Ο Μανώλης Τσαλικίδης και η αυτοδιοικητική του πορεία

Τσαλικίδης βιογραφικό

 ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 5+ : ‘Ο Μανώλης Τσαλικίδης  και η αυτοδιοικητική του πορεία’

 Είναι σήμερα σημαντικό να διαπιστώνει κανείς τη συνέπεια μεταξύ λόγων και πορείας ζωής. Παραθέτουμε λοιπόν αποσπάσματα από την ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Μανώλη Τσαλικίδη στο Λαγονήσι, τα οποία υποστηρίζονται από ένα πλούσιο βιογραφικό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 Μ.Τ :΄΄Η απόφασή μου να κατέβω υποψήφιος δήμαρχος αποτελεί μια συγκροτημένη επιλογή που μέσα της περικλείει όλα τα αναγκαία και απαραίτητα στάδια της μετάβασης για να φτάσει κανείς να διεκδικεί έναν μεγάλο Δήμο σε μια τόσο δύσκολη και κρίσιμη εποχή΄΄.

Το 2002 εξελέγη για πρώτη φορά Κοινοτικός Σύμβουλος και στις εκλογές του 2006 εξελέγη Πρόεδρος της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας.

 Μ.Τ : ΄΄ Στις εποχές που ζούμε θα πρέπει να νιώθουμε ασφαλείς, όχι με αποκλειστικό κριτήριο μια στενή εντοπιότητα, αλλά με αυτούς που γνωρίζουν και αναγνωρίζουν σε κάθε περιοχή του Δήμου μας τα προβλήματα, τις αγωνίες, αλλά και τις δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα΄΄

Από τις 1-1-2011 μέχρι και σήμερα είναι αντιδήμαρχος του Δήμου Σαρωνικού.

M.T : ΄΄Η εμπειρία στη άσκηση της διοίκησης και στην παραγωγή έργου είναι ο πολύτιμος σύμμαχος, ώστε να μη χαθούν ευκαιρίες, να μη χαθεί χρόνος, να μη χαθεί μια πενταετία που συνοδεύεται από το εξίσου πολύτιμο εργαλείο του ΕΣΠΑ.΄΄

Είναι πτυχιούχος τηςΣχολής Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει ασχοληθεί σε επιστημονικό επίπεδο με ζητήματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και έχει εκπονήσει τις παρακάτω μελέτες :

– “Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κοινωνική Πολιτική”, Αθήνα, 1999. Με τη συνεργασία του    Καθηγητή Μιχάλη Σπουρδαλάκη.

–  “Ενδοκομματική Δημοκρατία και Ελληνικό Σύνταγμα”, Αθήνα, 1999. Με τη συνεργασία του Καθηγητή Μιχάλη Σπουρδαλάκη.

–  “Οι γυναίκες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση”, Αθήνα 2001. Με τη συνεργασία της Καθηγήτριας Μάρως Μαλούτα – Παντελίδου.

–  “Οι Δημοτικές Εκλογές του 1998 και τα Πολιτικά Κόμματα”: Αλλαγές – Τάσεις – Προοπτικές, Αθήνα, 2002. Με τη συνεργασία του Καθηγητή Ηλία Νικολακόπουλου.

Υπήρξε τη περίοδο 2005-2006 μέλος της Επιτροπής Νεολαίας και Πολιτισμού της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ) και σήμερα μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΠΕΔΑ.

Είναι μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Επιστημονικών Συναντήσεων Ν.Α. Αττικής και ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Μελετών Ανατολικής Αττικής.

Επειδή μια παράταξη είναι το ανθρώπινο δυναμικό της…Είναι οι προγραμματικές της δεσμεύσεις…Είναι όμως και η γνώση, η συνέπεια και η εμπειρία του επικεφαλής της…

Από το Γραφείο Τύπου

Advertisements

11 Σχόλια to “Ο Μανώλης Τσαλικίδης και η αυτοδιοικητική του πορεία”

 1. Γιώργος Καλέτζης Says:

  στα βιογραφικά είθισται να γράφεται πότε και από που απέκτησε κάποιος πτυχίο δηλ σε ποια ηλικία. Γιατί δεν το γράφει?
  Επαγγελματική σταδιοδρομία?
  Αυτά θέλουμε να δούμε και το συζητάμε. Όσο για τον αντικειμενικό αναγνώστη μάλλον χρειάζεται ειδικό φροντιστήριο για την ερμηνεία της λέξης αντικειμενικός.
  Καλά κρασιά (στροφιλιάς+)

 2. ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ Says:

  Επιτρέψατε μου να παρατηρήσω ότι μόνη η εκλογή ως συμβούλου το 2010 καθώς και η συμμετοχή του ανδρός εις διαφόρους φορείς, «αμφορείς» και μελέτες, δεν τον καθιστά αυτομάτως και ικανό να διοικήσει τον Δήμο.

  Προσπαθούμε, ειλικρινώς, να ανακαλύψουμε και πληροφορηθούμε, το όποιο υπαρκτό και μετρήσιμον έργο το οποίον παραδίδει ως ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Σαρωνικού ο κ. Τσαλικίδης, από την 1/1/2011 έως σήμερον εις την Παλαιά Φώκαια και τον Δήμο Σαρωνικού.

  Έως την σήμερον, η μόνη αποτίμησις του έργου του Αναπληρωτού Δημάρχου κ. Τσαλικίδη, έχει γίνει από τον ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ την 10/2/2014, η οποία και παραμένει αναπάντητος.
  Να υποθέσομεν λοιπόν ότι το «Γραφείου Τύπου» συμφωνεί με αυτή την αξιολόγηση και δια τούτο αναλώνεται εις φλυαρίας;

  Απόστρατος

 3. Αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου Says:

  Ο κ. Τσαλικίδης στην παράθεση των προσόντων του, παράλειψε να αναφέρει το πτυχίο Βιβλιοθηκονομίας, που απέκτησε φοιτώντας στην αντίστοιχη σχολή του ΚΑΤΕΕ. Είναι περίεργη αυτή η παράληψη, γιατί απαξίωσε τρία χρόνια σπουδών, χάριν των οποίων βρήκε εργασία στο ΕΚΠΑ ως βιβλιοθηκάριος. Λογική εξήγηση δεν μπορώ να δώσω, μια και πιστεύω ότι όταν κάποιος βρίσκει δουλειά αξιοποιώντας τις σπουδές του, αυτό είναι προς έπαινο. Εξάλλου είναι γνωστό ότι καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή.

  • Έδρα βιβλιοθηκονομίας του London School of Economics Says:

   Καθόλου παράδοξο. Ο Έλληνας πιστεύει ότι άξιοι σε αυτήν την κοινωνία είναι όσοι έχουν πτυχία και λεφτά. Διαφορετικά δεν αξίζουν κάτι σπουδαίο. Σε αυτην την ιεράρχιση εντάσσει η επικοινωνιολόγος το προφίλ, που θέλησε να διαμορφώσει για τον πελάτη της. Γι ´ αυτό εξαφάνισε ότι η δουλειά που κάνει είναι του υπαλλήλου κάποιας υπηρεσίας του Πανεπιστημίου, ως βιβλιοθηκονόμος και όχι βιβλιοθηκάριος, όπως τω όντι υποτιμητικά , γράφετε. Κι όμως , για να υπηρετεί κάποιος ένα αιρετό δημόσιο αξίωμα αλλά και γενικά για να είναι αξιόλογος άνθρωπος, δεν χρειάζεται ούτε ειδικές επιστημονικές γνώσεις να διαθέτει, ούτε επάγγελμα κύρους , ούτε λεφτά. Αυτό όμως ο κόσμος ,που πιστεύει σε στερεότυπα, δεν μπορεί να το αντιληφθεί και η επικοινωνιολόγος αυτό το ξέρει.

 4. Αντικειμενικός αναγνώστης Says:

  Αυτό που κάνετε κύριε, να δημοσιεύετε ένα άρθρο για τον κύριο Τσαλικίδη και στη συνέχεια να επιτρέπετε ένα καταιγισμό υποτιμητικών σχολίων, δεν είναι δημοκρατικό. Λυπάμαι.

  • Έδρα βιβλιοθηκονομίας του London School of Economics Says:

   Περιγράψτε καλέ μας κύριε την επαγγελματική και επιστημονική πορεία του δημόσιου προσώπου που διεκδικεί την ψήφο μας και την οποία ο ίδιος επιχειρεί να προβάλει με δελτία τύπου , έτσι ώστε αντικειμενικά , όπως αντικειμενικός είστε κι εσείς, να κριθεί το εάν τα σχόλια , που τον αφορούν , είναι υποτιμητικά ή απλά αξιολογικά , διατυπωμένα με σατυρικό τρόπο, που δεν είναι υποτιμητικός. Και ύστερα που το είδατε τον καταιγισμό; Δυο σχόλια υπήρξαν από τα οποία το ένα εγκωμιαστικό για τον άνθρωπο, του οποίου αναλάβατε αυτόκλητα την υπεράσπιση. Όμως , σας παρακαλώ, εξηγείστε μας την επαγγελματική και επιστημονική διαδρομή του ανθρώπου, για να μάθουμε κι εμείς. Εσείς, ποιά εντυπωση έχετε σχηματίσει γι αυτήν; Αυτή θα μας ενδιέφερε ιδιαίτερα, πριν ερευνήσετε το θέμα. Τι εντύπωση έχετε; Γιατί στην Ελλάδα γεμίσαμε μορφωμένους και επαγγελματικά πετυχημένους, που όμως το μόνο που τελικά κάνουν είναι να διεκδικούν έναν μισθό 1800 ευρώ. Και αυτό ισχύει γι ´ όλους τους υποψηφίους. Ενημερώστε μας λοιπόν.

  • Athinais Says:

   Ανταικειμενικέ Αναγνώστη, εδώ στον Αττικό Παρατηρητή υπάρχει μία άπειρη θηλυκή αγάπη, αυτή την περίοδο εκτός πολιτικού στίβου, στην οποία συγχωρεί τα πάντα, μα… απείρως τα πάντα και ένα απύθμενο μίσος που ….. άσπρο δεν βλέπει με τίποτε ! ! !
   Ε’ τι να κάνουμε ! ! !
   Αγάπα τον πλησίον σου με τα ελαττώματά του.
   Προσοχή όμως δεν λέω και να τα συγχωρείς …….. είναι κρίμα πάντως γιατί θα μπορούσε να ήταν εποικοδομητικός με το blog αυτό και να προσέφερε πολλά στον τόπο μας.
   Δυστυχώς αλλά διδάσκει πάθη, μίση και κακίες, σε όποιον μπορεί.
   Προσωπικά είναι το τελευταίο μου σχόλιο, και η τελευταία μου ανάγνωση αυτού του blog.
   Θα έπρεπε κε Αττικέ να υπάρχει και όριο ! Λυπάμαι.

   • Αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου Says:

    Όλοι θεωρούν ανεξάρτητο και αντικειμενικό ένα Μέσο Ενημέρωσης, εφόσον συμφωνεί μαζί του κατά 90%, διαφορετικά είναι πουλημένο, υποκειμενικό, εμπαθές, διδάσκει πάθη, μίση και κακίες.
    Καλό σας ταξίδι Athinais στο σερφάρισμα στα «αντικειμενικά» μίντια του Σαρωνικού, με τις «αντικειμενικές» δημοσκοπήσεις τους, με την «ανεξαρτησία τους» και το μακρύ τους χέρι στα κονδύλια διαφήμισης και προπαγάνδας του Φιλίππου. Δεκάδες χιλιάδες ευρώ μοιράζει κάθε χρόνο.

   • Άγγελος Φραγκόπουλος Says:

    Κυρία Αθηναΐδα, φωτιές μου ανάψατε με τα υπονοούμενά σας. Άντε τώρα να εξηγήσω στη σύζηγό μου, ποια είναι η “άπειρη θηλυκή αγάπη”, στην οποία μάλιστα συγχωρώ τα “πάντα”!!!
    Τουλάχιστον διευκρινίστε παρακαλώ, αν με τη χρήση της λέξης “άπειρη” εννοείτε μια αγάπη τόσο μεγάλη όσο το άπειρο ή μια αγάπη άνευ εμπειρίας. Σ΄ αυτή την περίπτωση τα πράγματα χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο, γιατί τότε παραπέμπει σε κορασίδα.

 5. ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Says:

  Φοβερή επιστημονική κατάρτιση και τρομερή επαγγελματική εμπειρία ικανός να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες του εγχειρήματος του.

  • Έδρα βιβλιοθηκονομίας του London School of Economics Says:

   Σωστά, μόνο που ο Δήμος Σαρωνικού του πέφτει λίγος. Όπως έμαθα μάλιστα, τον διεκδικεί η Ακαδημία Αθηνών, που μάλλον θα τον κερδίσει , αν αποσύρει την διεκδίκησή του γι ´ αυτόν το Χάρβαρντ , ενώ το ΜΙΤ ήδη αναγνώρισε ότι δεν διαθέτει το απαιτούμενο ακαδημαϊκό κύρος για να τον διεκδικήσει με αξιώσεις. Όσο για την επαγγελματική εμπειρία του πράγματι είναι φοβερή (αν και αόρατη στο κείμενο) , αλλά παρ´ όλα αυτά θα μείνει αναξιοποίητη , γιατί για χάρη του Σαρωνικού απέρριψε πρόταση της Microsoft να γίνει CEO της. Πάντως , αφού ο ΑΠ δημοσιεύει τα δελτία τύπου του με τα σοφά ρητά του και το φοβερό επιστημονικό έργο του , αν και με παραλείψεις, γιατί υπάρχει και το πτυχίο των ΚΑΤΕΕ βιβλιοθηκονομίας, που ζηλόφθονα αποσιωπάται για να μειωθεί το εύρος της επιστημονικής κατάρτισης του ανδρός και έτσι να αποσιωποιηθεί η συναφης λαμπρή επαγγελματική καριέρα του , ο άνθρωπος αυτός , για την αξία που έχει, έχει ΠΕΤΥΧΕΙ στον υπέρτατο βαθμό, έστω κι αν ο ίδιος το αγνοεί και στενοχωριέται -κακώς- για την επερχόμενη εκλογική συντριβή του.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: