Πειθαρχεί στην απόφαση της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ και παραιτείται ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου, λόγω της υποψηφιότητάς του ως Αντιπεριφερειάρχη, με τον συνδυασμό της κας Δούρου

Θα τον αντικαταστήσει η κα Μαίρη Κόλλια;

Μαίρη ΚόλλιαΦιλίππου σκΣε συνάντησή του με την Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κα. Μαίρη Κόλλια που πραγματοποιήθηκε, τις βραδινές ώρες χθες 31/3/2014, ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από το δημαρχιακό αξίωμα.
Η απόφασή του αυτή έχει σχέση με την πολιτική επιλογή των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, να παραιτηθούν εφόσον είναι υποψήφιοι σε κάποιο από τα κορυφαία αξιώματα των Περιφερειών, όπως αυτό του Περιφερειάρχη ή Αντιπεριφερειάρχη, όπως ακριβώς έκανε η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής κα. Ρένα Δούρου.

Η κα Μαίρη Κόλλια, σύμφωνα με όσα εμπιστεύθηκε σε στενό κύκλο συνεργατών, μετά την συνάντηση με τον Δήμαρχο, προσπάθησε να τον μεταπείσει, υποστηρίζοντας ότι θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στην παράταξη, μια και είναι βέβαιο ότι οι δύο υποψήφιοι Δήμαρχοι, κ.κ. Σωφρόνης και Τσαλικίδης, θα επιδιώξουν να καταλάβουν την θέση του Δημάρχου και να εκμεταλευτούν για λογαριασμό τους τις εντυπώσεις που θα δημιουργηθούν και οι οποίες θα ενισχύσουν την υποψηφιότητά τους ενόψει των εκλογών του Μαΐου. Όμως ο κ. Πέτρος Φιλίππου ήταν ανένδοτος και είπε ότι η απόφασή του είναι ειλημμένη, μια και αυτό αποτελεί κεντρική απόφαση της Κ.Π.Ε του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο τραπέζι έπεσε και η πρόταση να αναλάβει Δήμαρχος η κα Μαίρη Κόλλια, για το υπόλοιπο της θητείας και μέχρι την 31/8/2014, οπότε λήγει τυπικά η θητεία του παρόντος Δ.Σ. Με τον τρόπο αυτό ελπίζουν ότι θα αποφευχθούν τυχόν κλυδωνισμοί με σοβαρές επιπτώσεις στο έργο που έχει υποχρέωση να επιτελέσει το Δ.Σ.μέχρι την λήξη της θητείας του. Για την ευόδωση ή μη αυτής της πρότασης θα συγκληθεί σήμερα νωρίς, η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου (συμμετέχει ο Δήμαρχος και οι έξη Αντιδήμαρχοι) , ώστε να διερευνηθεί η πιθανότητα αποδοχής αυτής της πρότασης.

Μετά από τα παραπάνω συμφωνήθηκε η σύγκληση των μελών του Δ.Σ. που ανήκουν στην παράταξη του Δημάρχου να γίνει την Πέμπτη 3/4/2014 και ώρα 18:00 στο Δημοτικό Κατάστημα, αντί της προγραμματισμένης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που έχει ήδη ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με τον κώδικα Δήμων, θα συμμετέχουν μόνο τα μέλη της παράταξης του Δημάρχου και θα εκλέξουν μεταξύ των μελών της τον νέο Δήμαρχο, με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων. Στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μπορούν να συμμετάσχουν 15 από τα 16 μέλη που είχαν εκλεγεί με τον συνδυασμό του κ. Φιλίππου, πλην της κας Διονυσίας Περπερίδου η οποία έχει διαγραφεί.

Θα ενημερώνουμε καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας για τις όποιες εξελίξεις, και κυρίως για τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής, αλλά και για τις προθέσεις των υποψηφίων Δημάρχων Σωφρόνη και Τσαλικίδη, εφόσον γίνουν γνωστές πριν από την Πέμπτη. Γίνεται κατανοητό ότι θα υπάρξει μεγάλο παρασκήνιο με απρόβλεπτες εξελίξεις.

Advertisements

3 Σχόλια to “Πειθαρχεί στην απόφαση της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ και παραιτείται ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου, λόγω της υποψηφιότητάς του ως Αντιπεριφερειάρχη, με τον συνδυασμό της κας Δούρου”

  1. Άγγελος Φραγκόπουλος Says:

    Το άρθρο το διάβασαν 1734 αναγνώστες, αλλά είναι αμφίβολο αν το πίστεψε έστω και ένας. Σιγά μην ήταν δυνατόν να παραιτηθεί ο κ. Φιλίππου από Δήμαρχος πριν την ώρα του για οποιοδήποτε λόγο. Αυτόν αν χρειαστεί θα τον βγάλουν πέντε από το δημαρχείο. Θα τον τραβάνε δύο από τα χέρια, δύο από τα πόδια και ένας θα του κάνει κεφαλοκλείδωμα.

  2. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου Says:

    Ρε αφήστε τα Πρωταπριλιάτικα. Αυτόν μόνο τέσσερις μπορεί να τον βγάλουν από τον Δήμο. Άντε και καλό μήνα νάχουμε και του χρόνου

  3. ψευτοθόδωρος Says:

    Κάποιοι θα το πάρουν πολύ σοβαρά. Πάντως είναι πετυχημένο πρωταπριαλιάτικο ψέμα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: