Νέες αποκαλύψεις για την μεταφορά των ιχθυοκαλλιεργειών από τον Πάτροκλο στην Παλαιά Φώκαια

??????????????????????????????????????????Την χρήση της παραποιημένης απόφασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας, η οποία ανέφερε ότι το συμβούλιο «αποδέχεται» την μεταφορά της θαλάσσιας εγκατάστασης στις ακτές της Π. Φώκαιας (δείτε εδώ), έκανε χρήση ο επιχειρηματίας προκειμένου να υποστηρίξει την έγκριση περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Αντίθετα η ομόφωνη απόφαση της  29/3/2013 του Κοινοτικού Συμβουλίου που απέρριψε την αίτηση της εταιρείας, δεν προωθήθηκε ούτε στην εταιρεία, ούτε στα αρμόδια όργανα (Αποκεντρωμένη Διοίκηση).

Αυτό αποκαλύφθηκε, κατά τη χθεσινή συνάντηση φορέων και πολιτών που πραγματοποιήθηκε  στο γραφείο του Εξωραϊστικού Ομίλου «Αίολος», οι οποίοι παρακολουθούν την εξέλιξη της υπόθεσης, αφού εξέφρασαν την επιφυλακτικότητά τους για τις προθέσεις του Τσαλικίδη (δείτε εδώ) να σταματήσει την μετεγκατάσταση των θαλάσσιων εγκαταστάσεων της Ιχθυοκαλλιέργειας.

Να σημειωθεί ότι η παραποιημένη απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου και η χρήση της, έχει παραπεμφθεί στην δικαιοσύνη και έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση για «πλαστογραφία μετά χρήσεως»(δείτε εδώ).

Αυτή η ολιγωρία  του Δήμου και της Δημοτικής Κοινότητας, χαρακτηρίστηκε από ορισμένους από τους συμμετέχοντες στην σύσκεψη, ως «παράληψη» του Δήμου (Τσαλικίδη), ενώ οι περισσότεροι αναφέρθηκαν σε «πρόθεση» του Δήμου να κάνει «τα στραβά μάτια»  προκειμένου να δημιουργηθούν τετελεσμένα.

Για τις χερσαίες εγκαταστάσεις, αναφέρθηκε ότι και σ΄ αυτό το σημείο υπήρξε ολιγωρία από την πλευρά του Δήμου, μια και μόλις στις 12/3/2014 κλήθηκε  η Πολεοδομία Μαρκοπούλου από τον Αντιδήμαρχο κ. Τζιβίλογλου, ως υπεύθυνου της Τεχνικής Υπηρεσίας, για να συνταχθεί πρωτόκολλο αυθαίρετων κατασκευών στο 59,5ο χιλ. της Α.Ο. Αθηνών – Σουνίου. Το πρωτόκολλο που είχε συνταχθεί προ εξαμήνου περίπου, από την Πολεοδομία, όταν είχε κληθεί να επιθεωρήσει τις εγκαταστάσεις, ουδέποτε κοινοποιήθηκε στην εταιρεία, όπως αναφέρθηκε στην σύσκεψη.

Η μεγαλύτερη απόδειξη  για τις πραγματικές προθέσεις του Τσαλικίδη, παρά τις αρνητικές αποφάσεις της Κοινότητας, του Δήμου και της Περιφέρειας Αττικής, όταν ρωτήθηκε από εκπροσώπους της κίνησης, για το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το οποίο έχει γνωμοδοτήσει θετικά για την μετεγκατάσταση, αποκάλυψε στην αφέλειά του, ότι «το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. είναι μαζί μας και έχει γνωμοδοτήσει θετικά».

Ο επιχειρηματίας σε συνέντευξή του σε διαδικτυακό μέσο, είπε ότι, δεν θέλει να έρθει σε σύγκρουση με την τοπική κοινωνία, αλλά στη συνέχεια δήλωσε ότι οι τοπικές αρχές του είχαν δώσει την διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην συγκεκριμένη περιοχή και ότι σ΄ αυτό στηρίχθηκε!!!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: