Ανακοίνωση του συνδυασμού «σαρωνικός 5 +» για το Γυμνάσιο της Σαρωνίδας

Τσαλικίδης βιογραφικόΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μεγάλη ανησυχία και δυσφορία προκαλεί η θέση του επικεφαλής της παράταξης “Σαρωνικός αύριο”, κ. Γιώργου Σοφρώνη, σχετικά με το Γυμνάσιο Σαρωνίδας. Ο κ. Σοφρώνης στην πρώτη επίσημη ομιλία του είπε: «ο χώρος για τη κατασκευή του γυμνασίου θα βρεθεί με την επανεξέταση των χρήσεων γης της Σαρωνίδος και σε ανοικτό διάλογο με τους πολίτες»

Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι η κατασκευή του Γυμνασίου παραπέμπεται από τον κ. Σοφρώνη στις καλένδες, αφού είναι σε όλους γνωστό, ότι για να τελειώσει η διαδικασία των χρήσεων γης και να βρεθεί ο χώρος για τη κατασκευή του γυμνασίου, θα περάσουν αρκετά χρόνια, με αποτέλεσμα η κατασκευή του σχολείου να εκτοξεύεται στο αβέβαιο μέλλον.

Ενημερώνουμε τον κ. Σοφρώνη, ότι  επειδή ακριβώς ο Δήμος ήθελε να αποφύγει αυτή τη μεγάλη καθυστέρηση, διαχώρισε το σχολείο από την εξέλιξη της μακρόσυρτης διαδικασίας των χρήσεων γης και αποφάσισε (αρ. αποφ 1/2014 και 9/2014) να ακολουθήσει ανεξάρτητη και ταχύτερη διαδικασία, αυτής δηλαδή της έγκρισης τοπικού ρυμοτομικού, η οποία είναι ήδη σε εξέλιξη και η οποία μπορεί να εξασφαλίσει χώρο για την κατασκευή του Γυμνασίου πολύ πιο γρήγορα από την χρονοβόρα διαδικασία των χρήσεων γης.

Αυτή είναι άλλωστε και η βούληση των πολιτών της Σαρωνίδας έτσι όπως εκφράστηκε στις ανοικτές γενικές συνελεύσεις που διοργάνωσαν οι σύλλογοι γονέων, στο δημοτικό συμβούλιο και σε όλες τις συναντήσεις και τις συγκεντρώσεις, στις οποίες ήταν παρών και ο ίδιος ο κ. Σοφρώνης.

Καλούμε λοιπόν τον επικεφαλής της παράταξης  ΄΄ Σαρωνικός αύριο΄΄ να ανακαλέσει.

Τον καλούμε να μη συνταχθεί με τη θέση αυτών που τόσα χρόνια «πολεμούν» το σχολείο στη γειτονιά τους και να συνταχθεί με τη θέση που προάγει την ανάπτυξη και το δημόσιο συμφέρον. Με τη θέση που δικαιώνει τις προσπάθειες των Συλλόγων Γονέων και υποστηρίζει τις αποφάσεις του Δήμου Σαρωνικού.

Ταυτόχρονα καλούμε όλους τους πολίτες της Σαρωνίδας σε εγρήγορση προκειμένου να ανακληθεί αυτή η θέση, να αποτραπεί αυτή η δυσμενής εξέλιξη, η οποία εκμηδενίζει κάθε προοπτική για την κατασκευή σχολείου.

Μία τελευταία χρήσιμη επισήμανση κάνουμε προς τον κ. Σοφρώνη: Ο όρος «επανεξετάζουμε τις χρήσεις γης» δεν υπάρχει, γιατί απλά στην Σαρωνίδα χρήσεις γης δεν υπάρχουν και όπως όλοι γνωρίζουμε δεν μπορείς να επανεξετάσεις κάτι που δεν υπάρχει. Αυτό που σήμερα συμβαίνει στην Σαρωνίδα είναι ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να καθοριστούν για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ χρήσεις γης.

Από το Γραφείο Τύπου

Advertisements

15 Σχόλια to “Ανακοίνωση του συνδυασμού «σαρωνικός 5 +» για το Γυμνάσιο της Σαρωνίδας”

 1. Lagonisious Says:

  Σοφρώνης, Τσαλικίδης και οι ομάδες τους μάλλον πάσχουν από επιλεκτική αμνησία.
  Καλέεεε: Τόσα χρόνια στα δημοτικά πράγματα είστε, και μάλιστα ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
  Βέβαια, τόσο ανύπαρκτο ή/και θλιβερό είναι το έργο σας, που κι εσείς οι ίδιοι ξεχάσατε τη θητεία σας.
  Ελπίζω πως οι δημότες Σαρωνικού έχουν καλύτερη μνήμη.

 2. ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ Says:

  ρε παιδιά, πάτε να μας τρελάνετε?
  Γιατί τόσος πόνος να ανακαλέσει ο κ.Σοφρώνης?
  Αλήθεια, τόσο πολύ στεναχωριόσαστε μήπως χάσει ψήφους από την Σαρωνίδα?
  Αν κατάλαβα καλά, είσαστε σε διαφορετικό συνδυασμό και διεκδικείτε και οι δύο τη Δημαρχία!!!
  Ή μήπως μου έχει ξεφύγει κάτι?
  Πάντως το να φροντίζεις για την καλή εικόνα του αντιπάλου, να μη διασύρεται….
  Ο χρόνος θα αποκαλύψει τα παιχνίδια, που πάνε να παιχτούνε στην πλάτη μας και αυτή τη φορά, αλλά ευτυχώς , θα είναι μόνο για δύο μήνες…
  Θα ήθελα επίσης κε Αττικέ Παρατηρητή να σας ρωτήσω, γιατί δεν μένω στην περιοχή σας, η Π. Φώκαια, πόσα Γυμνάσια και Λύκεια έχει και αν χτίστηκαν υπό την αιγίδα του Δήμου Σαρωνικού ή της τέως Κοινότητας Π. Φωκαίας?
  ευχαριστώ

  • Πολύ καλή η ερώτησή σας αγαπητέ αναγνώστη για τα γυμνάσια και τα λύκεια της Παλαιάς Φώκαιας, παρακαλώ προχωρήστε στην επόμενη.

  • paraliakizoni Says:

   κανένα ,ο δήμος παραχωρεί συνήθως το χώρο και τα λεφτά αγαπητέ τα χορηγεί η πολιτεία ,δηλαδή εμείς…

 3. 12QWASZX Says:

  Προλάβετε, δίότι σχολεία των 100 ή 150 μαθητών είναι τα πρώτα που θα συνχωνευτούν σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες! αφού ενώ δεν πετυχαίνουν τον παιδαγωγικό στόχο είναι και πολυτέλεια η διατήρησή τους! Γιατί νομίζετε τόσο χρόνια δεν έγινε γυμνάσιο στην Σαρωνίδα; Γιατί; Ολοι το ήθελαν αλλά κανένας δεν το ήθελε! και δεν μπορούσε να υποστεί τα έξοδα!

 4. Είναι άξιο λόγου το γεγονός ότι κάθε φορά που ο Τσαλικίδης προσάπτει κάτι στον Σοφρώνη, οι (σχολιαστές) οπαδοί του τελευταίου δεν το αμφισβητούν. Το αγνοούν σαν μην ειπώθηκε και ξεκινούν τις ύβρεις. Αυτό συνέβη και για τα περί θατσερισμού και για τα περί δήθεν ανεξάρτητου συνδυασμού, συμβαίνει και τώρα με το Γυμνάσιο Σαρωνίδας. Ο κος Σοφρώνης εκτίθεται. Μαζί και οι οπαδοί του. Ο μεν για τις θέσεις του, οι δε για το «ήθος» τους.

 5. Άγγελος Φραγκόπουλος Says:

  Εδώ μπορείτε να δείτε άνετα ποιοι ήθελαν και ποιοι δεν ήθελαν το Γυμνάσιο και τι ακριβώς έκαναν για το Γυμνάσιο της Σαρωνίδας. Πάντως οι κολλητές στον κ. Τσαλικίδη κυρίες σίγουρα δεν το ήθελαν. https://attikosparatiritis.wordpress.com/2014/01/31/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%AC%CF%83%CE%B9/

 6. Tasos Timoleon Says:

  Χα, χα, χα! Μάλλον ο βοθρομανωλάκης προβάρει την θέση του στην αντιπολίτευση (το έχει καταλάβει φαίνεται) γιατι κάθε μέρα κάνει αντιπολιτευτική κριτική στα όσα λέει ο Σοφρωνης αντί να μας πει εκείνος τι προτείνει για το Σαρωνικό μας?

 7. Tooosoo poly se tsouzei Manolaki? Etsi opws pas tha ton vgaleis ton sofro apo tin prwti kyriaki

  • Γιατί αμφιβάλεις ότι ο Σωφρόνης θα εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή;

   • paraliakizoni Says:

    εγω δεν αμφιβάλλω πάντως οτι ο σωφρόνης θα εκλεγεί απο την πρώτη κυριακή ….
    αν οι εκλογές γίνουν στα καλύβια μόνο….
    στις άλλες περιοχές είναι μάλλον άγνωστος.

   • Ενώ ο Βολάκος….χα-χα-χα. Ο Σοφρώνης θα εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή. Και όσως η περιοχή που είναι περισσότερο άγνωστος να είναι …τα Καλύβια

   • paraliakizoni Says:

    ε ρε φίλε «λέει» ,
    αν ο σωφρόνης ο καλυβιώτης είναι άγνωστος στο χωριό του ..φαντάσου τότε τι είναι στις άλλες περιοχές!
    αλλά ποντάρετε στους μαυρογυαλούρους που μυρίζουν πελατειακές διαπλοκές ,χρόνια τώρα….
    είδαμε και τη σχετική λίστα τους, είναι εκείνοι που καταχρέωσαν το δήμο!λές τώρα λοιπόν να βγεί ο σωφρόνης στηριζόμενος σε όλους αυτούς απο την πρώτη κυριακή?
    τέλεια !

 8. lysandros Says:

  Ελεος καθε μερα με το κραξιμο.. Κουρασε

 9. Δημήτρης Παπαγεωργίου Says:

  Για τα 3,5 χρόνια που περάσανε χωρίς να γίνει τίποτα στο θέμα σχολείου και χρήσεων γης ποιός θα μας πει γιατί η πρέπει να κάνουμε εκλογές κάθε 6 μήνες μήπως δούμε προκοπή;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: