Προσπαθούν να αποκλείσουν με κοτρόνες χώρο στάθμευσης σε κοινόχρηστη παραλία στο Μαύρο Λιθάρι

Παραλία Μαύρο Λιθάρι1

Με κόκκινη διακεκομμένη γραμμή το σημείο όπου θέλουν να τοποθετήσουν κοτρόνες για να αποκλείσουν τον χώρο στάθμευσης. Με πράσινο περίγραμμα ο χώρος που επιδιώκουν να δενδροφυτεύσουν. Με μπλε περίγραμμα ο χώρος στάθμευσης που αποκλείστηκε το 2010. Κάνετε κλικ πάνω στην φωτογραφία για μεγέθυνση.

Μαύρο Λιθάρι

Οι τεράστιες κοτρόνες, που μετέφεραν οι δημοτικοί παράγοντες από τον Άγιο Παντελεήμονα, για να αποκλείσουν τον χώρο στάθμευσης.

Με τεράστιες κοτρόνες προσπάθησαν το Σαββάτο 22/3/2014, ο τοπικός Εξωραϊστικός Σύλλογος και οι δημοτικοί παράγοντες Κωνσταντέλος και Τζιβίλογλου, να αποκλείσουν χώρο στάθμευσης μπροστά από παραλία στον οικισμό Μαύρο Λιθάρι. Ο σκοπός της προσπάθειάς τους, ήταν να αποκλειστούν από τον χώρο στάθμευσης οι πελάτες του παρακείμενου ομώνυμου ξενοδοχείου, οι οποίοι τνο χρησιμοποιούν την θερινή περίοδο όταν λειτουργεί η καντίνα «Καράβι» και όχι η δεντροφύτευση του λόφου, όπως ισχυρίστηκε ο Σύλλογος και οι δύο δημοτικοί παράγοντες. Ο παρακείμενος λόφος, την δεντροφύτευση του οποίου υποστηρίζουν ότι επιδιώκουν οι προαναφερθέντες, είναι κατάμεστος από σκίνα και δεν έχει δενδροφυτευτεί ποτέ.

Αντίθετα είναι χαρακτηριστικό ότι όλες οι «πρωτοβουλίες» δεντροφύτευσης από τον Σύλλογο, περιορίζονται στον χώρο στάθμευσης που έχει δημιουργηθεί πάνω από την παραλία και ο οποίος εξυπηρετεί και τους πελάτες του ξενοδοχείου, αλλά εξυπηρετεί και όσους λουόμενους θέλουν να προσεγγίσουν την ελεύθερη παραλία. Η απόπειρα αποκλεισμού του χώρου στάθμευσης βρήκε αντίθετο τον επιχειρηματία του Ξενοδοχείου Μαύρο Λιθάρι, ο οποίος ζήτησε να του παρουσιαστεί η άδεια δεντροφύτευσης και κάθε άλλης εργασίας που είχαν σκοπό να κάνουν οι προαναφερθέντες.

Υπήρξαν σοβαροί διαπληκτισμοί μεταξύ του επιχειρηματία και του δημοτικού συμβούλου Κωνσταντέλου καθώς και μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου και προκειμένου να αποφευχθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις κλήθηκε η αστυνομία, η οποία συνέστησε να σταματήσουν οι εργασίες που επρόκειτο να γίνουν.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 27/3/2014, στο οποίο μεταφέρθηκε το θέμα, συνεχίστηκαν οι αντιπαραθέσεις μεταξύ δημοτικών συμβούλων, με τον Τζιβίλογλου και τον Κωνσταντέλο να επιδιώκουν την λήψη απόφασης που θα καταργεί τον χώρο στάθμευσης. Ακούστηκαν καταγγελίες, περί συμβούλων οι οποίοι οργανώνουν εκδηλώσεις στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, υπονοώντας ότι η διατήρηση του χώρου στάθμευσης υποκρύπτει πρόθεση ευνοϊκής μεταχείρισης του επιχειρηματία. Οι καταγγελίες βέβαια απαντήθηκαν από τους θιγόμενους και από τον Δήμαρχο, ο οποίος είπε ότι και ο ίδιος έχει παραβρεθεί, όπως και οι περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκδηλώσεις (του ΚΑΠΗ Λαγονησίου) για τις οποίες καταβάλλονται μισθώματα. Σχετική αναφορά έχει γίνει και σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. (δείτε εδώ)

Με την παρέμβασή του ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Φιλίππου, έβαλε τα πράγματα στην θέση τους, υποστηρίζοντας και προτείνοντας μια λύση που είναι βέβαιο ότι η υλοποίησή της θα λύση οριστικά το πρόβλημα, που εμείς τουλάχιστον πιστεύουμε ότι γίνεται για λόγους επικοινωνιακούς και μόνο. Ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του είπε ότι σε καμία περίπτωση, δεν αμφισβητούνται τα όρια του κοινόχρηστου χώρου και ότι πρέπει να γίνει δεντροφύτευση ώστε να προστατευθεί ο λόφος. Όμως, υποστήριξε παράλληλα την άποψη, ότι πρέπει να διατεθεί χώρος για στάθμευση οχημάτων, για όσους λουόμενους ενδιαφέρονται να προσεγγίσουν το τμήμα της ελεύθερης παραλίας.

Την τοποθέτηση του Δημάρχου υποστήριξε τελικά το δημοτικό συμβούλιο, κατανοώντας αυτήν την ανάγκη ύπαρξης του χώρου στάθμευσης, γιατί σε περίπτωση που αποκλειστεί αυτός όπως και η δίοδος προς την ελεύθερη παραλία, αυτή θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από την παρακείμενη ξενοδοχειακή επιχείρηση. Αποφασίστηκε να γίνει επιτόπια προσέγγιση του θέματος, την Κυριακή 6 Απριλίου.

Advertisements

6 Σχόλια to “Προσπαθούν να αποκλείσουν με κοτρόνες χώρο στάθμευσης σε κοινόχρηστη παραλία στο Μαύρο Λιθάρι”

 1. Θωμάς Says:

  κάνε τις επικύψεις σου στον Τσαλικίδη και κάνε μας την χάρη που έχεις καί άποψη χαζοχαρούμενε .

 2. Ο λόφος έχει καταστραφεί από την προσέγγιση σε αυτόν των τροχοφόρων και όχι μόνο των αυτοκινήτων(τζιπ, enduro, αγροτικά pick up trucks Κλπ.) και η σκόνη που σηκώνεται είναι τεράστιας ποσότητας και πολλές φορές που φυσάει νοτιάς ή δυτικός άνεμος είναι ενοχλητικό το φαινόμενο με την σκόνη που σηκώνεται και όλα αυτά από το πάρκινγκ που υπάρχει εκεί. Σωστά ο Ανδρέας ήθελε να προστατεύσει τον λόφο και λάθος ότι δεν τον άφησαν οι υπόλοιποι στο δημοτικό συμβούλιο αλλά ένας κούκος δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη. Ο δήμαρχος βέβαια έχει τις διασυνδέσεις του με τους ντόπιους επιχειρηματίες και δουλεύει γιαυτούς όχι για τον λαό που λέει ότι ενδιαφέρεται για να έχει ο λαός πρόσβαση στην παραλία. Δηλαδή τι θα πείραζε να περπατήσει κανείς όχι παραπάνω από 200 μέτρα για να πάει στην αγαπημένη του παραλία χωρίς να καταστρέψει το περιβάλλον. Να γίνει η δενδροφύτευση και να αφήσουν εκεί τα δομικά υλικά που φέρανε από τα μπάζα του αντιπλημμυρικού. Εκεί βρήκαν καλή χρήση!

  • Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου Says:

   Ποιος λόφος έχει καταστραφεί ρε τσιπούρα; Ξέρεις κατά που πέφτει; Καταλαβαίνεις για ποιο πράγμα μιλάμε; Βούλωσέ το και λίγο, σαν κλανιά πετιέσαι κάθε φορά.

   • Ο παρακείμενος λόφος καταστρέφεται με την τόση επισκεψημότητα που δέχεται από διάφορα τροχοφόρα(τζιπάκια, μότο κλπ) που καταστρέφουν κάθε προσπάθεια δενδροφύτευσης που γίνεται. Ξέρω τι λέω διότι είχα πάει και είχα φρίξει με τα όσα είδα, ένα λόφο που πασχίζει να επιβιώσει ενάντια στις ορέξεις κάποιων! Δεν ξαναπήγα δίότι δεν το θεώρησα τόσο φυσικό τοπίο. Οι ξενοδόχοι και οι πελάτες των καντινών καταπατούν τα πάντα στο διάβα τους καταστρέφοντας τα πάντα. Ισως να υπήρχε ένα μικρό μονοπάτι για τους πελάτες του ξενοδοχείου και αυτούς που θέλουν να έχουν πρόσβαση στην παραλία και μόνο αυτό, τίποτα άλλο.

  • Absolutly Says:

   12QWASZX κοίταξε καθαρά τον χάρτη και την φωτογραφία που δημοσιεύεται να διαπιστώσεις ότι δεν πρόκειται για τον λόφο. Πρόκειται για την παραλία και το πάρκινγκ που προσπαθούν να αποκλείσουν. Ο λόφος έχει ήδη περιφραχτεί με τοιχίο ύψους 50 εκ. και δεν μπορεί να ανέβει κανένα τροχοφόρο. Πήγαινε να δεις τον χώρο. Όλα γίνονται για το ξενοδοχείο. Το μίσος που εκφράζει ο Κωνσταντέλος και ο Κούτσιος προέρχεται από προηγούμενα επεισόδια, όπου άρπαξαν κάτι ψηλές από τον Μιχταριάν,

   • Απο ποιόν μπήκε το τοιχίο; Αυτό πότε έγινε; Εγώ θυμάμαι πριν χρόνια είχα πάει εκεί με τον γυιό μου και την γυναίκα μου και μου είχε κάνει κάκιστη εντύπωση έτσι όπως ήταν παρατημένος. Είχε γίνει τότε προσπάθεια να δενδροφυτευτεί και είχα δει τα δενδράκια και πως δεν επιβίωσαν, φυσικό ήταν. Θα πάω πάλι να τον δω να δω αυτά που μου λέτε!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: