Περίεργη καταγγελία στο Α.Τ. Αναβύσσου

Μια περίεργη καταγγελία κατατέθηκε στο Α.Τ. Αναβύσσου από τον κ. Μανώλη Τσαλικίδη, την εβδομάδα που πέρασε και αφορούσε την προετοιμασία της κατασκευής κλωβών της ιχθυοκαλλιέργειας Καστελόριζο – Εμπορική Α.Ε. στο 59,5 χιλ Αθηνών – Σουνίου. Συγκεκριμένα, όπως πληροφορηθήκαμε από αρμόδια πηγή, ο κ. Τσαλικίδης κατέθεσε έγκληση κατά της εταιρείας, η οποία επιχειρεί να μεταφέρει τις εγκαταστάσεις της στις ακτές της Παλαιάς Φώκαιας!!!.

Το περίεργο της ιστορίας είναι ότι η καταγγελία δεν κατατέθηκε από τον κ. Τσαλικίδη ως εκπροσώπου του Δήμου Σαρωνικού και με την ιδιότητα του Αντιδημάρχου, αλλά ως ιδιώτης. Εξάλλου αν η καταγγελία γινόταν εκ μέρους του Δήμου θα την κατέθετε κάποιος εκ των Δικηγόρων και όχι ο ίδιος ο Αντιδήμαρχος.

Νομικοί κύκλοι στους οποίους απευθυνθήκαμε, προκειμένου να δώσουν την εκτίμησή τους για την σκοπιμότητα μιας τέτοιας κίνησης, μας είπαν ότι το πιθανότερο πρόκειται για μια κίνηση εντυπωσιασμού και μόνο, μια και μια τέτοιου τύπου καταγγελία δεν μπορεί να έχει οποιοδήποτε νομικό αποτέλεσμα.
Ακόμα μας ενημέρωσαν ότι ενδεχομένως, να προδικάζεται η απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει ο Δήμος σε βάρος της εταιρείας και με αυτόν τον τρόπο να δημιουργείται ένα «άλλοθι» του κ. Τσαλικίδη, ότι δήθεν ο ίδιος έκανε όλες τις ενδεικνυόμενες ενέργειες, μέχρι και προσωπική καταγγελία στο Α.Τ. Αναβύσσου, αλλά η δικαιοσύνη αποφάσισε διαφορετικά.
Οι νομικοί κύκλοι στους οποίους απευθυνθήκαμε, μας επέστησαν την προσοχή, ότι ενδεχομένως να έχει ήδη εκδοθεί απορριπτική απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων και αυτό να είναι σε γνώση κάποιων, αλλά να μην έχει δημοσιοποιηθεί ακόμη.
Ακόμα μια τέτοια ενέργεια δεν αποκλείεται, σύμφωνα πάντα με τους νομικούς κύκλους, να έχει σχέση με την ανακριτική διαδικασία που είναι σε εξέλιξη και αφορά την παραποίηση (πλαστογραφία) της υπ΄ αριθμ. 40/2012 απόφασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας (δείτε εδώ).
Οι παραπάνω εκτιμήσεις δημοσιεύονται με κάθε επιφύλαξη, σε ότι αφορά τους πραγματικούς σκοπούς του κ. Τσαλικίδη, μια και ο ίδιος δεν φρόντισε να γνωστοποιήσει με ανακοίνωσή του, τους ακριβείς λόγους αυτής της ενέργειας.

Να σημειωθεί ότι μόλις την περασμένη Πέμπτη 27/3/2014 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού και ο κ. Τσαλικίδης δεν έκανε καμία απολύτως σχετική ανακοίνωση, παρ΄ ότι υπήρξε αναφορά στο θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών εκτός ημερήσιας διάταξης, από εκπρόσωπο της Κίνησης Πολιτών και αναγνώστηκε σχετική ανακοίνωσή τους (δείτε εδώ).

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες η καταγγελία του κ. Τσαλικίδη, ίσως αφορά τις χερσαίες εγκαταστάσεις στο 59,5 χιλ., αλλά και αν αυτό συμβαίνει τελικά, πάλι υπάρχουν ερωτηματικά για την σκοπιμότητά της μια και οι χερσαίες εγκαταστάσεις βρίσκονται εκεί πέραν μιας δεκαετίας χωρίς να έχει εκδοθεί οποιαδήποτε άδεια λειτουργίας και χωρίς να έχει καταβάλει η επιχείρηση οποιοδήποτε τίμημα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: