Συνεχίζει την εγκατάστασή της η ιχθυοκαλλιέργεια, συνεχίζεται και η παραπλάνηση των πολιτών από τον Τσαλικίδη

2014 056a 2014 075a 2014 099aΠαραθέτουμε νέο φωτογραφικό υλικό από το 59,5 χιλ. της Ε.Ο. Αθηνών – Σουνίου, όπου συνεχίζει την εγκατάσταση των κλωβών η επιχείρηση ιχθυοκαλλιέργειας, παρά τις παραπλανητικές δηλώσεις του Τσαλικίδη, ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να σταματήσει η μετεγκατάσταση μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί των προσφυγών που υποτίθεται ότι έχει κάνει ο ίδιος για λογαριασμό του Δήμου Σαρωνικού.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου εκπρόσωπος της κίνησης πολιτών που δημιουργήθηκε για να παρακολουθήσει τις ενέργειες του Τσαλικίδη, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την δυσπιστία του στις δηλώσεις του, περί προσφυγών στα αρμόδια όργανα, ο κ. Τσαλικίδης δήλωσε ότι «συνεργάζεται» με την επιτροπή για την αποτελεσματικότερη παρέμβαση στην κατεύθυνση της ακύρωσης της απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Απ΄ ότι δείχνουν οι φωτογραφίες, πρόκειται για ολοκληρωμένο σχέδιο παραπλάνησης, προκειμένου να δημιουργηθούν τετελεσμένα. Σ΄ αυτό το σχέδιο φαίνεται ότι παραμένει αδρανής  η τριμελής επιτροπή συντονισμού της πρωτοβουλίας των πολιτών δηλαδή οι κ.κ.  Χασάπης, Μενεγάκης και Βάκουλας.  Θα περιμένουμε τις απόψεις τους στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται. Εν τω μεταξύ  συμπολίτης μας μας ενημέρωση, ότι παράγοντας του Σαρωνικού, εθεάθη με στέλεχος της επιχείρησης, μέσα σε όχημα στο 59,5 χιλ. της Ε.Ο. Αθηνών – Σουνίου, προφανώς για να ελέγξει την καλή εκτέλεση του έργου της μετεγκατάστασης του θαλάσσιου τμήματος της ιχθυοκαλλιέργειας και την τοποθέτηση γόνου στους νέους κλωβούς.

Σ.Σ. Ο Αττικός Παρατηρητής,  δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα, ούτε με την επιχείρηση, ούτε με την εγκατάστασή της στο συγκεκριμένο σημείο, αν αυτή λειτουργεί με τις απαραίτητες άδειες και με όρους περιβαλλοντικούς, βάσει των οποίων θα αποδεικνύεται ότι δεν ρυπαίνει το περιβάλλον. Δημοσιεύει τις απόψεις και τις πρωτοβουλίες των πολιτών που εναντιώνονται σ΄ αυτή την εγκατάσταση και καταγγέλλει τις  ενέργειες, οι οποίες ξεκίνησαν από την παραποίηση (πλαστογραφία κατά τον Εισαγγελέα) της απόφασης του κοινοτικού Συμβουλίου της Παλαιάς Φώκαιας του 2012 και την χρήση του παραποιημένου εγγράφου, μέχρι τις παραπλανητικές δήθεν αντιδράσεις στα νέα δεδομένα και τετελεσμένα που δημιουργεί η επιχείρηση με την ανοχή του κ. Τσαλικίδη.

Advertisements

15 Σχόλια to “Συνεχίζει την εγκατάστασή της η ιχθυοκαλλιέργεια, συνεχίζεται και η παραπλάνηση των πολιτών από τον Τσαλικίδη”

 1. SARONIKOS Says:

  ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΦΩΚΙΑΝΟΙ!!!!

  ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ ΔΗΜΑΡΧΟ,
  ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ,
  ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ…

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ,

  ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο κ. ΧΑΣΑΠΗΣ,
  ΘΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ,
  ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ,
  ΠΟΥ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ,
  ΕΞ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ,
  ΕΚΑΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΛ,
  ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ
  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΦΕΛΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ!!!!

  ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΦΩΚΙΑΝΟΙ!!!

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ
  ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ,
  ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ,
  ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ,

  ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΟ 50 % ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ???

  ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!

  ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΝΕ
  ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ ΚΑΘΑΡΟ.

  • 12QWASZX Says:

   Πάντως έως σήμερα δεν έχει διατηρηθεί καθαρό το περιβάλλον στην Φώκαια και την γύρω περιοχή και συνεχίζει να μολύνεται από τις διάφορες δραστηριότητες της εξοχικής δόμησης(σκουπίδια, καταπάτηση, αποχέτευση κλπ), των ρεστοράν(ηχορύπανση, καταπάτηση δημόσιου χώρου, παρκινγκ αυτοκινήτων, σκουπίδια) και της εκμετάλλευσης της θάλασσας από επαγγελματίες και ευκαιριακούς αεριτζήδες(δίχτυα αφημένα στην θάλασσα, πετρέλαια ριγμένα και κάθε λογής σκουπίδια στην θάλασσα). Όποιος εκλεγεί θα πρέπει να αλλάξει πολλά πράγματα και ίσως αυτό σημαίνει ότι κάποιοι πρέπει να ξεβολευφτούν και να σκεφτούν σοβαρά πως και με ποιο τρόπο δεν θα μολύνουν με τις δραστηριότητές τους άλλο την περιοχή.

 2. adiosesame Says:

  Στην περιοχή μας υπάρχει το ΕΛΚΕΘΕ. Θεωρώ ότι μια επίσημη επαφή με τους ερευνητές του (μέσω του Δήμου) θα μπορούσε να λύσει πολλά ερωτήματ για το θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών…

 3. 12QWASZX Says:

  Αν υπάρχει περιβαλλοντική βλάβη από τη λειτουργία των ιχθυοκαλλιεργειών αυτό πρέπει να αποδειχθεί όχι μόνο στα λόγια και στην πράξη και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με έρευνα, την οποία πρέπει να πληρώσει τα έξοδά της η ίδια η επιχείρηση της ιχθυοκαλλιέργειας για να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί. Παραπλάνηση ξεπαραπλάνηση αυτή είναι η αλήθεια για να δοθεί ένα τέλος στην όποια αμφισβήτηση.
  Η μεγαλύτερη καταστροφή του βυθού της θάλασσας γίνεται από τα δίχτυα, από την αποχέτευση των ακαθάρτων υδάτων και από τα θεριά της μηχανές των μηχανοκίνητων που διαλύουν τα πάντα στο διάβα τους!

 4. ποιά είναι η επιτροπή

 5. Χρηστος Καλυβια Says:

  κ. Παρατηρητή αν καταλαβα καλα, ο κ. Τσαλικίδης κατηγορείται για πλαστογραφηση εγγραφου??? Είναι δυνατον υποψήφιος Δήμαρχος να φερει στην πλατη του τετοια κατηγορια??

 6. Λεωνίδας Αστερης Says:

  γύρισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι …..

  Μας παραμυθιάζουν όλοι τους .

  Αν στην Ελλάδα θέλεις να καθυστερήσεις ή να μην κάνεις κάτι
  τότε συστήνεις επιτροπές .
  Αυτό έγινε και στην υπόθεση των ιχθυοτροφείων .
  Φτιάξανε επιτροπή για να δώσουνε χρόνο να γίνει η μετεγκατάσταση .

 7. Άγγελος Φραγκόπουλος Says:

  Και όταν λέτε κ. Mike μας τα βρήκε η επιτροπή, με τον κ. Τσαλικίδη τι εννοείται; Βαριές κουβέντες. Γίνετε λίγο ξεκάθαρος.

  • κε Φραγκόπουλε θέλετε να μας πείτε ότι εσείς ο ίδιος δεν γνωρίζετε τίποτε απο αυτά ??
   Είναι γνωστή η φιλική σας σχέση με τον κο Χασάπη .
   Αρα οφείλετε και ΕΣΕΙΣ να μας δώστε εξηγήσεις .-

  • Άγγελος Φραγκόπουλος Says:

   Αφήστε τα παραμύθια κ. Mike ή όπως αλλιώς σας λένε. Είδατε το όνομα μου σε καμιά επιτροπή; Έχω σταματήσει από καιρό να το παίζω αντ αυτού του κυρίου καθηγητή. Έχει βρει άλλους να τους βάζει εμπροσθοφυλακή. Όσο για τα συμβάντα στις ιχθυοκαλλιέργειες, γιατί δεν απευθύνεστε στους κυρίους της «επιτροπής» αποκατάστασης του κ. Τσαλικίδη; Φαντάζομαι θα σας δώσουν επαρκείς εξηγήσεις. Εξάλλου και το δημοσίευμα ζητάει ανάλογες εξηγήσεις.

 8. Τα βρήκανε φαίνεται η επιτροπή με τον Τσαλικίδη.
  Ε, πολλά τα λεφτά βλέπεις, μελέτες, ψάρια, ειδικοί κτλ κτλ
  Οι σύλλογοι πρέπει να προσπεράσουν την επιτροπή και να αναλάβουν μόνοι τους την υπόθεση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: