Εργοστάσιο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από Αεριοποίηση Βιομάζας στο ΒΙΟΠΑ Κερατέας

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής διαβιβάστηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με την μέθοδο της αεριοποίησης βιομάζας. Να θυμίσουμε ότι τον προηγούμενο μήνα αντίστοιχες μελέτες για κατασκευή εργοστασίων αεριοποίησης είχαν γίνει και για το Μαρκόπουλο από την ίδια εταιρία αλλά ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων.

Ανακοίνωση για ΜΠΕ της «ΓΑΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΡΤΕΜΙΣ ΕΝΝΕΑ ΕΠΕ» στο Δήμο Λαυρεωτικής 

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθ.5 παρ. 2 του Ν. 1650/86, όπως αυτή τροποποιήθηκε με το Ν.3010/02 και την ΚΥΑ Η.Π. 37111/2021/26-9-2003 (ΦΕΚ 1391/Β΄/2003) ανακοινώνεται ότι:Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής διαβιβάστηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής με αρ. πρωτ. Φ6279/5695/12/2-4-13 η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο:

Μονάδα Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από Αεριοποίηση Βιομάζας,
ισχύος ≤1ΜW, της εταιρείας «ΓΑΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΡΤΕΜΙΣ ΕΝΝΕΑ ΕΠΕ» 
στη θέση ‘’ΒΙΟΠΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ Ο.Τ. 1002 ΟΙΚΟΠΕΔΟ 09Ν’’ στο Δήμο Λαυρεωτικής, Περιφέρεια Αττικής, η οποία βρίσκεται στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου στη Δ/νση Περιβάλλοντος Περιφέρειας Αττικής (Πολυτεχνείου 4, Αθήνα), όπου μπορεί να προσέλθει προκειμένου να ενημερωθεί και να υποβάλει τυχόν ενστάσεις εντός τριάντα (30) ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας.
1002 09NΠηγή: www.patt.gov.gr

Advertisements

3 Σχόλια to “Εργοστάσιο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από Αεριοποίηση Βιομάζας στο ΒΙΟΠΑ Κερατέας”

 1. ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ Says:

  Κύριε Φραγκόπουλε…
  Διάβασα το παραπάνω σχόλιο σας το οποίο φανερώνει αγιάτρευτη μόνιμη εμπάθεια ,την ίδια που σταθερά εκφράζετε απέναντι σε κάθε πολιτικό σας αντίπαλο. Αλήθεια είναι ότι έχετε καιρό να ασχοληθείτε μαζί μου. Και βεβαίως -που να το φαντασθείτε- την πατήσατε και «πιαστήκατε στα πράσσα».
  Μόλις χθές επωνύμως στο διαδικτυακό τόπο http://www.notioanatolika.gr πήρα σαφη θέση υπερ της παραπάνω επένδυσης παρόλο που αρκετοι συμπολίτες μου διαφωνούν παρόλο που έγιναν όσα έγιναν στο Μαρκόπουλο. Διαβάστε το και ζητείστε συγνώμη…
  Τόσο εγώ όσο και η Κερατέα που τοσο σας έχει πονέσει επαναστατήσαμε με λόγο και αιτία. Γι’ αυτό και δικαστικά ακυρώσαμε τα έργα στο Οβριόκαστρο ως παράνομα. Εμείς υπερασπιστήκαμε τη νομιμότητα και η τότε κυβέρνηση στήριξε τους παράνομους εργολάβους.
  Τέλος για την ιχθυοκαλιέργεια τι εννοείτε μου απαγορεύεται να εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός και μάλιστα για μία εγκατάσταση που υπάρχει 20 χρόνια εκεί ?
  Μήπως έχετε χάσει κάθε μέτρο μήπως έχετε ξεπεράσει κάθε όριο ?
  Συνέλθετε επιτέλους γιατί το μόνο που κάνετε εσείς και οι σοφοι φίλοι σας είναι να δηλητηριάζετε τη κοινωνία και το τόπο που σας φιλοξενεί και σας ανέχεται…

  ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΑΤΡΟΥ
  τ. Δήμαρχος Κερατέας

  • Άγγελος Φραγκόπουλος Says:

   Κύριε Ιατρού. Χαίρομαι ιδιαίτερα που σ΄ αυτή την περίπτωση, δεν ακολουθήσατε τους όμοιούς σας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να αντιδράσετε σε ένα σοβαρό έργο στην περιοχή μας, όπως έκαναν στο Μαρκόπουλο. Και αναφέρω «περιοχή μας» γιατί αισθάνομαι την περιοχή της Λαυρεωτικής ως δικό μου τόπο, που δεν πρόκειται να σας χαρίσω.
   Δεν πρόκειται να αντιδικήσω μαζί σας κ. Ιατρού, γιατί είναι τόσο θολή η ιστορία σας που δεν αξίζει τον κόπο ν΄ ασχοληθώ μαζί σας. Τα έργα σας, σας χαρακτηρίζουν, όπως η τελευταία απόπειρα να μας φέρετε την ιχθυοκαλλιέργεια στην Παλαιά Φώκαια, βοηθούντος του Λάμπρου και του Τσαλικίδη με τα πλαστά πρακτικά του Κοινοτικού συμβουλίου. Κλείνω, θλιβερέ πολιτικάντη με τις εικόνες της Κερατέας επί δημαρχίας σου. Ας δουν οι συμπολίτες μας για να θυμηθούν ποιος είστε. ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ

   Υ.Γ. Εγώ γεννήθηκα στην Ανατολική Αττική και αυτός ο τόπος είναι δικός μου όσο δεν φαντάζεσαι. Αν κάποιος είναι φιλοξενούμενος αυτός είσαι εσύ, και δυστυχώς σε ανέχεται να τον γδέρνεις.

 2. Άγγελος Φραγκόπουλος Says:

  Περιμένω να δω πόσα 24ωρα θα περάσουν από αυτήν την ανακοίνωση, μέχρι να επαναστατήσει ο πρώην Δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού, εναντίον της επένδυσης. Κατά τ΄ άλλα ήταν σύμβουλος Μηχανικός του Καστελόριζου, που ήθελε να μεταφέρει την υγιεινή ιχθυοκαλλιέργεια στην Παλαιά Φώκαια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: