Οι δεσμεύσεις μας για το Παραλιακό Μέτωπο στηρίζονται σε μια εναλλακτική ρεαλιστική πρόταση ανάπτυξης της περιοχής μέσω του ΕΣΠΑ

rizes-logo-1Οι δεσμεύσεις μας για το Παραλιακό Μέτωπο στηρίζονται σε μια εναλλακτική ρεαλιστική πρόταση ανάπτυξης της περιοχής μέσω του ΕΣΠΑ
Σαφή δέσμευση ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί οι ακτές να μετατραπούν σε τσιμέντο, ούτε και να ξεπουληθούν, κατέθεσε η υποψήφια δήμαρχος Σαρωνικού Αγγελική Ράπτη, επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Ενότητας Σαρωνικού, χθες το βράδυ από την Ανάβυσσο, παρουσιάζοντας ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση ανάπτυξης της περιοχής, μέσω του ΕΣΠΑ.
F_025Ειδικότερα, η κ. Ράπτη σημείωσε πως ο Δήμος Σαρωνικού πρέπει άμεσα να κάνει μελέτη για το Παραλιακό Μέτωπο ώστε να υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση. Παράλληλα διευκρίνισε πως υπάρχει η δυνατότητα μέσω του ΕΣΠΑ ο Δήμος σε συνεργασία με γειτονικούς δήμους να διεκδικήσει και να εξασφαλίσει χρηματοδότηση ολοκληρωμένων σχεδίων χωρικής ανάπτυξης. Η ύπαρξη μεγάλου θαλάσσιου μετώπου, η τουριστική ζώνη Αναβύσσου, Παλαιάς Φώκαιας και οι Αλυκές μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο ενός ευρύτερου σχεδιασμού (τύπου master plan) και μέσω αυτού να ζητηθεί χρηματοδότηση για ολοκληρωμένες δράσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020.
F_038Η κ. Ράπτη δεσμεύθηκε ακόμη για κοινωνική στήριξη του πολίτη με λειτουργία νέων αλλά και ενίσχυση των υφιστάμενων προνοιακών δομών, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι η χρηματοδότηση μπορεί να εξασφαλισθεί μέσω εξοικονόμησης πόρων. Ως παράδειγμα ανέφερε την πλήρη ανάληψη από το Δήμο Σαρωνικού του προγράμματος ανακύκλωσης με ταυτόχρονη λειτουργία μονάδας κομποστοποίησης, μέσω των οποίων θα εξοικονομηθούν χρήματα που ξεκινούν από 200.000 ετησίως και φθάνουν μέχρι 2,5 εκ στην πλήρη λειτουργία του προγράμματος.

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: