Σας πήραμε φλουρί Κωνσταντινάτο. Μας πήρατε βαρέλι δίχως πάτο.

Ο αγώνας στο μεταγραφικό επίπεδο, αλλά και στο επίπεδο των εντυπώσεων μεταξύ των  υποψηφίων Δημάρχων συνεχίζεται με ένταση. Ως ώρας δεν απασχολεί καθόλου η παράθεση των απόψεων για τα φλέγοντα ζητήματα του Δήμου, αλλά το πώς θα κερδηθούν πόντοι στις μεταγραφές. Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι εκτιμούν τα στελέχη που μεταγράφουν στον συνδυασμό τους με βάση τις ψήφους των εκλογών του 2010, παραγνωρίζοντας ότι οι συνθήκες αυτών των εκλογών, δεν θα έχουν τίποτα κοινό με τις προηγούμενες.

Απόδειξη των ισχυρισμών μας, είναι η απροθυμία πολλών δημοτών να συστρατευθούν με κάποιο συνδυασμό, ιδιαίτερα νέων στην πολιτική ανθρώπων, που θα μπορούσαν να δώσουν μια νέα πνοή στα δημοτικά πράγματα και θα άλλαζαν ενδεχομένως την πορεία της διοίκησης του Σαρωνικό. Βασική αιτία είναι η απογοήτευση των πολιτών που εμπιστεύτηκαν την απερχόμενη διοίκηση, αλλά και όσων εμπιστεύτηκαν την αντιπολίτευση, η πλειοψηφία των στελεχών της οποίας ενσωματώθηκε και ταυτίστηκε με τις επιλογές του Φιλίππου.

Ο τίτλος του άρθρου, δεν αφορά όλους όσους εγγράφονται ή μεταγράφονται στο αυτοδιοικητικό παζάρι, αλλά είναι η άποψη που εκφράζουν στελέχη των συνδυασμών σχολιάζοντας τις μεταγραφές των «αντιπάλων». Η δική μας άποψη για το ποιοι από αυτούς χαρακτηρίζονται ως «φλουρί κωνσταντινάτο», ή «άπατο βαρέλι», έχει καταγραφή στο παρελθόν και δεν συντρέχουν λόγοι αλλαγής αυτής της άποψης.

sofronis-georgiosΜένουμε λοιπόν στο μεταγραφικό επίπεδο, μια και μόνο αυτό παρουσιάζει κάποιο ενδιαφέρον.

Ολοκληρώθηκε  η συνεργασία του υποψήφιου Δημάρχου κ. Γιώργου Σωφρόνη με τον πρώην Κοινοτάρχη Κουβαρά  κ. Σταμάτη Γκίνη.
Η επισημοποίηση της συνεργασίας έκλεισε χθες Σαββάτο (1/3/2014) στον Κουβαρά, στην χοροεσπερίδα του ΚΑΠΗ της πόλης, όπου ο κ. Γκίνης πήρε το λόγο και ανακοίνωσε την προσχώρησή του στον συνδυασμό «Σαρωνικός Αύριο».
Σταμάτης ΓκίνηςΑπό αυτόν τον συνδυασμό φαίνεται ότι αποχωρεί ο κ. Γιάννης Κίτσος Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, ο οποίος πήρε μήνυμα από έξω – Σαρωνικό κέντρο, που έλεγε ότι «δεν μπορείς ρε κύριε, να ζητάς την αποχώρηση του Κουβαρά από τον Σαρωνικό και να είσαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος».
Το βρίσκουμε λογικό, κανονικά μετά τα δημοψηφίσματα που έκανε κ.λπ. πρέπει να πάρει τα βουνά και να ξεκινήσει αντάρτικο, για την αυτονόμηση του Κουβαρά.

Γκίνης

Από την άλλη πλευρά στο ναυάγιο οδηγήθηκε η προσέγγιση του κ. Χρήστου Γκίνη με τον κ. Μανώλη Τσαλικίδη, μια και δεν ξεπεράστηκε ούτε το πρωταρχικό ερώτημα ποιος θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος, θέση από την οποία δεν είχε κανένα λόγο να υποχωρήσει ο κ. Γκίνης. Εκτός αυτού ο κ. Γκίνης έχει πάρει μήνυμα από τέσσερις  τουλάχιστον υποψήφιους  συνεργάτες του, ότι οποιαδήποτε σύγκληση με τον Τσαλικίδη, τους βρίσκει αντίθετους και θα αποχωρήσουν. Αυτή η εξέλιξη ήταν καθοριστική για τις επιλογές του κ. Γκίνη, παρ΄ ότι είχε ξεπεράσει τους ενδοιασμούς του κ. Ντίνου Μπούκη, ο οποίος διέδιδε τριγύρω, ότι δεν έχει καμία δουλειά με τους Τζιβίλογλου και Κωνσταντέλο.
Από τις πληροφορίες μας, συνάγετε ότι με τον κ. Γκίνη θα συνεργαστούν οι πρώην Αντιπρόεδροι της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας η κα Ζαχαρώ Φρατζέσκου και ο  κ. Κώστας Κατινάρης. Ο κ. Κατινάρης είχε συμμετάσχει στην συγκέντρωση του κ. Σωφρόνη στο ξενοδοχείο Μαύρο Λιθάρι το Σάββατο 22/2/2014, αλλά δεν είχε συνυπογράψει το μνημόνιο συνεργασίας. Και οι δύο έχουν βάλει ως προϋπόθεση της συμμετοχής τους  την μη σύγκληση με τον  Τσαλικίδη. Υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι για την ώρα εμφανίζονται σταθεροί στις απόψεις τους.
ΖεκάκοςΜεταξύ των αναμενόμενων συνεργασιών του κ. Χρήστου Γκίνη, είναι αυτή του κ. Αντιδημάρχου κ. Βαγγέλη Ζεκάκου, στην οποία ο υποψήφιος Δήμαρχος βασίζεται για να «ρεφάρει» από τη ν απώλεια του κ. Μιχάλη Αδάμη και λοιπών.
Μέχρι στιγμής ο κ. Χρήστος Γκίνης, δεν έχει κυκλοφορήσει κάποια διακήρυξη του συνδυασμού του, έστω και απ΄ αυτές τις γενικόλογες, που κυκλοφορούν χωρίς να λένε τίποτα ουσιαστικό. Ελπίζουμε να έχουμε σύντομα μια ουσιαστική τοποθέτηση από αυτόν τον συνδυασμό που θα δώσει ένα σαφές στίγμα των προθέσεών του υποψηφίου Δημάρχου, μια και δεν έχουμε ακούσει οτιδήποτε απ΄ αυτόν, για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τον Δήμο.
Σήμερα το απόγευμα, στην συνάντηση των στελεχών του κ. Γκίνη, αποφασίστηκε να συνεχίσει ο συνδυασμός την πορεία του χωρίς την σύμπραξη με άλλον συνδυασμό.

Τσαλικίδης με λάγνο ήφοςΟ κ. Μανώλης Τσαλικίδης μετά την αποτυχημένη εκδήλωση  της περασμένης Παρασκευής  21/2/2014 σε ταβέρνα στο Λαγονήσι, αισθάνθηκε την ανάγκη να προσεγγίσει τον συνδυασμό του κ. Χρήστου Γκίνη, βολιδοσκοπώντας την πιθανότητα να τον βρει σε χειρότερη ψυχολογική κατάσταση απ΄ ότι είναι ο ίδιος.  Σ΄ αυτό το διάστημα δέχτηκε δύο νέα  ισχυρά κτυπήματα. Το ένα την περασμένη Τετάρτη, με αφορμή την μεταφορά των ιχθυοκαλλιεργειών στις ακτές της Παλαιάς Φώκαιας, που αποκάλυψαν διερχόμενοι  πολίτες  από το 59,5 χιλ. της Ε.Ο.  Αθηνών – Σουνίου. Όπως έχουμε αναφέρει η εξέλιξη αυτή χρεώνεται αποκλειστικά στον Τσαλικίδη, ο οποίος είχε προσπαθήσει να παραπλανήσει το Κοινοτικό Συμβούλιο της Φώκαιας και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου, προκειμένου να επιτύχει την μεταφορά των θαλάσσιων εγκαταστάσεων, σε συνεργασία με τον πρώην Δήμαρχο Κερατέας Σταυρό Ιατρού.
Το δεύτερο κτύπημα, είναι η αποκάλυψη της  μεθόδευσης του, να μην γίνει η εκδήλωση επιβράβευσης των μαθητών της Παλαιάς Φώκαιας, που πέτυχαν στα ΑΕΙ/ΤΕΙ το  2013, επειδή περιλαμβάνονται   σ΄ αυτούς οι δύο γιοί του κ. Ντίνου Χασάπη, ο οποίος ασκεί τα τελευταία χρόνια οξύτατη κριτική στον Τσαλικίδη.
Οι πληροφορίες λένε ότι και μετά την αποτυχία της προσέγγισης με τον κ. Χρήστο Γκίνη, ο Τσαλικίδης θα επιμείνει στην υποψηφιότητά του, έστω και αν χρειαστεί να επιστρατεύσει ακόμα και συγγενείς, προκειμένου να συμπληρώσει τον απαραίτητο αριθμό υποψηφίων, πράγμα που ακόμα και έτσι παραμένει πολύ δύσκολο.

Αγγελική ΡάπτηΓια τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΡΙΖ.ΕΣ  με υποψήφια Δήμαρχο την κα Ράπτη, δεν υπάρχουν ούτε ανεπίσημες πληροφορίες για το ποιοι θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο. Ακούστηκε ότι έχει αυτοαναγορευτεί υποψήφιος ο κ. Σωτήρης Μαρινάκης, ο οποίος όμως ήταν μεταξύ αυτών που είχαν αποπεμφθεί από την παράταξη κατά το πρόσφατο παρελθόν. Δεν πιστεύουμε ότι ο συνδυασμός αυτός θα καταφέρει να επιστρατεύσει τον απαραίτητο αριθμό υποψηφίων συμβούλων για να κατέβει τελικά στις εκλογές, παρ΄ ότι οι προσωπικές μας απόψεις είναι ότι είναι αναγκαίο να συμμετάσχει. Όσοι περισσότεροι συνδυασμοί συμμετάσχουν στις εκλογές είναι βέβαιο ότι θα αποκλείσουν το ενδεχόμενο εκλογής του Δημάρχου από την πρώτη Κυριακή.

Βολάκος ΝίκοςΟ μόνος υποψήφιος που έχει περάσει στην διατύπωση θέσεων του προγράμματός του και δεν φαίνεται να αγωνιά για το πόσους υποψήφιους θα μεταγράψει είναι ο κ. Νίκος Βολάκος ο οποίος ήδη πραγματοποίησε την 3η ομιλία του στον Κουβαρά και προγραμματίζει την 4η στα Καλύβια το προσεχές Σαββατοκύριακο.

4 Σχόλια to “Σας πήραμε φλουρί Κωνσταντινάτο. Μας πήρατε βαρέλι δίχως πάτο.”

 1. paraliakizoni Says:

  Oπωσδήποτε είναι θετικό το να υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί και να μην εκλεγεί δήμαρχος την πρώτη Κυριακή ,έστω και για την τιμή των όπλων…
  Οι μαυρογυαλούροι που νέμονται την εξουσία είναι όλοι γνωστοί και ήδη έχουν πάρει τις θέσεις τους στους σωφρόνη και Γκίνη, δεν χρειάζεται να τους αναφέρουμε ,τους βλέπουμε καθημερινά στα πόστα του δήμου και στα δημ. συμβούλια ,να εισπράτουν τις αμοιβές τους και να υποκρίνονται τάχα πως δουλεύουν.
  Βεβαίως διαβάσαμε και ονόματα επιδόξων μαυρογυαλούρων,
  που οσμίστηκαν την εξουσία στους εκ καλυβίων δυο υποψηφίους σωφρόνη και Γκίνη, (σου λένε δηλ. εκεί ίσως βγούμε),…αλλά είναι γελασμένοι διότι εκεί αποκλείεται να βγούν ,είναι απλά μαθηματικά μόνο που θα το καταλάβουν εκ των υστέρων.Απλά δεκανίκια όπως τόσοι κ τόσοι άλλοι.
  Ο κος τσαλικίδης μάλλον θα δώσει άνιση μάχη απ’ότι φαίνεται ,
  λόγω των κακών επιλογών του στο παρελθόν αλλά και όταν αποφάσισε να μπεί στο άρμα του χωριού, υποθηκεύοντας(σε όσο του αναλογεί), όλη την παραλιακή πλειοψηφική περιοχή.
  Σύριζα και ΚΚΕ θα κάνουν την δική τους αντιμνημονιακού τύπου καταμέτρηση δυνάμεων ,προπόνηση για τις πολιτικές εκλογές ,μάλλον .
  Επομένως το οτι μόνο ο Βολάκος δεν ανησυχεί και έχει ηδη καταθέσει τις θέσεις του φαίνεται πολύ λογικό.
  Δεν ανησυχεί για το ψηφοδέλτιο,
  – Γιατί η Σύγχρονη Πόλη ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ…άρα όλοι οι δημότες είναι ευπρόσδεκτοι και είναι πολλοί αυτοί οι δημότες ….
  – Εχει καταθέσει πρόγραμμα γιαυτά που πρέπει να γίνουν επιτέλους σαυτό το δήμο,επειδή έχει τις γνώσεις ως επιστήμονας ,επαγγελματίας πολιτικός μηχανικός και θέλει να συμβάλλει κ οχι να πάρει την εξουσία απλά.
  Για όσους δεν το γνωρίζουν περιβάλλεται απο επιστήμονες και επαγγελματίες – οχι παράσιτα κομματικού κ δημοτικού γεσερισμού –
  οι οποίοι κάθε άλλο θέλουν ….παρά να καταλάβουν έδρανα κ να λαφυραγωγήσουν ό,τι απόμεινε ,αν απόμεινε κάτι….

 2. Είναι δυνατόν στην εποχή μας τα κριτήρια της επιλογής μας να είναι σε ποιο συδυασμο θα μετακομίσει το κάθε λαμογιο για να μη χάσει τα προνόμια και οι πολίτες να ακολουθούν σαν πρόβατα? θα ξυπνήσουμε κάποια στιγμή να ψηφίσουμε τους άξιους και όχι τις κολοτουμπες?

 3. Γιάννης Πατρώνας Says:

  Πληθυντικός ευγενείας

  Από που αντλούν την εξουσία όλοι αυτοί οι «τύποι» που «δημοκρατικά» βασανίζουν ένα ολόκληρο λαό ακόμη και τους υποτακτικούς τους με μόνιμη επωδό το «με ψήφισε ο λαός, είμαι αιρετός»;
  Ψάχνεις τα λεξικά να βρεις το τι σημαίνει ανεπαρκής, ανίκανος, ευγένεια και τρελαίνεσαι γιατί μάλλον πρέπει να γραφτούν ξανά από την αρχή διότι οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους.
  Αγαπητέ ψηφοφόρε στην Ελλάδα καίγεται το σύμπαν από ασφαλιστικό, παιδεία, υγεία, (βάλε και συ, μέσα θα είσαι) και οι οργανισμοί εξουσίας (κόμματα) με τα επιτελεία τους αναλύουν πότε θα κάνουν εκλογές και αν οι μονάδες των σφυγμομετρήσεων θα τους πάνε με σιγουριά στην «καρέκλα».
  Αγαπητέ μου συχωριανέ, τι όπλα διαθέτει ο περιφερειάρχης με τον «αιρετά και δημοκρατικά» Δήμαρχο για να σε πείσουν ότι στο χωριό μας που ζει ακόμη από την κτηνοτροφία, τους αμπελώνες, τα πορτοκάλια, τις ελιές πρέπει να γίνει βιομηχανικό πάρκο χωρίς να έχει ούτε μια αίτηση από βιομηχανία; Πώς σε έπεισε ότι στο χωριό μας θα κάνει χιονοδρομικό κέντρο αφού δεν χιονίζει, φτιάχνοντας λέει τεχνητό χιόνι; Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον «αιρετό» να δίνει άδειες οικοδομής κακόγουστων ξενώνων μέσα σε δάση εις το όνομα της «αειφόρου ανάπτυξης»; Στο κάτω-κάτω ρώτησε τον παππού που ζει στην κληρονομική του ερημιά αν θέλει να πάει τις γίδες του στην άκρη του δρόμου για να περάσει η μαντάμ με την παρέα της για ρομαντικό Σαββατοκύριακο στα όρη και στα λαγκάδια;
  Αγαπητέ συμπολίτη, πώς αφήνεις τον «αιρετό» δήμαρχο να καταστρέφει μνημεία χιλιάδων χρόνων, να κόβει αιωνόβια δέντρα, να χτίζει καταπατημένα οικόπεδα πάνω σε αρχαία, να παραδίδει τα πάντα σε έργα ΣΔΙΤ που δεν είναι υπέρ του κοινωνικού συνόλου αλλά μόνον υπέρ «απόρων κορασίδων» και της απληστίας. Πώς δίνει άδειες σε επιχειρήσεις χωρίς να ελέγξει στο ελάχιστο την καταστροφή που κάνουν τα λύματά τους σε θάλασσες, ποτάμια και λίμνες;
  Αγαπημένοι μου «συνέλληνες», μη μου πείτε ότι κάποια από αυτά δεν είναι μέσα στην καθημερινότητά σας, αλλά μάλλον θα πήρατε και εσείς την απάντηση κάποιου «αιρετού» δημάρχου, «αν δεν σου αρέσει πήγαινε να ζήσεις αλλού». Μάλιστα, πήγαινε αλλού εσύ γιατί τώρα ήρθε ο «φωτισμένος», ο «αιρετός» να φέρει την «ανάπτυξη» που περνάει σαν καλώδιο από τον υπαλληλάκο του στον μηχανικό του, στον κολλητό του, στον κομματικό του και τέλος πάλι στον εαυτό του. Τώρα ξέρω από που αντλούν την εξουσία τους οι «τύποι»: Από εμένα τον ανεπαρκή, και τον φοβισμένο που του έμεινε μόνο η ευγένεια και η αγωγή ως κληρονομιά από μια οικογένεια που όλοι δούλευαν, για να πει μία τελευταία κουβέντα στον εκλεγμένο από τον «λαό»: «Κύριε Αιρετέ, μπορείτε σας παρακαλώ να πάτε στο καλό;»

 4. ΧΡΗΣΤΟΣ Says:

  Ορμώμενος από το παραπάνω δημοσίευμα,(και εφόσον δεν τίθεται θέμα παραπληροφόρησης)θα ήθελα να κάνω κάποιες διαπιστωσης,που όσοι δεν έχουν κοντή μνήμη δεν θα τις αρνηθουν.Πριν 4 περίπου χρόνια Κύριε ΣΤΑΜΑΤΗ ΓΚΙΝΗ ομάδα επιφανών(?)συμπολιτών μας, με τεράστια(ελέγχετε) κατά κάποιους πείρα σε θέματα τοπικής αυτοδιοικησης,σας προέτρεψαν να διεκδικήσετε τον δημαρχιακό θώκο του δήμου μας. Στη πορεία φυσικά και ενώ σας εξέθεσαν αποφάσισαν χωρίς ίχνος ντροπής(αν υπάρχει ντροπή στη πολιτική?)να μεταπηδήσουν σε άλλο καράβι , με άλλο καπετανιο.Φυσικα εσεις,και προς τιμή σας συνεχίσατε τον έντιμο αγώνα σας έως το τέλος με τα γνωστά αποτελεσματα.Σημερα 4 χρόνια μετά καλείστε να συνυπάρξετε μαζί του(ς)Κάποιοι μιλάνε για άλλη μια πολιτική κολοτούμπα(χαρακτηρισμό που εγώ προσωπικά δεν υιοθετώ)Κύριε ΓΚΙΝΗ ΣΤ. με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπο σας, θα ήθελα από εσάς και μονό μια υπεύθυνη(και όχι πολιτική) τοποθέτηση επί του θέματος(εάν και εφόσον υφίσταται).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: