Η Κοινωνική Στήριξη στο πλευρό των αστέγων

Κοινωνική στήριξη1Κοινωνική στήριξη3Κοινωνική στήριξη2Κοινωνική στήριξη4Πλούσια δώρα προσέφεραν οι εθελοντές της Κοινωνικής Στήριξης στους αστέγους του ξενώνα στο Γκάζι το απόγευμα της Μ. Δευτέρας.

Οι άστεγοι αναγνωρίζονται παγκόσμια ως εκείνη η κοινωνική ομάδα που βιώνει την πιο ακραία μορφή φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.
Γίνεται, συνεπώς, αντιληπτό ότι το φαινόμενο της έλλειψης στέγης στην εποχή αυτής της οικονομικής κρίσης περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας. Είναι η «νέα γενιά των αστέγων». Όσον αφορά το προφίλ αυτών που φιλοξενούνται στον ξενώνα, το 50% είναι Έλληνες, όπως μας εξήγησε η Κοινωνική Λειτουργός κα Κελαηδόνη Μαρία. Ο ξενώνας είναι βραχυχρόνιας φιλοξενίας και ένα μεσολαβητικό στάδιο στη ζωή των ενοίκων του, μέχρι την κοινωνική τους επανένταξη.
Να όμως πως περιγράφει αυτή την εμπειρία, από επίσκεψή μας, η Μέλπω Κανιάρη, εθελόντρια των δράσεων της Κοινωνικής Στήριξης:

“Επιθυμώντας να αγγίξουμε λίγο, μέχρι και να προσφέρουμε ίσως ένα απαλό χάδι σε ανθρώπους που συναντάμε οποιαδήποτε στιγμή μέσα στη ρουτίνα της μέρας μας, στις γωνιές, στις εισόδους, σε στοές και σε άλλα σημεία της πόλης, πάνω σε χαρτόνια, το χειμώνα τυλιγμένους μέσα σε κουβέρτες και παπλώματα και το καλοκαίρι αναζητώντας σταγόνες δροσιάς, δεχτήκαμε χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόταση της Αναστασίας της Τσιακάλου να επισκεφθούμε την Κλίμακα, το κέντρο στήριξης αστέγων, στις 14 Απριλίου του 2014. Η ομάδα της Στήριξης βρέθηκε σε έναν χώρο που σε πολλούς έφερνε τη νοσταλγία παιδικών χρόνων. Το περιβάλλον ήταν εκείνο του σπιτιού της παλιάς Αθηναϊκής γειτονιάς˙ μέσα σε χρώματα και συναισθήματα εμείς εισπράξαμε ανθρωπιά, αποδοχή και ήταν ένα πολύ όμορφο δώρο για την Ανάσταση που περιμένουμε. Οι άστεγοι ΄΄οικοδεσπότες΄΄ μας πήραν χαρούμενοι τα δώρα που είχαμε να τους προσφέρουμε, πράγματα πολύ απαραίτητα για εκείνους, όπως φάνηκε. Υποσχεθήκαμε να επανέλθουμε αντιλαμβανόμενοι ότι η ανθρώπινη επαφή είναι ό,τι πολυτιμότερο μας απομένει σ’ αυτήν τη ζωή…”

Για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα Ευχόμεθα
σε όλους “Χρόνια Πολλά”

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: