Μεγάλη η προσέλευση πολιτών στην ομιλία του Νίκου Βολάκου στο Λαγονήσι

Νίκος Βολάκος: «Δεν υπάρχουν χαμένες ψήφοι, υπάρχουν χαμένες ευκαιρίες για τον τόπο!» 

photo-2

Βασικά σημεία της ομιλίας

  •  ???????????????????????????????photophoto-1Η Σύγχρονη Πόλη έδωσε μάχη και συνεχίζει να παλεύει για την αναγνώριση οικισμών στο Δήμο Σαρωνικού, ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν ισότιμη πρόσβαση στα οφέλη που τους αναλογούν
  • Η Σύγχρονη Πόλη είναι η μοναδική δημοτική Κίνηση που στήριξε τον Αθλητικό και Ναυταθλητικό Ομιλο Λαγονησίου και τη δημιουργία σχολείων στην περιοχή
  • Κόκκινη γραμμή για τη Σύγχρονη Πόλη η διατήρηση του Κέντρου Υγείας στο Δήμο Σαρωνικού
  • Δεν είμαστε απέναντι στους επιχειρηματίες αλλά δεν διαπραγματευόμαστε την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες
  • Εξοικονόμηση πόρων και χρηστή διαχείριση προτεραιότητες

Την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση και συμμετοχή των πολιτών στις συζητήσεις για θέματα του Δήμου Σαρωνικού, τις οποίες διοργάνωσε η δημοτική Κίνηση «Σύγχρονη Πόλη,» εξέφρασε ο υποψήφιος Δήμαρχος, Νίκος Βολάκος, ολοκληρώνοντας την Κυριακή, 23 Μαρτίου στο Λαγονήσι τον πρώτο κύκλο επαφών του με τους κατοίκους. Εχουν πραγματοποιηθεί ανάλογες ομιλίες και συζητήσεις στην Παλαιά Φώκαια, στην Ανάβυσσο, τη Σαρωνίδα, τον Κουβαρά και τα Καλύβια στο πλαίσιο της προετοιμασίας του τελικού προγράμματος της Κίνησης εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο Νίκος Βολάκος επανέλαβε στην αρχή της ομιλίας του την πεποίθησή του ότι «αν δεν έχουμε ενημερωμένους πολίτες, τότε δεν μπορούμε και να έχουμε έναν άξιο δήμαρχο που να εκπροσωπεί αυτούς τους πολίτες.» Ζήτησε επίσης για άλλη μια φορά τη διεξαγωγή debate με τους συνυποψηφίους του αλλά – είπε «κρύβονται,» καθώς η σιωπή τους για το συγκεκριμένο θέμα είναι πλέον εκκωφαντική. Τόνισε επίσης ότι η «Σύγχρονη Πόλη» είναι ο μοναδικός συνδυασμός που είναι εξαρτημένος από τους πολίτες και μόνον από αυτούς, έχοντας αποδείξει έμπρακτα ότι είναι ανεξάρτητος από κόμματα και συμφέροντα. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είπε ο κ. Βολάκος «έχουμε δώσει μάχες τόσο εντός όσο και εκτός δημοτικού συμβουλίου για τη στήριξη των πολιτών.» Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που πλήττει ευρύτερα τη χώρα, ο κ. Βολάκος είπε ότι είναι και ηθική και κρίση αξιών και κάλεσε τους πολίτες να συσπειρωθούν και να δουλέψουν συλλογικά για το πως πρέπει να φτιάξουμε τον τόπο μας για να σταματήσει η κατηφόρα.

Μιλώντας για το μέγιστο αγαθό του πολιτισμού, ο κ. Βολάκος είπε ότι ο πολιτισμός έχει αξία όταν εφαρμόζεται στην καθημερινότητά μας και δεσμεύθηκε για την εφαρμογή του νόμου για τα αδέσποτα ζώα και την προστασία τους, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Οι ερωτήσεις των πολιτών επικεντρώθηκαν σε θέματα ασφάλειας, στο γεγονός ότι ενώ ο πληθυσμός του Λαγονησίου αυξάνεται, οι κάτοικοι δεν έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες, όπως τράπεζα, βενζινάδικο, ταχυδρομείο, κ.α., για το Κέντρο Υγείας Καλυβίων και το μέλλον του, τα σχέδια πόλης, την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες και τις αυθαιρεσίες επιχειρηματιών, την εφαρμογή του νόμου για τα αδέσποτα, την αξιοποίηση των Αλυκών, την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, το αποχετευτικό και τη διαχείριση των απορριμμάτων κ.α. ενώ καταγγελίες υπήρξαν περί ολιγωρίας και καθεστωτικές τακτικές εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής για το θέμα των οικισμών.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: