Η πρώτη δημόσια ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου κ. Νίκου Βολάκου, στην Παλαιά Φώκαια

1620944_246036188900665_1468455419_nΑπόψεις με πολίτες της Παλαιάς Φώκαιας αντάλλαξε την Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου, ο κ. Νίκος Βολάκος, Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος της Δημοτικής Κίνησης «Σύγχρονη Πόλη,» για το αξίωμα του Δημάρχου στο Σαρωνικό. Συμπαραστάτες του, ο σύμβουλος της Κίνησης, κ. Βασίλης Καϊλας, η δημοσιογράφος και υπεύθυνη για θέματα δημοσιότητας της Κίνησης, κα. Δήμητρα Κατραμάδου και η νομική σύμβουλος της «Σύγχρονη Πόλη» κα. Κατερίνα Καραϊσκάκη.

Μετά την σύντομη εισήγησή του,  στη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην προσπάθεια για την αναγνώριση οικισμών σε διάφορες περιοχές του Δήμου, στο  πως οι τοπικές Αρχές μπορούν και πρέπει να στηρίζουν τους πολίτες ιδιαίτερα σε αυτήν την περίοδο της κρίση,  στην κατασπατάληση ακόμη και σήμερα οικονομικών πόρων, στην ανάπτυξη της περιοχής, στο στόχο για τη μείωση της ανεργίας, κ.α., ο κ. Βολάκος ζήτησε να ακουστούν οι προβληματισμοί και οι απόψεις των συμμετεχόντων για θέματα που απασχολούν συγκεκριμένα τους κατοίκους της Φώκαιας.

Από τα θέματα ύψιστης προτεραιότητας που τέθηκαν προς συζήτηση, αυτά της διαχείρισης των λυμάτων και των απορριμμάτων, της ανάπτυξης, της διαχείρισης και ορθής εκμετάλλευσης των παραλιών, των δυνατοτήτων των Καλλικρατικών Δήμων.

O κ. Βολάκος αναφέρθηκε στην ανάγκη κοινής γραμμής και στάσης εκ μέρους του δημοτικού συμβουλίου, κατόπιν σχεδιασμού για την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου ώστε να υπάρχουν ανταποδοτικά ωφελήματα για το Δήμο και τους δημότες. Αυτά είπε, δεν θα είναι μόνον χρηματοδοτικού χαρακτήρα, αλλά θα εμπεριέχουν και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Όσον αφορά στο ερώτημα αν μπορεί ο Καλλικράτης να λειτουργήσει, απάντησε ότι φυσικά και μπορεί αρκεί να υπάρχει η βούληση.  Κατήγγειλε επίσης ότι αν και Καλλικρατικός Δήμος, ο Δήμος Σαρωνικού δεν είναι ακόμη «ενοποιημένος.» Έφερε  δε, ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, το γεγονός της διαφορετικής τιμολόγησης διαφορετικών περιοχών του Δήμου Σαρωνικού για την κατανάλωση νερού.

Αναφερόμενος στο θέμα της αποχέτευσης και του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) είπε ότι ο ίδιος δεν είναι πεπεισμένος ότι από τεχνικής απόψεως τα λύματα της περιοχής μπορούν να διοχετευθούν στην Ψυτάλλεια.  Βέβαιο όμως είναι – είπε – ότι πρέπει να αποφευχθεί η δημιουργία ΚΕΛ στη Γερακίνα, και ότι η Δημοτική Αρχή «πρέπει να είναι έτοιμη για τις εναλλακτικές προτάσεις.»  Σχετικά με την παράνομη  λειτουργία χωματερών στην ευρύτερη περιοχή, τόσο στη Βαλομάνδρα όσο στη Φώκαια και στο Μαρκόπουλο, ο υποψήφιος Δήμαρχος, κατήγγειλε τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον και στη δημόσια υγεία και τόνισε την ανάγκη για «διαχείριση» των απορριμμάτων, και για την εκπαίδευση των πολιτών, ώστε να συμμετέχουν ενεργά σε αυτήν, αλλά και σε συνάρτηση με το ΧΥΤΥ που πρόκειται να δημιουργηθεί στην Κερατέα.

Ο κ. Βολάκος αναφέρθηκε στην ανάγκη μιας «ειρηνικής επανάστασης,» ώστε όλοι να στηρίξουμε αυτόν «τον τόπο που αγαπάμε,» πέρα από κομματικές γραμμές, συμφέροντα ή τοπικούς διαχωρισμούς. Η Αττική και ο Σαρωνικός, είπε, θεωρεί ότι είναι η ωραιότερη περιοχή στον κόσμο και έχει άπειρες δυνατότητες ανάπτυξης. Όμως, συμπλήρωσε, όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρξε σχεδιασμός για την ανάπτυξη και οι τοπικές Αρχές λειτουργούσαν διαχειριστικά, δηλαδή απλώς έπαιρναν χρήματα και τα διαχειρίζονταν δημιουργώντας ελλείμματα για το Δήμο και «μέχρι εκεί.» Κατήγγειλε επίσης ότι υπάρχουν συμφέροντα, συχνά μεγάλα, τα οποία δεν επιτρέπουν την ορθή ανάπτυξη υποδομών αλλά και ευρύτερα της περιοχής.

Ο κ. Βολάκος υποστήριξε ότι ο Δήμος Σαρωνικού έχει ανάγκη όχι μόνον αύξησης των εσόδων του, κάτι που μπορεί να γίνει με την ανάπτυξη της περιοχής και ως τουριστικού προορισμού, αλλά και περιορισμού της σπατάλης. Τέλος, ο κ. Βολάκος κάλεσε όλους, όσοι το επιθυμούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για κάτι καλύτερο για τον τόπο μας.

Πέραν του αριθμού πολιτών που συμμετείχαν στην πρώτη αυτή εκδήλωση ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων της Κίνησης «Σύγχρονη Πόλη,» το παρόν έδωσαν επίσης ο κ. Φιλίππου, τέως πρόεδρος της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας, η κα. Φρατζέσκου, πρώην αντιπρόεδρος της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας, ο κ. Μιλτιάδης Πρέκας, υποψήφιος για την Περιφέρεια με το συνδυασμό «ΑΝΑΣΑ,»  ο πανεπιστημιακός κ. Ντίνος Χασάπης, ο κ. Πρέκας, πρόεδρος του συλλόγου «Φέριζα,» ο κ. Βρυώνης, πρόεδρος του συλλόγου «Αίολος» και ο κ. Αγγελάκης, πρόεδρος του συλλόγου «Φοίνικας.»

Το πρόγραμμα συναντήσεων του κ. Βολάκου με τους πολίτες του Δήμου Σαρωνικού θα τον φέρει την Κυριακή,  9 Φεβρουαρίου στην Ανάβυσσο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού καταστήματος Αναβύσσου.

Advertisements

11 Σχόλια to “Η πρώτη δημόσια ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου κ. Νίκου Βολάκου, στην Παλαιά Φώκαια”

 1. ΔΗΜΟΤΗΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ Says:

  ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ, ΗΛΙΘΙΟ, ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΒΟΛΑΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ!!!!

  ΑΛΗΘΕΙΑ ΦΙΛΕ, gudemberg, ΣΕ ΤΙ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ??? ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΤΟ ΒΟΛΑΚΟ?

  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ,

  ΜΗΠΩΣ ΗΣΑΣΤΑΝ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΛ??? ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ???

  ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΒΛΕΠΑΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΧΑΝ ΟΣΟ Η ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΥΧΤΑ.

  ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ

  ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ,

  ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

  ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

  ΚΑΙ ΑΝ ΟΧΙ,

  ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΑ BLOG ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΠΟΥ ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ, ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

  Ή

  ΑΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΜΙΛΑΤΕ,

  ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

  ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΥΡΙΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ

  ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ?

  ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΘΕΙ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ

  ΣΤΗΝ ΨΥΤΑΛΕΙΑ, ΠΡΑΓΜΑ ΑΠΙΘΑΝΟ,

  ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ 2014, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2010, ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΨΑΧΝΟΥΜΕ,

  ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΙΣ ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΤΟ ΕΡΓΟ

  ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ,

  ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ:

  α) ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΤΕ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ???
  ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
  ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΤΕ?

  β) ΑΝ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ Η ΜΟΝΟ
  ΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ???

  γ)ΑΝ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Ή ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥΣ??? (ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΩΓΟΙ,ΘΑ ΣΥΝΔΕΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ?)

  δ) ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΗ ΒΑΡΚΙΖΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΟΝ ΟΓΚΟ ΤΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ???

  ε)ΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΨΥΤΑΛΕΙΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥΣ??

  ζ) ΜΕΤΑ ΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ???

  η)ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΡΟΚΑΝΙΖΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ?

  θ)ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ, ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΒΟΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΛΥΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ Ή ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ???

  ι)ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΦΙΛΕ, ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΦΩΚΑΙΑΣ,
  ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ ΒΡΑΖΟΥΜΕ…..
  ΟΛΟΙ ΒΟΘΡΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ………….

  κ)ΑΣ ΣΚΕΦΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ!!!!!!!!!!!!

  ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ,

  ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

  ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑΑΑΑΑ

  ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ

 2. Ουρανία Says:

  κε Μαρινάκη gundemberg

  καταρχήν δεν καταλαβαίνω γιατί αφου χρησιμοποιείς το όνομά σου
  βάζεις και ψευδώνυμο .
  Βασικά δεν μπορώ να κατανοήσω τις απόψεις σου που εκτός απο
  να ισοπεδώνεις όλα και όλους δεν λές και τι θέλεις .
  Ο Βολάκος τι σχέση έχει με τον Τσαλικιδη ?
  Πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου τι θέλεις και μετά
  να εκφράσεις άποψη ειδικά για ανθρώπους που έχουν το θάρρος και την όρεξη να εκτίθενται στις εκλογές .
  Πότε εσύ γνώρισες τον Βολάκο ?
  Παρακολούθησες κάποια συνεδρίαση του Δ.Σ. Σαρωνικού ?
  Απεχθάνομαι ΄΄οσους είναι απόντες απο παντού και έχουν άποψη για τα πάντα όπως εσυ .

 3. Πολύ θετική η παρουσία του Βολάκου στις εκλογές του Σαρωνικού .
  Είναι άνθρωπος με ήθος,και άποψη ,επιπλέον είναι πολιτικός μηχανικός δηλ δουλεύει και δεν είναι »διορισμένος φιλόλογος » με 24 ακίνητα .
  Δυστυχ’ως λόγω κακοκαιρίας δεν κατεστη δυνατό να παρευρεθώ στην συγκέντρωση στην Φώκαια .

  Προχώρα Νίκο Βολάκο αργά και σταθερά . Μακάρι να είχαμε και
  άλλους Βολάκους σε αυτο το Δήμο .

 4. 12QWASZX Says:

  Μπράβο, δύο γυναίκες κάθονται στο ίδιο τραπέζι με δύο άνδρες και μάλιστα νέες γυναίκες. Είναι αυτό πρόοδος πιστεύω, επιτέλους μια καθαρή εικόνα που μιλάει από μόνη της. Ελπίζω αυτή η πρόταση να είναι διαφορετική πέραν από τις πρώτες εντυπώσεις που είναι θετικές. Ελπίζω να υπάρχει βάθος και ουσία στο εγχείρημα αυτό. Καλή επιτυχία!

 5. Προσωπικά δεν ήμουν στην συνάντηση λόγω προσωπικών υποχρεώσεων αλλά για άλλη μια φορά ο κος Βολάκος επιβεβαίωσε ότι ναι μεν δεν στηρίζει σθεναρά την δημιουργία ΚΕΛ στην Γερακίνα αλλά θα προσπαθήσει να το αποφύγει αφού δεν είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι μπορούν τα λύματα να μεταφερθούν στην Ψυτάλλεια , με λίγα λόγια η γνωστή ολιγωρία που έδειξε όταν η Πρωτοβουλία Πολιτών αγωνιζόταν για να μην γίνει το ΚΕΛ μέσα στην πόρτα μας. Τσαλικίδης – Βολάκος το ίδιο συνδικάτο συμφερόντων στο θέμα των λυμάτων .
  Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι ενός Δημότη.

  Να δούμε πότε επιτέλους θα ξημερώσει για την Παλαιά Φώκαια.

  Σάκης Μαρινάκης

  • 12QWASZX Says:

   Δηλαδή σε ποιανού την πόρτα πρέπει να γίνει το ΚΕΛ αφού όλη η περιοχή είναι κατάσπαρτη είτε από εντός σχεδίου είτε από εκτός σχεδίου κατοικίες και καταστήματα και κανένας φυσικά δεν θέλει να περνάνε μπροστά από το σπίτι του βυτεία μεταφοράς λυμμάτων; Ετσι που δεν υπάρχει ρυμοτομικό σχέδιο όλες οι περιοχές μπορούν να είναι υποψήφιες να περάσει και να εγκατασταθεί στο μέρος τους ο βιολογικός καθαρισμός. Το πιο λογικό θα είναι να είναι κοντά στην θάλασσα και αυτό θα θίξει αυτούς που οι περιουσίες τους είναι εκεί είτε είναι κατάστημα είτε οικισμός είτε βίλα πολυτελείας είτε κάμπινγκ αυθαίρετο!

   • Filipistan Says:

    Στο 59,5 χιλ. πρέπει να γίνει ΚΕΛ. Περιοχή η οποία δεν μπορεί να γίνει ποτέ οικιστική, απέχει 1,5 χιλ από τον πλησιέστερο οικισμό, βρίσκεται κοντά σε τμήμα όπου υπάρχουν θαλάσσια ρεύματα. Ιδανικό σημείο που έπρεπε να είχε υποδειχθεί και μελετηθεί από επιστημονική ομάδα. Αλλά δυστυχώς εκεί έχει ακόμα τις εγκαταστάσεις του η «ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ» , χρηματοδότης του Τσαλικίδη, ενώ έπρεπε να τις είχε ήδη αποσύρει.

   • Στην πόρτα του ……Φιλιπιστάν!!!!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: