Ο Σύλλογος Γονέων 3ου Δημοτικού σχολείου Λαγονησίου, απαντά σε δημοσίευμα

λογότυπο Συυλόγου γονέων 3ου δημοτικού ΛαγονησίουΠρος : Αττικό Παρατηρητή
Θέμα: Δημοσίευμα σας με τίτλο Αδιαφορία και χλευασμοί για έναν ορατό κίνδυνο, για τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λαγονησίου
Κύριοι.
Ως σύλλογος γονέων και κηδεμόνων πιστεύουμε ότι σταθήκαμε σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας αρωγοί και συνοδοιπόροι στην προσπάθεια των δασκάλων για ένα αξιοπρεπές σχολείο. Για ένα σχολείο που παρέχει γνώση και ασφάλεια στα παιδιά μας .
Έτσι λοιπόν, μόλις ενημερωθήκαμε γι αυτό το τόσο σοβαρό θέμα που δημιουργούν στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου μας τα δέντρα, συντάξαμε την από 27/9/13 επιστολή που δημοσιεύσατε , στη συνέχεια συγκαλέσαμε την Ετήσια Τακτική Γενική συνέλευση την 30η Οκτωβρίου 2013, κατά την οποία γνωστοποιήσαμε το θέμα στους παρευρισκόμενους γονείς – μάλλον ο γονιός που σας γνωστοποίησε το θέμα δεν θα παρευρισκόταν- και πήραμε απόφαση να αναθέσουμε στο πρώην μέλος και ταμία του Συλλόγου μας κα Νανά Καρναμπάκου στο επάγγελμα Αρχιτέκτων Μηχανικός να συντάξει μελέτη αποκατάστασης των ζημιών που έχουν προκληθεί στο προαύλιο χώρο του σχολείου, εξαιτίας των ευκαλύπτων.
Πράγματι η μελέτη συντάχθηκε και κατατέθηκε στους αρμόδιους φορείς. Πολλάκις δε μέλη του συλλόγου μας ανηφόριζαν προς το δήμο και «ενοχλούσαν» για το θέμα αυτό. Ωστόσο τίποτα δεν έγινε!!! Σκοπός μας ήταν να επανέλθουμε στο θέμα μετά τις εκλογές, εφόσον θα έχει προκύψει η νέα Δημοτική Αρχή. Άλλες οι βουλές όμως των διαφόρων παραγόντων και παραγοντίσκων…….
Λυπούμαστε πολύ που ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά στην ασφάλεια των παιδιών μας, για το οποίο ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων καθώς και οι διεύθυνση του σχολείου έχει πράξει τα δέοντα, γίνεται πολιτική εκμετάλλευση.
Λυπούμαστε πολύ που κάποιοι για παραταξιακές σκοπιμότητες βάλλουν κατά ενός συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.
Γνωρίζουμε ότι ο πολιτικός πολιτισμός είναι είδος υπό εξαφάνιση και ότι η σπέκουλα ανθεί στις μέρες μας.
Αρνούμαστε να παίξουμε κανενός είδους παιχνίδι.
ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ.
ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΥΡΙΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΡΙΖΩΣΟΥΝ ΠΑΛΙΕΣ ΜΙΖΕΡΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ.

Υ.Γ Σημειώνουμε ότι το μέλος του συλλόγου μας κα Νανά Καρναμπάκου έχει υποβάλλει την παραίτηση της από καιρό για προσωπικούς λόγους και οι θέσεις της και οι απόψεις της, στο δημόσιο διάλογο δεν αντιπροσωπεύουν σε καμία περίπτωση το σύλλογό μας.

Λαγονήσι 16 Μαΐου 2014
Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος Ο Γ.Γραμματέας
Δέσποινα Κωνσταντίνου Χάρης Κυνηγαλάκης

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Ο Σύλλογος Γονέων 3ου Δημοτικού σχολείου Λαγονησίου, απαντά σε δημοσίευμα”

  1. Με όλο το σεβασμό που μας διακατέχει για το πραγματικά υπεράνθρωπο έργο που επιτελείτε και εσείς και όλοι οι Σύλλογοι Γονέων, θα θέλαμε να επισημάνουμε τρία σημεία:
    1. Από τις 30/10/2013 (γενική Συνέλευση) και την έκθεση της κας Καρναμπάκου και μετά, φαίνεται ότι μόνο η Διευθύντρια του Σχολείου, συνεχίζει να ανησυχεί για την πιθανότητα ενός ατυχήματος και δικαιολογημένα, μια και αν συνέβαινε θα ήταν και η ίδια ανάμεσα στα «θύματα» καταλογίζοντάς της ολιγωρία, απ΄ όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.
    2. Η χρονική μετάθεση των όποιων ενεργειών σας για μετά τις εκλογές, σας εμπλέκει άθελά σας ίσως, στις προεκλογικές σκοπιμότητες, γιατί εμφανίζεστε να μην θέλετε ένα τόσο σοβαρό θέμα να πάρει δημοσιότητα, όταν ακριβώς στην προεκλογική περίοδο, κρίνονται αυτοί που έχουν τις πραγματικές ευθύνες και έχουν επιδείξει ολιγωρία και μάλιστα για σοβαρότατα θέματα, όπως είναι η ασφάλεια των παιδιών.
    3. Επικαλείστε την πρόθεσή σας να ασχοληθείτε μετεκλογικά με το θέμα όταν θα έχει προκύψει η νέα δημοτική αρχή. Όπως θα γνωρίζετε η νέα δημοτική αρχή θα αναλάβει καθήκοντα μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2014, όταν δηλαδή τα σχολεία θα έχουν ξεκινήσει την λειτουργία τους. Τότε το πρόβλημα θα είναι ακόμα μεγαλύτερο, μια και με την πάροδο του χρόνου μεγιστοποιείται.
    Μετά τιμής

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: