Στη χωματερή της Παλαιάς Φώκαιας και στον Άγιο Παντελεήμονα τα μπάζα από την εκσκαφή του αντιπλημμυρικού της Αναβύσσου

Μπάζα 1

Το φορτηγό εξέρχεται από το σκάμμα του αντιπλημμυρικού της Αναβύσσου

Μπάζα 2

Το φορτηγό έμφορτο κατευθύνεται προς την Παλαιά Φώκαια

Μπάζα 3

Το φορτηγό προσεγγίζει την Παλαιά Φώκαια

Μπάζα 4

Το φορτηγό μόλις έχει περάσει την Παλαιά Φώκαια

Μπάζα 5

Το φορτηγό του συγγενή του Αντιδημάρχου εισέρχεται στην χωματερή «ξέφραγο αμπέλι» .

Μπάζα 6

Το ίδιο φορτηγό, μετά το γεγονός, στην χωματερή κατευθύνεται τελικά προς την Ανάβυσσο

Μπάζα 7

Άλλο φορτηγό κατευθύνεται προς τα Καλύβια μετά την σήμανση συναγερμού

Μπάζα 8

Ο χώρος πίσω από το κλειστό γυμναστήριο στον Άγιο Παντελεήμονα

Μπάζα 9

Σοροί μπάζων έχουν καλύψει μια μεγάλη έκταση πίσω από το γυμναστήριο

Σήμερα Δευτέρα 17/2/2014 κατελήφθη φορτηγό με οδηγό τον συγγενή του Αντιδήμαρχου κ. Τσαλικίδη, να μεταφέρει μπάζα από την εκσκαφή του αντιπλημμυρικού της Αναβύσσου στην χωματερή της Παλαιάς Φώκαιας.

Η καταγγελία έγινε το Σάββατο 15/2/2014 και δεν χρειάστηκε παρά λίγων λεπτών παρακολούθηση των φορτηγών την Δευτέρα για να διαπιστωθεί η ακρίβειά της.
Ο οδηγός του φορτηγού, όταν διαπίστωσε ότι έχει φωτογραφηθεί, εισερχόμενος στην χωματερή, μας τηλεφώνησε ο ίδιος και απαντώντας στην ερώτηση αν έχει άδεια από τον δήμο, είπε ότι τα μπάζα τα αποθέτει στην χωματερή με δική του πρωτοβουλία και δεν έχει σχετική εντολή από τον Δήμο. Η ομολογία του αυτή επιβεβαίωσε ότι αυτός ο κύριος έχει ελευθέρας να χρησιμοποιεί κατά το δοκούν τον δημοτικό χώρο της χωματερής χωρίς οποιαδήποτε επιτήρηση από τον Δήμο.

Ο Πρόεδρος της κοινότητας κ. Γιάννης Μακροδημήτρης στον οποίο απευθυνθήκαμε επιβεβαίωσε ότι του έχει δοθεί άδεια από τον Δήμο να αποθέτει εκεί φυτικά απόβλητα τα οποία καίγονται, αλλά δεν του έχει δοθεί καμία εντολή να αποθέτει μπάζα.
Μπάζα όμως δεν αποθέτουν μόνο στην χωματερή της Φώκαιας, αλλά και σε αλάνα πίσω από το κλειστό της Αναβύσσου στον Άγιο Παντελεήμονα. Μετά την «κυκλοφορία» της είδησης ότι τραβήχτηκαν φωτογραφίες με το φορτηγό στην χωματερή της Φώκαιας, έπεσε «σύρμα» και τα υπόλοιπα φορτηγά σταμάτησαν να αποθέτουν τα μπάζα στον Άγιο Παντελεήμονα και συνέχιζαν την πορεία τους προς τα Καλύβια.
Σε ερώτησή μας προς τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αναβύσσου κ. Μανόλη Χαρήτο, αν έχει δοθεί σχετική άδεια για την απόθεση μπάζων σ΄ αυτό το σημείο, δήλωσε ότι δεν έχει δώσει αυτός καμία άδεια και πιθανολόγησε ότι η άδεια έχει δοθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Ο κ. Τζιβίλογλου ως υπεύθυνος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, αποδεχόμενος ότι ο ίδιος έδωσε την σχετική άδεια για τον Άγιο Παντελεήμονα, απάντησε, ότι τα μπάζα  αποθέτονται εκεί προσωρινά και ότι είναι στις υποχρεώσεις του εργολάβου να τα αποσύρει και να επαναφέρει στην πρότερη κατάσταση τον χώρο. Επίσης είπε ότι μέρος των μπάζων τα πηγαίνουν στα Καλύβια για επικάλυψη σε άλλο έργο. Για την απόθεση μπάζων στην χωματερή της Φώκαιας  απάντησε ότι δεν γνωρίζει οτιδήποτε.

Τα μπάζα από τις εκσκαφές πρέπει να αποθέτονται σε εγκεκριμένους χώρους, όπως είναι τα πρώην λατομεία Μαρκοπούλου, αλλά οι εργολάβοι και οι φορτηγατζήδες προσπαθούν να το αποφεύγουν γιατί αφενός κάνουν πολλά χιλιόμετρα και αφετέρου πληρώνουν κάποιο χρηματικό ποσό για την απόθεση. Είναι φανερό ότι είναι οικονομικότερο να απορρίπτουν τα μπάζα, στις χωματερές και στις αλάνες με την σύμφωνη ή μη γνώμη της δημοτικής αρχής. 

Advertisements

9 Σχόλια to “Στη χωματερή της Παλαιάς Φώκαιας και στον Άγιο Παντελεήμονα τα μπάζα από την εκσκαφή του αντιπλημμυρικού της Αναβύσσου”

 1. Ειναι κριμα που ακομα οι ανθρωποι δεν μπορουν να καταλαβουν τα λαθη τους.Ακομα ο εγωισμος τους και το πρωσοπικο τους συμφερον σκεφτονται.Οταν αλλαξει το ΕΓΩ και γινει ΕΜΕΙΣ τοτε θα δουμε τα πραγματα να λειτουργουν σωστα.

 2. Στον αγ. παντελεήμωνα ρίχνουν μπάζα για ένα σκοπό για να εξομαλυνθεί ο χόρος με τα μπάζα αυτά για να δεχθεί αργότερα επάνω στα μπάζα κάποια αθλητική εγκατάσταση έτσι δεν είναι στα σχέδια του αντιδημάρχου; Θα βάλει και αυτός το χεράκι του για να γίνει το έργο, αμ πως να μην το βάλει; να πάρει το βραβείο στο τέλος και να κοκκορεύεται ότι κάτι έκανε και αυτός, ότι συνέτινε στο να γίνει το έργο της επόμενης αθλητικής εγακτάστασης του δήμου; Αυτό που χρειάζεται ό δήμος είναι ένα κολυμβητήριο αλλά αυτό ποιος θα το κάνει που χρειάζεται άδεια πολεοδομική και πολλά μπετά και πολλές άλλες εγκαταστάσεις;

 3. Athinais Says:

  τι υπερβολική αγάπη για τον Τσαλικίδη !
  τι υπέρμετρος επιλεκτικός ζήλος ! ! ! !
  για τους άλλους ψάξτε μόνοι σας και ενημερώστε με !
  έλεος πιά με την ελεύθερη δημοσιογραφία ! έλεος !

  • Γιατί θα προτιμούσες να είναι κατευθυνόμενη αλλά χούντα;

  • Athinais, τι θα έπρεπε να κάνουμε κατά τη γνώμη σας, να μην αναφέρουμε ότι ο γαμπρός του μεταφέρει παράνομα μπάζα στην χωματερή; Αν το αποσιωπούσαμε θα ήσασταν ευχαριστημένη; Όσο «για τους άλλους ψάξτε μόνοι σας», μάλλον δεν ξέρετε να διαβάζετε. Να σας θυμίσουμε τι σας απαντήσαμε σε άλλο post; Η Ανικανότητα, η Αποτυχία, η Αλαζονεία, ο Αυταρχισμός και η Αμετροέπεια, υποψήφιες για το δημαρχιακό αξίωμα στον Σαρωνικό. Διαβάστε λοιπόν με προσοχή.
   Σε ότι αφορά όλους τους υπόλοιπους υποψηφίους, ο καθένας με την σειρά του, αλλά μην τα περιμένετε όλα από εμάς. Αν έχετε κάτι να τους καταλογίσετε το βήμα του Αττικού Παρατηρητή είναι ελεύθερο και μπορεί να φιλοξενήσει όποιον έχει κάτι να πει. Και όποιος έχει κάτι να πει, ας το πει τώρα, διαφορετικά να το βουλώσει, γιατί η μόδα των μετά χριστό προφητών έχει παρέλθει.
   Στα 3,5 χρόνια της θητείας του Φιλίππου εμείς είμαστε εδώ και είναι καταγεγραμμένα σ΄ αυτό το BLOG οι απόψεις μας και οι ενστάσεις μας, εναντίον όλων αυτών που σήμερα ζητούν την ψήφο των Δημοτών. Οι δικές σας απόψεις κυρία Athinais έχουν καταγραφεί κάπου; Αν όχι σας δίνουμε την ευκαιρία να την καταγράψετε τώρα.
   Με στοιχεία όμως, όχι με αερολογίες.

 4. Λεωνίδας Αστερης Says:

  ο χρηματοδότης και γαμπρός του Τσαλικίδη φυσικά και έχει το ελεύθερο να ρίχνει ότι θέλει στην χωματερή , όπως το ελεύθερο έχει και το βοθρατζήδικο του Ασλάνογλου να μεταγγίζει λύματα
  στο χώρο της χωματερής 10 μέτρα από τον δρόμο και 30 μέτρα από το κάμπινγκ. Και αυτός χρηματοδότης του Τσαλικίδη.
  ε, τι νομίζετε πως βρίσκονται 100000 ευρώ που χρειάζεται ο κάθε συνδυασμός για τις εκλογές. μήπως από τον μισθό του Αντιδημάρχου ?

  Άλλωστε όταν πάτε την Παρασκευή στου Μαγγίνα που είναι η εκδήλωση του Τσαλικίδη τους κυρίους αυτούς θα τους δείτε πρώτο τραπέζι.

  Γιαυτό ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΝΑ ΜΑΥΡΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ .

  • Πολύ διαφωτιστικός. Ευχαριστούμε που μας ανοίγετε τα μάτια και τα μυαλά για να ξέρουμε που θα δώσουμε την ψήφο μας. Ευχαριστούμε πολύ νάστε καλά.

 5. Θεοφάνης Δημητρίου Says:

  Σύμπτωση; Σήμερα είδα στη Λεωφόρο Αναβύσσου μεγάλα φορτηγά να μπαίνουν σε χωματόδρομο στην περιοχή του Μελλισουργού. Η είσοδος του χωματόδρομου βρίσκεται ακριβώς απέναντι από μια ταβέρνα – δεν συγκράτησα το όνομα – λίγο πριν τον πύργο του Μελλισουργού, όπως πάμε για Καλύβια. Στην επιστροφή μου, μπήκα στον χωματόδρομο και είδα ότι βρίσκεται δίπλα σε μεγάλο ρέμα. Στο τέλος του δρόμου, εκεί που αρχίζουν τα σπίτια, υπάρχουν βουνά από μπάζα…Τι συμβαίνει εκεί; Είναι νόμιμα; Υπάρχουν καταγγελίες από περιοίκους; Σας παρακαλώ να το δείτε. Ευχαριστώ.

  • paraliakizoni Says:

   αγαπητέ θεοφάνη
   μιλάς για μια απίστευτη οικολογική τραγωδία στη κοιλάδα του Μελισουργού.
   Απίστευτη αδιαφορία της τοπικής αρχής.
   Αυτή που προτίμησε ο πολίτης την τελευταία φορά!
   Καλούμε το δημότη να το δει με τα ίδια του τα μάτια!
   Τι λέτε εσείς δημοτικοπολιτικά ανδρείκελα και οι υποστηρικτές σας?
   Κλείστε τα μάτια ,σκύψτε το κεφάλι και …συρθείτε για μια φορά ακόμα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: