Μαλλιά – κουβάρια έγιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού για το Γυμνάσιο της Σαρωνίδας

Έκταση για την ανέγερση γυμνασίου ΣαρωνίδαςΜε θέμα την αλλαγή χρήσεων για τον χώρο που έχει επιλεγεί να ανεγερθεί σχολείο, αλλά και τη μεταφορά των σχολικών κοντέινερ που βρίσκονται στο Λαγονήσι, προκειμένου να στεγαστεί προσωρινά το Γυμνάσιο  Σαρωνίδας, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού, ύστερα από αίτημα που υπέβαλε η Κοινότητα της πόλης και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και του Δημοτικού Σχολείου.

ΠέγκαςΟ Αντιδήμαρχος κ. Πέγκας έκανε μια αναφορά στο ιστορικό ίδρυσης του Γυμνασίου από το 2007 και μετά, δίνοντας έμφαση στις ενέργειες της κοινότητας Σαρωνίδας για την εξεύρεση κατάλληλου χώρου. Επειδή, όπως είπε δεν επαρκούσαν τα 7,1 στρ. του κοινόχρηστου χώρου που βρίσκεται στην οδό Κεφαλληνίας, προτάθηκε στον Ο.Σ.Κ. απαλλοτρίωση τμήματος του 121 οικοδομικού τετραγώνου, εκτάσεως τεσσάρων στρεμμάτων, ιδιοκτησίας του Συνεταιρισμού Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας για την ανέγερση σχολείου. Το 2009 συγκροτήθηκε επιτροπή καταλληλότητας σχολικού χώρου, η οποία και γνωμοδότησε θετικά. Επίσης το Κοινοτικό Συμβούλιο το 2010 χαρακτήρισε την έκταση σχολικό χώρο. Τον 6 του 2011 ο Συνεταιρισμός με έγγραφό του προς τον Δήμαρχο Σαρωνικού αντέδρασε στον χαρακτηρισμό της έκτασης ως σχολικής και ζητούσε την ανάκλησή του. Το ίδιο διάστημα υπήρξαν και διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής (Σ.Σ. μεταξύ των οποίων και ο σημερινός Αντιδήμαρχος κ. Δημητρίου). Η οικονομική κρίση είχε αποτέλεσμα ο Ο.Σ.Κ. να μην έχει χρήματα  για την απαλλοτρίωση και σταμάτησε κάθε ενέργεια.
Μετά την μετεγκατάσταση του 2ου Λυκείου Λαγονησίου, προέκυψε θέμα μεταφοράς των κοντέινερ από το Λαγονήσι στην Σαρωνίδα.  Οι μελέτες χρήσεις γης για την Σαρωνίδα, θα συμπεριλάβουν τον χαρακτηρισμό της έκτασης αυτής, όπως και άλλων ως σχολικών, προβλέποντας ότι θα είναι χρονοβόρες οι διαδικασίες. Τέλος εισηγήθηκε, το τμήμα των 4 στρεμμάτων του 121 ο.τ.,  να χαρακτηριστεί ως σχολικό και να ανατεθεί άμεσα στην τεχνική υπηρεσία να γίνει τοπικό ρυμοτομικό με αύξηση του συντελεστή δόμησης. Επίσης να κρατηθούν οι προκατασκευασμένες αίθουσες για να χρησιμοποιηθούν προσωρινά για το Γυμνάσιο της Σαρωνίδας.

gkoyma-aikateriniΗ Πρόεδρος της Κοινότητας κα Γκούμα, αναφέρθηκε στην απόφαση του Συμβουλίου της 21/1/2014, το οποίο προκλήθηκε μετά την επιστολή των Συλλόγων Γονέων. Το συμβούλιο γνωμοδοτεί υπέρ του χαρακτηρισμού ως σχολικής όλης της κοινόχρηστης έκτασης. Να ζητηθεί από τον Ο.Σ.Κ. αλλαγή των όρων δόμησης  και κάλυψης για την ανέγερση σχολικού συγκροτήματος, πριν την εξέταση της απαλλοτρίωσης γιατί ίσως να μην χρειάζεται να γίνει η απαλλοτρίωση, όπως σημείωσε.
Κατά πλειοψηφία αποφάσισε επίσης, να γνωμοδοτήσει το Κοινοτικό Συμβούλιο, υπέρ της προσωρινής εγκατάστασης 10 προκατασκευασμένων αιθουσών, έως ότου λυθεί το πρόβλημα του σχολείου.

Τζιβίλογλου δημοτικό συμβούλιο 7-4-2011Ο Αντιδήμαρχος εκ μέρους της Τεχνικής Υπηρεσίας, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να υπάρξουν νέες κτιριακές εγκαταστάσεις για το Γυμνάσιο, όμως, όπως  είπε, δεν είναι δυνατόν σε οποιοδήποτε χώρο να τοποθετούνται αίθουσες και μάλιστα κοντέινερ, για να στεγαστούν μαθητές.
Είπε ακόμα ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει οποιοδήποτε δόμηση στο οικοδομικό τετράγωνο 121 το οποίο προβλέπεται να γίνουν κατοικίες, αλλά για τον χαρακτηρισμένο κοινόχρηστο χώρο που βρίσκεται δίπλα στο 121, επί της οδού Κεφαλληνίας προς την οδό Πέλοπος. Για να κατασκευαστεί σχολείο στον κοινόχρηστο χώρο, πρέπει να αλλάξει χρήση και να γίνει κοινωφελής, μια και αυτό προβλέπει ο νόμος. Προϋπόθεση είναι να εξευρεθεί στη θέση του άλλος κοινόχρηστος χώρος.
Υπάρχουν κάποια έγγραφα από δύο διαφορετικές επιτροπές, τα οποία αναφέρουν: το μεν 1ο ότι μπορεί να γίνει σχολείο, αλλά επανέρχεται η 2η επιτροπή, η οποία αναφέρει ότι, στο συγκεκριμένο οικόπεδο που είναι κάτω από το Μπάσκετ, εκτάσεως 7.100 τ.μ., ο συντελεστής δόμησης είναι 0.20, άρα μπορούν να κτιστούν μόνο 1.400 τ.μ.  και σύμφωνα με τις προδιαγραφές δεν είναι επαρκή για τις εγκαταστάσεις που απαιτούνται για το σχολείο. Η επιτροπή κατέληξε ότι, για να γίνει αύξηση των τ.μ. του κτίσματος πρέπει να διατεθούν περίπου 10 στρέμματα.
Επειδή στην όλη έκταση του Κ/Χ, συνέχισε ο Αντιδήμαρχος κ. Τζιβίλογλου, συμπεριλαμβάνεται το Μπάσκετ και ένα τμήμα από το αδόμητο μέρος, υπάρχει το ενδεχόμενο να ενταχθούν οι αθλητικές δραστηριότητες στο σχολικό συγκρότημα, οπότε είναι αρκετή τότε ως έκταση τα 12 στρ που προκύπτουν.  Μια τέτοια απόφαση της επιτροπής Ποιότητας Ζωής θα προωθηθεί στα αρμόδια όργανα  για να αλλάξουν οι χρήσεις.
Η μεταφορά των κοντέινερ από το Λαγονήσι, όπως προτείνει ο Σύλλογος Γονέων είναι υπέρβαση, όπως το χαρακτήρισε επιεικώς ο Αντιδήμαρχος, συμπληρώνοντας ότι αυτή την ευθύνη δεν μπορεί  να την αναλάβει κανένας. Ουσιαστικά είπε ότι είναι παράνομη η τοποθέτηση κοντέινερ για αίθουσες σχολείου σε χώρο που δεν έχει χαρακτηριστεί κατάλληλος γι΄ αυτό το σκοπό.
Απαντώντας σε ερώτηση της κας Τσιακάλου ο Αντιδήμαρχος κ. Τζιβίλογλου, είπε ότι για μια τροποποίηση ρυμοτομικού μπορεί να απαιτηθούν από 6 μήνες έως 2 χρόνια, ανάλογα με το πόσο θα «τρέξει» το θέμα από την υπηρεσία, ή θα καθυστερήσει από πιθανές ενστάσεις και προσφυγές και άλλους αστάθμητους παράγοντες.

Επίθεση δέχτηκε ο κ. Πέγκας από την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού σχολείου κα Ακριβή Καραμάνη, η οποία είπε ότι κακώς ήταν ο Αντιδήμαρχος εισηγητής του θέματος, γιατί εξέφρασε την προσωπική του άποψη και όχι των Συλλόγων Γονέων. Ακόμα είπε ότι η κατεπείγουσα επιστολή του Συλλόγου ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από 3,5 μήνες, για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Είπε ακόμα ότι υπάρχουν ανακρίβειες και ελλιπή στοιχεία στα όσα είπε ο κ. Πέγκας. Κατηγόρησε τον Αντιδήμαρχο,  ότι με ευθύνη του δεν έγινε η αλλαγή της χρήσης αφού σύμφωνα με την γνωμοδότηση της επιτροπής, έπρεπε να χαρακτηριστεί η έκταση ως σχολική.  Ρώτησε ακόμα που είναι η επιστολή του Ο.Σ.Κ. που αναφέρει ότι δεν μπορεί να κατασκευαστεί σχολείο στην Κ/Χ έκταση. Υπάρχουν, είπε, τεράστια ερωτηματικά και ένα τεράστιο κενό στην Κοινότητα και στον Δήμο, για τα έγγραφα που αφορούν το σχολείο και τεράστια ερωτηματικά για τον κ. Πέγκα.

Έντονα εκνευρισμένος ο κ. Πέγκας, απέδωσε κατ΄ αρχήν σε πολιτικά κίνητρα την επίθεση που δέχτηκε, μια και η ίδια φέρεται ως υποψήφια σύμβουλος του συνδυασμού του Αντιδημάρχου κ. Μανώλη Τσαλικίδη, λέγοντας στην Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού σχολείου, «μην καίτε τα προεκλογικά σας χαρτιά» .  Ο κ. Πέγκας είπε: «ζήσαμε ωραίες στιγμές στην Σαρωνίδα» και ρώτησε: «ποιος ίδρυσε το Γυμνάσιο;». «Είμαι ο μόνος που ενδιαφέρομαι για το Γυμνάσιο», είπε καταλήγοντας ενώ διερωτήθηκε αν πρόκειται περί κακοπιστίας τα όσα αναφέρθηκαν από την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων.  Επισήμανε ότι στην τοποθέτησή του, που είχε γίνει πριν από λίγα λεπτά ανέγνωσε αυτό ακριβώς το έγγραφο του Ο.Σ.Κ. που ορίζει την αδυναμία να κατασκευαστεί σχολείο στον κοινόχρηστο χώρο. 

Επίκουρος στην κριτική σε βάρος του Πέγκα ήρθε και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κωνσταντέλος (επίσης δηλωμένος συνυποψήφιος του Τσαλικίδη), ο οποίος όμως απ΄ ότι διαφάνηκε, δεν γνώριζε ούτε το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου. Υποστήριξε ότι πρέπει να γίνεται δεκτή η κριτική όταν υπάρχουν παραλείψεις. Ο κ. Τσαλικίδης δεν πήρε καθόλου τον λόγο επί του θέματος, παρ΄ ότι είχε και την αρμοδιότητα ως Αντιδήμαρχος για τα σχολεία, αφήνοντας τους «υποψήφιους» συμβούλους του να ασκήσουν κριτική στον Πέγκα, ο οποίος δεν αποδέχτηκε να τον ακολουθήσει  στον υπό συγκρότηση συνδυασμό.

Προς υπεράσπιση του κ. Πέγκα (συνυποψήφιος του με τον συνδυασμό του κ. Γκίνη), εμφανίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Πουλόπουλος, υποστηρίζοντας ότι: «του επιτίθενται επειδή αποχώρησε από το μαντρί»!!.

Φιλίππου δημοτικόΟ Δήμαρχος κλείνοντας την συζήτηση επί του θέματος, είπε ότι το πρόβλημα είναι ότι η Σαρωνίδα δεν είχε ιδιόκτητες εκτάσεις. Δεν ξέρω είπε, αν έπρεπε να έχει η Σαρωνίδα χρέος δύο εκατ. (όπως προφανώς έκανε ο ίδιος) και να είχε αγοράσει ένα οικόπεδο. Στη συνέχεια όμως παραδέχτηκε, ότι ο Συνεταιρισμός ζήτησε υπέρογκα ποσά για να εκποιήσει στον Δήμο ένα οικόπεδο. Επίσης παραδέχτηκε ότι είναι δύσκολο να γίνουν αλλαγές χρήσεων γης. Δεν μπορεί είπε επίσης, να μεταφερθούν οι προκατασκευασμένες αίθουσες από το Λαγονήσι,  γιατί με την πρώτη εκσκαφή σε χώρο που είναι κοινόχρηστος, θα κληθεί η πολεοδομία και θα σταματήσει το έργο. Μιλάμε, είπε, για σχολείο όπου θα πάνε παιδιά και διερωτήθηκε, πως θα πάρει ρεύμα το σχολείο; Πως θα πάρει άδεια λειτουργίας; Χρειάζονται γραφεία των καθηγητών, χρειάζονται τουαλέτες  κ.λπ.   Όποιος μιλάει  για βαρέλες με μπετό (πρόταση του κ. Πέγκα) για να γίνουν οι βάσεις για τις αίθουσες κοροϊδεύει. Ουσιαστικά ο Δήμαρχος απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο άμεσης επίλυσης του θέματος, υποστηρίζοντας τις θέσεις που εξέφρασε και ο Αντιδήμαρχος κ. Τζιβίλογλου.

Αποφασίστηκε να προωθηθεί η διαδικασία αλλαγής των χρήσεων γης για την συγκεκριμένη έκταση και των όρων δόμησης, Η πρόταση για μεταφορά των αιθουσών απορρίφθηκε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος Μανώλης Τσαλικίδης είχε υποσχεθεί στην Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, ότι αυτός θα μεταφέρει τα κοντέινερ από το Λαγονήσι.  Από την συζήτηση αποδείχτηκε και μετά την παρέμβαση του Αντιδημάρχου κ. Τζιβίλογλου αλλά και του Δημάρχου, ότι η όποια υπόσχεση είναι τουλάχιστον αίολη, παράνομη και κυρίως επικίνδυνη.

Advertisements

11 Σχόλια to “Μαλλιά – κουβάρια έγιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού για το Γυμνάσιο της Σαρωνίδας”

 1. Το γεγονός ότι θέλουν να το κάνουν μέσα σε κατοικημένη περιοχή, δεν λέει κάτι σε κανέναν;Τι φταίνε οι περίοικοι να έχουν όλη την ημέρα (κάθε μέρα) τις φωνές, τα ΙΧ των γονέων-καθηγητών, τα μηχανάκια και τον θόρυβό τους καθώς επίσης και τ απογεύματα που θα σκαρφαλώνουν και θα παίζουν; Άλλες εκτάσεις δεν έχει η Σαρωνίδα που δεν μένει και κανείς (τέρμα Γαλαναίων πχ); Στην τελική όπου κι αν γυρίσω αυτό τον νομό παντού σχολεία θα δω; Τόσα πολλά παιδιά έχουμε πια που δεν χωράνε στα ήδη υπάρχοντα;

  • 12QWASZX Says:

   Γιατί πρέπει να πληρώνουμε 3000€ κάθε μήνα για το σχολείο αυτό των 100 μαθητών και δεν μπορούν να πάνε αυτοί οι μαθητές σε όμορα σχολεία με ευθύνη του δήμου; Θα είναι αυτό δηλαδή μεγάλη αλλαγή που οι γονείς δεν μπορούν να επωμισθούν; Αναρωτιέμαι.

 2. Κυρία Φραγκάκου,με καλύψατε πλήρως,ειδικα σε ότι αφορα την «παράλογη δαπάνη που είναι το μηνιαίο μίσθωμα που καταβάλλεται για ένα επικίνδυνο κτίριο που παίζει το ρόλο σχολικού κτιρίου, επειδή δεν υπάρχει ένα αληθινό σχολείο για τα παιδιά της Σαρωνίδας».

  Απ ότι δε εχω πληροφορηθεί, άλλο μίσθωμα καταβάλλεται για το κτίσμα και άλλο για τον προαύλιο χώρο.Ενα κτίσμα,που οι αναθυμιάσεις του πετρελαίου φτάνουν στις αιθουσες και τα καγκελα είναι ετοιμα να πεσουν.Αυτό μόνο μαθητες δεν θα έπρεπε να στεγάσει.Σχολείο καρμανιόλα.

  Βάσει του κανονισμού, η πορτα της αυλης θα έπρεπε να κλείνει,μόλις οι μαθητές εισελθουν στο σχολειο.Οι μαθητες αναγκάζονται να παιζουν στο δρόμο.Απορω πως ο Συλλογος γονεων δεν εχει αντιδράσει ….

  Και όλα αυτά με τις ευλογίες του κ.Πέγκα, που τελικά το μόνο που δεν τον ενδιέφερε ποτε ηταν η Σαρωνίδα.Ας καταλαβει ότι ειναι πλεον ακαταλληλος και μη αρεστος.Καιρός να αποσυρθεί και να μπουν στο στιβο νεοι και μορφωμένοι ανθρωποι !!!!

  • 12QWASZX Says:

   Ποιοι μορφωμένοι άνθρωποι αυτοί που ψάχνουν πως θα φύγουν στο εξωτερικό γιατί δεν τους χωράει ο τόπος που τους δίνει 400 και 550 Ευρώ για να ζήσουν; Μπορούν αυτοί οι νέοι να ασχοληθούν με την πολιτική όπως την έχουν καταντήσει που πρέπει για να γίνεις υποψήφιος να είσαι ευκατάστατος οικονομικά να γυρίζεις από δω και από κει στο κάθε καφενείο και στον κάθε εξωραιστικό; Πως θα μπουν οι νέοι στην πολιτική με τι κότσια; Ποιος συνδυασμός θα τολμήσει να χρηματοδοτήσει ένα νέο πολιτικό και να τον προωθήσει για την δημαρχία. Οι αριστεροί και οι δεξιοί μαζί και οι κετνρώοι, το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να ανεβάζουν στην εξουσία ανθρώπους του περιβάλλοντός τους που ξέρουν να τους χαλιναγωγούν και να τους σύρρουν να του φέρουν από δω και από κει σαν να είναι σε πασαρέλα!!!

   • Αν και συμφωνώ με το σχόλιο σου 12QWASZX, θα πρεπει λοιπον να αφεθουμε στη μοιρα μας και να ανεχτουμε για μια ακομη φορα ατομα με μηδεν κοινωνικη και πανεπιστημιακη μορφωση.

    Δεν πιστευω ότι οι συμμετέχοντες στο ψηφοδελτιο ενός υποψηφιου δημαρχου θα πρεπει να είναι ευκατάστατοι.Και τελικα όταν καποιος είναι ανεργος, τι άλλο καλυτερο θα ειχε να κανει ?

    Αν θελουμε να αλλαξουμε τη ζωη μας, πρεπει να κανουμε εκκαθαριση…….

 3. Αρχίσανε τα όργανα!
  Έφυγε ο Πέγκας από το μαντρί (του Φιλίππου) και ξεκίνησε το κυνήγι!
  Ξεχύνονται τα πρωτοπαλλήκαρα στον αγώνα προσέγγυσης υποψηφίων μετά μανίας.
  Οι πιέσεις θα είναι πολύπλευρες!
  Ο λαικισμός δεν πρέπει να περάσει!

 4. Θεοφάνης Δημητρίου Says:

  Συμφωνώ με την κα. Φραγκάκου! Επίσης δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε – απευθύνομαι στον 12….- με το «να αποδυναμωθούν τα υπόλοιπα σχολεία της περιοχής;» Το πρώτο και το ελάχιστο που πρέπει να έχει ένας τόπος που αναπτύσσεται – πόσο μάλλον ένας τόπος «φιλέτο,» – είναι ένα αξιοπρεπές και ασφαλές σχολείο… Να συμπληρώσω ότι δεν υπάρχει ένα τέτοιο Γυμνάσιο – Λύκειο στη Σαρωνίδα διότι κι εκεί, όπως και σε άλλες περιοχές του Δήμου Σαρωνικού, η δόμηση και οι βίλες – μας – ήρθαν πριν τη χωροταξία και το σχεδιασμό. Ολιγωρία, ανικανότητα ή συμφέροντα; Ευχαριστώ.

  • 12QWASZX Says:

   Αυτό που προτείνετε ως «Η» λύση για το σχολικό πρόβλημα στον δήμο μας είναι να γίνουν τρία κεντρικά σχολεία στον δήμο Σαρωνικού σε τρία διαφορετικά σημεία του δήμου μας που έχει μεγάλη έκταση και ελεύθερους χώρους σε εντός σχεδίου περιοχές του στο πιο κεντρικό σημείο του δήμου(Τραπουριά π.χ.) ένα για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ένα για την υποχρεωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση(Γυμνάσιο) και ένα Λύκειο όπου ο δήμος με δική του ευθύνη θα μεταφέρει κάθε μέρα τα παιδιά από και προς τα σχολεία αυτά, θα παρέχει στα παιδιά από οικονομικά πιεσμένες οικογένειες ένα ελαφρύ μεσημεριανό σε χώρο κατάλληλο και θα τα φέρνει στο σπίτι τους το μεσημέρι – σε μισή ώρα τα έχει φέρει και στο πιο απόμακρο σημείο του δήμου μας τον Κουβαρά ή το Θυμάρι. Ολα τα σημερινά σχολεία μπορούν να εκποιηθούν ή να εκμισθωθούν από τον δήμο διότι είναι σε περιοχές φιλέτα και να κερδίσει ο δήμος εισόδημα το οποίο θα διαθέτει για να αποπληρώνει τις δόσεις για την κατασκευή σωστών σχολείων όχι όπως είναι αυτά που έχουμε σήμερα σε χώρο μικρό και συμπιεσμένο(ακόμα και το νέο Λύκειο του Λαγονησίου έχει κτισθεί σε πολύ μικρό χώρο λές και βρίσκεται σε περιοχή στο μέσον του Λεκανοπεδίου, χωρίς άπλετους ελεύθερους χώρους και χωρίς αθλητικές και εργαστηριακές εγκαταστάσεις, χώρους εστίασης, χώρους αποθηκευτικούς, αμφιθέατρο ικανοποιητικό κλπ. κλπ) χωρίς εργαστήρια, χωρίς αθλητικούς χώρους κλειστούς(όπου να επιτρέπεται η είσοδος μαθητών σε αυτούς τους κλειστούς χώρους – όχι όπως στο κλειστό του Λαγονησίου που οι μαθητές δεν μπαίνουν μέσα για το μάθημα της γυμναστικής τους) που τα δέρνει ο αέρας, ο ήλιος και η βροχή, χωρίς βιβλιοθήκες σωστές, χωρίς σωστά αμφιθέατρα, χωρίς αποθηκευτικούς χώρους για μηχανήματα κλπ. κλπ. Ετσι όλες οι προσπάθειες και η προσοχή του δήμου για την καθαριότητα, την φύλαξη και την συντήρηση του κάθε ένα από τα παραπάνω τρία σχολεία που προτείνετε θα είναι στοχευμένες και εύκολα θα μαζευτούν όλο το διδακτικό προσωπικό γύρω από τα τρία αυτά σχολεία και θα υπάρξει μείωση των λειτουργικών δαπανών και θα μένουν έτσι διαθέσιμα κονδύλια στην σχολική επιτροπή για να επανδρώνεται και να εφοδιάζεται το κάθε ένα σχολείο με τα απαραίτητα κάθε φορά όταν αυτά χρειάζονται. Γιατί αλήθεια δεν γίνεται κάτι τέτοιο χρόνια τώρα. Θα σας απαντήσω εγώ. Για πολιτικούς και μικροπολιτικούς λόγους και για την συλλογή των ψήφων υπέρ το ενός ή το άλλου των πολιτικών της περιοχής που έχουν δεί την πολιτική κάτι σαν επάγγελμα και καθόλου δεν τους ενδιαφέρει το δίκιο του δημότη και του έλληνα φορολογούμενου. Αυτά τα απλά πρέπει να δούμε και να μην χανόμαστε στις λεπτομέρειες!!!

 5. Αναρωτιέμαι γιατί πρέπει να αποδυναμωθούν τα υπόλοιπα σχολεία του δήμου για να έχει μια περιοχή δικό της κατάδικό της σχολείο; Δεν μπορούν να αφομοιωθούν τα παιδιά αυτά στα άλλα σχολεία; Σε τι θα πείραζε τα παιδιά από τη Σαρωνίδα να παρακολουθήσουν σε όμορα σχολεία ώστε να ένδυναμωθούν σχηματίζοντας σχολεία με σχετικά μεγάλο αριθμό μαθητών;
  Για πιο λόγο πρέπει να πληρώνουμε δύο καθαρίστριες, δύο λογαριασμούς ΔΕΗ, δύο λογαριασμούς ΕΥΔΑΠ, έξτρα καθηγητές, να αγοράζουμε κοντέινερ ή να τα νοικιάζουμε, να πληρώνουμε τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας δύο σχολείων και να τσακωνόμαστε χωρίς λόγο;
  Μπορεί να μου το εξηγήσει κανείς; Δηλαδή πάει να μας στρίψει με τους παρατρεχάμενους των αντιδημάρχων.

  • Έφη Φραγκάκου Says:

   Για να αναρωτιέστε μάλλον δε ζείτε στη Σαρωνίδα.
   Να σας πω λοιπόν εγώ που ζω:

   1. γιατί το ήδη υπάρχον, κτιριακά υποτυπώδες, δικό της κατάδικό της σχολείο (Γυμνάσιο) αριθμεί σχεδόν 100 παιδιά και ήδη κάθε χρόνο διώχνει αρκετά ακόμα, λόγω έλλειψης χώρου, προς τα σχολεία της Αναβύσσου και του Λαγονησίου.

   2. γιατί και τα παιδιά της Σαρωνίδας, όπως τα παιδιά κάθε περιοχής, δικαιούνται να έχουν το σχολείο τους στην περιοχή τους, επειδή ζούμε σε περιοχές «μεγάλων αποστάσεων», ώστε να μην εξαρτώνται από μέσα μετακίνησης.

   3. γιατί ακούγεται τουλάχιστον παράλογο να θέλουμε να στιβάξουμε περισσότερους μαθητές σε ήδη υπάρχοντα σχολεία από το να θέλουμε να αποκτήσουμε ένα αξιοπρεπές σχολικό κτίριο σε μια περιοχή που, κατά τα άλλα, θέλει να αποκαλεί εαυτόν «Φιλέτο του Σαρωνικού». Είναι τουλάχιστον λυπηρό αν όχι ντροπιαστικό να μη μπορεί να προσφέρει στους νεαρούς κατοίκους της αν μη τι άλλο ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ!!!

   4. γιατί η παράλογη δαπάνη δεν είναι η έξτρα ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, οι καθαρίστριες (οι οποίες έτσι κι αλλιώς απλήρωτες είναι!) ή τα λειτουργικά του σχολείου (σε αυτά έτσι κι αλλιώς πάντα συνέβαλλαν και οι Σύλλογοι Γονέων!). Η παράλογη δαπάνη είναι το μηνιαίο μίσθωμα που καταβάλλεται για ένα επικίνδυνο κτίριο που παίζει το ρόλο σχολικού κτιρίου, επειδή δεν υπάρχει ένα αληθινό σχολείο για τα παιδιά της Σαρωνίδας!

   Ελπίζω να σας κάλυψα!

   • Από όλες τις συναντήσεις προκύπτει ότι θα είχε γίνει στην Σαρωνίδα σχολείο, αν υπήρχαν κοινωφελείς χώροι. Δυστυχώς δεν υπάρχουν με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση, ως εκ τούτου συμφωνώ τα παιδιά μας να πάνε στα πλησιέστερα γυμνάσια-λύκεια για να απολαμβάνουν ότι απορρέει από ένα σύγχρονο εκπαιδευτήριο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: