Ανοιχτή επιστολή της υποψήφιας δημάρχου Αγγελικής Ράπτη προς όλους τους πολίτες του Δήμου Σαρωνικού

rizes-logo-1Ριζοσπαστική Ενότητα Σαρωνικού

        Υποψήφια δήμαρχος

            Αγγελική Ράπτη          

                                          

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φίλες και φίλοι συμπολίτες,

Αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ σε εσάς εκ μέρους της Ριζοσπαστικής Ενότητας Σαρωνικού για να συστηθούμε και να σας παρουσιάσουμε  τις προτεραιότητές μας  για τον τόπο μας.

Κυρίως όμως για να σας πούμε γιατί η Ριζοσπαστική Ενότητα Σαρωνικού διεκδικεί τώρα την προσοχή σας, την εμπιστοσύνη σας και την συμμετοχή σας στα δημοτικά πράγματα.

Είμαστε λοιπόν πολίτες από τη μια ως την άλλη άκρη του Δήμου Σαρωνικού, που παραμερίζοντας  κομματικές ταυτότητες, προσωπικές σκοπιμότητες και επιδιώξεις, πασχίζουμε να έχουμε ουσιαστικό λόγο για το μέλλον του τόπου μας και της ζωής μας σ΄ αυτόν.

Είμαστε μια Δημοτική Παράταξη –  και όχι μία «εκλογική κίνηση» –  που δημιουργήθηκε και αποτελείται από πολιτικοποιημένους και όχι κομματικοποιημένους εραστές της ουσίας της πολιτικής και της αδιαμεσολάβητης Δημοκρατίας.

Συναντηθήκαμε από διαφορετικούς δρόμους, συζητήσαμε και καταλήξαμε πως στην σημερινή σκληρή εποχή που ζούμε δεν έχουμε πλέον καμία δικαιολογία για να αναθέτουμε σε «τρίτους», σε «έμπειρους διαμεσολαβητές και παραγοντίσκους» την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής μας, το μέλλον το δικό μας και του τόπου μας.

Ποιες είναι οι προτεραιότητές μας

 • Κοινωνική Πολιτική. Θεωρούμε ότι σήμερα είναι ζωτική ανάγκη να στηριχθούν με κάθε πρόσφορο τρόπο οι άνθρωποι και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες με τις υπάρχουσες αλλά και με νέες κοινωνικές δομές. Να προασπιστούμε  την πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία του Κέντρου Υγείας, το οποίο απαξιώνεται για να παραδοθεί σε διάφορους ιδιώτες – «επενδυτές». Να στηρίξουμε και να διευρύνουμε τα Δίκτυα Εθελοντών κι Αλληλεγγύης.
 • Δημοκρατική λειτουργία του Δήμου.  Θεωρούμε ότι η εποχή των «Όλοι μαζί τα φάγαμε» και της «ανάθεσης» έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον, οι ίδιοι οι πολίτες πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο  με ουσιαστική συμμετοχή στη λήψη και τον έλεγχο των αποφάσεων αλλά ακόμη και με  διοργάνωση τοπικών δημοψηφισμάτων για μείζονος σημασίας θέματα.
 • Υλοποίηση αναπτυξιακών καινοτόμων προγραμμάτων και πολιτικών. Αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς και άλλους πόρους βάζουμε σε πρώτη προτεραιότητα  την αντιμετώπιση της ανεργίας, πρωτίστως των νέων.  Η προώθηση της παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης της τοπικής οικονομίας με εναλλακτικές συνεργατικές επιχειρήσεις, την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, – του τουρισμού και της αλιείας  θεωρούμε πως είναι μονόδρομος, πολύ περισσότερο που ο κλάδος της οικοδομής που βασιζόταν η περιοχή μας έχει «πεθάνει».
 • Πολιτισμός – ΠαιδείαΑθλητισμός. Για μας αποτελούν τη βάση ανάπτυξης της κοινωνίας μας, ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε σήμερα. O Δήμος επιβάλλεται να βρει τρόπους για να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία όλων των σχολικών δομών, να κρατήσει ορθάνοιχτες τις πόρτες στην ερασιτεχνική δημιουργία, την έκφραση και τον μαζικό αθλητισμό.
 • Το Παραλιακό Μέτωπο – Αλυκές. Η Δημοτική  Αρχή θα είναι συμμέτοχος και καθοριστικός παράγοντας σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που θα δημιουργήσουν νέες  θέσεις εργασίας, θα εξυπηρετούν τον πολίτη και  δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον. Απαραίτητη προϋπόθεση οποιασδήποτε αναπτυξιακής παρέμβασης στο Παραλιακό Μέτωπο, είναι η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών, όπως ορίζει το Σύνταγμα της χώρα μας. Δεν πρόκειται να δεχθούμε το ήδη δρομολογημένο ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας σε επιχορηγούμενους από το κράτος, δηλαδή από εμάς, «επενδυτές».

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Με αυτές τις πρώτες σκέψεις γνωριμίας σας καλούμε να συζητήσουμε και να συνδιαμορφώσουμε το αύριο του Δήμου μας.

Με εκτίμηση
Αγγελική Ράπτη
Υποψήφια Δήμαρχος Σαρωνικού

Advertisements

4 Σχόλια to “Ανοιχτή επιστολή της υποψήφιας δημάρχου Αγγελικής Ράπτη προς όλους τους πολίτες του Δήμου Σαρωνικού”

 1. Θεοφάνης Δημητρίου Says:

  Παρατηρώ επίσης ότι η επιστολή της κ. Ράπτη δεν έχει αναρτηθεί στο blog του Συριζα Σαρωνικού. Τι είναι αυτό; Στάχτη στα μάτια, ότι δεν ταυτίζονται; Σας παρακαλώ, πείτε τους να σταματήσουν να υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών! Ζούμε στην εποχή αν όχι της άμεσης Δημοκρατίας, σίγουρα όμως της άμεσης πληροφόρησης… όποιος έχει ένα πληκτρολόγιο στα χέρια του και κάποιο κριτήριο, δεν πέφτει εύκολα πια θύμα της παραπληροφόρησης… που στην εποχή μου την έλεγαν επίσης «κόλπα» και «τσιριτσάντζουλες!» Ζητώ συγνώμη για το ύφος, αλλά δεν μπορούν πλέον να μας κοροϊδεύουν οι διάφοροι κομματικοί, δήθεν …εραστές της ουσίας της πολιτικής!

 2. Θεοφάνης Δημητρίου Says:

  Τόσο η κα. Ράπτη στην επιστολή της όσο και οι ΡΙΖΕΣ στο δελτίο τύπου τους – πανομοιότυπο με την επιστολή της κ. Ράπτη – καλούν τους πολίτες Σαρωνικού «να συζητήσουν και να συνδιαμορφώσουν το αύριο του Δήμου μας.» Ομως δεν δίνουν «ραντεβού,» δεν ανακοινώνουν πότε και που η συνάντηση που επιθυμούν. Μήπως τελικά την αποφεύγουν; Ευχαριστώ.

 3. Λεονάρδος Μάτσαλης Says:

  Πώς είναι δυνατον να μιλάει για κομματικες ταυτ’οτητες την στιγμή που διώξανε με τις κλωτσιές τους ανεξάρτητους και διαφοροι
  μακρυμάλληδες και κοριδοφόροι εξηνταπεντάρηδες κραυγαζαν
  εδώ δεν έχουν θέση οι μνημονιακοί και οι δεξιοί .
  Κάποιος δε, κοτσιδοφόρος φαρμακοποιός στο επάγγελμα
  κραύγαζε είμαι ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους σφάζω τους δεξιούς .
  Για να μήν αναφέρουμε την λιτανεία των Αγ. Θεοδώρων που άπαντες οι ΣΥΡΙΖΑίοι με ευλάβεια που θύμιζε την Λουκά
  ΄συμμετείχαν με κατάνυξη .
  φαρσοκωμωδία οι (ΣΥ).ΡΙ.ΖΕ.Σ

 4. ΘΕΤΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΠΡΟΛΑΒΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΒΟΛΑΚΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2010.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: