Το Κέντρο Υγείας Καλυβίων, επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Νίκος Βολάκος

Βολάκος-Κέντρο Υγείας 1-ΦωτόΤο Κέντρο Υγείας Καλυβίων,  το μοναδικό  στο Δήμο Σαρωνικού δημόσιο  πάροχο υπηρεσιών υγείας, επισκέφθηκε την Τρίτη, 12 Μαρτίου, ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Νίκος Βολάκος, με την ομάδα για θέματα Υγείας της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «Σύγχρονη Πόλη».

Από τη συζήτηση με τον διευθυντή του Κέντρου, κ. Γκίκα, προέκυψε η σημαντική πληροφορία της τεράστιας αύξησης του αριθμού των πολιτών που εξυπηρετούνται από το Κέντρο Υγείας  Καλυβίων, στις 4.000 άτομα το Φεβρουάριο από 2.500 μηνιαίως κατά μέσο όρο στο παρελθόν.

Στο Κέντρο Υγείας απασχολούνται σήμερα συνολικά 30 άτομα και λειτουργεί εύρυθμα, ενώ το ιατρικό προσωπικό θα ενισχυθεί σύντομα με τρεις ακόμη μόνιμους ιατρούς, γενικό ιατρό, ακτινολόγο και  μικροβιολόγο. Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, όταν θα λήξουν οι συμβάσεις ορισμένων ιατρών, το Κέντρο θα καλύπτει ικανοποιητικά τις ανάγκες των δημοτών.  Όμως για την πλήρη λειτουργία του ως αστικού τύπου κέντρου υγείας, είναι εύστοχη η αύξηση του αριθμού των εργαζομένων στα 45 με 50 άτομα, με τη συμπλήρωση κυρίως υπηρεσιών μικροβιολογικού εργαστηρίου.  Ο κ. Γκίκας εξήγησε ότι τη διαφορά για τη διατήρηση του Κέντρου Υγείας στο Δήμο μας θα κάνει η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και η εύρυθμη λειτουργία του, για την οποία καταβάλλεται κάθε προσπάθεια και στην οποία ο ίδιος επικεντρώνεται.

Η κρίση που πλήττει τη χώρα μας καθιστά ακόμη πιο απαραίτητη τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας στο Δήμο Σαρωνικού, του οποίου ο πληθυσμός αυξάνεται σημαντικά τη θερινή περίοδο ενώ υπηρεσίες παρέχονται και σε έκτακτα περιστατικά που προκύπτουν συχνά από τις χιλιάδες λουομένων που επισκέπτονται τις παραλίες μας. Η «Σύγχρονη Πόλη» στηρίζει το έργο και τα αιτήματα του προσωπικού του Κέντρου Υγείας Καλυβίων και θεωρεί «κόκκινη γραμμή» την ύπαρξη του Κέντρου στην περιοχή μας.

Από τον κ. Γκίκα ζητήθηκε η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη στήριξη του Κέντρου Υγείας ενώ παρότρυνε για όποιον έχει παράπονα να μην διστάσει να απευθύνεται στη διεύθυνση. Από το Κέντρο Υγείας παρέχονται υπηρεσίες εκτάκτων περιστατικών και σε ανασφάλιστους πολίτες, καθώς αυτήν την περίοδο ειδικά,  η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά είναι ό,τι μπορεί να μας στηρίξει και να βοηθήσει στη συνοχή του κοινωνικού ιστού της χώρας. Εξήγησε ακόμη ότι είναι ευπρόσδεκτη η προσφορά εθελοντικής εργασίας στο κέντρο, μεταξύ άλλων για τη συντήρηση του κήπου και του κτηρίου καθώς και προσφορές εξοπλισμού (έπιπλα, πίνακες, κ.λ.π.) που μπορούν να ομορφύνουν το Κέντρο Υγείας ή να το καταστήσουν πιο λειτουργικό.

Εξαιρετικά ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε εν κατακλείδι, η στάση του κ. Γκίκα, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι το Κέντρο Υγείας Καλυβίων δεν αποτελεί έναν απρόσωπο, δημόσιο φορέα, αλλά το δικό μας Κέντρο Υγείας, στο οποίο μπορούμε τόσο να προσφέρουμε όσο και να απευθυνθούμε για τις ανάγκες μας.

O Νίκος Βολάκος συμμετέχει στη διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου Σαρωνικού για την Υγεία και έχει ήδη καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τη στήριξη και ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Καλυβίων.

Η δημοτική κίνηση Σύγχρονη Πόλη «υιοθετεί» τα θέματα του Κέντρου Υγείας Σαρωνικού, στις πρώτες προτεραιότητές της και δεσμεύεται να το στηρίξει με όσες δυνάμεις της εκχωρήσουν οι πολίτες.

Advertisements

3 Σχόλια to “Το Κέντρο Υγείας Καλυβίων, επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Νίκος Βολάκος”

 1. paraliakizoni Says:

  δεν διαφωνώ,
  ούτε αυτοί είναι καλύτεροι , κάποτε όμως πρέπει να κάποια θέματα τοπικισμού κ μικροψυχίας να ξεπερασθούν!

 2. paraliakizoni Says:

  κε παρατηρητή
  χρειάζονται πολλά να γίνουν στο κέντρο υγείας σαρωνικού πλέον και οχι καλυβίων ,θα πρέπει να μετονομασθεί επιτέλους.
  Πέρασαν 4 χρόνια στο δήμο σαρωνικού ας αλλάξει και καμιά επιγραφή!

  • Κ.Υ. Καλυβίων το αποκαλεί στην ανακοίνωσή του ο ίδιος ο συνδυασμός. Αλλά να μην ξεχνάτε ότι με το όνομα της πόλης όπου εδρεύουν, αποκαλούνται όλα τα Κ.Υ. π.χ. Λαυρίου, Κερατέας, Βάρης κ.λπ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: