Η άποψη ενός αναγνώστη, για την μεταφορά των Ιχθυοκαλλιεργειών στις ακτές της Παλαιάς Φώκαιας

????????????????????? ????????????????????? ????????????????????? PENTAX DIGITAL CAMERAΤα γεγονότα με χρονολογική σειρά:
1) Στις 25.2.2014 (συγκρατείστε την ημερομηνία) αποκαλύφθηκε μέσω του διαδικτύου, ότι η εταιρεία «ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ» μεταφέρει τους κλωβούς του ιχθυοτροφείου της από το νησί «ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ» απέναντι, δίπλα στην ξηρά.
2) Το θέμα της μετεγκατάστασης ήταν γνωστό στους υπεύθυνους του Δήμου Σαρωνικού τουλάχιστον από τις 7-10-2013, όταν το δημοτικό συμβούλιο λαμβάνει απόφαση να ασκηθεί προσφυγή σε μία σχετική απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης Αττικής ΑΓΡΥΠ 588/8-8-2013. Κατά συνέπεια, τα νομικά και άλλα επιχειρήματα το Δήμου, κατά της μετεγκατάστασης αυτής, ήταν διαμορφωμένα από τότε και πάντως πολύ πριν από τις 17.1.2014, οπότε ο Δήμος Σαρωνικού φέρεται να παρέλαβε επίσημα την ΑΓΡΥΠ 925/23-12-2013 απόφαση.
3) Στις 17.1.2014 κοινοποιείται στον Δήμο η ΑΓΡΥΠ 925/23-12-2013 απόφασή του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης Αττικής, αν είναι κι αυτό αλήθεια και οι υπεύθυνοι του Δήμου δεν γνώριζαν την απόφαση αυτή πολύ νωρίτερα.
4) Από τις 17.1.2014, που περιήλθε στον Δήμο η απόφαση ΑΓΡΥΠ 925/23-12-2013, δεν υπήρξε καμία απολύτως ενημέρωση των δημοτών και πρόσκλησή τους σε κινητοποιήσεις. Δεν έγινε δηλαδή αυτό, που γίνεται τώρα εκ των υστέρων, μετά τις 25.2.2014, που ήλθε στη δημοσιότητα το θέμα.
5) Αν και ο Δήμος ήταν έτοιμος από την επόμενη κιόλας μέρα, δηλαδή από τις 18.1.2014, έτσι ώστε ο Δήμαρχος (Πέτρος Φιλίππου) και ο Αντιδήμαρχος (Μανώλης Τσαλικίδης) να προσφύγουν δικαστικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτηση ακυρώσεως και αίτηση αναστολής ,κάτι που έκαναν πολύ μεταγενέστερα , στις 28.2.2014, όταν πλέον το θέμα είχε δημοσιοποιηθεί από τις 25.2.2014 και υπήρξε η κατακραυγή της κοινής γνώμης, αυτοί αδρανούν εντελώς.
6) Πολύ μεταγενέστερα, κι αφού άφησαν να περάσουν 25 μέρες, στις 12.2.2014, καθυστερημένα, και πάλι δεν προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως όφειλαν να πράξουν, με αίτηση ακυρώσεως και αίτηση αναστολής, το μόνο δραστικό μέτρο, την αποτελεσματικότητα του οποίου και οι ίδιοι, εκ των υστέρων, αναγνώρισαν, παρά υποβάλλουν «ιεραρχική προσφυγή» στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, δηλαδή μία προσφυγή, που είναι σε όλους γνωστούς ότι αργεί πολύ η εξέτασή της και συνήθως απορρίπτεται. Και που το κυριότερο: η εξέτασή της δεν παρέχει τα εχέγγυα ορθής και αντικειμενικής κρίσης, τα οποία παρέχει η δικαστική κρίση.
7) Όπως προαναφέρθηκε, στις 25.2.2014 το θέμα δημοσιοποιείται μέσω του διαδικτύου οπότε ενημερώνεται η κοινή γνώμη.
8) Τότε, και μόνον τότε, η πρώτη σπασμωδική αντίδρασή Δημάρχου και Αντιδημάρχου είναι να αποστείλουν μία εξώδικη δήλωση στην εταιρεία την επομένη της δημοσιοποίησης του θέματος, στις 26.2.2014, δηλαδή 38 μέρες μετά τις 17.1.2014, που για πρώτη φορά τους κοινοποιήθηκε και επίσημα η απόφαση ΑΓΡΥΠ 925/23-12-2013, με άλλα λόγια περιορίζονται να αποστείλουν μία απλή επιστολή διαμαρτυρίας στην εταιρεία, που απλώς επιδίδεται με δικαστικό επιμελητή, χωρίς κανένα πρακτικό αποτέλεσμα. Αν αυτή η κίνηση δεν ήταν μία κίνηση πανικού, που σκοπό είχε να ρίξει στάχτη στα μάτια της κοινής γνώμης, τι άλλο ήταν;
9) Μετά από την προφανή αμφιταλάντευση δύο ημερών Δημάρχουκαι Αντιδημάρχου, επιτέλους στις 28.2.2014, δηλαδή 42 ημέρες μετά την και επίσημη παράδοση στον Δήμο Σαρωνικού της απόφασης ΑΓΡΥΠ 925/23-12-2013, υπό την προφανή πίεση της κατακραυγής της κοινής γνώμης, που εν τω μεταξύ είχε ενημερωθεί, οι κύριοι αυτοί, που προηγουμένως είχαν συνυπογράψει μία απλή «ιεραρχική προσφυγή», επιτέλους προσέφυγαν στο μόνον αποτελεσματικό μέσο, δηλαδή την δικαστική προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μέσο το οποίο όμως, επί 42 ημέρες, αυτοί οι ίδιοι απόφευγαν να λάβουν.
10) Το ότι Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος «σύρθηκαν» στην εσπευσμένη κατάθεση της αίτησης ακυρώσεως και αίτησης αναστολής υπό την πίεση της κοινής γνώμης, αποδεικνύεται από το πολύ απλό γεγονός: επί 42 ημέρες δεν έφεραν στο αρμόδιο συλλογικό όργανο (Οικονομική Επιτροπή ή Δημοτικό Συμβούλιο), θέμα διορισμού δικηγόρου για την άσκηση της αίτησης ακύρωσης. Κατά συνέπεια η απόφαση για την άσκησή της δεν ήταν προγραμματισμένη , παρά έγινε υπό πίεση και εσπευσμένα.
11) Αν δεν είχε δημοσιοποιηθεί το θέμα στις 25.2.2014, Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος είναι προφανές ότι θα άφηναν να εκπνεύσει η προθεσμία για την άσκηση αιτήσεως ακυρώσεως. Για την εκπνοή της προθεσμίας, από τότε που την άσκησαν, απέμεναν μόλις 18 μέρες. Αν θεωρηθεί ότι δεν έχει απολεσθεί οριστικά η προθεσμία αυτή, τουλάχιστον για το μέρος της απόφασης, που παραχωρεί την θαλάσσια έκταση, διότι η παραχώρηση αυτή, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, εγκρίθηκε πρώτη φορά στις 8.8.2013 , με την ΑΓΡΥΠ 588/8-8-2013 απόφασή, κατά της οποίας δεν ασκήθηκε αίτηση ακυρώσεως στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Αν έχουν διαφορετική άποψη Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος, θα πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί θα έκαναν σε 18 μέρες κάτι, για το οποίο είχαν αδρανήσει επί 42 ημέρες να το κάνουν και το οποίο το έκαναν μόνον όταν το θέμα ήλθε στην δημοσιότητα;
12) Και κάτι τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό: στην ανακοίνωση του αντιδημάρχου γίνεται λόγος για «αίτηση αναστολής» και παραλείπεται κάθε αναφορά σε «αίτημα για προσωρινή διαταγή». Αν αυτό δεν οφείλεται σε παράλειψη της ανακοίνωσης και πράγματι δεν έχει υποβληθεί αίτημα για προσωρινή διαταγή, τότε είναι προφανές ότι ακόμη και η αίτηση αναστολής, χωρίς αίτημα για προσωρινή διαταγή, δίνει την χρονική ευχέρεια στην εταιρεία να ολοκληρώσει την μετεγκατάσταση του ιχθυοτροφείου, αν δεν την έχει ήδη ολοκληρώσει.
Τα γεγονότα, χρονολογικά παρατιθέμενα, αποκαλύπτουν τα παραπάνω και Δήμαρχος (Πέτρος Φιλίππου) και αντιδήμαρχος (Μανώλης Τσαλικίδης) οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις.
Και φυσικά θα πρέπει όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι να εξηγήσουν την πλήρη αφωνία τους επί του θέματος…

Advertisements

3 Σχόλια to “Η άποψη ενός αναγνώστη, για την μεταφορά των Ιχθυοκαλλιεργειών στις ακτές της Παλαιάς Φώκαιας”

 1. Βρε παιδιά φαγωθήκατε με τα κλουβιά… ξλερετε τι ψάρι θα έχει έξω για εμάς που κάνουμε νυχτερινό…κανένας δεν μας σκέφτεται,όλοι γίνατε οικολόγοι αλλά το κουτάκι του φραπέ…το πετάτε απο το παράθυρο του αυτοκινήτου!!!

 2. Θωμάς Says:

  κε αναγνώτη που έγραψες αυτό το άρθρο νομίζω ότι παρέλειψες
  να αναφέρεις ότι ο Τσαλικιδης και ο Λάμπρου πλαστογράφησαν την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου ο δε Τσαλικίδης προσπάθησε να τοροπή ποιότητας ζωης του Δήμου .Οταν τον πήραν χαμπάρι τ’οτε έκανε την κωλοτούμπα του .Υπαρχει εισαγγελική έρευνα για το θέμα .

  • Σταύρου Says:

   Αυτά που σωστα επισημαίνεις, είναι μία επιμέρους πτυχή του θέματος. Η υπόθεση είναι μία κλασσική περίπτωση διαπλοκής, που αγγίζει ΟΛΟΥΣ. Εσύ τι νομίζεις, η εταιρεία προσέγγισε μόνον τον Τσαλικίδη; Εδώ έκανε απ’ αμοιβή συνεργάτη της τον πρώην δήμαρχο Κερατέας , την στιγμή που, σημείωσέ το, την μετεγκατάσταση την κάνει ακριβώς γιατί κατά το παρελθόν είχε προβλήματα με τις εγκαταστάσεις της, που βρίσκονταν στα διοικητικά όρια του Δήμου Κερατέας!!!. Η εταιρεία κάνει την δουλειά της και προσεγγίζει ως χορηγούς αυτοδιοικητικούς οργανισμούς και παράγοντες. Αντί λοιπόν να μας σερβίρεις ξαναζεσταμένο φαγητό, ψάξε λίγο καλύτερα το θέμα. Αυτά που αναφέρεις είναι σημαντικά, αλλά η κορυφή μόνον του παγόβουνου. Και όπως το παγόβουνο έχει κορυφή, έτσι έχει κορυφή και ο Δήμος Σαρωνικού. Και λέγεται ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: