Αρνητική η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε.) στην παραχώρηση της παραλίας Αλυκών Αναβύσσου

Παραλία ΑλυκώνΠανικός ενέσκηψε στο δημαρχείο του Σαρωνικού, μετά την αρνητική απάντηση της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου ( Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε.), στο αίτημα του Δήμου Σαρωνικού για την παραχώρηση χρήσης του αιγιαλού της παραλίας Αλυκών Αναβύσσου, προκειμένου να εκμισθωθεί στους καντινιέρηδες.
Ο Αντιδήμαρχος Ζεκάκος, πρόεδρος της Ανώνυμης Δημοτικής Μονομετοχικής Κατασκευαστικής Εταιρείας Σαρωνικού (Α.Δ.Μ.Κ.Ε.Σ.), προσκάλεσε ανοικτή συνεδρίαση του Δ.Σ. της εταιρείας, με την συμμετοχή των υποψηφίων Δημάρχων, προκειμένου να τοποθετηθούν επί της απαγόρευσης ουσιαστικά μίσθωσης τριών τμημάτων του αιγιαλού σε ιδιώτες για την εγκατάσταση καντινών.
Η Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε. στην απάντησή της (δείτε εδώ), αναφέρει ότι δεν είναι δυνατόν να παραχωρηθεί στον Δήμο Σαρωνικού η χρήση του αιγιαλού, γιατί έχει περιέλθει αποκλειστικά στη δικαιοδοσία της και η οποία «θα προχωρήσει πλέον άμεσα στην τουριστική αξιοποίησή της». Η αρνητική απάντηση βασίζεται στο άρθρο 4 της K.Y.A. Δ10Β1027032ΕΞ2014
Οι εκλογικοί συνδυασμοί του Δήμου Σαρωνικού, ο ένας μετά τον άλλον άδραξαν την ευκαιρία να πλειοδοτήσουν σε αγωνιστικότητα και να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην άρνηση της Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε. να παραχωρήσεις προς χρήση τον αιγιαλό στον Δήμο Σαρωνικού.
Ήδη σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία προγραμματίζεται για την Τρίτη 29 Απριλίου, θα συζητηθεί το θέμα που έχει προκύψει και ενδεχομένως να προταθεί η οργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, την επόμενη Κυριακή 4 Μαΐου, στην παραλία Αναβύσσου.

15 Σχόλια to “Αρνητική η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε.) στην παραχώρηση της παραλίας Αλυκών Αναβύσσου”

 1. ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ Says:

  ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ,
  ΠΟΣΟ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΤΟΣΟ ΞΑΦΝΙΚΑ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥΣ,
  ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ, ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΣ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ???

  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΤΟ VIDEO ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΤΙΟ,

  (ιδιαίτερα από το 54.00′ και μετά)

  ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ Ο ΑΙΓΙΑΛΟΣ ΑΝΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΕΔ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ, ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΕΤΑΔ, Η ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΙΑΛΟΥ,
  ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ,
  ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΙΑΛΟΥ.

  ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΑ ΠΕΡΙΗΛΘΑΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΤΑΔ Α.Ε, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΔ.

  ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΦΕΛΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΡΩΤΩ:
  ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ,
  ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ???

  ΑΠΌ ΟΤΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΤΟ VIDEO, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΗΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΟΛΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΗΚΑΝ ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ
  ΚΕΔ.

  ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ,
  ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΑΛΑΓΜΟΥΣ
  ΚΑΙ ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ,
  ΟΠΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ,
  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΑΣ
  ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΝΕΥ ΑΝΤΙΚΡΙΖΜΑΤΟΣ,
  ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΛΙΓΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ….

  ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙΤΕ ΓΙΑΥΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΗΣΑΤΕ.

  • Σας παρακαλώ πολύ να γράφετε νε πεζά γράμματα τα κείμενά σας. Στο internet τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ γράμματα δηλώνουν ότι φωνάζετε και ήδη μας έχετε ξεκουφάνει. Ευχαριστώ

 2. Πολίτης 21ου αιώνα Says:

  Η φεουδαρχία και η καντιναρχία πρέπει να τερματιστεί .

 3. αγανακτισμένος Says:

  Αυτό το διαγωνισμό για τις καντίνες πότε τον έκανε η μονομετοχική; Γιατί δεν βρήκα κάποια ανάρτηση στη διαύγεια του δήμου.

  • ανένταχτος Says:

   Άσκοπα ψάχνεις. Η «μονομετοχική» είναι εκτός ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ. Είναι ανώνυμη εταιρεία και λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Αυτό το σχήμα επέλεξε ο αριστερός δήμαρχος , μία ανώνυμη εταιρεία, για να ασκήσει αρμοδιότητες του Δήμου (δηλαδή του κράτους) σε σχέση με την εκμετάλλευση ενός αγαθού, που οι αριστεροί θεωρούν κοινωνικό αγαθό, τον αιγιαλό. Τι νόμιζες, ότι είναι αριστερός επειδή δηλώνει τέτοιος; Πίστεψες ότι θα έπρεπε η πλέμπα να γνωρίζει τους μεγαλοπίβολους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς ευφυών και έμπειρων επιχειρηματικών στελεχών της αγοράς , όπως ο Ζεκάκος και ο Βιτουλαδίτης; Μα πόσο αφελής λαουτζίκος είσαι ρε φίλε. Άκου εκεί ΔΙΑΥΓΕΙΑ και πράσινα άλογα. Μήπως είσαι κρατικοδίαιτος; Εδώ μιλάμε για νεοφιλελεύθερα κόλπα.

   • Σας πληροφορούμε ότι η ΑΔΜΚΕΣ δεν είναι εκτός διαύγειας. και η συγκεκριμένη απόφαση για την μίσθωση των καντινών υπάρχει. Το θέμα είναι αν εκτός της διαύγειας δημοσιεύτηκε κάπου αλλού, δηλαδή σε κάποια μέσα ενημέρωσης ώστε να το πληροφορηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι και όχι μόνο οι συγκεκριμένοι καντινιέρηδες. Σ΄ αυτό δεν έχουμε απάντηση. Μόνο ο Ζεκάκος, ο Φιλίππου, ο Κωνσταντέλος και ο Βιτουλαδίτης, μπορούν να απαντήσουν. Για τον τελευταίο δεν είναι σίγουρο ότι είναι σε θέση.

 4. Θαυμάστε και αξιολογήστε τα πεπραγμένα της τριανδρίας ( Ζεκάκου,Τσιβίλογλου και Κωσταντέλου)
  α) παιδική χαρά Αγιο Παντελαιήμονα, ( όποτε περάσει κανείς και οποιαδήποτε ώρα δεν βλέπει ψυχή), ,σπαταλήθηκαν αρκετά χιλιάρικα, γιατί? εξηπηρέτησαν κάποιον? λέω εγώ.
  β) Λόφος Μαύρο Λιθάρι στρώθηκαν πέτρες, εγιναν τοιχάκια και στοίχισαν αρκετά χιλιαρικάκια, πεταμένα λεφτά γιατί έγιναν? μήπως για το χατίρι κάποιου παράγοντα στην περιοχή με σκοπό τα ψηφαλάκια? Πάντως και για τα δύο εκ των υστέρων είπαν ότι ήταν λάθος επιλογές. ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ?
  γ) Αφησα για το τέλος την παιδικά χαρά που έκανε Ο ΖΕΚΑΚΟΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ,έβαλε μέχρι φωτοβολταικά, κόστος αρκετά -αρκετά χιλιάρικα.Βλέπεται ο Ζεκάκος την γειτονιά του τη φροντίζει, τις προάλλες γράφτηκε πως εργάτες του Δήμου κλάδεβαν δέντρα κλπ πολλών της γειτονιάς (ψηφοφόρων ?).
  Οι εν λόγω χωρίς να αξιολογούν τι πρέπει να γίνει κ σε ποιές περιοχές, δρουν ανενόχλητοι, αγνοώντας τις περιοχές και τα χωριά που έχουν ανάγκες και σπαταλούν το δημόσιο χρήμα κατά το δοκούν.
  Ε αυτοί ζητούν την ψήφο μας. Ρε ουστ.

 5. Ελιά Says:

  Χωρίς να το ξέρει η ΕΤΑΔ, προσέφερε στους ψηφοφόρους του Σαρωνικού ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο αξιολόγησης των υποψηφίων και των συνδυασμών. Όποιος τοποθετηθεί με ειλικρίνεια και εντιμότητα και όχι όπως θέλει ο κύριος Φιλίππου (αλήθεια και Δήμαρχος και ταυτόχρονα υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης είναι κάτι θεμιτό στο μυαλό των ψηφοφόρων;…), αξίζει να υποστηριχθεί και να εκλεγεί.

 6. ανένταχτος Says:

  Ωραία όλα. Όμως ξέρει κάποιος τι είναι αυτή η περιβόητη Α.Δ.Μ.Κ.Ε.Σ.;
  Ξέρει κανείς α) τι μισθό λαμβάνει , αν λαμβάνει, ο κ. Ζεκάκος, ως Πρόεδρος του ΔΣ;
  β) τι μισθό λαμβάνει, αν λαμβάνει, ο κ. Βιτουλαδίδης , ως Διευθύνων Σύμβουλος;
  γ) τα μέλη του ΔΣ λαμβάνουν κάποια αποζημίωση για την συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του ΔΣ;
  δ) ποιοί άλλοι απασχολούνται και με τι αμοιβές , στην εταιρεία αυτή;
  ε) το όποιο έργο της εταιρείας αυτής γιατί δεν το εκτελεί απευθείας το Δήμος, μέσω του ούτως ή άλλως πάγια αμειβόμενου και προφανώς υποαπασχολούμενου προσωπικού του; και
  στ) τελικά τι νόημα έχει η λειτουργία της εταιρείας αυτής , το αποκλειστικό αντικείμενο της οποίας είναι, αν κατάλαβα καλά , οι καντίνες, δηλαδή τι έχει αποφέρει στον Δήμο όλα αυτά τα χρόνια;
  Κατά τ’ άλλα οι άνθρωποι έχουν πολύ πλάκα.
  Γιατί θα κάνουν κινητοποιήσεις;
  Μήπως για να αξιοποιηθεί μία τεράστια έκταση , αξίας δισεκατομμυρίων , με την κατασκευή μουσείου …αλατιού , όπως υπόσχεται η κυρία του ΣΥΡΙΖΑ;
  Ή μήπως για να συνεχιστεί η περίφημη αναπτυξιακή διαχείριση των παραλιών μέσω των …καντιναρχών;
  Έχουν πραγματικά πολύ πλάκα οι άνθρωποι.
  Είναι για γέλια.
  Και για κλάμματα όλοι εμείς οι υπόλοιποι, που χάρη στην ανοχή μας , τους επιτρέπουμε να ασελγούν πάνω στην κοινωνία

  • 12QWASZX Says:

   Ασελγούν και στην παραλία που λένε ότι προστατεύουν!
   Όταν δίνουν την παραλία στους εμπόρους του καφέ αυτή καταστρέφεται.
   Στην παραλία καταστρέφεται η χλωρίδα της, λερώνουν με απορρίμματα τον αιγιαλό με πλαστικά κάθε είδους χαρτοπετσέτες, σακούλες, προκαλούν ηχορύπανση με τις γεννήτριες των καταστημάτων, και προσελκύουν κάθε είδους εγκληματίες και παράνομους(κλέβουν πορτοφόλια, αμάξια), γίνονται καταστροφές στα κτήρια και στις παράνομες εγκαταστάσεις του δήμου κλπ. κλπ.
   Ας δοθεί από το κράτος ένα τέλος σε αυτή την αλόγιστη χρήση που καταστρέφει το περιβάλλον και ας μπει μια τάξη των πραγμάτων.
   Έχω δει στο εξωτερικό(Αμερική) πλαζ δημοτικές και ξέρω τι λέω. Σε εκείνες τις πλαζ είναι δωρεάν η είσοδος. Έσοδα υπάρχουν από την εκμετάλλευση των καφενείων και των θαλασσίων σπορ (οι επαγγελματίες πληρώνουν εισφορά για να έχουν θέσει στην πλαζ). Η πλαζ είναι περιφραγμένη και έχει αστυνόμευση(δημοτική αστυνομία ιδιωτική).
   Τι λέμε τώρα. Ο δήμος ο σημερινός και η διοίκησή του δεν μπορεί να αναλάβει την διαχείριση. Πρέπει να εκχωρήσει το μάνατζμεντ σε άλλους ειδικούς γιαυτό χωρίς τοπικιστικά κόμπλεξ.

 7. έλενα κωστοπουλου Says:

  «Εδώ είναι Αττική,φαιό νταμάρι»

 8. absolutely Says:

  Είναι ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε, αν σ΄ αυτούς θα συμπαραταχθούν οι άνεργοι νέοι του Σαρωνικού, οι επαγγελματίες της περιοχής, οι εργαζόμενοι στα τεχνικά έργα, που περιμένουν δεκαετίες να δουν ένα αναπτυξιακό έργο που θα φέρει χρήμα στον τόπο και δεν έχουν την τύχη να τους παραχωρηθεί κάποια καντίνα για να βγάλουν ένα μεροκάματο για να ζήσουν τις οικογένειές τους

 9. Άγγελος Φραγκόπουλος Says:

  Θα δούμε τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Δήμαρχο Σαρωνικού, Πέτρο Φιλίππου να δίνει ένα ακόμα ρεσιτάλ (ελπίζουμε το τελευταίο), αγωνιστικότητας. Δεν ξέρουμε αν πρέπει να απευθυνθεί και στον γνωστό αοιδό Παπακωνσταντίνου, η παρουσία του οποίου προσελκύει μεγαλύτερο πλήθος, απ΄ ότι οι κραυγές του ΣΥΡΙΖΑΥΓΙΤΗ Δημάρχου.

 10. Filipistan Says:

  Θα σαλπίσουν οι πολεμικοί παιάνες και θα κληθεί ο «λαός» στην παραλία Αναβύσσου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Είναι βέβαιο ότι θα παρελάσουν όλα τα επιτελεία των Περιφερειακών υποψηφίων, του φάσματος ΑΝΕΞΕΛΣΥΡΙΖΑΥΓΙΤΩΝ και ΑΝΤΑΡΣΥΟΚΚΕδων για να προσθέσουν μια ακόμα σελίδα λαμπρής αγωνιστικής υστερίας στο βιογραφικό τους, ενόψει των εκλογών της 18ης Μαΐου. Είναι βέβαιο ότι θα επιστρατευτούν και οι συνήθως μεταφερόμενοι επαγγελματίες, για να ενισχύσουν τους τοπικούς επαναστάτες.

  • 12QWASZX Says:

   Θα ενισχυθούν εξ Εξαρχείων μεριά! όπως έγινε και στην Κερατέα με τον Βιολογικό εκεί!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: