Υποψήφιος δήμαρχος Λαυρεωτικής ο Σταύρος Ιατρού

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε δημόσια ενημέρωση με θέμα «Ο Δήμος Λαυρεωτικής μπροστά στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2014», με ομιλητή τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ελεύθερες Πόλεις» και τέως δήμαρχο Κερατέας Σταύρο Ιατρού.

Ο κ. Ιατρού αρχικά έκανε μία γενική τοποθέτηση στα προβλήματα της κοινωνίας, αναφερόμενος στη σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι δημότες τόσο λόγω των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης όσο και του «άθλιου», όπως τον χαρακτήρισε, νόμου Καλλικράτη.

Στη συνέχεια ο κ. Ιατρού όρισε τα τέσσερα βασικά ζητήματα που θα αποτελέσουν το διακύβευμα των εκλογών:

1. Σε μια περιοχή που βιώνει βαθιά τη φτώχεια και την ανεργία είναι αναγκαίο για την αντιμετώπιση της κρίσης ένα ευρύ πλέγμα έργων και δράσεων, με γνώμονα την αγωνιστικότητα και την αλληλεγγύη.
2. Η διεκδίκηση μεγάλων έργων την επόμενη πενταετία μέσω του νέου ΕΣΠΑ.
3. Οι δράσεις και οι αποφάσεις που θα κρίνουν το θέμα του αγώνα ενάντια στην κατασκευή της χωματερής.
4. Ο «Καλλικράτης» που θα ξαναμπεί στο τραπέζι της συζήτησης όσον αφορά τις περιοχές της Λαυρεωτικής (Καμάριζα, Κερατέα, Κουβαράς, Λαύριο, Σαρωνικός).

Ο κ. Ιατρού έδωσε έμφαση στο έργο της περιόδου 2007-2010 που τόσο απαξιώθηκε και οικειοποιήθηκε, σε κάποιες περιπτώσεις, από τη σημερινή δημοτική αρχή.

Ενδεικτικά ανέφερε την κατασκευή και ολοκλήρωση του Σχολικού Συγκροτήματος του 4ου Δημοτικού Σχολείου, 4ου Νηπιαγωγείου και Κλειστού Γυμναστηρίου, τη χρηματοδότηση από τον Δήμο των Σχεδίων Πόλης, την ανακαίνιση των σχολικών κτιρίων, τις νέες παιδικές χαρές, την ολοκλήρωση του κτιρίου Δροσόπουλου, τις αναδασώσεις και την πρόληψη των πυρκαγιών, την Κοινωνική Πολιτική και την πολιτική σε θέματα Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Αναφέρθηκε επίσης σε ώριμα έργα με εγκεκριμένη χρηματοδότηση που κληροδότησε στη νέα δημοτική αρχή. Έργα από τα οποία κανένα δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα.

Σε θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Αττικής, ο κ. Ιατρού επισήμανε τη σαφή εχθρική πολιτική της απέναντι στην Κερατέα, όπου το μόνο έργο που διαφήμιζε για την πόλη μας ήταν «Η Κατασκευή ΟΕΔΑ Νοτιοανατολικής Αττικής στη Θέση Βραγόνι Κερατέας». Επισήμανε τη λίστα έργων της περιφέρειας για το δήμο που παρουσιάζει ο κ. Σγουρός ως δικά του, ενώ αποτελούν έργα που είχαν ήδη δρομολογηθεί από το παρελθόν. Κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν τον κ. Σγουρό σε ενδεχόμενη υποψηφιότητα του.

Ο κ. Ιατρού αφού ανακοίνωσε την πρωτοβουλία διοργάνωσης δύο ημερίδων, μία στην Κερατέα και μία στο Λαύριο, με θέμα: «Προγραμματισμός Έργων- Τι θέλουμε να κάνουμε στον τόπο μας», έκλεισε την τοποθέτησή του ξεκαθαρίζοντας τη στάση που θα κρατήσει ο ίδιος και η παράταξή του στις εκλογές του Μαΐου λέγοντας τα εξής:

«Στις εκλογές αυτές θα είμαστε μπροστά. Θα διεκδικήσουμε την ψήφο σας και θα έρθουμε να δείξουμε με το όραμά μας, με τις θέσεις μας, με το πρόγραμμά μας, αλλά κυρίως με ότι έχουμε καταγράψει και έχουμε δείξει απ’ την προηγούμενη θητεία μας, ως άτομα και ως παράταξη, το τι πρέπει να γίνει και πως πρέπει να πορευτεί ο Δήμος Λαυρεωτικής. Διεκδικούμε την ψήφο σας με όρους Ενότητας, Συνεργασίας και Θετικού έργου. Όχι με όρους πολέμου και λάσπης που μας διχάζουν και μας χωρίζουν. Με το μήνυμα αυτό σας καλώ να συστρατευθείτε μαζί μας».

Σ.Σ. Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Ιατρού είχε αναλάβει ως Μηχανικός την μελέτη μεταφοράς των Ιχθυοκαλλιεργειών του Καστελόριζου, από το νησί Πάτροκλος στις ακτές της Π. Φώκαιας, με την συνεργασία του Τσαλικίδη, που ως γνωστόν ακυρώθηκε μετά από παρέμβαση πολιτών αλλά και του «Αττικού Παρατηρητή». 

Επίσης: Είναι ο άνθρωπος των παράνομων χωματερών. Όταν ο Εξωραϊστικός Σύλλογος του Αγ. Παντελεήμονα στην Ανάβυσσο αγωνιζόταν να κλείσει η χωματερή στο Σκόρδι, αυτός ο κύριος ως νομαρχιακός σύμβουλος έβγαινε στα ραδιόφωνα και υπερασπιζόταν την κοινότητα Αναβύσσου.

Ο ίδιος έκανε αγώνα για να μην γίνει το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στην Κερατέα αλλά όσο ήταν δήμαρχος διαχειριζόταν την πλέον ρυπογόνα και επικίνδυνη χωματερή της Ανατολικής Αττικής στις Φοβόλες.

Η χωματερή της Κερατέας δεν αποκαταστάθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής, γιατί όπως η χωματερή του ομοϊδεάτη του Φιλίππου στα Καλύβια και του Τσαλικίδη στην Φώκαια, χρησιμοποιείται ακόμα και δεν έχει κλείσει.

Χωματερή Κερατέας Χωματερή Κερατέας Χωματερή Κερατέας2 Χωματερή3

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: