Αντιδρούν στην αξιολόγηση του προσωπικού των Ο.Τ.Α. Δήμαρχος και η πλειοψηφία του Δ.Σ. Σαρωνικού

ΠΟΕ ΟΤΑΘετικά απάντησε το Δημοτικό Συμβούλιο του Σαρωνικού, στο αίτημα των εργαζομένων – υπαλλήλων του, να μην εφαρμοστεί στον Δήμο Σαρωνικού η νομοθεσία του Υπουργείου διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την οποία πρέπει να αξιολογείται το προσωπικό του δημοσίου με ποσόστωση.
Οι υπάλληλοι του δήμου Σαρωνικού υποστήριξαν ότι ο σκοπός του νόμου είναι να απολυθεί το προσωπικό και όχι να αξιολογηθεί, μια και αξιολόγηση υπάρχει και τώρα(!).
Στο ίδιο μήκος κύματος ο Δήμαρχος κ. Φιλίππου, τάχθηκε υπέρ αυτής της άποψης, διανθίζοντας την ομιλία του με την αντιμνημονιακή ρητορική του, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση με αυτό το νόμο, εφαρμόζει την μνημονιακή πολιτική των απολύσεων και αναφέρθηκε στις απολύσεις των συμβασιούχων του Δήμου και στον αριθμό των υπαλλήλων που απέμειναν, τον οποίο χαρακτήρισε μικρό, σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες.
Στο ίδιο μήκος κύματος τάχθηκαν και οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι Σωφρόνης και Τσαλικίδης, οι οποίοι άσχετα με το τι πιστεύουν στην πραγματικότητα, ήθελαν να χαϊδέψουν τα αυτιά των υπαλλήλων του δήμου, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.
Ο κ. Βολάκος διαφώνησε με την εισήγηση του Δημάρχου, ρωτώντας πως άραγε ο ίδιος ο Δήμαρχος θα αντιμετώπιζε έναν ελλειμματικό προϋπολογισμό του Δήμου ή της Περιφέρειας ή του κράτους. Πρότεινε να υπάρξει στο ψήφισμα ένας εναλλακτικός τρόπος αξιολόγησης του προσωπικού, εφόσον υπάρχει διαφωνία στον συγκεκριμένο τρόπο αξιολόγησης.
Την αντίθεσή της εξέφρασε και η επικεφαλής της αντιπολίτευσης κα Χριστίνα Χριστοφάκη, αναφέροντας, ότι στον δήμο Σαρωνικού δεν υπάρχει κανένα σύστημα αξιολόγησης γιατί δεν υπάρχουν προϊστάμενοι και ότι την όποια αξιολόγηση την έκαναν οι αιρετοί.

Είναι προφανές, ότι η ρύθμιση για το νέο πλαίσιο αξιολόγησης των δημοσίων υπάλληλων ξεβολεύει μία μειοψηφία δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι βαθμολογούντο με υψηλούς βαθμούς, ενώ στην πραγματικότητα ήταν ανίκανοι να επιτελέσουν το έργο που καλούντο να υλοποιήσουν, μια και είχαν προσληφθεί με κριτήρια κάθε άλλο παρά αξιοκρατικά.

Την εγκύκλιο με το νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων εξέδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και με αυτή καθορίζεται η μοριοδότηση αλλά και όλη η διαδικασία που θα τηρηθεί. Επίσης καθορίζεται επιμερισμός των ποσοστών αξιολόγησης των υπαλλήλων.

Επιμερισμός ποσοστών επί του συνόλου των υπαλλήλων:

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ % ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ εντός της ίδιας Γενικής Διεύθυνσης
9-10 (ή από 9,1 -10) Έως και 25% των υπαλλήλων
7-8 (ή από 7,1 – 8,9) Έως και 60% των υπαλλήλων
1-6 (ή από 1 – 6,9) 15% των υπαλλήλων

Είναι προφανές ότι με το σύστημα αυτό το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προσπαθεί να αποκλείσει αυτό που γινόταν επί δεκαετίες στο δημόσιο και στους Ο.Τ.Α., όπου οι προϊστάμενοι – ελεγκτές βαθμολογούσαν με άριστα όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους, προκειμένου να ακυρώνουν στην πράξη το σύστημα αξιολόγησης του προσωπικού και φυσικά και των ιδίων. Με το νέο σύστημα θα αναγκαστούν να αξιολογήσουν με αντικειμενικά κριτήρια το προσωπικό, μια και θα κρίνονται και οι ίδιοι για πιθανές μεροληπτικές αξιολογήσεις.

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Αντιδρούν στην αξιολόγηση του προσωπικού των Ο.Τ.Α. Δήμαρχος και η πλειοψηφία του Δ.Σ. Σαρωνικού”

  1. 12QWASZX Says:

    Θα χαθούν τα ψηφουλάκια που τον ανέδειξαν ως δήμαρχο τόσα χρόνια! με την αξιολόγηση!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: