Η Ανικανότητα, η Αποτυχία, η Αλαζονεία, ο Αυταρχισμός και η Αμετροέπεια, υποψήφιες για το δημαρχιακό αξίωμα στον Σαρωνικό

Τσαλικίδης με λάγνο ήφοςΚάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται στην επικεφαλίδα, συνήθως συναντώνται στο είδος των επαγγελματιών πολιτικών, που διοίκησαν την Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια. Πρόκειται για όλους αυτούς που η πλειοψηφία του Λαού μας καταγγέλλει σήμερα, ως τους απολύτως υπεύθυνους για την έκπτωση των αξιών που οδήγησαν την χώρα στην κρίση που βιώνουμε. Σπανίως όμως όλα αυτά μαζί, τα συναντάει κάποιος σε ένα πρόσωπο. Πρόκειται για τον Αντιδήμαρχο Σαρωνικού και πρώην Κοινοτάρχη Παλαιάς Φώκαιας, Μανώλη Τσαλικίδη. Έχοντας ήδη βαρύτατο πολιτικό παρελθόν, θεωρείται ήδη αμφιλεγόμενο το παρόν και μέλλον του.

Τσαλικίδης Βορίδης

Η εικόνα του είναι πλήρης επικοινωνιακών «χαρισμάτων». Η ευκολία με την οποία χρησιμοποιεί ψέματα για να καλύψει ή να στηρίξει τις επινοήσεις του είναι χαρακτηριστική. Συνεχείς είναι οι αντιφάσεις και παλινωδίες, ανάλογα του προσωπικού και του συγκυριακού του πολιτικού συμφέροντος. Δεν είναι τυχαίος ο τίτλος του «κωλοτούμπα», που ευρέως χρησιμοποιείται, όταν αναφέρονται κάποιοι σ΄ αυτόν.

Καλοχαιρέτας Τσαλικίδης

Όλοι, σχεδόν, οι κατά καιρούς συνεργάτες του τον εγκατέλειψαν. Πολλοί από αυτούς πέρασαν σε αντιπαλότητα, χρησιμοποιώντας απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, για την πολιτική του δραστηριότητα.
Η πολιτική του παρουσία αναλώνεται στις πελατειακές σχέσεις και στην ψηφοθηρία. Χαρακτηριστικό της παλαιοκομματικής νοοτροπίας του στην διαχείριση δημόσιου χρήματος είναι η προκλητική χρήση κρατικού JEEP μεγάλου κυβισμού. Ερμηνεύει με ιδιοτέλεια και αυθαιρεσία, τους λόγους για τους οποίους διατηρεί ως Ι.Χ. το κρατικό αυτοκίνητο, αδιαφορώντας επιδεικτικά για τις επικρίσεις των δημοτών.

Τα έργα που προσπάθησε να κάνει στα διαλείμματα των καθημερινών εξυπηρετήσεων για την διαμόρφωση της προσωπικής του εικόνας, χαρακτηρίζονται από προχειρότητα, έλλειψη σχεδιασμού και αναποτελεσματικότητα, χαρακτηριστικά ανίκανου πολιτικού παλαιάς κοπής.

Μια γρήγορη περιήγηση στα «έργα και τις ημέρες» του Τσαλικίδη, θα αποδείξουν την ανικανότητά του και την επικινδυνότητά του, ως εκλεγμένου αντιπροσώπου των δημοτών.

Κατασπατάληση των ανταποδοτικών τελών ύδρευσης

Το 2007, όταν ο Τσαλικίδης ανέλαβε την Διοίκηση της Παλαιάς Φώκαιας, έκανε ρύθμιση των χρεών που είχε αφήσει η 8ετής θητεία του πρώην Κοινοτάρχη Δημήτρη Φιλίππου προς την ΕΥΔΑΠ. Τα χρέη αυτά δεν υπερέβαιναν τις 400.000 €, αλλά ήταν ήδη πολλά για μια μικρή πόλη. Δύο χρόνια αργότερα ο Τσαλικίδης ακολουθώντας κατά γράμμα την συνταγή του Φιλίππου, όχι μόνο σταματά να αποπληρώνει τους τρέχοντες λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ, αλλά και τις δόσεις της ρύθμισης, με αποτέλεσμα να φτάσει το χρέος από τις 400.000 € στα 1.500.000 € μόλις σε δύο χρόνια. Για το που κατασπαταλήθηκαν αυτά τα χρήματα, δεν έχει πει λέξη ο Τσαλικίδης και απ΄ ότι όλα δείχνουν δεν πρόκειται να πει ποτέ. Προφανώς πήγαν σε ρουσφέτια προεκλογικού χαρακτήρα, εκδόσεις υπερπολυτελών διαφημιστικών φυλλαδίων, που μοιράστηκαν προεκλογικά το 2010 κατά δεκάδες χιλιάδες σε όλο το Σαρωνικό κ.α.

Αλιευτικό Καταφύγιο

DSC_0199Την 1/1/2011, έλεγε προεκλογικώς ο Τσαλικίδης, θα ξεκινήσουν τα έργα για την διαμόρφωση του αλιευτικού καταφυγίου της Παλαιάς Φώκαιας. Το αίτημα των ψαράδων του χωριού, επαγγελματιών και ερασιτεχνών ήταν να κατασκευαστεί ένα λιμανάκι, που να μπορεί να εξασφαλίσει τα σκάφη τους στις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Λίγες εβδομάδες πριν στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Τσαλικίδης παρουσίασε για μια φορά ακόμα την μελέτη του έργου. Προφανώς η κατασκευή του αλιευτικού Καταφυγίου θα κοσμήσει και πάλι το προεκλογικό φυλλάδιο του Τσαλικίδη. Το θέμα είναι αν θα κοροϊδέψει και πάλι τους ψαράδες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες.

Δημοτικό κτήριο στην παραλία

Το δημοτικό γιαπίΟ Τσαλικίδης, ως Πρόεδρος της Κοινότητας, παρέλαβε ένα κτήριο που είχε κατασκευαστεί σε Κοινοτική έκταση στην παραλιακή λεωφόρο. Το είχε κατασκευάσει η προηγούμενη κοινοτική αρχή (Δημήτρης Φιλίππου), για να νοικιαστεί και να αποκομίσει κάποια έσοδα η Κοινότητα ή για να μεταφερθούν εκεί κοινωνικές υπηρεσίες της.

Οκτώ χρόνια μετά το κτήριο καταστρέφεται παραμένοντας ακόμη στην κατάσταση που αφέθηκε το 2005.

Επέκταση του σχεδίου πόλης Α΄ Κατοικίας.

Το κυρίαρχο αίτημα πολιτών της Παλαιάς Φώκαιας ήταν η επέκταση του σχεδίου πόλης Α΄ Κατοικίας. Από το 2006 μέχρι σήμερα, δηλαδή σχεδόν 8 χρόνια από τότε που ανέλαβε την διοίκηση της πόλης, δεν έχει γίνει ούτε ΕΝΑ βήμα προς την υλοποίησή του, σε αντίθεση βέβαια με το αντίστοιχο σχέδιο Α΄ Κατοικίας της Αναβύσσου. Με ενημερώσεις που κατά καιρούς δημοσιεύει εμπαίζει τους δημότες ότι προχωράει η επέκταση, κατόπιν ενεργειών του. Τώρα προεκλογικά θα το θυμηθεί και πάλι.

Κοιμητήριο της Παλαιάς Φώκαιας

DSC_0198Η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι δημότες της Φώκαιας, με το κοιμητήριο της πόλης είναι τριτοκοσμική. Οι συγγενείς που βρίσκονται μπροστά στο δύσκολο καθήκον να κηδέψουν τους δικούς τους ανθρώπους, καταβάλλουν αγωνιώδεις προσπάθειες να εξασφαλίσουν τον απαραίτητο χώρο στο κοιμητήριο.

Έχουν περάσει ακριβώς δεκαπέντε χρόνια (1999), από τότε που εγκρίθηκε από τις αρμόδιες αρχές τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο στην περιοχή πάνω από την χωματερή για να κατασκευαστεί κοιμητήριο. Οκτώ χρόνια θητείας του Τσαλικίδη, στις πλέον αρμόδιες θέσεις, δεν ήταν αρκετά για να λύσει ούτε αυτό το πρόβλημα. Μία ακόμα απόδειξη της ανικανότητας και κυρίως της αδιαφορίας του, για τα πλέον σοβαρά προβλήματα της πόλης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Παλαιάς Φώκαιας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις Παλαιάς Φώκαιας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις Παλαιάς Φώκαιας

Σε μια πόλη, το πολεοδομικό συγκρότημα της οποίας έχει πολύ καλή ρυμοτομία, με φαρδείς δρόμους, πεζοδρόμια με ικανοποιητικό πλάτος και στην οποία ουδέποτε υπήρχαν κυκλοφοριακά προβλήματα, ο Τσαλικίδης αποφάσισε πως έπρεπε να χρηματοδοτήσει μελέτη «κυκλοφοριακής ρύθμισης» Διαβάστε εδώ. Τα προβλήματα που δημιούργησε τα περιέγραψαν οι ίδιοι οι δημότες και  ίσως δικαιολογημένα δεν υπάκουαν στα σήματα κυκλοφορίας που εγκατέστησε ο Τσαλικίδης. Το αποτέλεσμα ήταν, μετά τις αντιδράσεις των πολιτών, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις να καταργηθούν στις περισσότερες οδούς της πόλης και να χαθούν τα χρήματα που δόθηκαν για τις μελέτες.

Η χρήση JEEP  ιδιοκτησίας του Δήμου Σαρωνικού ως Ι.Χ. οχήματος από τον Τσαλικίδη

To υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Δήμου (JEEP), που θα έπρεπε σύμφωνα με τον νόμο, να είχε παραδοθεί από το 2011 στον ΟΔΔΥ, χρησιμοποιούσε ο Αντιδήμαρχος Τσαλικίδης ως Ι.Χ., με δαπάνες (καύσιμα – συντήρηση – τέλη κυκλοφορίας) που χρεώνονταν στον Δήμο. Το αυτοκίνητο θα  έπρεπε να χρησιμοποιείται μόνο από υπηρεσιακούς παράγοντες για την μεταφορά τους σε δύσβατες περιοχές απάντησε σε σχετικό ερώτημα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και όχι για τις ιδιωτικές μετακινήσεις του Τσαλικίδη Διαβάστε εδώ. Γι΄ αυτή την υπόθεση ο Τσαλικίδης πέρασε από πειθαρχικό συμβούλιο, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστή η απόφασή του.

Αποχετευτικό όμβριων Παλαιάς Φώκαιας.

Ένα σημαντικό έργο υλοποιήθηκε, στην Παλαιά Φώκαια και αφορούσε το αποχετευτικό δίκτυο όμβριων υδάτων της πόλης. Το έργο αυτό που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής (πρώην Νομαρχία Ανατολικής Αττικής), ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2010 και διαφημίστηκε από την τότε κοινότητα και τον Κοινοτάρχη Μανώλη Τσαλικίδη, ως έργο που θα επίλυε και θα προστάτευε την πόλη από τις πλημμύρες Διαβάστε εδώ, .

DSC_0301

Όμως οι συνέπειες από την ανικανότητα του Τσαλικίδη, ως υπεύθυνου κοινοτάρχη και αντιδημάρχου, να παρακολουθήσει και να ελέγξει την κατασκευή ενός τόσο σοβαρού έργου, είχε ως αποτέλεσμα τα γεγονότα της 20/11/2012 όταν το κέντρο της πόλης και πολλά σημεία της καλύφθηκαν από μαύρη λάσπη Διαβάστε εδώ. Είναι χαρακτηριστική η καταγγελία που έκανε ο ίδιος ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (5/12/2012) όταν είπε: «Πρώτη φορά είδα αποχετευτικό όμβριων να ξεκινά από το βουνό. Όλα τα δίκτυα ξεκινούν από τη θάλασσα» Διαβάστε εδώ.

Το έργο ολοκληρώθηκε αυτές τις ημέρες, αφού ταλαιπώρησε την πόλη, τις επιχειρήσεις και τους επισκέπτες επί τέσσερα καλοκαίρια, όπου διαβίωναν μέσα στην σκόνη και στις λακκούβες.

Χωματερή της Παλαιάς Φώκαιας.

Χωματερή Παλαιάς ΦώκαιαςΟ Τσαλικίδης, το 2007 οικειοποιήθηκε ως δικό του έργο, το κλείσιμο της παράνομης χωματερής της πόλης. Το κλείσιμό της ήταν αναγκαστική κατάληξη μετά από δύο εφετειακές καταδικαστικές αποφάσεις σε 9 μήνες φυλάκιση, με τριετή αναστολή, σε βάρος του πρώην κοινοτάρχη Δημήτρη Φιλίππου, η οποία προκλήθηκε μετά από μήνυση του εκδότη του Αττικού Παρατηρητή. Ο Τσαλικίδης όλη την προηγούμενη τετραετία που ήταν αντιπολίτευση στην κοινότητα, δεν έκδωσε ούτε μία (1) ανακοίνωση στην οποία να αναφέρει ό,τι όταν εκλεγεί κοινοτάρχης θα κλείσει τη χωματερή. Δεν έβγαλε ούτε μία ανακοίνωση στήριξης του δικαστικού αγώνα, για το κλείσιμο της χωματερής. Και όταν βέβαια εκδόθηκαν οι τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και σημειώθηκε η μεγάλη πυρκαγιά το καλοκαίρι του 2006, έσπευσε να καταγγείλει και αυτός τον Φιλίππου για την λειτουργία της χωματερής!!!

Η χωματερή που δεν έκλεισε ποτέ.

SAMSUNGΈκλεισε όμως στην πραγματικότητα η χωματερή; Όχι μόνο δεν την έκλεισε ο Τσαλικίδης όπως ψευδώς ισχυριζόταν και οργάνωνε και εκδηλώσεις για το κλείσιμό της, αλλά εγκατέστησε εκεί συγγενή του, χωρίς καμία διαγωνιστική διαδικασία, ο οποίος διαχειριζόταν (έθαβε και θάβει) τα φυτικά απορρίμματα αλλά και άλλα ογκώδη αντικείμενα, που μεταφέρονταν παρανόμως στην χωματερή, δαπανώντας μεγάλα ποσά ετησίως για αμοιβές Διαβάστε εδώ. Πολύ συχνά τα φυτικά απορρίμματα που κατέληγαν και καταλήγουν εκεί καίγονται με συνέπεια την ρύπανση του περιβάλλοντος από τοξικά αέρια Διαβάστε εδώ. Σε μία τουλάχιστον περίπτωση (26/10/2011) η φωτιά που πυροδοτήθηκε, για να καούν τα σκουπίδια, ξέφυγε με αποτέλεσμα να υπάρξει σοβαρός κίνδυνος επέκτασής της σε γειτονικές περιοχές Διαβάστε εδώ, Δείτε εδώ.

Αποκατάσταση χωματερής.

Αυτοδιαφημιζόμενος ο Τσαλικίδης το 2008, υποστήριζε ότι πέτυχε να εγκριθεί κονδύλι ύψους 450.000 € για την αποκατάσταση της χωματερής. Όπως διαπιστώθηκε, έγινε προσπάθεια η μελέτη του έργου, ύψους 45.000 €, να ανατεθεί σε συγκεκριμένη μελετητική εταιρεία Διαβάστε εδώ. Μετά από παρέμβαση του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και τότε Κοινοτικού Συμβούλου Παλαιάς Φώκαιας κ. Ντίνου Χασάπη και του εκδότη του Αττικού Παρατηρητή, δημοσιοποιήθηκε η πρόσκληση ενδιαφέροντος για το έργο και εμφανίστηκε και άλλη εταιρεία, η οποία στον σχετικό διαγωνισμό έδωσε καλύτερη προσφορά. Αποτέλεσμα, ο Τσαλικίδης να αναστείλει την ανάθεση της μελέτης και βέβαια να χαθούν τα 450.000 € που είχαν εγκριθεί (Διαβάστε εδώ).

Η δικαιολογία για την ακύρωση του έργου, που άφηνε να διαρρέει ο Τσαλικίδης ήταν, ότι το υπουργείο δεν μπορούσε να διαθέσει χρήματα για την εθνική συμμετοχή. Ένα ακόμα τεράστιο ψεύδος. Η εθνική συμμετοχή, για παρόμοιες δράσεις ήταν από μηδενική έως ελάχιστη και δεν ήταν δυνατόν να μην μπορούσε να τα διαθέσει το υπουργείο. Εξάλλου τα πρόστιμα τα οποία καταδικάστηκε η χώρα μας να πληρώσει για τις ανοικτές χωματερές ήταν υπέρ – πολλαπλάσια της δαπάνης που απαιτείτο για την εθνική συμμετοχή για την αποκατάσταση των χωματερών, σε όλη την επικράτεια.

Ο Τσαλικίδης απαντώντας στην καταγγελία της απώλειας των κονδυλίων και της μη αποκατάστασης της χωματερής, έλεγε ότι οι χωματερές θα αποκατασταθούν με κονδύλια που θα διαθέσει μέσω του ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Αττικής (ΕΔΣΝΑ). Πραγματικά η Περιφέρεια χρηματοδότησε μελέτη και επρόκειτο να αναθέσει σε εργολάβο την αποκατάσταση της χωματερής.  Όμως, από τον επιτόπιο έλεγχο της αρμόδιας διεύθυνσης διαπιστώθηκε, ότι στη χωματερή είχαν αποτεθεί πρόσφατα απορρίμματα και αδρανή υλικά, γεγονός που μετέβαλε το ανάγλυφο, την έκταση και τον όγκο της. Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα, ακυρώθηκε ο διαγωνισμός, δεν χρηματοδοτήθηκε το έργο και πρέπει να πραγματοποιηθεί νέα μελέτη (Διαβάστε εδώ). Με ευθύνη λοιπόν του Τσαλικίδη και του Φιλίππου χάθηκε ακόμα μία ευκαιρία να αποκατασταθεί η ρυπογόνος και παράνομη χωματερή της Φώκαιας.

Το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων στη Γερακίνα.

Γερακίνα Παλαιάς ΦώκαιαςΗ μεγαλύτερη πολιτική απάτη του Τσαλικίδη, υπήρξε η υπόθεση της απόπειρας κατασκευής του Κ.Ε.Λ. στην Γερακίνα της Παλαιάς Φώκαιας (χωματερή). Ενώ βομβάρδιζε επί χρόνια τους δημότες της πόλης, ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ την κατασκευή κέντρου επεξεργασίας βοθρολυμάτων στην Γερακίνα (Δείτε εδώ) και ότι θα αγωνιζόταν για την εύρεση άλλου κατάλληλου χώρου, αν δεν δεχόντουσαν τα λύματα στο Κ.Ε.Λ. Λαυρεωτικής, αμέσως μετά τις εκλογές του 2010, επεδίωξε με κάθε τρόπο να οδηγήσει τον Δήμο Σαρωνικού, στην κατεύθυνση ώστε να κατασκευαστεί η χαβούζα σε απόσταση 200 μέτρων από την πόλη Διαβάστε εδώ.  Να σημειωθεί ότι σε όλη την προεκλογική περίοδο, εκμεταλλευόταν πολιτικά το θέμα, σε βάρος της υποψήφιας Δημάρχου Σαρωνικού, Χριστίνας Χριστοφάκη, η οποία είχε σπεύσει να υιοθετήσει την μελέτη της ΕΥΔΑΠ, για κατασκευή του Κ.Ε.Λ. στη Γερακίνα.

Σοβαρό κίνητρο για την υιοθέτηση της Γερακίνας, αποτέλεσε οπωσδήποτε η προοπτική διαχείρισης από τον Δήμο των 70 – 100 εκατ. ευρώ, που θα κόστιζε συνολικά το συγκεκριμένο έργο.

Δεν φειδόταν ψευδών όταν έλεγε στους οικιστές, των εκτός σχεδίου παραθεριστικών περιοχών, ότι θα κατασκευαστεί αποχέτευση και σ΄ αυτούς τους οικισμούς, παρ΄ ότι σήμερα γνωρίζουμε, ότι αν γίνει ποτέ η αποχέτευση με κατεύθυνση την Ψυτάλλεια, μόλις το 1/3 των εντός σχεδίου οικιστικών περιοχών θα έχουν αποχέτευση.

Στην προσπάθεια του να περάσει η πρόταση του απαξίωσε την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της Παλαιάς Φώκαιας, υποστηρίζοντας ότι αυτός εκπροσωπεί την πλειοψηφία της πόλης και όχι το Κοινοτικό Συμβούλιο το οποίο είχε αντιδράσει.

Όταν η αντίδραση γενικεύθηκε άλλαξε όλα τα επιχειρήματα υπέρ του έργου με μία «θεαματική κωλοτούμπα», υποστηρίζοντας πλέον ότι το έργο στην Γερακίνα ήταν ακριβό και επικίνδυνο για το περιβάλλον και ότι η λύση είναι η Ψυτάλλεια.

Απόπειρα μεταφοράς της ιχθυοκαλλιέργειας «Καστελόριζο» από τον Πάτροκλο στις ακτές της Παλαιάς Φώκαιας.

Ιχθυοκαλλιέργια 2Χονδροειδέστατη ήταν η παραποίηση απόφασης του Κοινοτικού Συμβουλίου που αποκαλύφθηκε στην Παλαιά Φώκαια, με στόχο την μεταφορά των ρυπογόνων ιχθυοκαλλιεργειών που υπάρχουν στο νησί Πάτροκλος, στις ακτές της Παλαιάς Φώκαιας και συγκεκριμένα στο 59,5 χιλ. της Ε.Ο. Αθηνών – Σουνίου Διαβάστε εδώ.

Η υπόθεση που εξυφάνθηκε στην Κοινότητα της Παλαιάς Φώκαιας, με εμπλεκόμενους τον Αντιδήμαρχο κ. Μανώλη Τσαλικίδη και τον τέως Πρόεδρο κ. Γεώργιο Λάμπρου, είχε ως στόχο, την μεταφορά ιχθυοκαλλιέργειας, ερήμην των πολιτών και των κοινωνικών φορέων της Παλαιάς Φώκαιας, μια και πρόκειται για μια ιδιαίτερα ρυπογόνο δραστηριότητα για την οποία απαιτούνται ιδιαίτεροι περιβαλλοντικοί όροι για την εγκατάστασή της.

Μετά την ανακάλυψη της υπόθεσης από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Δημήτρη Σόφο, και ομάδα πολιτών και την δημοσιοποίησή του από τον Αττικό Παρατηρητή, ο Τσαλικίδης προσπάθησε ανεπιτυχώς να αποκρύψει το γεγονός εμπλέκοντας στενούς συνεργάτες του, νομίζοντας ότι έτσι θα αποσείσει τις ευθύνες από πάνω του. Η υπόθεση έχει δικαστική εξέλιξη μετά την αναφορά στην Εισαγγελία που έκαναν οι πολίτες της Π. Φώκαιας.

Δηλητηρίαση νηπίων στο Δημοτικό Νηπιαγωγείο της Παλαιάς Φώκαιας, με ποντικοφάρμακο.

Με μια θρασύτατη ανακοίνωσή του ο Τσαλικίδης, αναφέρθηκε σε “εσκεμμένη καταστροφή ποντικοπαγίδας”, που ήταν η αιτία της δηλητηρίασης πέντε νηπίων στο νηπιαγωγείο της πόλης. Προσπαθούσε με αυτό τον τρόπο να μεταθέσει τις εγκληματικές ευθύνες  του ιδίου σε αγνώστους, που δήθεν εσκεμμένα κατέστρεψαν την ποντικοπαγίδα, για να δηλητηριάσουν νήπια!!! Ήταν τότε που ο υπεύθυνος για την παιδεία του Δήμου Σαρωνικού Μανώλης Τσαλικίδης, επέτρεψε την λειτουργία του νηπιαγωγείου, παρ΄ ότι απεργούσαν οι δάσκαλοι. Ευτυχώς δεν χάθηκε η ζωή κάποιου νηπίου, από αυτή την τραγική αμέλεια και ανευθυνότητα Διαβάστε εδώ. Και αυτή η υπόθεση ερευνάται από την δικαιοσύνη.

Λάθος ο Δήμος Σαρωνικού!!!

Προσπαθώντας ο Τσαλικίδης να συσπειρώσει δυνάμεις, που θα στηρίξουν την υποψηφιότητά του ως υποψηφίου Δημάρχου στις επόμενες εκλογές, ανακάλυψε όψιμα ότι ο δήμος Σαρωνικού, λειτουργεί με ανισοβαρή κατανομή υπέρ των Καλυβίων και σε βάρος των υπόλοιπων τεσσάρων ενοτήτων. Διαδίδει λοιπόν, όταν βρει ευκαιρία να κάνει την προπαγάνδα του, ότι ο δήμος δεν είναι «Δήμος Σαρωνικού» αλλά «Δήμος Καλυβίων» και ότι θα έπρεπε να υπάρξει συνένωση των τριών κοινοτήτων (Αναβύσσου, Φώκαιας, Σαρωνίδας).

Όταν ο Δήμαρχος Αναβύσσου Σάββας Γκέραλης, προκαλούσε τον διάλογο μεταξύ των τριών κοινοτήτων με θέμα την εθελοντική συνένωσή τους, ο υποκριτής και καιροσκόπος Κοινοτάρχης Τσαλικίδης, όχι μόνο δεν συμμετείχε σ΄ αυτές, αλλά με ανακοινώσεις του και σχόλια χλεύαζε την πρωτοβουλία. Τότε όμως είχε ήδη συμφωνήσει με τον Φιλίππου, έναντι ανταλλαγμάτων (αντιδημαρχία, αναπλήρωση του δημάρχου, δωρεάν χρήση πολυτελούς αυτοκινήτου, παχουλότατου μισθού), να συνεργαστεί μαζί του. Πώς θα συμφωνούσε με τον Γκέραλη για τον δήμο των τριών;

Η Υποψηφιότητα του Τσαλικίδη για την Δημαρχία του Σαρωνικού

Με ένα απίστευτο θράσος ο Τσαλικίδης, μετά από αυτή την θυελλώδη και απολύτως καταστροφική τριετία για την περιοχή μας γενικότερα, αλλά ειδικότερα για την Παλαιά Φώκαια, διεκδικεί την ψήφο των δημοτών για να εκφράσει, όπως υποστηρίζει, τους παραλιακούς Ο.Τ.Α.,  Φώκαια, Ανάβυσσο, Σαρωνίδα και το Λαγονήσι, απέναντι στην πολιτική των Καλυβίων. Ο Τσαλικίδης επί τριάμισι χρόνια υπήρξε Αντιδήμαρχος αλλά και Αναπληρωτής του Δημάρχου, ανώτατα αξιώματα που ουσιαστικά ρύθμισαν τις τύχες του δήμου μας. Ουδέποτε ο Τσαλικίδης, αλλά και οι άλλοι τέσσερεις Αντιδήμαρχοι, Τζιβίλογλου (Ανάβυσσος), Πέγκας (Σαρωνίδα) και Πρίφτη (Κουβαράς), αντιτάχθηκε σε κάποια  από τις εισηγήσεις του Δημάρχου, που υποβάθμιζαν την παραλιακή ζώνη. Ουδέποτε απαίτησε δυναμικά, από τον Δήμαρχο, περισσότερη φροντίδα για τις περιοχές που σήμερα θέλει να «εκφράσει». Ουδέποτε έθεσε ΒΕΤΟ στην ψήφιση των τεχνικών προγραμμάτων και των προϋπολογισμών, που έδιναν την μερίδα του λέοντος στα Καλύβια. Καμία αντίδραση στην μεταφορά του προσωπικού του Δήμου από την Κοινότητα στα Καλύβια, παρά τις διαμαρτυρίες του Κοινοτικού Συμβουλίου της πόλης. Ο λόγος ήταν, ότι ο Τσαλικίδης δεν ήθελε να διαταράξει τις σχέσεις του με τον «άρχοντα» των Καλυβίων Φιλίππου, την εύνοια του οποίου ήθελε στην κούρσα διαδοχής.

Η λαϊκή θυμοσοφία λέει ότι, μπορεί κάποιος να κοροϊδεύει λίγους για πολύ καιρό, μπορεί να κοροϊδεύει πολλούς για λίγο καιρό, δεν μπορεί όμως να κοροϊδεύει πολλούς για πάντα. Σήμερα που δημοσιεύονται αυτές οι γραμμές, έχει φτάσει η ώρα της κρίσης. Οι πολίτες σε λιγότερο από τρεις μήνες θα επιλέξουν την δημοτική αρχή για την επόμενη πενταετία. Έχουν λοιπόν μπροστά τους ένα πλούσιο υλικό για να κρίνουν και να επιβραβεύσουν ή να στείλουν σπίτι τους, τους ανίκανους, τους αποτυχημένους, τους αλαζόνες, τους αυταρχικούς, τους αμετροεπείς, τους ψοφοδεείς. Ένας από αυτούς που συγκεντρώνουν όλα μαζί αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ο Τσαλικίδης. Η πολιτική του αποκαλύπτεται σήμερα σε όλο της το εύρος.  Είναι κλώνος, αντάξιος του χειρότερου πολιτικού παρελθόντος της χώρας μας.

Θα είναι έκπληξη να διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που θα εκτεθούν με τον Τσαλικίδη ως υποψήφιοι σύμβουλοι στις προσεχείς εκλογές. Θα πρέπει να απομονωθεί και να αναγκαστεί να εγκαταλείψει την πολιτική και να επιστρέψει στην εργασία του, ως βιβλιοθηκάριος στο ΕΚΠΑ, μήπως και από εκεί προσφέρει επιτέλους κάτι χρήσιμο σ΄ αυτή τη χώρα.

Advertisements

17 Σχόλια to “Η Ανικανότητα, η Αποτυχία, η Αλαζονεία, ο Αυταρχισμός και η Αμετροέπεια, υποψήφιες για το δημαρχιακό αξίωμα στον Σαρωνικό”

 1. paraliakizoni Says:

  ως εδώ , καλά τα πήγαμε κες, κοι…
  πάμε να δούμε λίγο και τους άλλους?
  μήπως έχουμε να κάνουμε με ανδρείκελα και εγκάθετους, οπότε θα πρέπει επίσης να τους ξεσκεπάσουμε στα μάτια του πολίτη ?
  αυτόν τον πολίτη που το κατεστημένο καταφέρνει να ξεγελά κάθε φορά? βεβαίως το σύστημα διασφαλίζει παγίως και τους ψήφους των γύφτων και των αλλοδαπών, εκτός απο την ψήφο του ανυποψίαστου δημότη…το πως μόνο αυτοί το γνωρίζουν..

 2. Κατινάκι Says:

  Θα τον στηρίξει ως υποψήφιο δήμαρχο η Βασιλειάδη, η τελευταία που απέμεινε στο ΠΑΣΟΚ Σαρωνικού και έχει τον Τσαλικίδη ως μοναδικό μέλος της. Την ψήφισε εξάλλου και στις εκλογές για την συντονιστική επιτροπή τον Ιούνιο και του το χρεωστάει.

 3. saronidagate Says:

  Πρόλαβε η Φανή Νικολοπούλου να ανακοινώσει την συνεργασία της με τον Τσαλικίδη. Είχε αναλάβει και την οργάνωση της συγκέντρωσή του σε μια καφετέρια πριν από ένα μήνα. Τα έχει διαβάσει αυτά εδώ. Γιατί μετά τη δημοσίευση κανείς δεν μπορεί να πει ότι «δεν ήξερε».

 4. Λογικά μετά από τέτοια δημοσιοποίηση των «πεπραγμένων» Τσαλικίδη, ο ίδιος θα έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί από τη διεκδίκηση του χρίσματος.Οχι δηλαδή ότι όλα αυτά δεν ήταν
  γνωστά σε όλους.

  Και όλοι αυτοί,Φιλιππικοί και μη, που τον ακολουθούν, είναι δυνατόν να παραμένουν ακόμα στη θέση τους? Ντροπή τους και αίσχος.Το μόνο σίγουρο είναι το τι τελικά θα παρουν από αυτή την αναμέτρηση …

  Αττικέ, περιμένουμε και γι άλλους … δεν φανταζομαι να τελειώσαμε εδώ.

 5. Athinais Says:

  Συγχαρητήρια για την εμπεριστατωμένη έρευνα.
  Περιμένουμε τώρα και την επόμενη σας για τους κους : Σοφρώνη, επί σειρά ετών επί των οικονομικών του Φιλίππου, αλλά και Γκίνη με όλους τους ανθούς της επαγγελματικής πολυετούς πολιτικής που τον έχουν δικτυώσει !
  Δεν αναφέρομαι και στους άλλους άξιους πολιτικούς που περιμένουν εναγωνίως να δούν που θα κλίνει η πλάστιγγα για να πλασαριστούν ! ! ! !
  Όλοι τους έχουν πλούσιο ιστορικό, και μάλιστα πολύ πιό πλούσιο από του Τσαλικίδη.
  Προσωπικά περιμένω ! ! !
  Θα υπάρξει αυτή η τόλμη και για τα άλλα μπουμπούκια, ή μόνο απλή αντιπάθεια πιθανόν εμπεριέχουσα και διάφορα άλλα στοιχεία !

  • Κυρία Athinais Έχουμε μια ιδιαίτερη ευαισθησία στο να παρουσιάσουμε το ύφος και το ανύπαρκτο ήθος του κ. Τσαλικίδη, γιατί δυστυχώς είμαστε από αυτούς που συμβάλαμε στο να γίνει κάποτε κοινοτάρχης της Παλαιάς Φώκαιας. Και το μετανιώσαμε τον πρώτο χρόνο της θητείας του, όπως και δεκάδες άλλοι συμπολίτες μας από την Π. Φώκαια, που κατάλαβαν περί τίνος επρόκειτο.
   Σε ότι αφορά όλους τους υπόλοιπους υποψηφίους, ο καθένας με την σειρά του, αλλά μην τα περιμένετε όλα από εμάς. Αν έχετε κάτι να τους καταλογίσετε το βήμα του Αττικού Παρατηρητή είναι ελεύθερο και μπορεί να φιλοξενήσει όποιον έχει κάτι να πει. Και όποιος έχει κάτι να πει, ας το πει τώρα, διαφορετικά να το βουλώσει, γιατί η μόδα των μετά χριστό προφητών έχει παρέλθει.
   Στα 3,5 χρόνια της θητείας του Φιλίππου εμείς είμαστε εδώ και είναι καταγεγραμμένα σ΄ αυτό το BLOG οι απόψεις μας και οι ενστάσεις μας, εναντίον όλων αυτών που σήμερα ζητούν την ψήφο των Δημοτών. Οι δικές σας απόψεις κυρία Athinais έχουν καταγραφεί κάπου; Αν όχι σας δίνουμε την ευκαιρία να την καταγράψετε τώρα.
   Με στοιχεία όμως, όχι με αερολογίες.

 6. λεωνίδας Says:

  Καλά θα κάνει και ο Γιάννης Μαλτέζος ιδιοκτήτης της στροφιλιάς να μήν δίνει χορηγία κρασιά στο ΚΟΥΡΕΛΙ τον Τσαλικίδη , γιάτί σε λίγο
  δεν θα πίνουμε ούτε κρασί.
  Ο ξεδιάντροπος ο Τσαλικίδης στην ρεβυθάδα στο Μαύρο Λιθάρι
  είπε πως έκανε αυτός χορηγία τα κρασιά, ενώ τα είχε πάρει τσάμπα
  απο την στροφιλιά .
  Τόσο πολύ φτηνός είναι …..

 7. Absolutly Says:

  Το κορυφαίο που άκουσα την Κυριακή στην Ρεβυθάδα στο Μαύρο Λιθάρι. Το κτήριο (γιαπί) στην παραλία της Φώκαιας, θα γίνει το νέο Δημαρχιακό μέγαρο του Σαρωνικού, όταν κερδίσει τις εκλογές ο κωλοτούμπας ο Τσαλικίδης. Κορυφαίο.

 8. Tasos Timoleon Says:

  Ο κύριος Στεργίου από Κουβαρά τα γνωρίζει όλα αυτά; Τώρα που τα έμαθε συνεχίζει να δηλώνει υποψήφιος του;

  • Kouvaras Gost Says:

   Υπάρχει κάποιος από τον Κουβαρά που να δηλώνει οπαδός του Τσαλικίδη. Δώστε μας στοιχεία γι΄ αυτόν τον ΣΤΕΡΓΙΟΥ να δούμε τι καπνό φουμάρει;

 9. λεωνίδας Αστερης Says:

  Εμαθα απο φίλο μου στη Φώκαια ότι πηγαίνει απο σπίτι σε σπίτι , εκλιπαρε΄για ψήφο και λέει » στηρίστε με καταστρέφομαι » .
  Και είναι αλήθεια . η θέση του βιβλιοθηκονόμου καταργήθηκε και έτσι θα πέσει στην ανεργία .
  μην ξεχνάτε τα προσόντα του είναι ¨

  ΑΜΕΤΡΟΕΠΗΣ
  ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΣ
  ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΣ
  ΑΓΝΩΜΩΝ
  ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ
  ΑΔΙΚΟΣ

 10. Κώστας Λεβιζιώτης Says:

  Αγαπητοί φίλοι νομίζω ότι αντί να εκδηλώνετε τον απόλυτα δικαιολογημένο θυμό σας κατα του κου Τσαλικίδη υβρίζοντας ,
  επικοινωνήστε με τον γείτονά σας μα τους φίλους σας ,με τους γνωστούς σας όχι μόνο να μην τον ψηφίσουν γιτί θα ήταν εγκληματιή πράξη, αλλά και να μην δεχθεί κανείς να πάει σαν υποψήφιοε μαζί του . Ετσι θα είναι η τιμωρία του . Να μην κάνει ούτε συνδυασμό .

 11. Κατερίνα Says:

  στον αγύριστο να πάει , να μας ααφήσει ήσυχους ο μαυροκόρακας
  το πολιτικό ψοφίμι ‘ηδη βρώμισε

 12. πως είναι δυνατον αυτό το πολιτικο σκιάχτρο , να θέλει να ξαναζητήσει την ψήφο του κόσμου ,και ειδικά των παράλιων περιοχών που έκανε τα πάντα για να τις καταστρ΄ψει .
  η πολιτική του εξαφάνιση απο τον δήμο σαρωνιού πρέπει να γίνει αυτοσκοπός για κάθε δημότη .

 13. κουβαριώτης Says:

  ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ
  ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

  • ΑΕΡΑΣ Says:

   Θα συμφωνήσω ότι το άρθρο δίνει πολύ ξεκάθαρα την πολιτική εικόνα του και σε τι πρεσβεύει. Πιστεύω ότι θα συμφωνούν πολλοί με αυτές τις απόψεις, οι οποίες είναι αληθινές και πολύ κατατοπιστικές. Αυτό το πολιτικό ον πρέπει να εξαφανιστεί από το πολιτικό σκηνικό , γιατί είναι ένας από αυτούς που μας έφεραν σήμερα σε αυτή την θέση.
   Μπράβο σας .

 14. Casandra Says:

  Αναλυτικότατη περιγραφή, για να μην λένε κάποιοι ότι δεν ήξεραν, δεν άκουσαν, διάβαζαν ταμαθήματά τους εκείνη την εποχή κλπ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: