΕΑΡΧΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΦΡΙΚΗ ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΟΝ-ΑΚΟΥΣΟΝ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΛΥΚΕΑΡΧΗΣ ,ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΗ. ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ (ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ),ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ,ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ,ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ. ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΗΝΕΣ,ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΑ,Η ΤΡΙΤΗ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ,ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΝΥΓΗΡΗ. ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΝΑ ΛΕΜΕ —ΑΠΟΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟ–. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ,ΑΝΟΙΚΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ .ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟ ,ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ .ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ,ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟΥ. ΑΜΑΝ-ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Η ΚΥΡΙΑ ΛΥΚΕΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΨΟΓΟΙ ΣΕ ΟΛΑ. ΕΤΣΙ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΥ ΜΕ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΣΠΕΤΖΟ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΑΝΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ.ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΑΝΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ.

  • κανένας Says:

   ΛΥΚΕΑΡΧΗΣ–>wrong , ΛΥΚΕΙΑΡΧΗΣ–> right , learn some
   orthography kiddo !κάτι ακόμα ,εφτασες σε αυτήν την ηλικία και ακόμα πιστεύεις οτι οι υπουργοί μπαίνουν στις συγκεκριμένες θέσεις για να κάνουν την δουλεία τους και να την κάνουν σωστα, τότε λυπάμαι αλλά οφείλω να σε ενημερώσω οτι έχεις πέσει θύμα παραπληροφόρησης!

 17. Ζητάνε σεβασμό στα αιτήματά τους , αλλα δεν σεβασθηκαν τους νέους συμμαθητές τους ( Α Λυκείου ) που δεν τους ενημέρωσαν ούτε τους ζήτησαν την γνώμη τους , προφανώς φοβήθηκαν τα »κουκιά΄΄. Τα φροντιστήρια δεν ειναι υποχρεωτικά. Εκατονταδες παιδια εισάγονται στα ΑΕΙ υστερα απο επιπονο διαβασμα και χωρις φροντιστήριο. Ζητάνε να φύγει η διευθύντρια τους γιατί τους ελέγχει στα νόμιμα πλαίσια της σωστής λειτουργίας του λυκείου ενώ αυτή τους υπομένει και τους δέχεται τον επόμενο χρόνο για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. Αγαπητά μου παιδιά τα κάγκελλα δεν φτιάχνουν τις φυλακές, αλλά οι καρδιές των ανθρώπων.Τα τείχη μπορεί να πέφτουν, αλλά οι άνθρωποι μέσα τους δεν μπορεί να νοιώθουν ελεύθεροι οταν βάζουν λουκέτα στις πόρτες και κρατάνε άλλους απέξω.

 18. Absolute Says:

  Μαζέψτε τους πριν να είναι αργά. Μαθητές να ζητούν την απομάκρυνση καθηγήτριας και μάλιστα της διευθύντριας, δεν ξανακούστηκε. Πρώτοι οι γονείς πρέπει να τους μαζέψουν και να τους δώσουν να φάνε τ΄ αυτιά τους και μετά να ασχοληθούν με το αν είναι αληθείς οι καταγγελίες περί υποκίνησης των μαθητών σε κατάληψη. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να περάσουν ασχολίαστα.

 19. Λουίζα Διγενή Says:

  Όποιος γνωρίζει έστω και λίγο την κα Μπουκουβάλα γνωρίζει πόσο καλά επικοινωνεί με τα παιδιά. Πόσο πολύ κοντά τους την νιώθουν και την εμπιστεύονται. Υποθέτω οτι κάποιοι ανάγνωσαν λανθασμένα τα χαρακτηριστικά αυτά. Προσωπικά την γνωρίζω ελάχιστα και μόνο μέσα από την κοινή μας δραστηριότητα στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Σαρωνίδας και έχω επανειλλημένα διαφωνήσει μαζί της δημόσια. Αυτά τα αναφέρω για να μην θεωρηθεί και η δική μου παρέμβαση υποκινούμενη.

 20. Iωάννης βαρβαρίγος Says:

  Γιατί οι γονείς των καταληψιών δεν «μαζεύονται» από τους γονείς τους;
  Μήπως περιμένουν την Χρυσή Αυγή να αναλάβει να……………. αποκαταστήσει την νομιμότητα για την οποία «΄΄ολοι» κόπτονται;
  Και αν αρχίσουν και ανοίγουν …μύτες, θα φταίει το μνημόνιο και η τρόικα;
  Και από πότε οι μαθητές απόκτησαν τέτοια δικαιώματα να απαιτούν την απομάκρυνση της…Λυκιάρχης, του διευθυντή της ..Αστυνομίας, του..κοινοτάρχη ή οποιουδήποτε άλλου;
  Αλλά όταν αυτός που πρωτοστάτησε στη διάλυση των σχολείων είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί να απορούμε για τα λεβεντόνια που κάνουν κατάληψη; επαναστατική γυμναστική κάνουν και την επόμενη φορά θα είναι και στη ..βουλή.
  ‘Ιτε παίδες της Χρυσής Αυγής,ελευθερώστε ….γυμνάσια και λύκεια «..και να δείτε αν δεν είστε εσείς αξιωματική αντιπολίτευση στις επόμενες εκλογές.
  Και κλάμα …οι «δημοκρατικές δυνάμεις» τότε και απορία γιατί;
  Διαλέξτε τα φασισταρόπουλα των καταλήψεων ή την ελευθερώτρια την Χρυσή Αυγή.Εγώ σαν γονέας προτιμώ την Χρυσή Αυγή χωρίς δεύτερη σκέψη.
  Ίτε καλοπαίδες Αναβύσσου διαλείστε τα πάντα.
  Να σας καμαρώνουν οι γονείς που σας έχουν και σας έδωσαν τέτοια αγωγή.
  Σε λίγο θα ξαναγυρίσουμε στην εποχή που με τόσους από τους γονείς φωνάζαμε με το μαχαίρι στο λαιμό..Ζήτω η 21η Απρίλη.
  Εμπρός αγωνιστές του φραπέ ..διώξατε την Λυκιάρχη και εξασφαλίσατε ..το πετρέλαιο του χειμώνα!

  • κανένας Says:

   μάστορα τι πίνεις και δεν μας δίνεις??? α και μια ερώτηση κρίσεως: αν γεννήθηκες λιγο μετά από την κατοχή … τράβα ρώτα την μάνούλα σου αν βαστάς απο Βερολίνο μεριά…

 21. Περίεργος Says:

  Να μας πείτε κ. Αττικέ ΠΟΙΕΣ συγκεκριμένες ενέργειες έκανε η κ. Μπουκουβάλα εναντίον της κατάληψης. Το να λές ότι είσαι εναντίον δεν φθάνει. Επιμένουμε στην καταγγελία μας. Να προσέξει δε γιατί μας λένε μαθητές ότι την έχουν καταγράψει να τους προτρέπει.
  Επιβεβαιώνει μάλιστα την διαφωνία της με την Λυκειάρχη. Όλα αυτά δείχνουν ότι η κ. Μπουκουβάλα δεν προσφέρει στην καλή λειτουργία του Λυκείου. Μήπως πρέπει να βοηθήσει παραιτούμενη από τα αξιώματα;

  • Θέλω να μου πείτε τι ενέργειες κατά της κατάληψης κάναν οι υπόλοιποι καθηγητές.Κακά τα ψέματα τους καθηγητές τους βολεύει να υπάρχει κατάληψη γιατί δεν παύουν να πληρώνονται.Για αυτό κύριε «Περίεργε» όταν καταγγέλεις κάτι να έχεις αποδείξεις και να μην λες λόγια του «βρόντου».Peace

 22. Περίεργος Says:

  Δυστυχώς πληροφορίες από μαθητές του Λυκείου εκθέτουν καθηγήτριες ότι ενεθάρρυναν την κατάληψη. Λένε συγκεκριμένα ότι καθηγήτρια ξένης γλώσσας η οποία είναι σε διοικητική θέση στο Λύκειο μαζί με συνάδελφο της μαθηματικό προέτρεπαν μαθητές να κάνουν κάτι απέναντι στις αυθαιρεσίες και την αυστηρότητα της Λυκειάρχου. Η κατάντια σε όλο της το μεγαλείο

  • Η κα Άννα Μπουκουβάλα, υποδιευθύντρια του Λυκείου, η οποία φωτογραφίζεται σε σχόλιο αναγνώστη, δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία μας, ότι δεν έχει καμία σχέση με την κατάληψη και σε καμία περίπτωση δεν προέτρεψε τα παιδιά να προβούν σε αυτή την ενέργεια. Ζήτησε μάλιστα, όπως μας δήλωσε, από τους καταληψίες να σταματήσουν την κατάληψη. Δήλωσε επίσης ότι έχει «θέματα» με την Λυκειάρχη, αλλά προσπαθεί να τα λύσει απευθυνόμενη στον προϊστάμενο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κάλεσε τους μαθητές να κάνουν το ίδιο.

   • Μαθητρια λυκειου Says:

    Υπαρχουν προβληματα στο σχολειο μας..2αιτηματα ηταν σωστα! Οχι να φυγει η λυκειαρχης αλλα να αρχησει να μιλαει με τους μαθητες και να τους καταλαβαινει! Επισης δεν μπορει η πορτα να μενει κλειστη και να μην υπαρχει καποιος υπευθυνος να ανοιγει! Πως μετα τα παιδια να μην πηδανε απο τα καγκελα για να προλαβουν να μπουν στην ταξη; Επισης υποτειθεται οτι υπαρχουν λεοφορεια συμφωνα με την λυκειαρχη, αλλα πουθενα λεωφορεια!! Και πρεπει να μεινουμε εξω επειδη η πορτα ειναι κλειστη σαν να ειμαστε απο αλλα σχολεια!! Ενταξει να ειμαστε αυστηροι αλλα οχι παραλογα πραγματα! Ουτε να απαιτουμε να εχουμε πετρελαιο ενω ουτε στα σπιτια μας δεν μπορουμε να βαλουμε!! Οι μαθητες και οχι τα αδεσποτα θελουν τροπο οχι αστυνομιες..αυτα τα κανουν ανθρωποι που δεν θελουν να αντιμετοπησουν τα παιδια η ποιο απλα δεν μπορουν!! Απαραδεκτο γονεις να αποκαλουν αδεσποτα τα παιδια τους και αλλα παιδια..καλο ειναι να ξυπνησουν γιατι η κοινωνια τους εχει κανει τοσο προβατα που δεν μπορουν να καταλαβουν πως ειναι να παλευεις γιαυτο που θες να καταφερεις και να εχεις στοχους!!! Επισης για τα παιδια που απλως θελουν να κλεισουν το σχολειο για να χασουν μαθημα καλο θα ηταν να καθησουν σπιτι τους και να γινουν αχρηστοι πολιτες αργοτερα..δεν μπορουν να αναγκαζουν παιδια να πηγαινουν φροντηστηριο και να ακουμπανε πολλα χρηματα επειδη εκεινα δεν εχουν στοχους!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: