Ακυρώθηκαν τα έργα αποκατάστασης των παράνομων χωματερών Καλυβίων, Παλαιάς Φώκαιας, Κερατέας

Χωματερή Καλυβίων

Χωματερή Καλυβίων

Χωματερή Φώκαιας

Χωματερή Φώκαιας

Χωματερή Κερατέας

Χωματερή Κερατέας

Σε συνεδρίασή της στις 17/9/2013, η Εκτελεστική Επιτροπή του Ενιαίου Διαβαθμικού Συνδέσμου Αττικής (ΕΔΣΝΑ), επρόκειτο να αποφασίσει την ανάθεση σε εργολάβο την αποκατάσταση των παράνομων χωματερών των Καλυβίων, της Παλαιάς Φώκαιας και της Κερατέας. Όμως από τον επιτόπιο έλεγχο της αρμόδιας διεύθυνσης διαπιστώθηκε, ότι στις χωματερές είχαν αποτεθεί πρόσφατα απορρίμματα και αδρανή υλικά, γεγονός που μετέβαλε το ανάγλυφο, την έκταση και τον όγκο των χωματερών. Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα, ακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί και δεν θα χρηματοδοτηθούν τα έργα, μέχρι να πραγματοποιηθούν νέες μελέτες.

Η απόφαση αυτή του ΕΔΣΝΑ, χαρακτηρίζεται ως απολύτως αρνητική για την περιοχή του Σαρωνικού και της Λαυρεωτικής, γιατί οι αποκαταστάσεις αυτές είναι απαραίτητες  να γίνουν το συντομότερο δυνατόν, κυρίως για περιβαλλοντικούς λόγους, αλλά και για λόγους αισθητικής. Με την ακύρωση του διαγωνισμού μετατίθενται για άγνωστο χρόνο οι νέες προκηρύξεις με κίνδυνο να μην χρηματοδοτηθούν τελικά.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ

Η απόφαση αποτελεί ένα ακόμα δυνατό χαστούκι για τον Δήμαρχο Σαρωνικού κ. Πέτρο Φιλίππου, ο οποίος συνελήφθη και πάλι ψευδόμενος μαι και με κάθε ευκαιρία υποστήριζε ότι η χωματερή των Καλυβίων έχει κλείσει, δεν αποθέτονται απορρίμματα σ΄ αυτήν  και ότι οι κατηγορίες που εξαπέλυε εναντίον του η επικεφαλής της αντιπολίτευσης κα Χριστοφάκη για την λειτουργία της χωματερής είναι ψευδείς και λασπολογικές.

Η απόφαση του ΕΔΣΝΑ είναι βέβαιο ότι θα χρησιμοποιηθεί από την κα Χριστοφάκη, στην δικαστική διένεξη που έχει με τον Αντιδήμαρχο κ. Βαγγέλη Ζεκάκο, ο οποίος είναι κατηγορούμενος ως υπεύθυνος για την λειτουργία της παράνομης χωματερής, αλλά και ο οποίος έχει μηνύσει την κα Χριστοφάκη για ψευδορκία.  Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δήμαρχος, ανέφερε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, ότι ακυρώθηκε η διαγωνισμός για την ανάθεση της αποκατάστασης των χωματερών, αλλά και πάλι ψευδόμενος είπε ότι ακυρώθηκαν γιατί δεν προσήλθαν οι εργολάβοι!!!. Όταν μάλιστα τους ανέφερε τους λόγους της ακύρωσης η Δημοτική Σύμβουλος κα Περπερίδου, της είπε ότι λέει ψέματα.  Διαβάζοντας παρακάτω τις δύο αποφάσεις του ΕΔΣΝΑ θα καταλάβει ο αναγνώστης ποιος είναι ο ψεύτης, ο Δήμαρχος ή η Περπερίδου;

Επίσης η απόφαση του ΕΣΔΝΑ, αποκαλύπτει για μία ακόμα φορά τα ψέματα και την υποκρισία του Αντιδημάρχου Μανώλη Τσαλικίδη, ο οποίος οργάνωνε «γιορτές περιβάλλοντος» για το κλείσιμο της χωματερής της Παλαιάς Φώκαιας, τις οποίες χρηματοδοτούσε μεταξύ άλλων και ο επιχειρηματίας της Ιχθυοκαλλιέργειας «Καστελόριζο – Εμπορική ΑΕ»,  η οποία έγινε γνωστή για την απόπειρα μεταφοράς των ρυπογόνων κλωβών της από τον Πάτροκλο στις ακτές της Παλαιάς Φώκαιας. Ο Τσαλικίδης, όχι μόνο δεν έκλεισε την χωματερή, λέγοντας ψέματα σε κάθε σχετική ερώτηση που δεχόταν, αλλά είχε αναθέσει σε συγγενή του την διαχείρισή της, από το 2007 όταν  ήταν Κοινοτάρχης της Παλαιάς Φώκαιας, αλλά και ως Αντιδήμαρχος Σαρωνικού.

Δημοσιεύουμε παρακάτω τις δύο αποφάσεις του ΕΔΣΝΑ  για την ακύρωση των διαγωνισμών.

Ακύρωση αποκατάσταση ΧΑΔΑ ΝΑ Αττικής (Καλυβίων & Παλαιάς Φώκαιας) 

Ακύρωση αποκατάστασης ΧΑΔΑ Κερατέας 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: