Σχόλιο του Μανώλη Τσαλικίδη σχετικά με τον «ανεξάρτητο» χαρακτήρα της παράταξης «Σαρωνικός αύριο»

Τσαλικίδης βιογραφικό«Τις τελευταίες μέρες παρατηρούμε το εξής παράδοξο φαινόμενο:  Κάποιοι δηλώνουν ανεξάρτητοι, ενώ εδώ και καιρό έχουν προστρέξει για στήριξη από συγκεκριμένο κόμμα και την έχουν λάβει, δίνοντας προηγουμένως τα διαπιστευτήρια τους με δηλώσεις περί θαυμασμού προς τη Θάτσερ και το θατσερισμό.

Θεωρείται από κάποιους βολικό προεκλογικά να πατάνε σε δύο βάρκες.

Σε μια καμουφλαρισμένη ανεξαρτησία από τη μία, προκειμένου να διευρύνουν τη δεξαμενή των ψηφοφόρων τους.

Σε μια συμφωνημένη κομματική στήριξη από την άλλη, αφού τους είναι αδιανόητη η αυτοδιοικητική ζωή έξω από τα κόμματα, γιατί φοβούνται ότι  «έξω από το μαντρί σε τρώει ο λύκος».

Εμείς πάλι στην παράταξή μας έχουμε μια τελείως διαφορετική αντίληψη για το  «έξω».

Το «έξω» δεν το φοβόμαστε γιατί είναι η ίδια η κοινωνία, οι δημότες μας και οι ανάγκες τους. Οι «λύκοι» βρίσκονται αλλού!

Για το λόγο αυτό  συγκροτήσαμε μια πραγματικά ανεξάρτητη παράταξη, στη βάση των κοινών μας προτάσεων και θέσεων για τα προβλήματα και τις λύσεις στο Δήμο μας.

Άλλωστε η Δημοτική Αρχή είναι αποτελεσματική όταν βρίσκεται στην υπηρεσία των πολιτών  και όχι των κομματικών μηχανισμών, όταν πολλαπλασιάζει τις δυνάμεις της κοινωνίας και δεν τις περιχαρακώνει εντάσσοντάς τες σε κομματικούς στρατούς, όταν διεκδικεί σθεναρά από την κεντρική εξουσία και δεν ξεχρεώνει γραμμάτια.

Είναι καιρός η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αποτελέσει την προέκταση των πολιτών στην άσκηση της διοίκηση και όχι το μακρύ χέρι της εξουσίας στις τοπικές κοινωνίες.»

Από το Γραφείο Τύπου

Advertisements

13 Σχόλια to “Σχόλιο του Μανώλη Τσαλικίδη σχετικά με τον «ανεξάρτητο» χαρακτήρα της παράταξης «Σαρωνικός αύριο»”

 1. ο Μανωλάκης και η ομάδα του, Τσιβίλογλου Κωσταντέλος κλπ που έχουν φέρει σε απόγνωση τους Μαυρολιθαριώτες με το σχέδιο πόλης,( αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο ΝΤΙΝΟΣ Ο ΜΠΟΥΚΗΣ, ας ανοίξει επιτέλους το στόμα του για να μαθευτεί όλη η αλήθεια,να μάθει ο κόσμος ποιοί από την ομάδα μετέτρεψαν κοινοχ. χώρους σε οικοδομικά τετράγωνα, ΠΟΙΟΊ ΜΕΤΑΤΌΠΙΣΑΝ ΔΡΌΜΟΥΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΠΟΙΩΝ κλπ, κλπ, κλπ ) έχουν καταληφθεί από πανικό και το μόνο που κάνουν είναι να υβρίζουν και να προβάρουν την στάση που θα έχουν στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Ήγγικεν γαρ η ώρα.Αν και θα ήταν καλύτερα για τον Μανωλάκη να επιστρέψει στην βιβλιοθήκη του να εργασθεί να πάρει και κανένα ένσημο γιατί θα του χρειασθεί.

 2. paraliakizoni Says:

  Χωρίς να έχουμε καμμία διάθεση υποστήριξης κάποιου υποψηφίου ,θα θέλαμε να τονίσουμε τα εξής:
  -Δεν αληθεύει οτι μοιράστηκαν οι ανθρωποι του κου δημάρχου .
  -Η συντριπτική πλειοψηφία είναι στο Σωφρόνη κ οχι σε άλλλους.
  -Υστερα η αναφορά κάποιου «ο κος σωφρόνης δεν απαντά » ωφείλεται στο οτι, δεν έχει λόγο επειδή ,
  με όλους αυτούς που τον υποστηρίζουν – ας μην τους αναφέρω διότι είναι ανάξιοι λόγου- πιστεύει οτι σίγουρα θα είναι πρώτος και ίσως χρειαστεί στήριξη στον δεύτερο γύρο.
  – Η Ν.Δ. στηρίζει αποκλειστικά σωφρόνη , ΑΠ’ΟΤΙ ΦΑΊΝΕΤΑΙ….
  – Η… μεγαλειώδης- τάχα- συγκέντρωση δεν είναι τίποτα άλλο απο το πλήθος των γνωστών μαυρογυαλούρων ,που αλήθεια είναι αρκετοί ώστε και 5-6 άτομα να έφερνε ο καθένας εξ’ αυτών,
  θα γέμιζαν τον συγκεκριμένο χώρο.
  – Ηταν δε οι περισσότεροι κυρίως απο καλύβια -εκλογικό θώκο – του συγκεκριμένου συνδυασμού και κάποιοι φερτοί απο άλλες περιοχές.
  – Απουσίαζαν όμως καθ’ολοκληρία οι κάτοικοι της περιοχής του Λαγονησίου και δικαιολογημενα γιατί είναι στο περιθώριο χρόνια και χρόνια, απο όσους συγκροτούν αυτό το συνοθύλευμα ,σαρωνικός αύριο . .
  Αυτά για τη συγκέντρωση ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΧΘΕΣ. και μηνβρεθεί κάποιος να πη ότι ανακαλύψαμε την πυρίτιδα διότι το αρχείο προς τεκμηρίωση είναι πλήρες δεδομένων….

 3. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ Η ΚΑΝΕΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Κ.ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΟΙΡΑΣΗ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΕ ΣΩΦΡΟΝΗ ΚΑΙ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ ΚΑΙ ΣΩΦΡΟΝΗ …………. ΜΟΝΟ ………..ΚΟΥΒΑΛΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕ.

 4. ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ Says:

  Ως βαθύς γνώστης του θέματος, θα συμβούλευα το «Γραφείο Τύπου» του κ. Τσαλικίδη ότι κατά τη διάρκεια της μάχης, είναι καταστροφικό να αποκαλύπτεις στον αντίπαλο την αδυναμία, το φόβο ή τον πανικό σου. Καλόν λοιπόν θα ήταν να ανακαλύψουν επιτέλους κάποιο έργο του Αναπληρωτού Δημάρχου Σαρωνικού και να μας το παρουσιάσουν. Ελεύθερον «ρεπορτάζ» περί των άλλων συνδυασμών κάνει, με επιτυχία, ο φίλτατος κ. Γούλας. Δεν χρειαζόμαστε το «Γραφείον» του κυρίου Τσαλικίδη.

  Δράττομαι δε της ευκαιρίας να επισημάνω, ότι ουδέποτε η μίμησις επεκράτησε του πρωτοτύπου. Όποιος , παραδείγματος χάριν, θεωρεί ότι η περιοχή του «Μαγγίνα» και του «Μελισσουργού» πρέπει να λέγεται …Λαγονήσι στηρίζει τον κύριο Βολάκο που πρωτοτύπησε επ αυτού, δεν έχει ανάγκη τον κ. Τσαλικίδη. Ομοίως, όποιος εμφορείται από τας ιδέας και την πολιτικήν αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την κα Ράπτη (η οποία ειρήσθω εν παρόδω, είναι μια αξιοπρεπεστάτη κυρία, Ιατρός, Διευθύντρια στο ΕΣΥ) και δεν περιμένει το «Γραφείον» του κ. Τσαλικίδη να του αποκαλύψει «Θατσερισμούς» και άλλα φαιδρά.

  Αρκετά δια σήμερον, ώρα για το πρωινό μας αφέψημα.

  Απόστρατος Βετεράνος

 5. κουφιοντινας Says:

  Ποιος εκλ..ε ρε παιδια?

 6. ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ Says:

  ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ, ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ, ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΖΑΤΖΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ …… ΧΑΜΕΝΟ…ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ
  ΔΙΠΛΗ ΝΤΡΟΠΗ……
  ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ Ο Νο 1 ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ 3 1/2 ΧΡΟΝΙΑ!!!!!! ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΤΑΤΕ ΛΑΣΠΗ, ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΑΣ…….
  ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΤΕ… ΝΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ….
  ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ, ΟΠΩΣ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΑΤΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ .
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΤΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΗΛΙΘΙΟΥΣ
  ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΤΙ???
  ΟΤΙ ΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΣΑΣ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ??
  ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ?
  ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ!!!

 7. Λεωνιδας Says:

  Μανωλάκη, αν εσύ θέλεις να κάνεις ότι ξεχνάς εμείς οι Φωκιανοί δεν ξεχνάμε.
  ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ!

  https://attikosparatiritis.wordpress.com/2010/11/04/%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CE%B8%CE%B9%CE%BD%CF%8C-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%89%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AF/

 8. Χρήστος Says:

  Δεν περίμενα διαφορετικη προσέγγιση των πραγμάτων για να πώ την αλήθεια απ τον κ.Τσαλικίδη. Παλαιοκομματική αντίληψη και εκ των πραγμάτων παλαιοκομματική αντίδραση δηλαδή. Εντοπίζουμε τον «αντίπαλο», «στοχοποιούμαι» εξφενδονίζοντας λάσπη και ύβρεις με τον ανεμιστήρα, προσπαθώντας να τον ρίξουμε στα μάτια των πολιτών. Όμως ξαναλέω δεν περίμενα διαφορετική αντίδραση. Πάντως προς τιμήν του -προς το παρόν τουλάχιστον- ο Σωφρόνης
  δεν έχει σηκώσει το «γάντι», κρατώντας ένα σεβαστό επίπεδο πολιτικού πολιτισμού.

 9. Αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου Says:

  Κύριε Τσαλικίδη, ζητήσατε ή όχι υποστήριξη, από τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ; Πήγατε ή όχι στην συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ για υποστήριξη; Ψηφίσατε ή όχι στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ; Μη χάνετε την ψυχραιμία σας, με την συγκέντρωση του Σωφρόνη.
  Για την περίσταση σας συνιστώ http://online-pressblog.blogspot.gr/2011/11/blog-post_55.html

 10. Αντζυ Says:

  Είδα τον Τσαλικίδη την Κυριακή το απόγευμα στις 6,45 στον δρόμο πίσω από το ΑΝΘΕΛΕΙΑ να κάνει βόλτες με μία γυναίκα
  ίσως να ήταν η γυναίκα του δεν το γνωρίζω.
  Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι κατασκόπευε και μέτραγε τα αμάξια για να δεί αν έχει κόσμο ο Σοφρώνης .

 11. Κατερίνα Says:

  Όταν αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ο Τσαλικίδης να αναλάβει τις
  ΡΙΖ.Ε.Σ. όλα τα μέλη ξεσηκωθήκαμε και απειλήσαμε να αποχωρήσουμε.

  Μανωλάκη κάνε αίτηση στον ΟΑΕΔ γιατί η ανεργία τον Μάη
  σου κάνει νόημα και σε περιμένει. Μήπως να σε προσλάβει ο Σωφρόνης στο Σ/Μ;

 12. ....φόρος Says:

  ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Ο γυρολόγος επέτης των Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, και ΣΥΡΙΖΑ μιας και
  άπο παντου τον έδιωξαν τώρα κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια .

  ο άνθρωπος χρήζει άμεσης ψυχιατρικής και ψυχολογικής υποστήριξης .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: