Προκαταρκτική εξέταση για παράβαση καθήκοντος σε βάρος του Δημάρχου και 22 μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού

Παραλία Αγίου Νικολάου Αναβύσσου2Προκαταρκτική εξέταση έχει παραγγελθεί σε βάρος του Δημάρχου Σαρωνικού και 24 μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, για συναυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, ύστερα από μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον τους η ΕΤΑΔ Α.Ε.  Η μήνυση αφορά την μίσθωση για απλή χρήση  αιγιαλού, της παραλίας Αγίου Νικολάου Αναβύσσου, στην κα Βασιλειάδη το καλοκαίρι του 2011, χωρίς να υπάρχει η σχετική άδεια από την ΕΤΑΔ Α.Ε. η οποία ήταν και είναι ο ιδιοκτήτης του αιγιαλού. Μεταξύ των κληθέντων σε απολογία είναι ο Δήμαρχος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Μαρία Κόλλια, η επικεφαλής της Αντιπολίτευσης κα Χριστοφάκη, ο Νίκος Βολάκος και όλοι οι Αντιδήμαρχοι.

Όταν ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την μίσθωση της παραλίας του Αγίου Νικολάου, είχαμε θέσει το ερώτημα στον τότε Πρόεδρο της Μονομετοχικής Εταιρείας του Δήμου Σαρωνικού (ΑΔΜΚΕΣ) κ. Θανάση Καραγιάννη, ο οποίος επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι δεν υπήρχε άδεια παραχώρησης  από την ΕΤΑΔ Α.Ε., αντιθέτως υπήρχε απαντητική επιστολή της κρατικής εταιρείας στο σχετικό αίτημα, η οποία δήλωνε ότι δεν παραχωρεί καμία από τις εκτάσεις της για εκμετάλλευση στον δήμο. Ο κ. Καραγιάννης, δήλωσε τότε ότι υπάρχει πολιτική απόφαση του δήμου να δημοπρατήσει την μίσθωση του αιγιαλού για την τοποθέτηση καντίνας στο συγκεκριμένο χώρο (Διαβάστε εδώ).

Η σχετική απόφαση λήφθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο, παρ΄ ότι τα προηγούμενα χρόνια η ύπαρξη καντίνας στον Άγιο Νικόλαο, είχε δημιουργήσει μεγάλες εντάσεις στον Δήμο Αναβύσσου.

Οι μόνοι δημοτικοί σύμβουλοι που δεν καλούνται να απολογηθούν ως κατηγορούμενοι, είναι η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Αναστασία Τσιακάλου, ο πρώην Δήμαρχος κ. Σάββας Γκέραλης και ο πρώην Κοινοτάρχης Κουβαρά κ. Σταμάτης Γκίνης, οι οποίοι δεν είχαν ψηφίσει την εισήγηση. Επίσης δεν είναι κατηγορούμενοι ο Γιώργος Σωφρόνης και ο Γιώργος Μπιθιμήτρης οι οποίοι απουσίαζαν από την συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Το αστείο της υποθέσεως είναι ότι επί δημαρχίας Σάββα Γκέραλη, υπήρξαν σωρηδόν καταγγελίες για την λειτουργία της καντίνας Bolivar, πλην όμως, όπως αποδεικνύεται, δεν είχε διαπραχθεί κανένα αδίκημα γιατί ο Δήμος Αναβύσσου είχε έγγραφη άδεια από την ΕΤΑΔ ΑΕ, να μισθώνει τον αιγιαλό. Η καντίνα τελικά έκλεισε, όταν διαπιστώθηκε ότι ο χώρος στον οποίο είχε στηθεί ήταν αρχαιολογικός και έκτοτε η ΕΤΑΔ ΑΕ δεν έδωσε νέα άδεια παραχώρησης στον Δήμο. Σήμερα είναι κατηγορούμενοι, όσοι κατάγγελλαν τότε αορίστως τον Σάββα Γκέραλη, μια και οι ίδιοι διέπραξαν αδικήματα όταν δήλωναν ότι με τον «τσαμπουκά» θα μισθώσουν τις παραλίες.

Θέμα πλέον υπάρχει και με την διεκδίκηση οφειλομένων από την επιχειρηματία που είχε μισθώσει τον αιγιαλό, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει καταβάλει το σύνολο των χρημάτων που προβλεπόντουσαν στην σχετική σύμβαση. Εφόσον κριθούν ως βάσιμες οι κατηγορίες κατά των Δημοτικών Συμβούλων, για παράβαση καθήκοντος, τότε θα είναι δύσκολο να διεκδικηθούν εκ μέρους του Δήμου οι οφειλές ακόμα και δικαστικώς.

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Προκαταρκτική εξέταση για παράβαση καθήκοντος σε βάρος του Δημάρχου και 22 μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού”

  1. λεωνίδας Αστερης Says:

    τέτοιοι άχρηστοι, απατεώνες, λαμόγια και ξεδιάντροποι ‘οσο ο Φιλίππου και η κλίκα του δεν ξαναπέααν απο την Τοπική Αυτοδιοίκηση πανελλαδικά .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: