Ανεξάρτητοι και …εξαρτημένοι στο Δήμο Σαρωνικού

Άρθρο του υποψήφιου Δημάρχου, κ. Νίκου Βολάκου, με τη δημοτική κίνηση «Σύγχρονη Πόλη»

Βολάκος Φωτό 2 - ΚαλύβιαΠερί ανεξαρτησίας ο λόγος, των συνδυασμών που διεκδικούν το Δήμο Σαρωνικού. Το φαινόμενο δεν είναι μεμονωμένο. Σε ολόκληρη τη χώρα, αυτοδιοικητικοί συνδυασμοί, διεκδικώντας είτε Δήμους, είτε Περιφέρειες, αποποιούνται την κομματική ταυτότητά τους και δείχνουν να συμφωνούν ότι σε τοπικό επίπεδο, σημασία έχει το κοινό καλό, η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, η ανάπτυξη υποδομών, η δημιουργία θέσεων εργασίας. Πρόκειται και για το αποτέλεσμα του αδιεξόδου μιας στρατηγικής που ήθελε να μεταφέρει το μνημονιακό-αντιμνημονιακό μέτωπο στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Διότι είναι πλέον σαφές ότι όσα και αν είναι τα προβλήματα της χώρας και των πολιτών, η τοπική αυτοδιοίκηση είναι εδώ για να τα απαλύνει, να δώσει λύσεις, να κάνει παρεμβάσεις, να προστατεύσει και να βρεθεί αντιμέτωπη με όποιους υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας. Και αυτό ενώνει τους πολίτες, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι ξεκινώντας από την εξυγίανση του «κυττάρου,» που σε επίπεδο δημόσιας διοίκησης οι τοπικές κοινωνίες – ο Δήμος  – , μπορούν να απαιτήσουν και να δείξουν το δρόμο για την εξυγίανση ολόκληρου του «οργανισμού,» δηλαδή της χώρας. Σε αυτήν την κατεύθυνση είχε προσανατολισθεί και σε αυτό το σκεπτικό είχε στηριχθεί η δημοτική κίνηση Σύγχρονη Πόλη στο Δήμο Σαρωνικού, από τη δημιουργία της, το 2010, δηλώνοντας και παραμένοντας ανεξάρτητη μέχρι σήμερα που διεκδικεί και πάλι την ψήφο των πολιτών.

Περί ανεξαρτησίας λοιπόν ο λόγος, πρωτίστως κομματικής. Με μια διαφορά: στο Δήμο Σαρωνικού, όταν αναφερόμαστε στην ανεξαρτησία δεν μπορούμε να την περιορίσουμε μόνον στην -με πολιτική άποψη μεν, – ακομμάτιστη δε, ταυτότητα ενός συνδυασμού. Διότι στο Δήμο μας, ο οποίος διοικείται για πάνω από ένα τέταρτο του αιώνα από την ίδια δημοτική αρχή, ανεξαρτησία σημαίνει και αποχή από το σύστημα που αυτή έχει θρέψει, συντηρεί και προστατεύει.

Στο Δήμο Σαρωνικού διεκδικούν σήμερα τη Δημαρχία πέντε συνδυασμοί. Οι δύο, που ανήκουν στην Αριστερά, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ με την παράταξη ΡΙ.ΖΕ.Σ, δεν μπορούν να αποποιηθούν την κομματική ταυτότητά τους. Θεμιτό, εφόσον είναι ξεκάθαρο. Δύο ακόμη, των οποίων ηγούνται οι κύριοι Σοφρώνης και Τσαλικίδης, «παιδιά» που έθρεψε το υπάρχον σύστημα, θέλουν να φέρονται ως ανεξάρτητοι και εμφανίζονται ως τέτοιοι, αφού αποποιούνται κομματικής ταυτότητας.

Ωστόσο, τόσο οι ΡΙ.ΖΕ.Σ όσο και οι συνδυασμοί «Σαρωνικός Αύριο» του κ. Σοφρώνη και «Σαρωνικός 5+» του κ. Τσαλικίδη, αποτελούν παραφυάδες του υπάρχοντος συστήματος και στηρίζονται από αυτό. Πρόκειται για γεγονός που δεν αποδεικνύεται αποκλειστικά από τις συνεργασίες του παρελθόντος και από τα πεπραγμένα των επικεφαλής τους, ή από την κομματική ταύτιση του συνδυασμού ΡΙ.ΖΕ.Σ με τον νυν δήμαρχο, κ. Πέτρο Φιλίππου. Αποδεικνύεται και από την κινητικότητα και τις επιλογές μελών του δημοτικού συμβουλίου, που βρίσκονται σήμερα στην συμπολίτευση και σπεύδουν να ενταχθούν στους εν λόγω συνδυασμούς, από την παρουσία αλλά και ξεκάθαρες δηλώσεις του Δημάρχου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης , κ.λ.π.  Απώτερος στόχος η διατήρηση ενός κατεστημένου στο Δήμο Σαρωνικού, το οποίο φωνάζει για μια «ανατροπή» αλλά στην πραγματικότητα μάχεται για την αυτοσυντήρησή του.

Ελθέτω λοιπόν στη σκηνή, η δημοτική κίνηση Σύγχρονη Πόλη, με επικεφαλής τον υπογράφοντα. Ορισμένοι στο Δήμο μας μιλούν για δονκιχωτισμούς και χαμένες ψήφους, αφού η Σύγχρονη Πόλη – διαδίδουν – δεν μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις τη Δημαρχία. Αυτά τα υποστηριζόμενα έρχονται να επαυξήσουν δημοτικοί σύμβουλοι, που εντάσσονται σε άλλους συνδυασμούς, σύμβουλοι με «βαριά ονόματα» μεν αλλά και με «παρελθόν» δε, όπως και οι επικεφαλής αυτών των συνδυασμών. Αλήθεια, τι άλλο αντιπροσωπεύουν αυτά τα βαριά ονόματα, εκτός του κατεστημένου; Αλήθεια, γιατί δίνουν «μάχη» και γιατί διεκδικούν την ψήφο των πολιτών, αυτά τα βαριά ονόματα; Αυτό είναι κάτι που θα το κρίνουν οι πολίτες στην κάλπη…

Η Σύγχρονη Πόλη σέβεται την ψήφο των πολιτών όπως και τους ίδιους. Έτσι, μένουμε να τονίσουμε ότι είμαστε ο μοναδικός πραγματικά ανεξάρτητος συνδυασμός, όχι μόνον από κόμματα αλλά και από το υπάρχον σύστημα, ότι βρισκόμαστε απέναντι στο σύστημα και ότι ζητάμε την ψήφο σας για να κάνουμε την πραγματική ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο Δήμο Σαρωνικού. Η δύναμη της Σύγχρονης Πόλης είναι οι πολίτες και η μοναδική της εξάρτηση είναι από την ψήφο σας. Η Σύγχρονη Πόλη θεωρεί ότι το αυτό το σύστημα στηρίζεται στην άγνοια των πολιτών για τα πεπραγμένα και τις μεθοδεύσεις των διοικήσεων του παρελθόντος, άγνοια που καλλιεργήθηκε μέσα από τη συστηματική παραπληροφόρηση αλλά και άρνηση του βασικού αγαθού της Δημοκρατίας, που είναι η διαφάνεια.

Η Σύγχρονη Πόλη θεωρεί μύθο και ψευδοδίλημμα τα περί χαμένης ψήφου, θεωρεί αυτήν τη θεωρία όχι μόνον παραπλανητική αλλά και προσβολή για τη Δημοκρατία. Καμία ψήφος δεν πάει ποτέ «χαμένη,» διότι η ψήφος αντιπροσωπεύει και εκφράζει τη βούληση του κάθε πολίτη. Και ο κάθε πολίτης έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να εκφράζει τη βούληση του, ισότιμα με όλους τους άλλους. Η θεωρία της χαμένης ψήφου, έχει να κάνει με τη φίμωση της φωνής των πολιτών, με την ιδέα ότι σημασία έχει να διοικείς και όχι να αντιπροσωπεύεσαι.

Πολίτες του Σαρωνικού, η Σύγχρονη Πόλη πιστεύει ότι τώρα είναι η ώρα να γίνει η ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο Δήμο μας.  Ας μην χρειαστεί να επαναλάβουμε το ίδιο κάλεσμα σε μια πενταετία, διότι είναι βέβαιο ότι η επιλογή ενός συνδυασμού που ανήκει, στηρίζεται και θα συνεχίσει να θρέφει το ίδιο κατεστημένο, θα φέρει άλλη μια χαμένη θητεία στο Δήμο μας. Είναι βέβαιο ότι αν δεν γίνει τώρα εκ βάθρων αλλαγή στο ΣΥΣΤΗΜΑ, με την επιλογή του εξαρτημένου από τους πολίτες και μόνον από εσάς, συνδυασμού της Σύγχρονης Πόλης, σε μια πενταετία από σήμερα θα διαπιστώσουμε ότι το ίδιο σύστημα θα παραμένει καθεστώς που θα κρατάει το Δήμο πίσω. Ομως, τα πράγματα αλλάζουν και αν δεν αλλάξουμε και μεις όχι μόνον δεν θα συμβαδίσουμε με τις εξελίξεις, αλλά θα βρεθούμε στο περιθώριο. Αδιανόητο για έναν Δήμο με τον φυσικό πλούτο, τη γεωγραφική θέση και το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Σαρωνικού!

Έτσι, η Σύγχρονη Πόλη σας ζητά πρωτίστως να ενημερωθείτε για τα θέματα που απασχολούν τον τόπο μας. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, η Σύγχρονη Πόλη ξεκίνησε την εκστρατεία της με ομιλίες αλλά και συζητήσεις με τους πολίτες σε όλες τις κοινότητες του Δήμου. Το γνωρίζετε και το είδατε στην πράξη, ότι η φωνή σας είναι όχι μόνον ευπρόσδεκτη αλλά το «υλικό» από το οποίο θέλει και είναι φτιαγμένη η πραγματικά ανεξάρτητη τόσο από κόμματα όσο και από συμφέροντα, δική σας δημοτική κίνηση.

Έτσι, η Σύγχρονη Πόλη, σας ζητά να ενημερωθείτε και αφού το κάνετε, να συμπορευθείτε μαζί μας. Γιατί τα πράγματα είναι απλά και το γνωρίζετε! Τα πράγματα είναι έτσι:  ΑΠΛΑ, όσο σύνθετα και αν παρουσιάζονται….

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: