Λεβαντής: “Στο ίδιο έργο θεατές” απάντηση στον Σταύρο Ιατρού και τις “Ελεύθερες Πόλεις”

Νέα εποχή Λεβαντής

Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές, ο κ. Σταύρος Ιατρού άρχισε και πάλι να παρουσιάζει το ίδιο πολυπαιγμένο έργο. Την φαρσοκωμωδία για έναν ρόλο, που τον παρουσιάζει σαν παντογνώστη, τολμηρό, αποφασιστικό, τίμιο, ηθικό και ανιδιοτελή σωτήρα της Λαυρεωτικής. Προσπαθεί με ωραία λόγια, να κρύψει την ανικανότητα, την ανεπάρκεια, την αλαζονεία και τις αδυναμίες που τον χαρακτηρίζουν, στοιχεία τα οποία πλήρωσε ακριβά η Κερατέα την περίοδο 2007-2010.

Θα θυμίσουμε στον κ.Ιατρού κάποια γεγονότα που καταδεικνύουν τη «συνέπεια» και την «ειλικρίνεια» του, μήπως και σοβαρευτεί και αλλάξει τακτική, για το δικό του καλό, αλλά και για το καλό του τόπου. Στον Απολογισμό της θητείας του 2007 – 2010, που τύπωσε σε ένα τεράστιο πολυτελές έντυπο, το οποίο μοιράζει μέχρι σήμερα, ισχυριζόταν ότι «ο Δήμος Κερατέας είναι οικονομικά νοικοκυρεμένος και αξιόπιστος» και ότι χρώσταγε σε προμηθευτές μόνο 750.000 ευρώ.
Η Απογραφή στις 31-12-2010, που και ο ίδιος ψήφισε, αναφέρει όμως υποχρεώσεις του Δήμου Κερατέας σε προμηθευτές ύψους 6.620.409,80 ευρώ. Γιατί έκρυψε από τους πολίτες στις εκλογές του 2010, σχεδόν έξι εκατομμύρια χρέη; Γιατί δεν είπε λέξη για τις περισσότερο από 700.000 ευρώ που στοίχισαν στους πολίτες της Κερατέας οι Δημοτικές Επιχειρήσεις την τετραετία 2007-2010;
Στο ίδιο έντυπο, έγραφε ότι το συγκρότημα του 4ου Δημοτικού Σχολείου, 4ου Νηπιαγωγείου και Κλειστού Γυμναστηρίου που θεμελιώθηκε στις 7.2.2010, θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2010. Γιατί αποσιώπησε ότι το έργο είχε διακοπεί στις 27.10.2010, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, και δεν μπορούσε να συνεχιστεί λόγω έλλειψης χρηματοδότησης;
Επίσης ο κ. Ιατρού παρουσίαζε το 2010 στους πολίτες της Κερατέας, έτοιμες «δήθεν» Πράξεις Εφαρμογής του Σχεδίου Πόλης της Κερατέας, αποσιωπώντας το γεγονός ότι η Πολεοδομική Μελέτη για την επέκταση του εν λόγω Σχεδίου, έμεινε στα αζήτητα στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ από το 2006 έως το 2010 και δεν είχε προχωρήσει ούτε βήμα. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να «μοιράζει» οικόπεδα προεκλογικά ενώ γνώριζε ότι δεν είχε εγκριθεί ακόμη από τα αρμόδια όργανα η Πολεοδομική μελέτη. Αποτέλεσμα της δικής του κακής εκτίμησης και διαχείρισης του σχεδίου πόλης της Κερατέας ήταν να κινδυνεύει ο Δήμος να χάσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, τα οποία ζητά η Διαχειριστική Αρχή να επιστραφούν.
Ο κ. Ιατρού, παρουσιάζει τον εαυτό του σαν γνώστη, ικανό και τον πλέον κατάλληλο, να εκμεταλλευτεί το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 και να φέρει νέα έργα στον Δήμο Λαυρεωτικής. Στο ίδιο έντυπό του όμως ομολογεί, ότι στο προηγούμενο ΕΣΠΑ 2007-2013 κατάφερε να εντάξει, μέσα σε τέσσερα χρόνια, μόνο ένα έργο!!! Τι άλλαξε και τώρα θα τα καταφέρει καλύτερα; Και τότε και τώρα παντογνώστης και μηχανικός ήταν.
Όσον αφορά τα Δίκτυα Κοινωνικής Αλληλεγγύης που ισχυρίζεται ο κ. Ιατρού ότι θα δημιουργήσει, σε ποια ακριβώς αναφέρεται; Σε αυτά που του παραδώσαμε το 2006 και επί της θητείας του (2007-2010) σχεδόν διέλυσε; Στον Παιδικό Σταθμό Κερατέας, που ουδέποτε στα τέσσερα χρόνια ενέταξε στο ΕΣΠΑ και για τον λόγο αυτό ο Δήμος Κερατέας έχασε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ; Στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) που και αυτό δεν κατάφερε να το εντάξει στο ΕΣΠΑ, γιατί δεν είχε η Δημοτική Επιχείρηση Κερατέας, φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα; Το γεγονός, ότι δεν κατάφερε ο κ. Ιατρού να εντάξει τις προνοιακές αυτές δομές στα χρηματοδοτούμενα Προγράμματα του ΕΣΠΑ είχε σαν αποτέλεσμα ο Δήμος Κερατέας να χάσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, και οι Δομές αυτές να λειτουργήσουν, όπως λειτούργησαν, κατά την διάρκεια της θητείας του, με χρήματα των πολιτών της Κερατέας, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν διατεθεί για άλλα έργα.
Εκεί, όμως, που ξεπερνά κάθε προηγούμενο ο κ. Ιατρού, είναι στο κρίσιμο ζήτημα των απορριμμάτων. Διαπιστώνοντας ότι οι εξελίξεις μετά το 2011, έχουν θέσει στο περιθώριο την προσφιλή τακτική του, της διαιώνισης αυτού του προβλήματος για την Κερατέα και ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών διαφωνεί με τις απόψεις του, αποκαλεί όσους δεν συμφωνούν μαζί του «καλούς ανθρώπους», που έχουν παρασυρθεί από εμάς και υποστηρίζει ότι οι εξελίξεις, αν δεν τον ακούσουμε, δεν θα φέρουν μόνο ένα ή δύο εργοστάσια, αλλά τουλάχιστον τέσσερα εργοστάσια σκουπιδιών στην Κερατέα!! Αναμένοντας με περιέργεια να δούμε μέχρι που θα φτάσουν οι υπερβολές του κ. Ιατρού στο θέμα αυτό, θα τον παρακαλούσαμε επιτέλους να μας εξηγήσει, γιατί τον Μάιο του 2011 διαφώνησε, για πρώτη φορά, με την ομόφωνη, από το 1996 και μέχρι τότε, ενιαία και σταθερή θέση – πρόταση όλων μας, για την λύση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, η οποία ήταν και εξακολουθεί να είναι: Να διαχειριστούμε με σύγχρονες μεθόδους, σε χώρο που θα επιλέξουμε εμείς, μόνο τα απορρίμματα των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού;
Μέχρις εδώ κ. Ιατρού οι παλινωδίες σας και τα πολιτικά σας παιχνίδια στο μείζον αυτό πρόβλημα, το οποίο έχει πληρώσει ακριβά η Κερατέα μέχρι σήμερα, και το οποίο συντηρείτε και διαιωνίζετε προκειμένου να μπορείτε να βρίσκεστε στο πολιτικό προσκήνιο και να έχετε πρωταγωνιστικό ρόλο στα πράγματα, χωρίς όμως να δίνετε λύσεις!!
Τέλος, στις κατηγορίες του κ. Ιατρού για κομματικούς συμβιβασμούς και σχέσεις με εργολάβους, αντί απάντησης, στέλνουμε μια προειδοποίηση προς τον αρχιερέα της λάσπης, του ψεύδους, της ίντριγκας και του παρασκηνίου και όσους τον ακολουθούν ακόμα. Να σταματήσει τώρα την λασπολογία, τα ψεύδη και την εσκεμμένη παραπλανητική πληροφόρηση, γιατί αυτή τη φορά δεν θα του χαριστούμε για κανένα λόγο.

Θα υπερασπίσουμε με κάθε τρόπο όχι μόνο τους εαυτούς μας, την τιμή μας και την αξιοπρέπειά μας, αλλά και την κοινωνία την οποία απειλεί πάλι με διχασμό!
Φτάνει πια!! Αρκετά σας ανεχθήκαμε!

Για τη Δημοτική Παράταξη «Νέα Εποχή»
Κωνσταντίνος Χ. Λεβαντής Δήμαρχος Λαυρεωτικής

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: