Η «Σύγχρονη Πόλη Σαρωνικού» για την επέκταση του Προαστιακού προς Λαύριο

ΝΕΟ LOGO ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗΠρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν τον κίνδυνο να χαθεί η μεγάλη ευκαιρία για τους Δήμους Σαρωνικού και Λαυρεωτικής, επέκτασης του προαστιακού μέχρι το Λαύριο.
Η δημοτική Κίνηση «Σύγχρονη Πόλη Σαρωνικού» συμπεριέλαβε εξ΄ αρχής στις προτεραιότητές της την υλοποίηση του έργου αυτού που όχι μόνον θα διευκολύνει τις μετακινήσεις των πολιτών αλλά θα αποτελέσει και αναπτυξιακό μέσο για το Δήμο μας.
Η «Σύγχρονη Πόλη Σαρωνικού» δεσμεύεται για άλλη μια φορά να ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση για την επέκταση του Προαστιακού προς Λαύριο, πόσο μάλλον που για το έργο αυτό έχουν εξασφαλισθεί κοινοτικά κονδύλια. Καλεί δε, τις διοικήσεις του ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίσουν να δρομολογούν τις διαδικασίες για την υλοποίησή του. Η επέκταση του προαστιακού θα βγάλει τους Δήμους Σαρωνικού και Λαυρεωτικής από την απομόνωση ενώ αποτελεί τη «φυσική συνέχεια» των μεγάλων έργων της Αττικής οδού και του εν λειτουργία δικτύου του Προαστιακού.
Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Ιανουαρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη χρηματοδοτική ενίσχυση ύψους έως 1,8 εκατ. για το έργο «Μελέτες Φάσης Β’ – Τμήμα προαστιακού σιδηρόδρομου Αττικής: Κόμβος Κορωπίου – Λιμένας Λαυρίου», στον τομέα του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών (ΤΕΝ-Τ).
Η ολοκλήρωση της β’ φάσης των μελετών εκτιμάται στα τέλη του 2015, ενώ η γ’ φάση των μελετών, αλλά και η προκήρυξη-κατασκευή του έργου έχουν προταθεί για χρηματοδότηση στην 5η Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.
Η νέα γραμμή, σύμφωνα με τα όσα έχουν εξαγγελθεί, προβλέπεται να διαθέτει δύο σιδηροδρομικούς σταθμούς (στο Μαρκόπουλο και στο Λιμάνι του Λαυρίου) και επτά στάσεις (Καλύβια, Κουβαρά, Κερατέα, Αμφιτρόπη, Περιγιάλι, Θορικό, Εκπαιδευτικό Κέντρο Λαυρίου). Η διαδρομή Αθήνα-Λαύριο θα γίνεται σε λιγότερο από μία ώρα, σε 55 λεπτά.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: