Ριζοσπαστικής Ενότητας Σαρωνικού για τη δρομολογούμενη εκποίηση των Αλυκών, της Παραλίας και του αιγιαλού στην Ανάβυσσο

rizes-logo-1Με fast track διαδικασίες δρομολογείται το ξεπούλημα της περιοχής των Αλυκών Αναβύσσου, συμπεριλαμβανομένης της παραλίας και του αιγιαλού, σύμφωνα με έγγραφο της «Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.», που κοινοποιήθηκε στο Δήμο Σαρωνικού.

Η «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.», (ΕΤΑΔ Α.Ε.), με αφορμή τη ματαίωση διενέργειας από το Δήμο Σαρωνικού δημοπρασίας για τη μίσθωση καντινών, καθιστά σαφές ότι ο Δήμος Σαρωνικού δεν έχει πλέον κανένα δικαίωμα στην περιοχή και ότι η διοίκηση και η διαχείριση όλων των χώρων της περιοχής Αλυκών Αναβύσσου έχει περιέλθει αποκλειστικά στη δικαιοδοσία της εταιρείας, η οποία «θα προχωρήσει πλέον άμεσα στην τουριστική αξιοποίηση των δημοσίων κτημάτων …στην περιοχή των Αλυκών Αναβύσσου».

Μάλιστα απαιτεί από το Δήμο Σαρωνικού, να προβεί «λόγω αρμοδιότητας, στην κατεδάφιση των εγκαταλελειμμένων κατασκευών που ευρίσκονται σε έκταση διοίκησης διαχείρισης της ΕΤΑΔ σύμφωνα με το ν.3105/2003 στην περιοχή Αλυκών Αναβύσσου (αιγιαλός, παραλία και παλαιός αιγιαλός…)».

Η Ριζοσπαστική Ενότητα Σαρωνικού μετά τις τελευταίες εξελίξεις καλεί τη Δημοτική Αρχή να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα την εκποίηση της περιοχής των Αλυκών Αναβύσσου και σε συνεργασία με τις δημοτικές παρατάξεις, τους κοινωνικούς και μαζικούς φορείς της περιοχής να προχωρήσουμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή το πρωί, 4 Μαΐου 2014, στην παραλία Αναβύσσου, στο χώρο του Πέτρινου, την κατεδάφιση του οποίου απαιτεί η ΕΤΑΔ Α.Ε.

Επίσης η Ριζοσπαστική Ενότητα Σαρωνικού καλεί όλους τους πολίτες να υπερασπιστούμε όλοι μαζί το δημόσιο χαρακτήρα της παραλίας και το Συνταγματικό δικαίωμα του καθένα μας για ελεύθερη πρόσβαση σ΄ αυτή. Δηλώνει δε ότι θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο ώστε η διοίκηση και διαχείριση της παραλίας να παραμείνει στο Δήμο Σαρωνικού.

Σε ότι αφορά συνολικά στην αξιοποίηση του Παραλιακού Μετώπου του Δήμου μας και των Αλυκών επαναλαμβάνει τη θέση της η οποία εν συντομία είναι η εξής:
Η Δημοτική Αρχή και η Τοπική Κοινωνία να είναι συμμέτοχοι και καθοριστικός παράγοντας σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, θα εξυπηρετούν τον πολίτη, θα ενισχύουν την τοπική οικονομία και θα διασφαλίζουν την συνολική ανάπτυξη όχι μόνο των παραλιακών μας πόλεων αλλά συνολικά του Δήμου μας.
Απαραίτητη προϋπόθεση οποιασδήποτε αναπτυξιακής παρέμβασης στο Παραλιακό Μέτωπο είναι η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών, όπως ορίζει το Σύνταγμα της χώρας μας.

Δεν πρόκειται να δεχτούμε το ήδη δρομολογημένο ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας και του Δημόσιου Χώρου, σε επιχορηγούμενους από το κράτος – δηλαδή από όλους εμάς τους απλούς πολίτες – «επενδυτές» τύπου Ελληνικού, με τους οποίους ορισμένοι συνυποψήφιοι έσπευσαν ήδη να δηλώσουν πρόθυμοι να συνεργαστούν μαζί τους.

Είμαστε και θα παραμείνουμε πιστοί στην αδιαπραγμάτευτη αρχή μας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Τοπική Κοινωνία είναι αυτοί που πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο για το μέλλον του τόπου μας και τις ζωές μας και όχι «οι αγορές», κάθε είδους συμφέροντα και συστήματα διαπλοκής.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Advertisements

10 Σχόλια to “Ριζοσπαστικής Ενότητας Σαρωνικού για τη δρομολογούμενη εκποίηση των Αλυκών, της Παραλίας και του αιγιαλού στην Ανάβυσσο”

 1. Βγήκατε από το αβγουλάκι σας ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΑΚΙΑ… άντε να πείτε τώρα στους υποψήφιους μαυρογιαλούρους σας να μην αντιγράφουν τις ΡΙΖ.Ε.Σ. στις ανακοινώσεις τους!

 2. αγανακτισμένος Says:

  ΡΕ ΚΑΝΤΙΝΙΕΡΗΔΕΣ εσείς θα βάλετε φραγμό στην αξιοποίηση των αλυκών; Θέλετε τις αλυκές σκουπιδαριό. ΟΥΣΤ απ΄ εδώ λαμόγια κουφοντίνες.

  • 12QWASZX Says:

   Ενα μικρό Ελληνικό θα γίνει και η περιοχή των Αλυκών το θέλουμε ή όχι. Στο ελληνικό δεν είδα κανένα να αντιδρά! ούτε το δήμαρχο τον ακτιβιστή ούτε κανέναν άλλον. Η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη έτσι και αλλιώς και χωρίς περίεργους τύπους να έχουν καταλάβει τις ακτές και να κάνουν ότι τους αρέσει και άμα τους πεις και τίποτα θα σε κτυπήσουν.

 3. έλενα κωστοπουλου Says:

  «Μερικοί γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα!». Σιγά μην τους ρωτήσουν για το ακίνητο του δημοσίου! Τα ίδια έκαναν και στον Ελαιώνα, όταν δημιουργούσαν προβλήματα για τους κορμοράνους, που το μόνο που υπήρχε και υπάρχει εκεί είναι οι αρουραίοι. Λένε για να λένε… δήθεν νοιάζονται για ελεύθερες ακτες. Τους μαθαμε καλά. Με αδέλφια, κόρες, καλλιτέχνες και ψευτοκουλτουριάδηδες θέλουν να έχουν λόγο στο δήμο. Χίλιες φορές ένας οποιοσδήποτε άλλος παρά αυτοί οι κωμικοτραγικοί.

  • 12QWASZX Says:

   Με καλύψατε! Μπράβο σας!

  • «Το ακίνητο του δημοσίου ξένος αχυρώνας»… ωραία άποξη κυρία Κωστοπούλου συγχαρητήρια! Και την Κερατέα δεν την ρωτήσανε και πήραν τα… την απάντηση που έπρεπε. Για τα υπόλοιπα που γράφετε προφανώς και κάτι σας έχουν τάξει οι έμπειροι ρουσφετολόγοι – μαυρογιαλούροι σας

 4. καντίνες και ξερό ψωμί Says:

  Σύμφωνα με δεδομένα έρευνας οι δήμοι είναι άντρα διαπλοκής.

 5. Δεν ξέρετε τι σας γίνεται ΑΝΕΞΕΛΣΥΡΙΖΑΥΓΙΤΕΣ. Αυτή η πρόταση που κάνετε τι λέει ακριβώς, μπορείτε να την εξηγήσετε σε όσους δεν μιλούν την αργκό του κόμματός σας; Ποιες είναι οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που πήρε ο ομοϊδεάτης σας Φιλίππου 25 χρόνια; Ποιος θα κάνει επενδύσεις για να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας ο Δήμος; Μήπως θα κάνουν επενδύσεις οι καντινιέρηδες;

  • 12QWASZX Says:

   Ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο πια! Εύγε!
   Εχουμε ξυπνήσει οι ραγιάδες και δεν γουστάρουμε να μας κουμαντάρουν τα λαμόγια ντόπια ή εκτός.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: