Αναβάλλεται η εκδήλωση που είχε προγραμματίσει η επιτροπή Συλλόγων και Πολιτών για τα ιχθυοτροφεία

2014 075aΑναβάλλεται η εκδήλωση που είχε προγραμματίσει για την Κυριακή 4/5/2014, η επιτροπή Συλλόγων και Πολιτών για την εγκατάσταση των ιχθυοτροφείων στην Παλαιά Φώκαια.

Τα μέλη της επιτροπής αφού διαφώνησαν μεταξύ τους επανειλημμένα,  για το αν πρέπει να οργανωθεί αυτή η εκδήλωση και ποιες σκοπιμότητες θα εξυπηρετούσε, μετά την επιμονή του κ. Ντίνου Χασάπη,  ο οποίος εμφανίζεται ως εμπνευστής της εκδήλωσης, είχαν καταλήξει να οργανωθεί την Κυριακή 4/5/2014, παρ΄ ότι οι περισσότεροι εκπρόσωποι Συλλόγων είχαν δηλώσει ότι θα απείχαν.

Όμως τον σχεδιασμό της εκδήλωσης ανέτρεψε τελικά η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει ο Δήμος για τις καντίνες στην παραλία των αλυκών.

Ο κ. Ντίνος Χασάπης, έκφρασε την δυσαρέσκειά του προς τους μετέχοντες στην επιτροπή ΣΥΡΙΖΕους, γιατί όπως αναφέρεται σε ηλεκτρονική αλληλογραφία που διακινήθηκε, προτάθηκε από την κα Ράπτη στο Δημοτικό Συμβούλιο του Σαρωνικού η οργάνωση της εκδήλωσης την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα, ενώ όπως υποστηρίζει γνώριζε ότι την ίδια ώρα είχε προγραμματιστεί η εκδήλωση για τα ιχθυοτροφεία.

Το περίεργο είναι ότι η αλληλογραφία που διακινείται στο διαδίκτυο, μεταξύ των μελών της επιτροπής, κοινοποιείται και στον καθ΄ όλα υπεύθυνο για την εγκατάσταση των ιχθυοτροφείων στην Φώκαια Μανώλη Τσαλικίδη, ως να του δίνουν αναφορά για τις ενέργειές τους!!!
Αφέλεια ή σκοπιμότητα; Μάλλον κάτι ανάμεικτο.

Advertisements

4 Σχόλια to “Αναβάλλεται η εκδήλωση που είχε προγραμματίσει η επιτροπή Συλλόγων και Πολιτών για τα ιχθυοτροφεία”

 1. ΜΑΡΙΑ ΣΚΛΑΒΑΚΗ - ΚΙΝΙΚΛΗ Says:

  Πέρα από όλα αυτά, που έχουν αναφερθεί όλο αυτό το διάστημα
  και αντί να ερχόμαστε διαρκώς σε αντιπαραθέσεις,

  είναι άραγε, πολύ δύσκολο να μας δώσει το ΕΛΚΕΘΕ δείκτες,
  αν έχει , από την περιοχή,
  και κάποιοι δύτες να φωτογραφίσουν το βυθό στην περιοχή του ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ, που ήταν εγκαταστημένες οι ιχθυοκαλλιέργειες?

  ΓΙΑΤΙ όλοι γνωρίζουμε ότι μια φωτογραφία…. 1000 λέξεις.

  ΑΥΤΟ , βέβαια δεν σημαίνει ότι όσοι ευθύνονται για την υποβάθμιση του Περιβάλλοντος του ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, με οποιονδήποτε τρόπο, πρέπει να μείνουν ατιμώρητοι, είτε αυτό έγινε εκ προθέσεως είτε εξ αμελείας!!!!

  ΓΙΑΤΙ, στην υποβάθμιση και μόλυνση του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,
  δεν υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί….

 2. Jacques Lacan Says:

  Αγαπητέ Ντίνο σε ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.

  Ίσως η αλληλογραφία μας να μην αφορά τους περισσότερους παραπάνω αλλά επειδή παρατήρησα αρκετά σημαίνοντα πρόσωπα όπως θα έλεγε και ο Jacques Lacan στους αποδέκτες της αρχικής σου αλληλογραφίας, σκέφθηκα ότι θα είναι καλό να ταράξω λίγο τα λιμνάζοντα ύδατα τους σε ότι αφορά το θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών απέναντι από τον Πάτροκλο.
  Αναφέρεις ότι οι ιχθυοκαλλιέργειας έχουν νόμιμο χαρακτήρα και σίγουρα αυτό δεν το αναφέρεις τυχαία, γιατί από όσο σε γνωρίζω όταν τοποθετείσαι δημόσια έχεις εξασφαλίσει πρώτα από όλα την εγκυρότητα αυτών που λες (Σημείωση Jacques Lacan Χαχαχαχα).
  Δεν αμφισβητώ τα λεγόμενα σου αλλά εκπλήσσομαι με όλη την διαχείριση του θέματος, γιατί ενώ μεγάλη μερίδα παρευρισκομένων στις διάφορες συναντήσεις αναθεμάτιζαν την Δημοτική αρχή και δή τον κο Τσαλικίδη για πλαστογραφία κλπ ειδικά όταν για μεγάλο χρονικό διάστημα γνωστή κίτρινη τοπική φυλλάδα τον έχει περάσει «γενιές δεκατέσσερις» για τον χειρισμό των ιχθυοκαλλιεργειών και ξαφνικά παρατηρώ μια συμβιβαστική συνεργατική συμπεριφορά με την Δημοτική αρχή σαν να ανακαλύψαμε ξαφνικά το φίλτρο της φιλίας αλλά και της απρόσκοπτης συνεργασίας με τους μέχρι χθες ίσως επίορκους αυτοδιοικητικούς σύμφωνα πάντα με τα γραφόμενα των τοπικών εφημερίδων σε μια προσπάθεια να χειραωγώγησης της τοπικής κοινωνίας.
  Δεν τοποθετούμαι απέναντι στους χειρισμούς της αυτοδιοίκησης αλλά ούτε όμως τους θεωρώ άμοιρους ευθυνών, εξάλλου τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και το αποτέλεσμα είναι εμφανέστατο τουλάχιστον στον κόσμο του βυθού που βρίσκονται τα τοξικά κλουβιά πολλά χρόνια και κάποιοι πλουτίζουν εις βάρος του περιβάλλοντος .
  Μιλάω για φιάσκο γιατί κανένας στην ουσία δεν ενδιαφέρεται με ειλικρίνεια και οι Αλυκές για μένα προσωπικά είναι δευτερεύον θέμα από την στιγμή που οι εξετάσεις ειλικρίνειας και ενδιαφέροντος για το καλό της περιοχής περνάει πρώτα από το σοβαρότατο θέμα της μόλυνσης που βρίσκεται έξω από την πόρτα μας, μου είναι δε παντελώς αδιάφορο εάν οι παραλίες μείνουν στον λαό ή τις αγοράσουν οι Καταριανοι, οι Κινέζοι ή οι Θιβετιανοί εάν είναι πλέον τοξικές από την επιχειρηματικότητα των ιχθυοκαλλιεργειών κλπ.
  Για αυτό τον λόγο αποφάσισα να μην συμμετέχω σε καμία συγκέντρωση παρωδία (ειδικά της Κυριακής) εάν δεν έχει ληφθεί μέχρι τότε κάποια απόφαση σοβαρής αντίδρασης από τα σημαίνοντα πρόσωπα της περιοχής του Δήμου Σαρωνικού.

  Με εκτίμηση,
  Σάκης Μαρινάκης

  Για την αντιγραφή
  Jacques Lacan

  • 12QWASZX Says:

   Τα μηχανόλαδα των διαφόρων σκαφών και της τράτας, τα λήμματα των αποχετεύσεων δεν είναι τοξικά; Γιατί να είναι τόσοοοοο τοξικά σε σημείο που να καταστρέψουν την παραλία τα λήμματα της ιχθυοκαλλιέργειας και δεν είναι τοξικότατα όλα τα άλλα λήμματα που πετάνε επαγγελματίες και μη στον πυθμένα της θάλασσας μας;
   Τουλάχιστον η ιχθυοκαλλιέργεια μπορεί και πρέπει να ελέγχεται και να πληρώνει για να εξασφαλίζεται ο έλεγχός της και ο καθαρισμός της θάλασσας στο σημείο και γύρω από αυτή την εγκατάσταση!
   Ας πληρώνει για τον καθαρισμό της θάλασσας αφού θέλει να υπάρχει ως επιχείρηση τόσο κοντά σε μια παραθαλάσσια περιοχή λουομένων και τουριστών.

 3. 12QWASZX Says:

  Δεν κατάλαβα την συσχέτιση; είναι και ο αντιδήμαρχος ΣΥΡΙΖαιος; για να του κοινοποιούνται τα έγγραφα του διαδικτύου; Εδώ γελάμε!

  Όσον αφορά τις ΑΛΥΚΕΣ,
  τι φοβούνται δηλαδή;
  δεν φοβούνται την σημερινή αθλία κατάσταση της παραλίας; με τις αυθαίρετες κατασκευές και τις καταπατήσεις, τα μπάζα που έχουν κατακλίσει την παραλία, τα σκουπίδια που καταλήγουν στην θάλασσα, τα σπασμένα γυαλιά που τραυματίζουν λουόμενους, την χλωρίδα της άμμου που καταστρέφεται χωρίς προστασία(σε άλλες χώρες σηματοδοτείται και προστατεύεται με διαχωριστικά σχοινιά και σημαιάκια!), τα αυτοκίνητα που καβαλάνε και καταστρέφουν πεζοδρόμια και εγκαταστάσεις, τις χαλασμένες και σκουριασμένες ηλεκτρολογικές και άλλες εγκαταστάσεις, τον πυθμένα της θάλασσας που τον βιάζουν τα κύματα των μηχανοκίνητων σκαφών, την παιδική χαρά που έχει αφεθεί στην τύχη της και έχει γίνει επικίνδυνη(ατυχήματα θα γίνουν και μετά θα αναζητούμε τον υπεύθυνο) την ηχορύπανση, τους κατεστραμμένους κάδους σκουπιδιών, τις κατεστραμμένες εγκαταστάσεις αυτόματου ποτίσματος, τα παραπήγματα διαλυμένα με σπασμένα τα τζάμια που γίνονται κρυψώνες κλπ, κλπ.
  Τι άλλο θέλετε δηλαδή για να καταλάβετε ότι το δημοτικό κατεστημένο ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ δεν έχει την εξειδίκευση(πως το λένε ρε παιδί μου) να δώσει την παραλία ελεύθερη από κινδύνους στους πολίτες που θέλουν να κάνουν είτε ένα απλό περίπατό ή το μπάνιο τους να απολαύσουν χωρίς πρόβλημα σε ελεύθερη ακτή τον αιγιαλό φιλικό στο χρήστη!!
  ΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ! Δεν μπορεί ο δήμος να ανταποκριθεί! Ας μην κάνουμε λοιπόν συγκεντρώσεις για εντυπωσιασμό και ας κοιτάξουμε πως θα αξιοποιηθεί η ακτή του Σαρωνικού από ανθρώπους επαγγελματίες και γιατί όχι από επιχειρηματίες του είδους όπως οι ξενοδόχοι! πάντα με τον έλεγχο του κράτους και του δήμου γιατί όχι προς όφελος όλων φτωχών(όπως εμείς) και πλουσίων!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: