Ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό του Σαρωνικού

Γιώργος ΣωφρόνηςΩς «τυφώνας» ενέσκηψε τις τελευταίες ημέρες στο πολιτικό σκηνικό του Σαρωνικού ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Γιώργος Σοφρώνης, σαρώνοντας στις προτιμήσεις των περισσοτέρων αιρετών, απ΄ όσους βολιδοσκοπούσαν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι για να τους συμπεριλάβουν στους συνδυασμούς τους.
Η κίνηση που άλλαξε τις εξελίξεις, ήταν η συμφωνία του με τον πρώην Δήμαρχο κ. Σάββα Γκέραλη, να συμπορευτούν στις εκλογές, επιλογή που οδήγησε μια σειρά στελέχη να κατευθυνθούν επίσης τον συνδυασμό Σοφρώνη, αντί του συνδυασμού του έτερου υποψηφίου κ. Χρήστου Γκίνη.
Ο κ. Σοφρώνης έκλεισε ήδη δύο εκλογικά κέντρα στα Καλύβια στην κεντρική πλατεία (το οποίο άρχισε ήδη να λειτουργεί) και στην Ανάβυσσο στο κατάστημα της πρώην Εμπορικής Τράπεζας. Την Δευτέρα αναμένεται η πρώτη επίσημα ανακοίνωση του συνδυασμού.

2002-05-17 11.13.34Ο κ. Χρήστος Γκίνης, ο οποίος μέχρι την περασμένη εβδομάδα, εμφανιζόταν ως βέβαιος πρωταγωνιστής των εκλογών, σήμερα μάλλον θα ξαναβάζει στο τραπέζι όλες τις εκδοχές, ακόμα και αυτήν του να μην είναι υποψήφιος. Ο αποκλεισμός του Σάββα Γκέραλη, που έγινε σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, όχι με τον ευγενέστερο τρόπο, δημιούργησε αλυσιδωτές αντιδράσεις και μια σειρά στελεχών που έδειχναν αποφασισμένοι να συμπορευτούν μαζί του άλλαξαν κατεύθυνση. Μεταξύ αυτών ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Αδάμης, η κα Σοφία Μιχαηλίδη, ο Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας κ. Νάσος Παπουτσής, η κα Όλγα Κετέογλου, ο πρώην Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας κ. Κώστας Κατινάρης και βέβαια ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σοφοκλής Σαρρής, ο οποίος απ΄ ότι φαίνεται «διέκρινε» τον νικητή των εκλογών με το «αλάνθαστο» κριτήριο του.
Η προσδοκία του κ. Γκίνη, ότι όλοι οι προαναφερθέντες πλην του κ. Σάββα Γκέραλη, θα είναι στον συνδυασμό του διαψεύσθηκε, αλλά δεν έφτανε μόνο αυτό, υπήρξαν και παράπλευρες απώλειες. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες το κλίμα διάλυσης έχει επηρεάσει και άλλα στελέχη που είχαν δηλώσει ότι θα συμπαραταχθούν μαζί του και μεταξύ αυτών ο κ. Σταύρος Πετρόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι τελικά δεν θα συμμετάσχει των εκλογών, όπως επίσης και ο γιατρός κ.  Νίκος Πουλόπουλος. Τέλος ο κ. Ανδρέας Πέγκας ακούστηκε να λέει, ότι αν δεν κατέβει στις εκλογές ο κ. Γκίνης, ο ίδιος δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές με άλλο συνδυασμό.
Προσπάθειά μας να επικοινωνήσουμε χθες (20/2/2014) τηλεφωνικώς με τον κ. Χρήστο Γκίνη, να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα παραπάνω δεν έγινε δυνατή. Θα περιμένουμε την όποια τοποθέτησή του ώστε να την συμπεριλάβουμε στις επόμενες αναρτήσεις μας.

Αγγελική ΡάπτηΗ απόφαση της Δημοτικής Παράταξης (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ) ΡΙΖ.Ε.Σ., έκλεισε για την ώρα, την πιθανότητα κάποιοι από τους συμμετέχοντες σ΄ αυτήν να οδηγηθούν στον συνδυασμό του κ. Μανώλη Τσαλικίδη, όπως αγωνιωδώς επεδίωκε ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Πέτρος Φιλίππου. Οι πιέσεις του να μην επιλεγεί υποψήφιος Δήμαρχος από αυτήν την παράταξη και να υποστηριχτεί η υποψηφιότητα του Αντιδημάρχου και Αναπληρωτή του, συνεχίστηκαν μέχρι και λίγα λεπτά πριν η παράταξη αποφασίσει να δώσει το χρίσμα στην κα Αγγελική Ράπτη (διαβάστε εδώ) και συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.
Η εμμονή του να στηρίξει τον κατά γενική ομολογία αποτυχημένο, ανίκανο και αμετροεπή Αντιδήμαρχο και πρώην Κοινοτάρχη Παλαιάς Φώκαιας, Μανώλη Τσαλικίδη, έχει ξενίσει αρκετούς πρώην συνεργάτες του στα Καλύβια και δεν είναι λίγοι αυτοί που του καταλογίζουν την αδιαφορία του για το αν θα μεταφερθεί το κέντρο αποφάσεων του Σαρωνικού στην Παλαιά Φώκαια(!!!) όπως λένε, σε περίπτωση νίκης του κ. Τσλικίδη. Οι περισσότεροι δεν παραγνωρίζουν, ότι οι προσωπικές σκοπιμότητες του Φιλίππου ήταν ανέκαθεν και είναι υπεράνω φίλων, συνεργατών και συγχωριανών. Πληροφορίες τον φέρνουν να έχει διαπληκτιστεί για τον ίδιο λόγο με την άμεση συνεργάτιδά του και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κα Μαρία Κόλλια.

tsalikidis-manolis002Ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Μανώλης Τσαλικίδης, ρίχνεται σήμερα (21/2/2014) στην ύστατη μάχη για να αποδείξει, κυρίως σε όσους αμφιταλαντεύονται στο αν θα συμμετάσχουν στον συνδυασμό του, ότι έχει ρεύμα και ότι έχει πιθανότητες να πλασαριστεί σε κάποια καλή θέση στις εκλογές, μια και δεν υπάρχει άνθρωπος σε όλο το Σαρωνικό που να υποστηρίζει ότι  έχει πιθανότητες να είναι ο επόμενος Δήμαρχος.
Μέχρι στιγμής, από τους αιρετούς έχει την στήριξη του Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Τζιβίλογλου, του στενού φίλου του Δημοτικού Συμβούλου κ. Ανδρέα Κωνσταντέλου και του κοινοτικού Συμβούλου κ. Φίλιππου Τροχίδη, από την Ανάβυσσο. Από την Παλαιά Φώκαια, η οποία ως εκλογική βάση του κ. Τσαλικίδη θα έπρεπε να είχε την υποστήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, δεν υπάρχει άλλος που να δείχνει διατεθειμένος να ενταχθεί στον συνδυασμό του, πλην ίσως του Δημοτικού Συμβούλου κ. Σωτήρη Μακροδημήτρη, ο οποίος δηλώνει ότι θα εξαρτηθεί από την σημερινή εκδήλωση το αν θα συμπαραταχθεί μαζί του.
Σε συγκέντρωση, στελεχών του συνδυασμού του στο ξενοδοχείο Plaza Resort πριν από λίγες ημέρες, παραβρέθηκαν περίπου 20 άτομα οι οποίοι εκτός των προαναφερθέντων αιρετών, υπήρχαν και περίπου δέκα νεαρά άτομα που προφανώς επιδιώκεται να συμμετάσχουν στον συνδυασμό ως το «νέο αίμα». Η προσπάθεια αυτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αξιέπαινη, αν δεν έκρυβε την φτώχεια και την αδυναμία του κ. Τσαλικίδη να εντάξει στον συνδυασμό του, αν όχι κάποιους από τους αιρετούς, αλλά παραγωγικά στελέχη της κοινωνίας του Σαρωνικού.
Σύμφωνα με την καταγραφή των στατιστικών στοιχείων του διαδικτυακού ημερολογίου «Αττικός Παρατηρητής», η δημοσίευσή «Η Ανικανότητα, η Αποτυχία, η Αλαζονεία, ο Αυταρχισμός και η Αμετροέπεια, υποψήφιες για το δημαρχιακό αξίωμα στον Σαρωνικό» είχε μια τεράστια επισκεψιμότητα, που ξεπέρασε τα επίπεδα δημοσιεύσεων που αφορούσαν ακόμα και τις  προηγούμενες δημοτικές εκλογές.

Νίκος ΒολάκοςΟ συνδυασμός του υποψηφίου Δημάρχου κ. Νίκου Βολάκου, κινείται με σταθερούς ρυθμούς, ενώ έχει ήδη πραγματοποιήσει τρεις συγκεντρώσεις στο παραλιακό μέτωπο και την επόμενη Κυριακή 23/2/2014 (ώρα 11:30), θα βρίσκεται, στο δημοτικό κατάστημα του Κουβαρά, προκειμένου να συζητήσει με τους πολίτες τα προβλήματα της περιοχής και να ανταλλάξει μαζί τους απόψεις. Η ολοκλήρωση του κύκλου αυτών των επαφών του  κ. Βολάκου σε δεκαπέντε ημέρες στην κοινότητα Καλυβίων, θα του δώσει τον χρόνο να επανέλθει λίγο προ των εκλογών παρουσιάζοντας πλέον ολοκληρωμένο το πρόγραμμά του.
Σε ότι αφορά την συγκρότηση του συνδυασμού του, ο κ. Βολάκος εμφανίζεται αισιόδοξος ότι θα περιλαμβάνει στελέχη απ΄ όλες τις κοινότητες και θα είναι αισθητά αναβαθμισμένος  σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Αναμένεται ότι στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας θα υπάρξει ανακοίνωση με περισσότερα στοιχεία για τις ενδεχόμενες συνεργασίες του κ. Βολάκου. Ο κ. Βολάκος διέψευσε πληροφορίες που τον έφερναν να επικοινωνεί με την κ. Νικολέτα Καπερώνη, εξετάζοντας την πιθανότητα να συνεργαστεί μαζί της.
Ο κ. Βολάκος φαίνεται ιδιαίτερα ικανοποιημένος, με όσα συμβαίνουν στους άλλους συνδυασμούς, εντοπίζοντας ότι τα παλαιά και φθαρμένα στελέχη του απερχόμενου Δημάρχου, σπεύδουν να αναζητήσουν θέσεις στον συνδυασμό που θεωρούν επικρατέστερο, για να διεκδικήσουν και πάλι τα οφίκια που κατείχαν και την προηγούμενη περίοδο, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι μια αντίστοιχη επιλογή των δημοτών θα οδηγήσει στο ίδιο τέλμα που βίωσε η περιοχή του Σαρωνικού.

Γιώργος ΜπιθυμήτρηςΣύμφωνα με δημοσίευμα του Ριζοσπάστη της Κυριακής 9/2/2014, ο κ. Γιώργος Μπιθιμήτρης θα είναι και πάλι υποψήφιος Δήμαρχος Σαρωνικού, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης του ΚΚΕ, Λαϊκή Συσπείρωση. Προφανώς η Λαϊκή συσπείρωση, πιστεύει ότι ο Ριζοσπάστης έχει τέτοια αναγνωσιμότητα στον Δήμο Σαρωνικού, που δεν έχουν ανάγκη την ανακοίνωσή τους μέσω των Τοπικών Μέσων Ενημέρωσης. Πέρα από αυτό δεν υπάρχει καμία άλλη πληροφορία και καμία κινητικότητα, αν και όπως ξαναγράψαμε, δεν υπάρχουν και πολλά να γίνουν μια και τα ψηφοδέλτια της παράταξης θα είναι τα ίδια και ενδεχομένως θα χρησιμοποιηθούν όσα περίσσεψαν από τις προηγούμενες εκλογές και ήταν πάρα πολλά. 

Advertisements

14 Σχόλια to “Ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό του Σαρωνικού”

 1. ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ Says:

  Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΑΡΡΗΣ ΜΑΝΤΕΨΕ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΞΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΕΞΩ. ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ ΑΛΑΙΛΟΥΟΙΑ.ΧΕΡΕΤΟΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟ. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΥΡΙΕ ΣΟΦΡΩΝΗ.

 2. AKIS KOMNINOS Says:

  «Οι πολιτικοί τύπου «Μαυρογιαλούρου», μας τελείωσαν. Οι πολιτικοί που προχωρούν τις μεταρρυθμίσεις, μας χρειάζονται. Οι πολιτικοί που το μόνο τους ενδιαφέρον είναι η επανεκλογή τους, μας τελείωσαν. Οι πολιτικοί που έχουν τη δύναμη να γίνονται δυσάρεστοι και να λένε στους πολίτες την αλήθεια, μας χρειάζονται. Οι πολιτικοί που χρηματίστηκαν, μας τελείωσαν. Οι πολιτικοί που είναι έντιμοι και καθαροί, είναι απαραίτητοι για την πατρίδα. Αυτές είναι πλέον οι διαχωριστικές γραμμές και εσείς είστε εκείνοι που θα κατατάξετε τους πολιτικούς στη κατηγορία που τους αξίζει».

  • nikos mpourdas Says:

   Μαυρογιαλούρος
   Ο πολιτικός ή ο συνδικαλιστής που έχει εύκολες τις υποσχέσεις, που θέλει να παραμυθιάζει τους ψηφοφόρους του, που πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες, που τάζει στους πάντες τα πάντα. Με άλλα λόγια αποδεικνύεται θαθάκιας, κατώτερος των περιστάσεων, υποκριτής και ανίκανος.
   Ο όρος προέρχεται από την ταινία Υπάρχει και φιλότιμο με τον Λ. Κωνσταντάρα, όπου ο Κωνσταντάρας υποδυόταν τον υπουργό αγροτικής ανασυγκροτήσεως Ανδρέα Μαυρογιαλούρο, ο οποίος έχοντας εμπιστοσύνη στους αυλοκόλακες του περιβάλλοντός του αγνοούσε τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου και είχε εύκολες τις υποσχέσεις.

   — Πλησιάζουν πάλι οι εκλογές.
   — Ωχ! Θα μας πρήξουν πάλι οι διάφοροι Μαυρογιαλούροι με τα έργα που θα κάνουν, με τα χρυσά κουτάλια που θα μας δώσουν να τρώμε και με τις άλλες παπαριές που θα ακούσουμε.
   — Αυτοί τη δουλειά τους και μεις τη δικιά μας
   — Δηλαδή;
   — Μαύρο δαγκωτό στους Μαυρογιαλούρους. Στο καρφί χωρίς επιστροφή.

 3. ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΙΝΗΣ Says:

  Σε ότι αφορά το όνομά μου και την υποψηφιότητά μου,δηλώνω κατηγορηματικά ότι είναι όλα ΨΕΥΔΗ.Αυτοί που θέλουν να ρίξουν λάσπη σε μένα και τον συνδυασμό μου δεν θα τα καταφέρουν. Εμείς με τιμιότητα,αξιοπρέπεια και πάνω απ όλα με την στήριξη του κόσμου πάμε μπροστά,γιατί οι δημότες έχουν και κρίση και μνήμη και αποφασίζουν ΠΟΙΟΥΣ θέλουν να διοικήσουν το Δήμο μας!!! ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΙΝΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ.

 4. αηδιασμενος κατοικος Says:

  Κρύβουν ότι η Ράπτη είναι η σύζυγος του Καπετανέα της Βάρης (επιτροπές εκεί, κλπ, κλπ). Οικογενειοκρατία το είχαν κάνει στη Βάρη με τις ευλογίες του πασόκ! Τώρα είπαν να πάνε λίγο παρακάτω στο Σαρωνικό και να το παίξουν συριζα κλπ, κλπ. Τι γίνεται αδερφέ μου και μη χειρότερα! Μας περνάνε για κάφρους. Βρε ουστ από εδώ!

 5. nikos mpourdas Says:

  ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟ ΣΟΦΡΩΝΗ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΦΡΟΝΙΜΟ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΟΡΚΩΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΠΛΑΝΑΤΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΥΠΟΝΟΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΜΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΘΕΣΗ.

 6. Dimotis saronikou Says:

  Aν πράγματι ο Γκίνης απέκλεισε από τον συνδυασμό του τον Σάββα Γκέραλη, τότε ΜΠΡΑΒΟ του. Και όποιος νομίζει ότι οι εκλογές θα παρθούν με τον Γκέραλη, στον Σαρρή και την κόρη του Νίκου Μιχαηλίδη, πλανώνται πλάνην οικτράν. Με αυτούς ο Σοφρώνης θα πάρει τις εκλογές, όσο τις πήρε και η ατυχής Χριστοφάκη, η οποία αντί να κάνει άνοιγμα στην κοινωνία και σε νέους ανθρώπους, προτίμησε να στηριχθεί σε φθαρμένους αυτοδιοικητικούς παράγοντες , όπως οι παραπάνω, που σαν βαρίδια την τράβηξαν στον πάτο στις εκλογές και μετά την εγκατέλειψαν κι από πάνω. Μπράβο λοιπόν στον Γκίνη κι αν η εκδίωξη Γκέραλη είναι η αιτία να μην συμμετάσχει στις εκλογές ή να τις χάσει , τότε χίλιες φορές αυτό, παρά να έφτιαχνε συνδυασμό με τέτοια φθαρμένα στην συνείδηση του κόσμου πρόσωπα. Τέλος, ας προσέξει ο Σοφρώνης γιατί κινδυνεύει αυτό , που σήμερα εμφανίζει ως επιτυχία και πλεονέκτημα , δηλαδή την συστράτευση μαζί του του Γκέραλη και της παρέας του, μήπως μέχρι τις εκλογές μετατραπεί σε πέτρα κρεμασμένη στον λαιμό του, που θα τον παρασύρει, και αυτόν , στον πάτο. Γιατί μέχρι τις εκλογές αναμένονται πολλές εξελίξεις για πρόσωπα σαν τον Γκέραλη, που διατηρούν πολλές ντουλάπες με σκελετούς μέσα.

 7. nikos mpourdas Says:

  Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ.ΒΛΕΠΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗ,ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΡΩΝΗΣ.ΕΡΕ ΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

 8. Τελικά η κωλοτούμπα θα πρέπει να γίνει άθλημα των Ολυμπιακών αγώνων !!!!!!

 9. Γαταρος Says:

  φυσικα και η καλυτερη λυση ειναι ο σοφρωνης,με ολα αυτα που διαβαζω δεν μπορω να βγαλω αλλο συμπερασμα.κανω λαθος?

  • Γάταρος …είσαι …….οταν λέμε Σοφρώνης είναι σαν να λέμε….Φιλίππου…. άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς!@!!!

 10. dimotis akomatistos Says:

  άρα,
  όλο το κατεστημένο μάλλον πάει στον κο τίποτα σοφρώνη.
  να ένας καλός λόγος να στραφούν αλλού οι πολίτες,αλλιώς θα έχουμε τα ίδια προβλήματα για την επόμενη πενταετία και δεν θα μας φταίει κανείς,αγαπητοί κοι…
  αυτή είναι η ταπεινή μας άποψη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: