Αγγελική Ράπτη: Στις 18 Μαΐου επιλέγουμε τα συμφέροντα του Δήμου και των πολιτών ή των εκλεκτών και των «επενδυτών»

Image 0025Image 0081«Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε πολύ πιο γρήγορα και με τον πιο αποκαλυπτικό και επίσημο τρόπο ότι το ξεπούλημα του Παραλιακού Μετώπου του Δήμου μας σε επίδοξους «επενδυτές» έχει δρομολογηθεί ήδη από την Κυβέρνηση με διαδικασίες εξπρές. Από την αρχή της προεκλογικής περιόδου έχουμε υπογραμμίσει ότι το μεγάλο διακύβευμα αυτών των δημοτικών εκλογών είναι τι το θα συμβεί στην Παραλία μας και κατ΄ επέκταση σε όλο το Δήμο μας. Το επίσης σημαντικό είναι με ποια Δημοτική Αρχή οι πολίτες του Σαρωνικού θα διασφαλίσουν, το ποιο άμεσο, την ελεύθερη πρόσβαση σ΄ αυτήν, αλλά και – κυρίως – τι είδους ανάπτυξη και σε όφελος τίνος θα έχει συνολικά η περιοχή μας».
Τα παραπάνω υπογράμμισε η υποψήφια δήμαρχος Σαρωνικού Αγγελική Ράπτη, μιλώντας την Παρασκευή το βράδυ στο κατάμεστο καφέ «Δωδώνη» στη Σαρωνίδα, σε ανοικτή συζήτηση με πολίτες, ξεκινώντας από το πιο επίκαιρο και καυτό θέμα, που πυροδότησε η πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΤΑΔ.Α.Ε. ότι δηλαδή, η περιοχή των Αλυκών της Αναβύσσου, η παραλία και ο αιγιαλός έχουν περιέλθει αποκλειστικά στη δικαιοδοσία της και ότι ο δήμος αποβάλλεται αφού πρώτα γκρεμίσει τις κατασκευές, δηλαδή το Πέτρινο.
Η κ. Ράπτη συμπλήρωσε ακόμη ότι με το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών και με το πρόσχημα της οριοθέτησης των ακτών – των ήδη οριοθετημένων για όλο το Σαρωνικό – δρομολογείται το ξεπούλημα με άδειες fast truck.
«Αυτό σημαίνει, τόνισε, ότι έρχονται «επενδυτές» για να κάνουν μεγάλα ξενοδοχεία στην παραλία και στις Αλυκές και να αποκλείσουν την πρόσβασή μας σε αυτή».
Επίσης, υπογράμμισε πως προβλέπεται «οι πόλεις του παραλιακού μετώπου να κτίζονται με όρους δόμησης πολεοδομικού κέντρου, που σημαίνει ότι η Σαρωνίδα, αυτό το ωραίο πράσινο προάστιο, να μετατραπεί σε τσιμεντούπολη και ο κεντρικός δρόμος, σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Αυτό είναι το σχέδιό τους και σε αυτό πρέπει να αντισταθούμε σαν Δημοτική Αρχή και σαν κοινωνία».
»Στο ίδιο πακέτο είναι και το να γίνει μαρίνα στο αλιευτικό καταφύγιο της Παλαιάς Φώκαιας, αντί για τη μετεξέλιξη της περιοχής σε ένα ελκυστικό παραδοσιακό ψαροχώρι. Αυτό το έχει υποστηρίξει και ένας συνυποψήφιός μας, ο κ. Σοφρώνης, ο οποίος μετά τις αντιδράσεις του κόσμου τα ανακάλεσε, μερικώς. Άρα θα πρέπει να ξέρετε όταν θα πάτε αύριο στην κάλπη τι θέλετε να υπερασπιστείτε, τα συμφέροντα του δήμου και των πολιτών, που σημαίνει ελεύθερες για όλους τους πολίτες παραλίες και ο δήμος μαζί με τους πολίτες να σχεδιάσουν και να αποφασίσουν πώς θέλουν να αναπτυχθεί ο τόπος μας, ή τα συμφέροντα των εκλεκτών και των επονομαζόμενων «επενδυτών»;».
Η κ. Ράπτη κάλεσε τους συγκεντρωμένους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που προγραμματίζεται για την Κυριακή, 4 Μαΐου, στην παραλία της Αναβύσσου.
Αναφερόμενη στο θέμα των χρήσεων γης στη Σαρωνίδα είπε ότι ο χειρισμός του θέματος έγινε σε λάθος βάση, καθώς εκπονήθηκε μελέτη χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση, με αποτέλεσμα να διαφωνούν με τα προτεινόμενα οι μαζικοί φορείς και οι ίδιοι οι κάτοικοι της Σαρωνίδας. Η θέση της Ριζοσπαστκής Ενότητας Σαρωνικού για το θέμα, όπως είπε η κ. Ράπτη, είναι «να προωθηθεί αυτό που απηχεί την άποψη των ίδιων των πολιτών, γιατί αυτή είναι άλλωστε, η άποψή μας και για τη λειτουργία του Δήμου».
Στο διάλογο που ακολούθησε με τους πολίτες αναφέρθηκε σε όλα τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους, όπως η ανέγερση γυμνασίου, το αποχετευτικό, η διαφύλαξη του περιαστικού πρασίνου. Ειδική αναφορά έγινε στην πρόταση της ΡΙΖ.Ε.Σ για τη διαχείριση των απορριμμάτων από τον ίδιο το δήμο, η οποία θα παρουσιαστεί πολύ σύντομα και εκτενώς σε ειδική εσπερίδα του συνδυασμού.

Ένα Σχόλιο to “Αγγελική Ράπτη: Στις 18 Μαΐου επιλέγουμε τα συμφέροντα του Δήμου και των πολιτών ή των εκλεκτών και των «επενδυτών»”

  1. Θεοφάνης Δημητρίου Says:

    Το σύστημα έχει αρχίσει να λειτουργεί υπέρ της κ. Ράπτη…Διότι στο τέλος της ημέρας χρειάζεται να αναδειχθεί σε ηγετική μορφή, να ξεσηκώσει τον κόσμο, να αποκτήσει αναγνωρισιμότητα και να πάρει τις ψήφους…Αυτό είναι το θέμα. Ξεχνούν λοιπόν όλοι τώρα τα περί παράνομων καντινών και συνδέουν την ύπαρξή τους με την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες. Πρόκειται για δύο διαφορετικά θέματα και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται γίνεται θύμα του συστήματος ενώ όποιος τα συνδέει υπηρετεί το σύστημα. Θα τσιμπήσει ο κόσμος; Εδώ σε θέλω…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: