Στις καλένδες η «προσφυγή» του Τσαλικίδη κατά της εγκατάστασης της Ιχθυοκαλλιέργειας στην Παλαιά Φώκαια

SAMSUNGΣτις καλένδες έχει παραπεμφθεί η «προσφυγή» που έκανε ο Τσαλικίδης κατά της εγκατάστασης της Ιχθυοκαλλιέργειας της ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε. και είναι άγνωστο πότε θα εκδικαστεί, αν εκδικαστεί και ποιο  θα είναι το αποτέλεσμα.
Ο Αττικός Παρατηρητής ακολούθησε όλη τη διαδρομή των εγγράφων της υπόθεσης  και κατέληξε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου η «προσφυγή» έφτασε μόλις σήμερα (26/2/2014)  και δεν έχει ακόμα πρωτοκολληθεί. Συγκεκριμένα:
Στις 23/12/2013 εκδόθηκε η υπ΄ Αριθμ. 925 απόφαση του Γενικού Γραμματέα  Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Καλογερόπουλος) (δείτε εδώ). Η απόφαση αυτή κοινοποιήθηκε στον Δήμο Σαρωνικού στις 17/1/2014, (δείτε εδώ).
Στις 12/2/2014 ο Δήμος Σαρωνικού κοινοποίησε την υπ΄ Αριθμ. 3244 «προσφυγή» κατά της απόφασης (Δείτε εδώ), με αποδέκτη τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και την Γενικό Γραμματέα  Αποκεντρωμένης Διοίκησης (δείτε εδώ και εδώ).
Η Προσφυγή δεν εστάλη  προς την Ειδική Επιτροπή του Άρθρου 152 Ν.3463/06 για την εξέταση προσφυγών κατά πράξεων του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας, άγνωστο για ποιο λόγο.

Η «προσφυγή» κοινοποιήθηκε και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην Δ/νση Υδατοκαλλιεργειών και Εσωτερικών Υδάτων, μόλις σήμερα (26/2/2014) και θα ανατεθεί στον αρμόδιο υπάλληλο, τα στοιχεία του οποίου γνωρίζουμε, για να αποφανθεί επί της «προσφυγής» του Δήμου Σαρωνικού και επίσης για το εμπρόθεσμο ή όχι του αιτήματος.
Η εταιρεία θέλοντας προφανώς να κερδίσει χρόνο, έχει ξεκινήσει την μεταφορά των ρυπογόνων κλωβών  από το νησί Πάτροκλος, όπου λειτουργούσε χωρίς άδεια επί 20 χρόνια, στις ακτές της Παλαιάς Φώκαιας.

  • Ο Δήμος έχει υποχρέωση να καταθέσει άμεσα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της εταιρείας προκειμένου να παρεμποδίσει την μεταφορά των εγκαταστάσεων, πριν αποφανθεί η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
  • Επίσης ο Δήμος πρέπει να προσφύγει στο Σ.τ.Ε κατά της απόφασης του Γ.Γ.Α.Δ. για να επιδιώξει την οριστική ακυρώσει της.
  • Και τέλος ο Δήμος έχει υποχρέωση να εκδιώξει άμεσα από την δημοτική έκταση στο 59,5 χιλ της Ε.Ο. Αθηνών – Σουνίου, των χερσαίων εγκαταστάσεων, χώρος ο οποίος έχει καταληφθεί τα τελευταία χρόνια από την εταιρεία, χωρίς καμία άδεια και με την ανοχή του Τσαλικίδη και της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας.

Στις 31/10/2013 το Δημοτικό Συμβούλιο  του Σαρωνικού είχε αποφασίσει ομόφωνα να προσφύγει κατά άλλης απόφασης (Αρ. Πρωτ. 588) (δείτε εδώ) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με το ίδιο θέμα, για την οποία ουδέποτε υπήρξε η παραμικρή ενημέρωση από τον Τσαλικίδη για την τύχη της, (δείτε εδώ).

Απολύτως υπεύθυνος γι΄ αυτήν την εξέλιξη και ότι επακολουθήσει, είναι ο Αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Τσαλικίδης, καθώς επίσης και ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Γιώργος Λάμπρου, γιατί είναι αυτοί οι οποίοι άνοιξαν τον δρόμο στην εταιρεία, να υλοποιήσει τα σχέδιά της και να μεταφέρει τις άκρως ρυπογόνες εγκαταστάσεις στις ακτές της Παλαιάς Φώκαιας.

Πρέπει να κάνουμε την αναγκαία σύνδεση, της προ πενταετίας, αποσιώπησης από τον ίδιο τον Τσαλικίδη της πρότασής του, να χωροθετηθεί το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων του Σαρωνικού στο ίδιο σημείο (59,5 χιλ. της Ε.Ο. Αθηνών Σουνίου). Τότε παρά την υπόδειξη του συγκεκριμένου χώρου ως του ιδανικότερου για την χωροθέτηση του ΚΕΛ., εκείνη ακριβώς την χρονιά (2008) ο επιχειρηματίας της «Καστελόριζο – Εμπορική Α.Ε.» εμφανιζόταν ως χορηγός του κ. Τσαλικίδη στις περιβαλλοντικές εκδηλώσεις που οργάνωσε για το δήθεν κλείσιμο της χωματερής.

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Στις καλένδες η «προσφυγή» του Τσαλικίδη κατά της εγκατάστασης της Ιχθυοκαλλιέργειας στην Παλαιά Φώκαια”

  1. Οι πληροφορίες λένε ότι κατάθεσαν ασφαλιστικά μέτρα και εκδικάζονται σήμερα , πέρα όμως απο τα ασφαλιστικά μέτρα που κατά την γνώμη μου άργησαν πολύ και άποτελούν ύστατη ενέργεια θεάτρου ή συγκάλυψης απο την πλευρά των αιρετών θα πρέπει να ενεργοποιηθούν άμεσα όλοι οι υποψήφιοι γιατί μέχρι σήμερα «κοιμούνται ύπνον μακάριον επι του θέματος» καλές οι προεκλογικές εκστρατείες και προγράμματα αλλά δεν είδα κάποιο πανό να έχει αναρτηθεί στις εγκαταστάσεις του Καστελόριζου ούτε κάποιον υποψήφιο να είναι εκεί , εγώ προσωπικά έχω επισκεφθεί πολλές φορές τον χώρο και χθές πρωί πρωί τράβηξα φωτογραφίες και βίντεο, είναι στην διάθεση όποιου φορέα μου το ζητήσει.

    Σάκης Μαρινάκης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: