Τζιβίλογλου Γκέιτ

ΣΧΕΔΙΟ ΒΈνα πρωτοφανές σκάνδαλο ξεδιπλώνεται αυτές τις ημέρες μπροστά στα έκπληκτα μάτια πολλών συμπολιτών μας και αφορά τον Αντιδήμαρχο και Μηχανικό κ. Γιώργο Τζιβίλογλου.
Ο κ. Τζιβίλογλου, κάνοντας κατάχρηση της θέσης που κατέχει στον Δήμο Σαρωνικού, ως προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας και έχοντας τον τελευταίο λόγο στην εισήγηση των τροποποιήσεων των σχεδίων πόλης της Αναβύσσου, χρησιμοποίησε αυτή την ιδιότητα προς ίδιο όφελος.
Ο κ. Τζιβίλογλου είναι το στέλεχος του Δήμου, που δεν έχει υποβάλει μέχρι σήμερα καμία δήλωση του «πόθεν έσχες», παρ΄ ότι διανύει τον 4ο χρόνο της θητείας του ως Αντιδήμαρχος, θέση για την οποία είναι υποχρεωτικό να υποβάλλεται αυτή η δήλωση κάθε χρόνο. Ίσως τα όσα αποκαλύπτονται, να δίνουν μια κάποια εξήγηση, γιατί δεν έχει υποβληθεί αυτή η δήλωση μέχρι σήμερα.
Τι ακριβώς κάνει ο κ. Τζιβίλογλου;
Χρησιμοποιώντας την δεσπόζουσα θέση που έχει ως προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, την οποία του ανέθεσε ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Φιλίππου, έχει την δυνατότητα να τροποποιεί τα σχέδια πόλης, αυξομειώνοντας ανά περιοχή τους κοινόχρηστους χώρους και μεταφέροντας ιδιοκτησίες σε προνομιακές θέσεις, σε σχέση με την αξία της γης, εξοβελίζοντας άλλες, σε σημεία με μικρότερη αξία.
Και απ΄ αυτή τη θέση ο κ. Τζιβίλογλου, έχει την δυνατότητα, να τοποθετεί αφενός τις δικές του ιδιοκτησίες σε προνομιακές θέσεις, αλλά και τις ιδιοκτησίες φίλων και υποψήφιων ψηφοφόρων, με τους οποίους μπορεί να συναλλάσσεται με σκοπό το αμοιβαίο όφελος, πολιτικό και οικονομικό.
Αυτό διαπιστώθηκε σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις (δείτε εδώ), (εδώ) και (εδώ), όταν ο «μελετητής» που έχει αναλάβει την εκπόνηση των σχεδίων πόλης, έκανε τις μεταβολές που του υπαγορεύτηκαν από τον προϊστάμενο και αρμόδιο για τα σχέδια πόλης Αντιδήμαρχο και αυτές οι μετατροπές είχαν σαφέστατα ευνοϊκό αποτέλεσμα για τον ίδιο.
Θα έπρεπε, μετά την αποκάλυψη αυτών των σκανδάλων, να είχαν δοθεί κάποιες εξηγήσεις από τον ίδιο τον κ. Τζιβίλογλου, αλλά και από τον πολιτικό υπεύθυνο Δήμαρχο κ. Πέτρο Φιλίππου. Αντ΄ αυτού υπάρχει σιγή ιχθύος και από τους δύο, βασιζόμενοι προφανώς στην αμνημοσύνη των πολιτών, η οποία επέρχεται μετά την παρέλευση κάποιου χρόνου.
Ίσως σε μια άλλη χώρα, σε μια άλλη κοινωνία, πραγματικά προοδευτική και έντιμη, ο κ. Τζιβίλογλου να είχε ήδη κληθεί να δώσει εξηγήσεις και να είχε υποχρεωθεί σε παραίτηση, εφόσον οι εξηγήσεις του δεν ήταν ικανοποιητικές.
Όμως ο παχυδερμισμός του, δεν του επιτρέπει να προβεί σε τέτοιες γενναίες πράξεις, ούτε ο πολιτικός του προϊστάμενος θα του το επιβάλει. Και δεν θα του το επιβάλει, γιατί τα σχόλια για όσα συμβαίνουν και στα Καλύβια, στις υπό ένταξη στο σχέδιο περιοχές, δεν διαφέρουν σε τίποτα απ΄ όσα αποκαλύπτονται στην Ανάβυσσο.
Αφού λοιπόν οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές δεν ευαισθητοποιούνται, αφού κανείς από τους πολιτικούς παράγοντες του τόπου δεν αντιδρά, ίσως γιατί είναι και οι ίδιοι βουτηγμένοι μέχρι τον λαιμό στα “κόλπα”, πρέπει κάποιοι πολίτες, πραγματικά αδιάφθοροι, να κάνουν το καθήκον τους, όπως συνέβη και παλαιότερα.
Και θα το κάνουν. Να είναι βέβαιος και ο Τζιβίλογλου και ο Φιλίππου.

Advertisements

4 Σχόλια to “Τζιβίλογλου Γκέιτ”

 1. ΜΑΡΙΑ ΣΚΛΑΒΑΚΗ - ΚΙΝΙΚΛΗ Says:

  Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΒΟΛΑΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ΟΣΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ, ΣΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΝΕΝΟΣ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΟΥΤΕ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΚΡΥΒΕΤΑΙ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟΝ ΖΗΤΗΣΕ ΕΠΑΝΗΛΕΙΜΕΝΑ, ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ 2 1/2 ΜΗΝΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΑΛΛΑ ΕΙΣ ΜΑΤΗΝ!!!!!!!!!!

  Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ »ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΗΣ» ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ:

  ………..» Η Σύγχρονη Πόλη Σαρωνικού και ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Νίκος Βολάκος, λόγω και της επαγγελματικής του ιδιότητας ως πολιτικός μηχανικός, επαναλαμβάνουν ότι τα σχέδια πόλεις, οι αλλαγές χρήσεις γης, κ.λ.π. αποτελούν αναπτυξιακά εργαλεία για τον τόπο, απαιτούν μακρόπνοο και συνολικό σχεδιασμό και πρέπει να αποφασίζονται και να προωθούνται με γνώμονα τις ανάγκες του τόπου και των πολιτών. Οι φωτογραφικές ρυθμίσεις αποτελούν σκανδαλώδη πρόκληση του κοινού αισθήματος και συχνά κινούνται στα όρια του νόμου.
  Η δημοτική Κίνηση Σύγχρονη Πόλη Σαρωνικού ανακοινώνει ότι ως δημοτική Αρχή θα ανοίξει προς έλεγχο όλους τους φακέλους που αφορούν σε πράξεις αλλαγών χρήσεων γης και ρυθμίσεων στα σχέδια πόλης σε όλο το Δήμο Σαρωνικού, θα αποκαταστήσει την τάξη για τη δικαίωση πολιτών που έχουν τυχόν θιγεί από αδιαφανείς και φωτογραφικές ενέργειες και ασφαλώς δεσμεύεται για άλλη μια φορά για τη διαφάνεια σε όλες τις λειτουργίες, υπηρεσίες και αποφάσεις του Δήμου και για την ενημέρωση των πολιτών.»………………

  ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ, ΟΤΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ!!!!!!!!!!

 2. nifalios Says:

  Mεταξύ των εντίμων, φαντάζομαι λογίζεστε και εσείς κ. Παρατηρητή, άρα εντίμως θάθελα να υπογραμμίσω την έντιμη θέση σας να εκφράζετε δημοσίως και να υποστηρίζετε – χλευάζοντας όμως τους πολίτες που δεν συμμερίζονται την άποψή σας – την επιδρομή των «επενδυτών» στο Παραλιακό Μέτωπο του Σαρωνικού.
  Γιατί όμως στην περίπτωση του κ. Τζιβίλογλου λέτε πως είναι σκάνδαλο να χρησιμοποιεί κάποιος την εξουσία για ίδιον όφελος ( και συμφωνώ) και δεν είναι σκάνδαλο να ξεπουλιέται δημόσια περιουσία; Για αυτό το σκάνδαλο δεν θα παρέμβετε κ. αδέκαστε δικαστή των πάντων; Απαντήστε εντίμως παρακαλώ.

  • Δυστυχώς δεν είστε νηφάλιος, γιατί έχετε μπλέξει τους μηρούς σας. Αν θέλετε να κάνετε κριτική στην άποψη του Παρατηρητή για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, ή το «ξεπούλημα» κατά την δική σας άποψη, μπορείτε να το κάνετε και δεν θα σας κατηγορήσω γι΄ αυτό. Μπορούμε να το συζητάμε όσο θέλετε και θα είναι ένας σοβαρός διάλογος. Αλλά να την βάζετε σε αντιδιαστολή με τις ΑΠΑΤΕΣ του Τζιβίλογλου δείχνει τουλάχιστον τρικυμία στο κρανίο σας.
   Και στο ότι λογίζομαι μεταξύ των εντίμων, να μη ν το φαντάζεστε, να το πιστεύετε.

 3. Kύριε Φραγκόπουλε μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι το παιχνίδι είναι στημένο από την σημερινή ηγεσία του Δήμου.
  Ο ηγέτης Δήμαρχος μοίρασε τους ανθρώπους του σε συγκεκριμένους συνδυασμούς πιστεύοντας ότι θα διασωθεί όμως ο κόσμος πιστεύω ότι έχει πια ξυπνήσει και με τα τόσα σκάνδαλα που καθημερινά βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας θα πάρει αυτός και οι συνδυασμοί του την απάντηση από τους πολίτες του Σαρωνικού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: