Αναφορά, προς τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Κύριο Λέανδρο Ρακιντζή

Παλαιά Φώκαια 14/5/2014

Προς τον
Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης
Κύριο Λέανδρο Ρακιντζή.

Λ. Κηφισίας 1-3 & Λ. Αλεξάνδρας
11523 ΑΘΗΝΑ

Θέμα: Αναφορά για παράβαση του νόμου περί «Πόθεν Έσχες» του Αντιδημάρχου Δήμου Σαρωνικού κ. Γεωργίου Τζιβίλογλου

Κύριε Επιθεωρητή
Ως γνωστόν, από τον νόμο (άρθρο 1 παρ. 1 εδ. η του Ν. 3213/2003) ρητώς επιβάλλεται η υποχρέωση οι αντιδήμαρχοι να υποβάλλουν δήλωση της περιουσιακής τους κατάστασης, των συζύγων τους και των ανήλικων τέκνων τους (δήλωση Πόθεν Έσχες), επιπλέον δε, επίσης σύμφωνα με τον νόμο, οι δηλώσεις αυτές θα πρέπει να αναρτώνται στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου στον οποίο ασκούν καθήκοντα (άρθρο 61 παρ. 4 του Ν. 3852/2010).
Ταυτόχρονα η παράλειψη εκπλήρωσης της παραπάνω υποχρέωσης, δηλαδή της υποβολής δήλωσης Πόθεν Έσχες, συνιστά σοβαρό ποινικό αδίκημα και φυσικά βαριά πειθαρχική παράβαση και συγκεκριμένα το άρθρο 6 παρ. 1 του Ν. 3213/2003 ορίζει ότι «Υπόχρεος σε δήλωση που παραλείπει να υποβάλλει δήλωση ή υποβάλλει ανακριβή ή ελλιπή δήλωση τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο (2) ετών και με χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ έως πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ευρώ» ενώ σύμφωνα με την παράγραφο 2 του αυτού ως άνω άρθρου «Ο υπαίτιος των παραπάνω πράξεων τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα (10) ετών και με χρηματική ποινή από είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ έως ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ, αν η συνολική αξία της αποκρυπτόμενης περιουσίας του ιδίου και των λοιπών προσώπων για τα οποία αυτός οφείλει να υποβάλει δήλωση υπερβαίνει συνολικά το ποσό των τριακοσίων (300.000) χιλιάδων ευρώ, ανεξαρτήτως αν η απόκρυψη επιχειρείται με τη μη υποβολή δήλωσης ή την υποβολή ελλιπούς ή ανακριβούς δήλωσης».
Παρά τα ανωτέρω, όμως, ο Αντιδήμαρχος Σαρωνικού κ. Γεώργιος Τζιβίλογλου, αν και ασκεί τα καθήκοντα του αντιδημάρχου από την 1.1.2011 και διαρκώς μέχρι σήμερα, παρέλειψε να προβεί στην υποβολή τέτοιας δήλωσης, όπως ανέδειξε η δημοσιογραφική έρευνα της εφημερίδας μας.
Επιπλέον, η δημοσιογραφική έρευνα έφερε στη επιφάνεια ότι, κατά την επεξεργασία του σχεδίου πόλεως στην περιοχή Μαύρο Λιθάρι της Δημοτικής Ενότητας Αναβύσσου του παραπάνω Δήμου Σαρωνικού αλλά και σε άλλη περιοχή της ίδιας Δημοτικής Ενότητας, έλαβε χώρα αλλαγή χρήσεως εδαφικών τμημάτων, που άλλοτε, ενώ πριν να αποκτήσει αυτά ο προαναφερθείς αντιδήμαρχος, μαζί με άλλα πρόσωπα συνεργαζόμενα με αυτόν, ήταν κοινόχρηστοι χώροι, εν συνεχεία, μετά την απόκτησή τους από τον εν λόγω αντιδήμαρχο και τους συνεργάτες του, μεταβλήθηκαν σε οικόπεδα και άλλοτε ευνοούσαν ιδιοκτησία, την οποία εξαρχής είχε στην ιδιοκτησία του ο αντιδήμαρχος αυτός, με αποτέλεσμα ο αντιδήμαρχος αυτός να εμφανίζεται να πορίζεται σοβαρά περιουσιακά οφέλη από τις αλλαγές αυτές.
Σημειωτέον ότι στον εν λόγω αντιδήμαρχο, μεταξύ των άλλων καθηκόντων , που του έχουν ανατεθεί , είναι και αυτά του Προϊσταμένου των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σαρωνικού, που βρίσκονται σε άμεση συνάφεια με τα παραπάνω πολεοδομικά ζητήματα.
Εξυπακούεται, βέβαια, ότι οι παραπάνω κατ’ ουσία επωφελέστατες περιουσιακές μεταβολές σε σχέση με τις ιδιοκτησίες του παραπάνω αντιδημάρχου συνάπτονται άμεσα προς το περιεχόμενο της δήλωσης Πόθεν Έσχες, που αυτός όφειλε να υποβάλει και δεν υπέβαλε.
Κατόπιν των ανωτέρω σας αποστέλλουμε τα σχετικά δημοσιεύματα, που αναφέρουν όλα όσα έφερε στο φως η δημοσιογραφική έρευνα, έτσι ώστε να ενεργήσετε τα νόμιμα στο πλαίσιο των, κατά νόμο ανατεθέντων σε εσάς, καθηκόντων.

(Παρατίθεται αναλυτική περιγραφή των τριών σκανδαλωδών παρεμβάσεων στα σχέδια πόλης της Αναβύσσου και του Μαύρου Λιθαριού)

Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες για τον έλεγχο της νομιμότητας και την ενημέρωση μου. Είμαι στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε συμπληρωματικές πληροφορίες
Ευχαριστώ

Άγγελος Γ. Φραγκόπουλος
Δημοσιογράφος
Εκδότης εφημερίδας «Αττικός Παρατηρητής»

Advertisements

2 Σχόλια to “Αναφορά, προς τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Κύριο Λέανδρο Ρακιντζή”

  1. κάτοικος Says:

    εκτός όμως απο αυτούς υπάρχουμε και όλοι εμείς οι υπόλοιποι,
    ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!

    ΕΝΑ ακόμα ΜΠΡΑΒΟ, κε Αττικέ

  2. Ε και τι έγινε κύριε Φραγκόπουλε οι πολίτες του Σαρωνικού θα ψηφίσουν και αυτόν και τον Συνδυασμό που ανήκει είναι γνωστό ότι έχουν στο χέρι κάποιους πολίτες με τα ρουσφέτια και τις παροχές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: