Οξύτατη επίθεση σε βάρος του Τσαλικίδη από Εξωραϊστικούς Συλλόγους του Σαρωνικού με αφορμή τις Ιχθυοκαλλιέργειες

2014 075aΣε οξύτατη επίθεση, σε βάρος του Αντιδημάρχου Σαρωνικού κ. Τσαλικίδη, από εκπροσώπους Εξωραϊστικών Συλλόγων που αποτελούν την Επιτροπή Πολιτών που αντιτίθενται στην εγκατάστασή των ιχθυοκαλλιεργειών στις ακτές της Παλαιάς Φώκαιας. εξελίχθηκε η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο χθες (11/4/2014), σχετικά με τις χερσαίες εγκαταστάσεις της Ιχθυοκαλλιέργειες στο 59,5 χιλ. της Ε.Ο. Αθηνών – Σουνίου.
Την καταγγελία σε βάρος του Αντιδημάρχου, έκανε ο εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής κ. Βαγγέλης Βάκουλας, Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ποσειδών του Τουρκολίμανου Παλαιάς Φώκαιας, ο οποίος κατηγόρησε τον Αντιδήμαρχο για ολιγωρία που οδήγησε σε τετελεσμένα γεγονότα. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Ν.Ο. Παλαιάς Φώκαιας κ. Νάσος Παπουτσής διάβασε επιστολή των Συλλόγων η οποία επίσης αποδίδει ευθέως ευθύνες στον Αντιδήμαρχο, χαρακτηρίζοντας την ολιγωρία του κ. Τσαλικίδη ως σκάνδαλο, που είχε σκοπό να ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση της ιχθυοκαλλιέργειας στις ακτές της Παλαιάς Φώκαιας και να δημιουργηθούν τετελεσμένα.
Η επιστολή έχει ως ακολούθως:

Προς το Δημοτικό Συμβούλιο
Σαρωνικού

Σαρωνικός 11/4/2014

Με μεγάλη μας έκπληξη και απογοήτευση διαπιστώσαμε για μία ακόμα φορά να υλοποιείται η μεταφορά των πλωτών εγκαταστάσεων των ιχθυοτροφείων «Καστελόριζο Εμπορική ΑΕ» στο 59.5 χλμ. παρά τις διαβεβαιώσεις του Αντιδημάρχου κ. Τσαλικίδη ότι έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να ανασταλεί η εγκατάσταση μέχρι να εκδοθούν αποφάσεις επί των προσφυγών που υποτίθεται ότι έχει κάνει ο Δήμος.
Ήδη από την αρχή της εβδομάδας έχουν κατασκευαστεί νέοι κλωβοί και η δραστηριότητα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, τρανή απόδειξη της ολιγωρίας του Δήμου Σαρωνικού και ειδικά του Αντιδημάρχου κ. Τσαλικίδη. Αποτελεί σκάνδαλο η μη αποστολή των ομόφωνων αποφάσεων του Κοινοτικού Συμβουλίου, αλλά και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σαρωνικού στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, με αποτέλεσμα στα στοιχεία που έλαβε υπόψη του ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για να εκδώσει την άδεια μετεγκατάστασης, να υπάρχει η παραποιημένη απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου της Φώκαιας, η οποία αναφέρει ότι ομόφωνα το Συμβούλιο αποδέχεται την μετεγκατάσταση. Την ευθύνη αυτού του ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ θα την αναλάβει ο Αντιδήμαρχος κ. Τσαλικίδης ή ο Δήμος;
Παρ΄ όλα αυτά ο κ. Αντιδήμαρχος με πρόφαση την συνεργασία του με τους Συλλόγους της περιοχής δεν έχει καταθέσει καμία προσφυγή ενάντια στους περιβαλλοντικούς όρους που εξέδωσε η επιχείρηση και με βάση τις οποίες εκδόθηκε η άδεια μετεγκατάστασης των πλωτών εγκαταστάσεων και γενικώς οι ενέργειές του μας οδηγούν στην διαπίστωση, ότι η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στις καλένδες, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση και να δημιουργηθούν τετελεσμένα.
Δυστυχώς εμείς οι δημότες είμαστε πλέον άπλα θύματα και παθητικοί θεατές των όποιων επιχειρηματικών συμφερόντων ακόμα και αν αυτά υποβαθμίζουν το περιβάλλον.

Βάκουλας Ευάγγελος εξ. Συλλ. Ποσειδών
Βρυώνης Αριστοφάνης εξ. Όμιλος Αίολος θυμαριού
Γρηγοριάδου Λένα Εξ. Συλλ. Λαγονησίου
Μαρινάκης Σωτήρης εξ Όμιλος Αίολος Θυμαριού
Μενεγάκης Απόστολος εξ. Όμιλος Αίολος
Πάστρας Νίκος Εξ. Συλλ. Αγ. Τριάδα
Παπουτσής Νάσος Ν.Ο. Π. Φώκαιας
Φρατζέσκου Ζαχαρώ Ν.Ο. Πυθέας

Στην οξύτατη επίθεση σε βάρος του ο αντιδήμαρχος, χάνοντας την ψυχραιμία του, απάντησε λέγοντας ότι ψεύδονται οι εκπρόσωποι των Συλλόγων και ιδιαίτερα ο κ. Παπουτσής, τον οποίο κάλεσε να ανακαλέσει και να ζητήσει συγνώμη!!! Η απάντηση του κ. Παπουτσή ήταν επίσης οξύτατη ζητώντας από τον Αντιδήμαρχο να ζητήσει εκείνος συγνώμη από τους κατοίκους του οικισμού Τουρκολίμανου και της Φώκαιας, γιατί παρά την θέλησή τους εγκατέστησε δίπλα στις παραλίες τους την ιχθυοκαλλιέργεια.

Advertisements

13 Σχόλια to “Οξύτατη επίθεση σε βάρος του Τσαλικίδη από Εξωραϊστικούς Συλλόγους του Σαρωνικού με αφορμή τις Ιχθυοκαλλιέργειες”

 1. Γιωργος απο Σαρωνίδα Says:

  Προς τον Ανένταχτο: έχετε απόλυτο δίκιο σε όσα γράφετε, Δείχνετε γνώστης της άθλιας πραγματικότητας των περίφημων εξωραϊστικών σωματείων «σφραγίδα» τα οποία χρηματοδοτούνται από το δήμο δηλαδή από όλους εμάς. Ίσως να γνωρίζετε και το γεγονός ότι αν ψάξει κανείς τις λίστες των εξωραϊστικών σωματείων θα βρει ως μέλη τα μέλη των οικογενειών των προέδρων τους – συνταξιούχοι οι περισσότεροι πρόεδροι που σκοτώνουν την ώρα τους με το αζημίωτο – και 20-40 «άγνωστους» από διάφορα μέρη ή παραθεριστές της περιοχής που δεν ψηφίζουν στο δήμο Σαρωνικού. Καιρός είναι να καταλάβουμε πια την κοροϊδία τους για τη δήθεν επιρροή τους στα τοπικά δρώμενα. Έμμισθα ανθρωπάκια είναι, παραδόπιστα και τίποτα άλλο.

 2. Αντικειμενικός δημότης Says:

  Ο Σαρρής είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι ζήτησε από τον Τσαλικίδη την απόφαση του Κ.Σ. της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας η οποία αποδείχτηκε στη συνέχεια πλαστογραφημένη και ο Τσαλικίδης του απάντησε, τι θέλεια να πάει φυλακή ο Γιώργος και ο Γιάννης; Ο Γιώργος ήταν ο Λάμπρου και ο Γιάννης είναι ο Μακροδημήτρης;

 3. syrianos Says:

  ΒΛΕΠΩ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΟ ΠΟΥΡΟ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΦΕΛΟ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ

 4. Κίμων Says:

  πολύ καλή η παρουσία του κου Παπουτσή στο Δημοτικό Συμβούλιο.
  Δεν παρασύρθηκε απο τις προκλήσεις του Τσαλικίδη και κράτησε
  πολύ καλό επίπεδο .
  Είναι τυχεροί οι Φωκαείς που έχουν τέτοιους μαχητικούς υποψηφίους.

 5. Λυκούργος Ιωαννίδης Says:

  Τελικά ποιός είναι αυτός ο κος Χασάπης?
  Παντού μπλέκεται και κάνει τον ηγέτη?
  Αυτοί οι αδαείς που τον περιβάλλουν δεν καταλαβαίνουν
  ότι κάτι δεν πάει καλά με τον εν λόγω κύριο?
  Ηταν απόψε στου Τσαλικίδη την εκδήλωση?

 6. ανένταχτος Says:

  Αποδεικνύεται ότι οι περίφημοι σύλλογοι, οι περισσότεροι από τους οποίους μάλιστα χρηματοδοτούνται από τα χρήματα των δημοτών, δεν συμβάλλουν στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας πολιτών , παρά απλώς αποτελούν το σημείο αναφοράς τοπικών παραγόντων, οι οποίοι , πολύ συχνά , λειτουργούν ως εκλογικοί παράγοντες των διαφόρων βλαχοδημάρχων, με αντάλλαγμα κάποιες μικροεξυπηρετήσεις , που αφορούν τον χώρο δράσης τους.
  Στην συγκεκριμένη περίπτωση, εάν πράγματι είχαν ειλικρινές ενδιαφέρον να αποτρέψουν την ομολογουμένως καταστροφική για το περιβάλλον μετεγκατάσταση του ιχθυοτροφείου, την οποία θα γευτούν πολύ καλά ιδίως οι κάτοικοι του Τουρκολίμανου, όφειλαν να ενεργήσουν ΑΥΤΌΝΟΜΑ και να προσφύγουν οι ίδιοι στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ΔΙΑΚΟΠΉ της διαδικασίας μετεγκατάστασης και όχι να ταυτιστούν με τον Δήμο, με δεδομένη την ολιγωρία του , που ανεξάρτητα από τις προθέσεις των υπευθύνων του, λειτούργησε, με την ολιγωρία αυτή, ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΙΚΑ προς τον επιχειρηματία, τουλάχιστον ως προς το ότι του επιτράπηκε να ολοκληρώσει την μετεγκατάσταση ,
  Αντ’ αυτού , οι εν λόγω σύλλογοι και άλλοι τάχα σπουδαίοι τοπικοί παράγοντες, προτίμησαν να «συνεργαστούν» με τον Δήμο, ο οποίος τους καπέλωσε και τους έκανε συμμέτοχους στην δική του ολιγωρία.
  Μεγαλοπιάστηκαν με πομπώδεις κινήσεις, όπως την εμπλοκή στην υπόθεση του Πανεπιστημίου Αθηνών , ενώ την ίδια ώρα κυλούσε ο πολύτιμος χρόνος, που επέτρεψε στον επιχειρηματία να ολοκληρώσει την μετεγκατάσταση.
  Δεν έχει ,λοιπόν, δίκιο να φωνάζει ο ασπρομάλλης κύριος από το Τουρκολίμανο και να αισθάνεται προδομένος.
  Γιατί , γι’ αυτόν, όπως και για τους άλλους , δεν ισχύει ούτε καν το ελαφρυντικό της άγνοιας.
  Γιατί η μέχρι τώρα ολιγωρία του Δήμου και τα άσφαιρα πυρά, με τα οποία αντιμετώπισε το όλο θέμα, θα έπρεπε να είχαν κάνει τους ανθρώπους των συλλόγων σοφότερους και να τους αποτρέψουν από το να ταυτιστούν με τον Δήμο.
  Αλλά πως θα το έκαναν , όταν και οι ίδιοι είναι ανθρωπάκια , που προσβλέπουν , για κάθε θέμα , πολλές φορές ήσσονος σημασίας, στον Δήμο, δίνοντας σε αντάλλαγμα την ψηφοθηρική στήριξή τους στους πάτρωνες τους βλαχοδήμαρχους;
  Οι πάσης φύσεως εξωραϊστικοί σύλλογοι, λοιπόν, είναι εντελώς άχρηστοι , στις κρίσιμες στιγμές δεν μπορούν να επιτελέσουν κανένα ουσιαστικό έργο , αποτελούν εξαρτήματα των βλαχοδημάρχων , στους οποίους οφείλουν και ευγνωμοσύνη εξαιτίας της δημοτικής χρηματοδότησης , που εξασφαλίζουν και δεν συμβάλλουν σε τίποτε το ουσιαστικό , πέραν του να παίζουν ψηφοθηρικά παιχνίδια πριν από τις εκλογές.
  Κακώς λοιπόν ο ασπρομάλλης κύριος εξερράγη κι αν δεν το κατάλαβε, ας τον ενημερώσει κάποιος ότι ο βλαχοδήμαρχος φίλος του, τον οποίο υποστήριζε μέχρι τώρα , του έστειλε το μήνυμα ότι τον συγχωρεί για την έκρηξή του και είναι έτοιμος να του κτυπήσει πάλι την πλάτη , γι’ αυτό και τον διαχώρισε από τους άλλους, τους «κακούς» πολιτικούς αντίπαλους του, που τον παρέσυραν.
  Ελλάς Ελλήνων Βλαχοδημάρχων και ανύπαρκτων πολιτών

  • Παρατηρητικός Says:

   Δεν γνωρίζω αν παρακολουθείτε από κοντά τις εξελίξεις στο θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών. Θα πρέπει να ξέρετε ότι η επιτροπή πολιτών δεν επέλεξε να συνεργαστεί με τον Τσαλικίδη, αυτό ήταν πρωτοβουλία του καθηγητή κ. Χασάπη ο οποίος ήρθε σε επικοινωνία με τον Τσαλικίδη, χωρίς να συμμετέχουν σ αυτή την συνάντηση τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής. Το deal λοιπόν της «συνεργασίας» που επικαλείται ο Τσαλικίδης το έκλεισε ο Χασάπης και τα αποτελέσματα είναι αυταπόδεικτα, οι ιχθυοκαλλιέργειες μετεγκαταστάθηκαν στην Φώκαια. Δεν θα εκπλαγώ να δω και άλλου είδους συνεργασίες, με συμμέτοχο τον κ. Χασάπη.
   Σε ότι αφορά τους «αγώνες» του Χασάπη για το ΚΕΛ, που αναφέρθηκε σε κάποιο άλλο σχόλιο, δεν ξέρω ποια θα ήταν η άποψή του αν το σπίτι του δεν ήταν 300 μέτρα από το ΚΕΛ. Μάλλον δεν θα τον ενδιέφερε και πολύ, αν δεν επεδίωκε και κάποιο μελετητικό deal για λογαριασμό του πανεπιστημίου πάντα.

   • Ένας δημότης που πράγματι δεν παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις Says:

    Τα 1800 ευρώ, που ανέφερε ο οργισμένος ασπρομάλλης, ποια μελέτη αφορούν; Ποιός τα εισέπραξε και γιατί;

  • SARONIKOS Says:

   ΣΥΜΦΩΝΩ , ΦΙΛΕ ΜΟΥ,

   ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕΣ:

   »ΕΛΛΑΣ Ελλήνων Βλαχοδημάρχων ΚΑΙ Ανύπαρκτων Πολιτών»

   ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ!!!

   ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ

   ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ…… ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΙ!!!

   ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ Η ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΥΣΗ ΣΑΣ

   ΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ ΤΑ 3 1/2 ΑΥΤΑ ΧΡΟΝΙΑ,
   ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ,
   ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ ΑΚΟΜΗ,

   ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΟΛΥ ΜΑΣ ΠΕΦΤΟΥΝ!!!

   ΟΤΑΝ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΩΝ,

   ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ,

   ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ,

   ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ,

   ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ……

   ΘΑ ΠΑΤΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ……

   ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΤΕ……. ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΣ…

   ΝΑ ……ΦΩΝΑΞΕΤΕ……

   ΝΑ …..ΣΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ….

   ΝΑ ….. ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ…

   ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ……..

   ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΕΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ…..

   ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙΡΟΣ

   ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ,
   ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΙΣΩ……………

   • Σας παρακαλώ τα σχόλιά σας να γράφονται σε μορφή κειμένου, και όχι με τίτλους, γιατί δημιουργείται πρόβλημα και στην παρουσία του και στην ανάγνωσή του

   • Ένας δημότης που πράγματι δεν παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις Says:

    Οι βλαχοδήμαρχοι δεν υπάρχουν και δεν λειτουργούν εν κενώ. Υπάρχουν γιατί φυτρώνουν σε έδαφος καλλιεργημένο με το λίπασμα των αντίστοιχων πολιτών και φυσικά των κοινωνικών και πολιτικών δομών. Και αυτοί οι πολίτες υπήρχαν πριν, υπάρχουν σήμερα και θα εξακολουθούν να υπάρχουν για πολύ καιρό, ιδίως τώρα, που ο οικονομικός μαρασμός, έχει θέσει τους πολίτες σε κατάσταση μόνιμης καταστολής. Και δεν θ´ αλλάξουν με πέντε σχόλια σ´ ένα μπλογκ.

 7. Λαυράκι Πελαγίσιο Says:

  Ο Αντιδήμαρχος κ. Τσιπούρα Ιχθυοτροφείου, δίνει τώρα τα ρέστα του. Κάντε όσες καταγγελίες θέλετε Σύλλογοι. Πρέπει να εξοφληθεί το γραμμάτιο των προεκλογικών δαπανών, εσάς θα ακούσει.

  • ΑΕΡΑΣ Says:

   ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟΣΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ .(ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: