Ένσταση κατά απόφασης του Δ.Σ. Σαρωνικού με την οποία αυτοδιαφημίζεται ο Δήμαρχος

Travel Book @ MSBΈνσταση κατά της υπ΄ αριθμόν 42/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού, που αφορά την προεκλογική διαφήμιση του Δήμου Σαρωνικού με την οποία ουσιαστικά επιχειρείται η αυτοδιαφήμιση του Δημάρχου Πέτρου Φιλίππου, σε περιοδικό που κυκλοφορεί ως ένθετο σε ημερήσια εφημερίδα ιδιοκτησίας του Μπόμπολα (δείτε εδώ), κατέθεσαν πολίτες του Σαρωνικού.

Το κείμενο της ένστασης έχει ως ακολούθως:

Σαρωνικός 7/3/2014
Προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, Επιτροπή του άρθρου 152 Ν. 3463/06
Κοινοποίηση Δήμο Σαρωνικού

Κύριοι.
Με την υπ΄ αριθμόν 42/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού που λήφθηκε κατά πλειοψηφία στις 26/2/2014, αποφασίστηκε η συμμετοχή του Δήμου Σαρωνικού στην έκδοση «Αττική» του περιοδικού «Travel Book» και ψήφισε τις σχετικές πιστώσεις.
Η συμμετοχή ορίστηκε στην καταβολή 2.706 € με τον ΦΠΑ, για την δημοσίευση δισέλιδης διαφημιστικής καταχώρησης του Δήμου, την οποία θα παρουσιάζει ο Δήμαρχος κ. Φιλίππου και θα προβάλλονται δήθεν τα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής!!!
Η δημοσίευση αυτή πρόκειται να γίνει στο τεύχος του περιοδικού που θα κυκλοφορήσει στις 10 Μαΐου 2014.
Όπως είναι γνωστό βρισκόμαστε πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 18 Μαΐου, δηλαδή μόλις 8 ημέρες μετά την κυκλοφορία του εντύπου (ένθετο στην εφημερίδα Έθνος), το οποίο κυκλοφορεί σε μεγάλο αριθμό τευχών, σε όλους τους Δήμους της Αττικής, όπου σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο κ. Φιλίππου θα είναι υποψήφιος συνδυασμού για την Περιφέρεια Αττικής.
Πρόσφατα ο Δήμος Σαρωνικού εισέπραξε το ποσό των 10.700.000 € από το ΥΠΕΣ ως επιχορήγηση, από το πρόγραμμα επιχορήγησης των Ο.Τ.Α. της χώρας για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών τους τους προς τρίτους. Οι οφειλές του Δήμου Σαρωνικού δημιουργήθηκαν από την μη καταβολή των υποχρεώσεων των κοινοτήτων που συνέθεσαν τον Δήμο Σαρωνικού με το Πρόγραμμα Καλλικράτης, κυρίως προς την ΕΥΔΑΠ ύψους 9.773.373 €. Από αυτά τα 2.500.000 € περίπου, ήταν οφειλές του πρώην Δήμου Καλυβίων στον οποίο διετέλεσε Δήμαρχος ο κ. Πέτρος Φιλίππου. Ο Δήμος αδυνατούσε να καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του και γι΄αυτό συμμετείχε στο πρόγραμμα επιχορήγησης.
Επίσης η σημερινή οικονομική κατάσταση του Δήμου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ιδίου του Δημάρχου, είναι τραγική και υπάρχει αδυναμία κάλυψης βασικών αναγκών λειτουργίας του αλλά και αυτών που προκύπτουν για την βελτίωση και την συντήρηση των υποδομών του.
Όλα αυτά αποδίδονται από τον Δήμαρχο κ. Πέτρο Φιλίππου, στο «ανάλγητο» κράτος το οποίο έχει περικόψει τις επιχορηγήσεις προς τους ΟΤΑ υλοποιώντας την «μνημονιακή» πολιτική του και τις «επιλογές της Τρόικας».
Απ΄ ότι φαίνεται όμως, σύμφωνα με την απόφαση, ο Δήμος μπορεί να διαθέσει το ποσό των 2.700 €, για την αυτοδιαφήμιση του Δημάρχου, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Για τους λόγους που αναφέρουμε, ζητάμε την ακύρωση της υπ΄ αριθμό 42/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού και είμαστε στην διάθεση της επιτροπής για την παροχή οποιασδήποτε συμπληρωματικής πληροφορίας.
Ο Δήμος Σαρωνικού, προς τον οποίο κοινοποιείται η παρούσα ένσταση, καλείται να μην υλοποιήσει την υπ΄ αριθμόν 42/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πριν εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση από την αρμόδια επιτροπή.
Σε διαφορετική περίπτωση θα προβούμε σε κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να διασφαλίσουμε τον Δήμο από την οικονομική ζημιά που θα υποστεί.

Οι ενιστάμενοι

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΕΝΕΓΑΚΗΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Ένσταση κατά απόφασης του Δ.Σ. Σαρωνικού με την οποία αυτοδιαφημίζεται ο Δήμαρχος”

  1. Δημήτρης Λεονταρίδης Says:

    Καλά που υπάρχουν και πολίτες να κάνουν τις παρεμβάσεις τους, γιατί αν περιμένουμε από τους τσάτσους του Φιλίππου!!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: