Παρουσίαση προγράμματος και των πρώτων σαράντα υποψηφίων από την Αγγελική Ράπτη

10172789_212789672265100_350492656_n1620734_212789655598435_758799207_n10154115_212785398932194_1520342359_n10153074_212784908932243_1858841871_n10003928_212785378932196_1311752859_n1969345_212786445598756_1354053068_n«Είμαστε πολίτες από τη μια ως την άλλη άκρη του Σαρωνικού, που μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες.Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες, νέοι, συνταξιούχοι. Είμαστε ασφαλώς πολιτικοποιημένα άτομα, γιατί όλα στη ζωή μας είναι πολιτική και η διοίκηση του δήμου απαιτεί τέτοιους ανθρώπους. Έχουμε διαφορετικές ιδεολογίες και κομματική ένταξη αλλά συμφωνούμε σε βασικές αρχές για τη λειτουργία του δήμου και έχουμε κοινό όραμα για το μέλλον του τόπου.
Τι δεν είμαστε: Ένας εκλογικός συνδυασμός που θα κλείσει τα φώτα την επομένη των εκλογών. Δεν είμαστε άνθρωποι που μετακινούμαστε από τον έναν συνδυασμό στον άλλο με μόνο κριτήριο το προσωπικό όφελος. Δεν είμαστε άνθρωποι που προσπαθούμε να γαντζωθούμε στην εξουσία με κάθε τίμημα.
Με τα παραπάνω λόγια της υποψήφιας δημάρχου Σαρωνικού Αγγελικής Ράπτη, «συστήθηκε» το πρωί της Κυριακής στο κατάμεστο αμφιθέατρο του δημαρχείου στα Καλύβια, η Ριζοσπαστική Ενότητα Σαρωνικού, «εισπράττοντας» δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα επιδοκιμασίας εκ μέρους των συγκεντρωμένων.
Της ίδιας υποδοχής έτυχαν και οι πρώτοι σαράντα υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού. Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της «ανθρωπογεωγραφίας» των υποψηφίων είναι και τα εξής: το 33% των υποψηφίων είναι γυναίκες, σημαντικότατη είναι η παρουσία των νέων, των ανθρώπων της τέχνης, καταξιωμένων επιστημόνων, αθλητών, ελεύθερων επαγγελματιών αλλά και ανέργων. Επίσης στο σύνολό τους διεκδικούν για πρώτη φορά την εμπιστοσύνη των συμπολιτών για να τους εκπροσωπήσουν στα δημοτικά πράγματα. Με δυο λόγια δηλαδή αποτελούν μια μικρογραφία της σημερινής τοπικής μας κοινωνίας. (Επισυνάπτεται αναλυτικά ο πίνακας).
Κατά τη σημερινή πρώτη συγκέντρωση στα Καλύβια η υποψήφια δήμαρχος Αγγελική Ράπτη παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματος με βάση ένα διαφορετικό μοντέλο διοίκησης του δήμου.
«Είμαστε οπαδοί της άμεσης Δημοκρατίας, γι αυτό και πιστεύουμε σε ένα άλλο μοντέλο δήμου, πολύ διαφορετικό από το σημερινό δημαρχοκεντρικό», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Ράπτη.
«Θέλουμε μία δημοτική αρχή νέου τύπου, που θα εξασφαλίσει:τη συμμετοχή των δημοτών στη λήψη των αποφάσεων, αποφασιστικό ρόλο στα Τοπικά Συμβούλια, ουσιαστική λειτουργία των Επιτροπών Διαβούλευσης και Ποιότητας Ζωής και ενίσχυση της αντιπροσωπευτικής σύνθεσής τους, συχνή επαφή με τους συλλόγους του δήμου γιατί είναι κύτταρα ενεργών πολιτών και είναι πολύτιμη η συμβολή τους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, ενίσχυση της άμεσης δημοκρατίας με την καθιέρωση των λαϊκών συνελεύσεων και τοπικών επιτροπών ανά δημοτική ενότητα και συνοικία, διεξαγωγή τοπικών δημοψηφισμάτων σε σημαντικά θέματα, αλλά και μετά από υπογραφές πολιτών.
Όλα τα ζητήματα του δήμου από το πιο απλό μέχρι το πιο σύνθετο, από το πώς για παράδειγμα θα αναπλάσουμε μια πλατεία, το ποιες χρήσεις θα έχει μία πόλη, μέχρι τι ανάπτυξη θέλουμε στο παραλιακό μέτωπο, ή πως θα αξιοποιήσουμε αυτήν την σπάνια αυθεντικότητα του Κουβαρά, θα αντιμετωπίζονται μετά από διαβούλευση με τους δημότες. Για μας αποτελεί στοίχημα να γίνει το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου και ο προϋπολογισμός μετά από διαβούλευση με τους πολίτες. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά της δικιάς μας αντίληψης για τον δήμο από τους άλλους».
«Δεν ποντάρουμε ούτε στην απάθεια, υπογράμμισε η κ. Ράπτη, ούτε στην αδιαφορία των συμπολιτών μας. Δεν ζητάμε να μας αναθέσετε να λύσουμε εμείς, ως ειδικοί τα προβλήματα, ή να σχεδιάζουμε το μέλλον για σας χωρίς εσάς. Σας θέλουμε δίπλα μας, ενεργούς πολίτες. Να συναποφασίζουμε και να διεκδικούμε μαζί αν χρειαστεί, από οποιαδήποτε κυβέρνηση, το καλύτερο για τον τόπο μας. Για να πετύχουμε την αλλαγή στο δήμο και στη ζωή μας».
Αναφερόμενη στο πρόγραμμα σημείωσε πως αυτό αποτελεί μια πρόταση που «αντιμετωπίζει τον τόπο μας σαν πεδίο δημιουργίας, αλληλεγγύης, και ανάπτυξης» και έχει ως πρώτη προτεραιότητα τη στήριξη της κοινωνίας την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τη επιστράτευση των δυνάμεων αλληλεγγύης.
«Για μας κοινωνική πολιτική, είπε η κ. Ράπτη, σημαίνει κανένας πολίτης αυτού του δήμου να μην νιώθει μόνος του στην κρίση. Να ξέρει ότι θα έχει δίπλα του τη δημοτική αρχή. Δεν θα επιτρέψουμε να μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, κανένα παιδί νηστικό στο σχολείο, κανένας ανασφάλιστος χωρίς γιατρό και φάρμακα.
Κοινωνική πολιτική σημαίνει επίσης: λειτουργία δημοτικού κοινωνικού φροντιστηρίου για τα παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν φροντιστήρια, μηδενικά τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, εφαρμογή κοινωνικών τιμολογίων στα ανταποδοτικά τέλη και τα τιμολόγια νερού, αλλά και η ενδοδημοτική συγκοινωνιακή σύνδεση και η σύνδεση με μετρό – προαστιακό. Ακόμη σημαίνει διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας των υπαρχόντων κοινωνικών δομών των δήμων, όπως είναι οι παιδικοί σταθμοί, το ΚΔΑΠ, το Βοήθεια στο Σπίτι».
Δεύτερος άξονας του προγράμματος είναι η μάχη για την ποιότητα ζωής σε όλες τις δημοτικές ενότητες.
«Προτεραιότητά μας σ΄ αυτόν τον τομέα είναι η βελτίωση βασικών υπηρεσιών για τη ζωή της πόλης όπως η καθαριότητα, ο φωτισμός, η ασφάλεια, ο έλεγχος των διαφόρων ιδιωτικών αυθαιρεσιών που καταδυναστεύουν συχνά την καθημερινότητα των πολιτών (την αποχέτευση οικιακών λυμάτων στο δρόμο), αλλά και οι αναπλάσεις, η αισθητική αναβάθμιση των υπαρχόντων δημόσιων χώρων, η διαμόρφωση νέων που να αποτελούν σημείο αναφοράς κυρίως για τους νέους (π.χ. στέκια κ.λπ.) και το δωρεάν ευρυζωνικό δίκτυο σε όλες τις πόλεις».
Ειδική αναφορά έγινε στην πρόταση για ένα σύγχρονο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων, «που θα έχει ως πυρήνα του το δημόσιο χαρακτήρα αυτής της υπηρεσίας και την συμμετοχή του ίδιου του πολίτη με έμφαση στην πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση, διαλογή στην πηγή, κομποστοποίηση σε επίπεδο γειτονιάς και δήμου», προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα ειδική θεματική ημερίδα για το θέμα.
Τρίτος, άξονας του προγράμματός είναι η ανάπτυξη της περιοχής και η αντιμετώπιση της ανεργίας.
«Η αντιμετώπιση της ανεργίας, με το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας για μας από την πρώτη ημέρα και μέχρι το τέλος της θητείας μας παραμένει πάντα πρώτο στην ημερήσια διάταξη, σημείωσε. Στα πλαίσια αυτά είμαστε υπέρ της αξιοποίησης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ μέχρι το τελευταίο ευρώ. Η εκμετάλλευση αυτής της δυνατότητας απαιτεί και δεσμευόμαστε γι αυτό , τη λειτουργία στο δήμο γραφείου που θα παρέχει νομική και κάθε άλλη βοήθεια σε νέους επιχειρηματίες ώστε να μπορέσουν να επωφεληθούν από τις επιχορηγήσεις».
Για να λειτουργήσουν όμως όλ’ αυτά υπέρ της ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας υπογράμμισε την ανάγκη «δημοτική αρχή, παραγωγικοί και κοινωνικοί φορείς, οι ίδιοι οι πολίτες, να αποφασίσουν τι θέλουμε να κάνουμε στον τόπο μας, να αποφασίσουν για την παραγωγική ανασυγκρότηση της τοπικής οικονομίας, σε στεριά και θάλασσα, με εναλλακτικές συνεργατικές επιχειρήσεις, την ανάπτυξη της τοπικής αγροτικής οικονομίας, του τουρισμού, της αλιείας κ.α.».
Αναφερόμενη η κ. Ράπτη στις θέσεις για το παραλιακό μέτωπο είπε: «Εδώ θα πρέπει όλοι σας να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο αντίθετους κόσμους:
Αυτόν του συνυποψηφίου μας που είναι έτοιμος, όπως δηλώνει, να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους «επενδυτές», δηλώνοντας παράλληλα και οπαδός του θατσερισμού, της άποψης δηλαδή ότι οι αγορές ορίζουν τα πράγματα και οι πολιτικοί ακολουθούν.
Εμείς θεωρούμε ότι η δημοτική αρχή σαν βαθμός διοίκησης του κράτους οφείλει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τις αγορές. Και αυτή είναι μία βασική διαφορά μας.
Όσον αφορά τους «επενδυτές», είδαμε πού οδηγεί αυτή η πολιτική. Στο ξεπούλημα της παραλίας, καθώς είναι ήδη γνωστό το τι ακριβώς ζητούν οι «επενδυτές»: Να αγοράζουν τα φιλέτα της περιοχής έναντι πινακίου φακής , όπως έγινε πρόσφατα με τον λαιμό της Βουλιαγμένης. Το τι ανάπτυξη θέλουν είναι επίσης γνωστό. Ξενοδοχεία για λίγους και εκλεκτούς και κάγκελα στη παραλία για όλους εμάς. Και βέβαια όσοι ελπίζουν σε θέσεις εργασίας, γιατί αυτά τους έχουν υποσχεθεί οι θιασώτες της «ανάπτυξης» και «των επενδυτών», δυστυχώς θα απογοητευτούν γιατί ξέρουμε καλά πως επενδύουν οι πολυεθνικές: Τα ξενοδοχεία θα κτιστούν από μεγάλες εταιρείες, που ασφαλώς δεν θα χρησιμοποιήσουν άτομα της περιοχής – έτσι γίνεται παντού – και στη συνέχεια βέβαια κανένας από την περιοχή δεν πρόκειται να βρει δουλειά στα ξενοδοχεία αυτά, το έχουμε βιώσει ήδη αυτό με την περίπτωση του GRAND RESSORTστο Λαγονήσι.
Τι λέμε εμείς; Ότι καταρχήν δεν ξεπουλάμε το τόπο μας …και αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε.
Το ερώτημα που συνήθως διατυπώνεται είναι, «μα εσείς δεν θέλετε ανάπτυξη;».
Ασφαλώς και θέλουμε. Θέλουμε όμως μία ήπια ανάπτυξη που δεν θα καταστρέψει το φυσικό περιβάλλον, που τον πρώτο λόγο για το τι θα γίνει στον τόπο μας να τον έχει η Δημοτική Αρχή και οι ίδιοι οι πολίτες, που θα γίνει βάση μελέτης για το τι θέλουμε να κάνουμε και η οποία μελέτη θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει από το Δήμο μας.
Πως βλέπουμε λοιπόν αυτή την ανάπτυξη;
Ομοιόμορφες καλαίσθητες κατασκευές που θα φιλοξενούν αναψυκτήρια, χώρους πολιτιστικούς και αθλητικούς. Παραλίες καθαρές με ομπρέλες, ντουζ και χημικές τουαλέτες. Ότι δηλαδή χρειάζονται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής.
Τα αναψυκτήρια, κάτι ανάλογο των σημερινών καντινών της παραλίας, θα παραχωρούνται μέσα από αδιάβλητους ανοιχτούς διαγωνισμούς.
Με μία τέτοιου είδους ανάπτυξη , αυξάνεται ο τουρισμός και ανακάμπτει η οικονομία της περιοχής.
Στο παραλιακό μέτωπο πρέπει να εκμεταλλευτούμε το φυσικό κάλος αλλά και τα αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία. Η παραλία του Αγίου Νικολάου της Αναβύσσου είναι ένας υπέροχος υγροβιότοπος με αρχαιολογικά ευρήματα και έτσι πρέπει να παραμείνει.
Οι Αλυκές αποτελούν επίσης έναν ιδιαίτερο υγροβιότοπο και ασφαλώς η ανέγερση ξενοδοχείων εκεί, όπως ακούσαμε σε πρόσφατη συνέντευξη του κ. Γκέραλη, μόνο καταστροφή θα προκαλέσει αλλά και την αντίθεση όλων των κατοίκων της περιοχής.
Εμείς θέλουμε μία ανάπτυξη που να σέβεται το περιβάλλον δηλαδή να μείνει ο υγροβιότοπος, να γίνει μία ήπια ανάπτυξη με αθλητικούς και πολιτιστικούς, χώρους αλλά και μουσεία όπως των Αλυκών, βοτανικό και αρχαιολογικό που θα δώσουν θέσεις εργασίας στους κατοίκους και θα αυξήσουν την τουριστική κίνηση της περιοχής. Γιατί οι τουρίστες και ιδιαίτερα οι ξένοι τέτοιους χώρους θέλουν να επισκέπτονται. Σε κάθε περίπτωση ο δήμος οφείλει και εδώ να έχει μια μελέτη και να γίνει διαβούλευση με τους κατοίκους.
Ποιο είναι το δικό μας όραμα για τον τόπο μας; Να μετατραπεί ο δήμος μας σε μια γωνιά της Αττικής, όπου οι άνθρωποι της θα έχουν χίλιους λόγους να μένουν, να εργάζονται, να παράγουν, να δημιουργούν. και οι επισκέπτες άλλους τόσους για να έρχονται και να ξανάρχονται. Προς αυτή την κατεύθυνση σημαντικό ρόλο μπορεί να έχει και ο πολιτισμός, η καλλιτεχνική δημιουργία και ο αθλητισμός, που αποτελούν τον τέταρτο άξονα του προγράμματός μας».
«Ο πέμπτος άξονας των παρεμβάσεών μας, συνέχισε η κ. Ράπτη αφορά στην οικονομική ζωή, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τι προτείνουμε:
• Εξορθολογισμό των δημοτικών τελών, ώστε να μην επιβαρύνονται δυσανάλογα μικρές επιχειρήσεις
• Δυνατότητα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον Δήμο
• Κίνητρα για άνοιγμα νέων μαγαζιών
• Λειτουργία στο δήμο, γραφείου νομικής υποστήριξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες

Η λίστα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων

Advertisements

40 Σχόλια to “Παρουσίαση προγράμματος και των πρώτων σαράντα υποψηφίων από την Αγγελική Ράπτη”

 1. Θανάσης Λύτρας Says:

  Η γιατρίνα που θέλει να γίνει Δήμαρχος με την ΡΙΖΕΣ και να γεμίσει τις παραλίες του Σαρωνικού με καλαίσθητες καντίνες, έβαλε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο τον φίλο του Κουφοντίνα, Δημήτρη Κατσούλη. Γιατί δεν σκέφτηκε να βάλει και τον ίδιο τον Κουφοντίνα στο ψηφοδέλτιο, θα υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι από τον Κορυδαλλό σ΄ αυτές τις εκλογές

 2. paraliakizoni Says:

  Μια που κάπου αναφέρθηκαν και οι κάτοικοι του Λαγονησίου ,θα ήθελα απο όλους να προσέξουν το εξής:
  Η λίστα υποψηφίων του Σύριζα δεν περιέχει κανένα υποψήφιο απο το Λαγονήσι, που έχει τους περισσότερους κατοίκους του δήμου!
  Οι Λαγονησιώτες να το λάβουν υπ’όψιν τους , οτι ο Σύριζα δεν αναγνωρίζει με λίγα λόγια την περιοχή μας!
  Και ελπίζουμε να είναι ο μόνος συνδυασμός που το κάνει αυτό!
  Δεν μας αφορά η λίστα σας κοι Συριζαίοι…..ΓΙΑΤΊ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ!

  • Απλά είσαι ένας ψεύτης… υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι από Λαγονήσι και με πρώτο από όλους την Αγγελική Ράπτη που μένει 20 χρόνια στην καρδιά του Λαγονησίου.

   • Κίρκη Παπαδάκη Says:

    Για να πάει στο εξοχικό σπίτι της στο Λαγονήσι χρησιμοποιεί GPS, γιατί δεν ξέρει τους δρόμους. Τόσο Λαγονησιώτισσα είναι η Ράπτη

   • Ρε Κίρκη που τα ξέρεις όλα για πες μας που μένει? Είναι πολύ φτηνή η προπαγάνδα που κάνετε. Είστε για γέλια!

   • paraliakizoni Says:

    δείξε μου σε ποιό σημείο της λίστας αναφέρονται οι υποψήφιοι του Λαγονησίου, κε Bat Man!
    εγώ δεν τους είδα ,εκτός κι αν κρύβουν την περιοχή τους!
    Ισως δεν θέλετε να αναφέρεται το Λαγονήσι , αλλά εν πάσει περιπτώσει γιατί οι ίδιοι δεν δηλώνουν οτι είναι κάτοικοι Λαγονησίου? γιατί δηλώνουν καλύβια?
    Λοιπόν φτιάξτε σωστά τη λίστα και …
    το ποιός είναι ψεύτης αστο για αλλού!
    Βάλτε τα ονόματά τους και την περιοχή τους …
    δεν είναι ντροπή, είναι τιμή να είσαι Λαγονησιώτης φίλε Bat Man.
    Κι αφού το ζητάει ο οργανισμός σου η κα Αγγελική Ράπτη που μένει 20 χρόνια εδώ (κατάγεται βέβαια απο καλύβια προς ενημέρωση των ψηφοφόρων …)
    τι έχει προσφέρει στο Λαγονησιώτη?
    Η στο Λαγονήσι ? Το λέω γιατί κάποιοι έχουν κάνει αγώνες και κάποιοι οχι….

 3. ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Says:

  Ερώτηση: Ποιον από τους τους υποψηφίους θα βάζατε να κρατεί ταμείο στην επιχείρηση σας να τον ψηφίσω.

 4. Kouvaras Gost Says:

  ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ δύο σε ένα

 5. Καρασυριζέα Says:

  400 άτομα απασχολεί το GRAND RESORT κυρία Λουλού, Έχεις ακούσει κάτι γι΄ αυτό; Ξέρεις κάποια άλλη επιχείρηση να απασχολεί περισσότερους εργαζόμενους και να τους πληρώνει κι΄ όλας; Οι καντίνες θα δώσουν δουλειά στους νέους του Σαρωνικού;
  Και για ποια κάγκελα λες, όλοι οι κάτοικοι του Λαγονησίου έχουν κάρτες εισόδου στην παραλία του Λαγονησίου με μικρό τίμημα. Γι αυτό έχεις ακούσει κάτι;
  Επειδή ζεις στην Γλυφάδα δεν σημαίνει ότι εμείς εδώ είμαστε ιθαγενείς.

  • Κώστας Says:

   Καρασυριζέα, ενημερωμένη σε βρίσκω. Επειδή μένω και γω Γλυφάδα μήπως ξέρεις σε ποια οδό μένει να πάω να την συναντήσω για να μιλήσουμε για τα προβλήματα του τόπου μας;;

   • Η Γλυφάδα πέφτει και λίγο κοντά, όσο πλησιάζουν οι εκλογές η ψυχραιμία χάνεται και θα φτάσει να μένει στην Ασπροβάλτα αν όχι στο Διδυμότειχο.

   • Κώστας Says:

    Μπα, προς……….Κορωπί την βλέπω να πηγαίνει για να μείνει!!!

 6. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου Says:

  Γράφετε ένα κατεβατό για να μην τα διαβάζει ο κόσμος και σας κράζει. Θα γεμίσεις τις παραλίες του Σαρωνικού με ομοιόμορφες καλαίσθητες καντίνες!!! Αυτό είναι το όραμά σου για την ανάπτυξη κυρά μου, οι καντίνες. Είσαι και γιατρός Νούμερο Ε!!! νούμερο

  • Τρέξε γρήγορα στα αφεντικά σου Σωφρόνη – Γκέραλη, για να γεμίσετε τις παραλίες μπάρες… μεγάλε αναπτυξιακέ «Αβυσσος»

 7. αηδιασμενος κατοικος Says:

  (ενδεικτικά)…θέλουμε…τη συμμετοχή των δημοτών (το έχουμε ξανακούσει)…. Επιτροπές Διαβούλευσης (δεν τις λειτούργησε ποτέ ο μέντοράς τους Φιλίππου)…. συχνή επαφή με τους συλλόγους του δήμου (τα έχουμε καλά και με τα προεδρεία των συλλόγων για να έχουμε και ψήφους), ενίσχυση της άμεσης δημοκρατίας (πότε το εφάρμοσαν, να μας πούνε δηλαδή για να μην τρελαθούμε, ή μήπως το ανακάλυψαν τώρα ενόψει εκλογών), …με την καθιέρωση των λαϊκών συνελεύσεων (εκεί να δείτε τι γίνεται στις συνελεύσεις τους), ….και τοπικών επιτροπών ανά δημοτική ενότητα και συνοικία (εδώ να δείτε επιτροπές, κάντε μία επιτροπή για ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ), διεξαγωγή τοπικών δημοψηφισμάτων σε σημαντικά θέματα, αλλά και μετά από υπογραφές πολιτών (έχουν αρκετές συνεργαζόμενες εταιρίες στο κόμμα ψηλά που πρέπει να έχουν δουλειά και στα μεσοδιαστήματα των εκλογών), …….. Καλό το κείμενο που της έγραψε ο ινστρούχτορας με την μεγάλη εμπειρία στα αυτοδιοικητικά, ξενύχτησε η κυριούλα να το μάθει καλά, αλλά δεν μας πείθει… επειδή δεν εντυπωσιαζόμαστε πλέον ας πάει να πλύνει κανα πιάτο! Εμείς οι μόνιμοι κάτοικοι που ξέρουμε τι μας γίνεται είπαμε αυτή τη φορά να στείλουμε στο διάολο τα σόγια με τους εκλεκτούς τους και να δώσουμε μια ευκαιρία στο Νίκο Βολάκο. Είναι ο μόνος που δεν υπακούει σε ινστρούχτορες με βαθιές ρίζες.

  • Κώστας Says:

   Ο Βολάκος υιοθετεί τη φρασεολογία και το ύφος σου να υποθέσω γιατί αλλιώς μας είχε συνηθίσει!!

  • Αηδία προκαλούν αυτά που γράφεις και κυρίως ο τρόπος που μιλάς σε μία γυναίκα του τυχαίνει να είναι πολύ καλή επιστήμονας με τεράστια προσφορά στους συνανθρώπους της.
   Κονόμησε ο Βολάκος με ψηφοφόρους σαν και εσένα που σε κόβω για χρυσαύγουλο!

   • Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου Says:

    Ρε ηλίθιε Μαρινάκη, πάλι βγήκες στη γύρα και άρχισες τις μαλακίες. :Αντε χάσου ρε βλαμμένε οσφιοκάμπτη.

   • Επειδή εσύ είσαι ηλίθιος «Αβυσσος η ψυχή σου» βλέπεις παντού Μαρινάκηδες… αλλά μάλλον είσαι ο γνωστός «ένας» με τα πολλά ψευδόνυμα.

   • Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου Says:

    Ρε βλάκα Μαρινάκη, εγώ λέω ανοικτά ποιος είσαι, γράψε κι΄ εσύ βρε νούμερο ποιος είμαι. Στη συνέχεια να δώσουμε και οι δύο την άδεια στον διαχειριστή να κοινοποιήσει τις IP του λογαριασμού μας και να λογαριαστούμε διαφορετικά. Δεν φτάνει που είσαι βλάκας είσαι και ανορθόγραφος

   • Πόσο σε λυπάμαι, που θέλεις και διαφορετικά, αν με δεις μπροστά σου θα τρέχεις…

 8. Χρήστος Says:

  Πραγματικά θα ήθελα σε επόμενη ομιλία της κ. Ράπτη να αναπτύξει λίγο παραπάνω τα κάτωθι που θα επιδυνάψω, καθώς και τον τρόπο που προσδοκεί να τα επιτύχει…. Είμαι πραγματικά περίεργος!

  «Για μας κοινωνική πολιτική, είπε η κ. Ράπτη, σημαίνει κανένας πολίτης αυτού του δήμου να μην νιώθει μόνος του στην κρίση. Να ξέρει ότι θα έχει δίπλα του τη δημοτική αρχή. Δεν θα επιτρέψουμε να μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, κανένα παιδί νηστικό στο σχολείο, κανένας ανασφάλιστος χωρίς γιατρό και φάρμακα.
  Κοινωνική πολιτική σημαίνει επίσης: λειτουργία δημοτικού κοινωνικού φροντιστηρίου για τα παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν φροντιστήρια, μηδενικά τροφεία στους παιδικούς σταθμούς

 9. Tasos Timoleon Says:

  Τι δουλειά έχει ρε παιδιά η Φρατζέσκου σε ένα συνδυασμό ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΑΤΑΡΣΙΑ;;;;;;

 10. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου Says:

  Σαράντα; οι εξής ένας ο Κουφοντίνας

 11. Κω(μπό)στας Says:

  Αυτά τα σχέδια για υδροβιότοπους και άλλες τέτοιες πίπες τις πλάσαρε ο Χασάπης. Τις προτάσεις του τις υιοθέτησαν τον ίδιο τον ξωπέταξαν.

  • Μάλλον είσαι ο γνωστός «ένας» προβοκάτορας με τα πολλά ψευδόνυμα! Σε πήραμε χαμπάρι… καθώτι ο Χασάπης δεν θέλει πια ούτε να σε ξέρει.

 12. Σας ζώσανε τα φίδια εεε… και αρχίζετε τις προσωπικές επιθέσεις.
  Πάρτε χαμπάρι ότι ο κόσμος ξύπνησε και θα στείλει τους όψιμους μαυρογιαλούρους εκεί που τους αξίζει… στη χωματερή της ιστορίας.

 13. o eknevrismenos Says:

  Η έλλειψη ουσιαστικών επιχειρημάτων δείχνει εκνευρισμό. Και μη ξεχνάτε, αγαπητοί μου, πως ο εκνευρισμός λίγες βδομάδες πριν τις εκλογές, είναι κακός σύμβουλους, σας κόβει τον αέρα της νίκης, που πιστεύετε πως σας έχει πάρει και σας σηκώσει ψηλά. Ψυχραιμία λοιπόν, εδώ στα …χαμηλά σας πήραμε χαμπάρι .

 14. σκεπτόμενος πολίτης Says:

  Η ένδεια πολιτικών επιχειρημάτων των σχολιαστών είναι ενδεικτική του πολιτικού επιπέδου στον τόπο μας

  • Absolutly Says:

   Σκεπτόμενος πολίτης στον ΣΥΡΙΖΑ; Πες μας τι πίνεις και δεν μας δίνεις

   • Τίποτα καινούργιο δεν θα πείτε εσείς οι σκεπτόμενοι…

  • Θεοφάνης Δημητρίου Says:

   Λένε αγαπητέ σκεπτόμενε, ότι μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις! Η εικόνα που βλέπω από τις φωτογραφίες και το όλο στήσιμο είναι τόσο αστικού τύπου και καθόλου ριζοσπαστικού, όπως ακριβώς και το Κύριε Ελέησον στο λόγο της κυρίας Ράπτη… Ενδεια πλήρης, υπάρχει στο δικό της λόγο, καλόπιασμα κονσερβοποιημένο – για να προλάβει να τα πει όλα!- προς αυτούς που προφανώς θεωρεί «κοσμάκη.» Και στους οποίους τάζει, τάζει, τάζει… Θα μπορούσα να αναφέρω αντιρρήσεις πρόταση προς πρόταση για να κάνουμε πολιτικό διάλογο, αλλά κουραστήκαμε από αυτά… Ενα καλό ερώτημα θέτει πάντως ο Χρήστος στη δική του παρέμβαση: λεφτά υπάρχουν;
   Επίσης συγχαρητήρια που δεν επανέλαβε η κα. Ράπτη, εκείνο το κλασσικό, της εποχής της, «οι πολίτες θα είναι συμμέτοχοι και συνένοχοι…» που είπε πρόσφατα σε άλλη ομιλία της προσπαθώντας να μας πείσει για την πρόθεσή της να διοικηθεί ο Δήμος με συλλογικές διαδικασίες! Εγώ πάντως, ως πολίτης δεν θέλω να είμαι συνένοχος με κανέναν… όσο για τη συμμετοχή αυτό είναι δικαίωμα κάθε πολίτη, να το ασκήσει όπως κρίνει….δεν χρειαζόμαστε κανέναν να μας ανοίξει την πόρτα ή να μας δείξει το δρόμο… (πράγματι, κάποιος άλλος έγραψε για ινστρούχτορες σε κάποιο δικό του σχόλιο….)

   • Σχόλια εκ του καναπέος… είσαστε συνένοχος και το ξέρετε αλλά μάλλον προσδοκάτε να συμμετέχετε σε άλλες συλλογικότητες όπως αυτή της μάσας κύριε Θεοφάνη. Καληνύχτα σας και μην ξεχνάτε την TV σας ανοιχτή όταν σας παίρνει ο ύπνος στον καναπέ…

 15. κουλτουρα , κομποστα ,,Κουφοντίνε και εσωτερικη ανακυκλωση ΣΥΡΙΖΑίικων υλικών προς αποσυρση .

 16. Θεοφάνης Δημητρίου Says:

  Η συμμετοχή της κας, Φρατζέσκου, που απ’ όσο την γνωρίζω της έχω εκτίμηση, στο συγκεκριμένο συνδυασμό με λύπησε βαθύτατα…

  • Κώστας Says:

   Θα σου περάσει!!!

   • Θεοφάνης Δημητρίου Says:

    Ολα περνάνε κύριε Κώστα! Αλλά και όλοι μας δίνουμε δείγματα γραφής…

   • Κώστας Says:

    Τι είδους δείγματα γραφής έδωσε δηλαδή η Φρατζέσκου για να καταλάβω; Τι θα έπρεπε να κάνει;

 17. Absolutly Says:

  Κυρία Φρατζέσκου, ως ορφανό του Γκίνη, έπρεπε να βρείτε μία στέγη κι΄ εσείς, ένα παιδικό χωριό SOS, κατανοητό. Αλλά ποιοι είναι δίπλα σας σ΄ αυτό το ψηφοδέλτιο δεν το είδατε. Με τον Κουφοντίνα κυρία Φρατζέσκου; με τον Κουφοντίνα;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: