Σχόλιο κ. Οδυσσέα Μανουσαρίδη με αφορμή δημοσίευμα του «Αττικού Παρατηρητή»

Αγαπητοί φίλοι και συνδημότες.
unnamed6Το ακόλουθο δημοσίευμα δίνει την ευκαιρία να επισημανθεί ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά τον Δήμο μας:
«…Η χωματερή στην οδό Πυρρίχου και Άρεως στην Λάκκα Αναβύσσου, όπως και άλλες παρόμοιες χωματερές, λειτουργεί τουλάχιστον ένα χρόνο, με εντολή του Αντιδημάρχου κ. Τζιβίλογλου και του Προέδρου της Κοινότητας του κ. Χαρίτου.
Πρόκειται για μια τριτοκοσμική εικόνα πλησίον των κατοικιών και μόλις 50 μέτρα από τα γραφεία του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Λάκκας. Θα θέλαμε να πληροφορηθούμε αν ο Σύλλογος έχει κάνει κάποιες προσπάθειες να απομακρυνθεί η χωματερή ή αν έχει εκφράσει την παραμικρή διαμαρτυρία γι΄ αυτό το χάλι.
Κάτοικοι της περιοχής, μεταξύ των οποίων και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου, μας ενημέρωσαν για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και μάλιστα προχωρούν περισσότερο. Υποστηρίζουν ότι ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Οδυσσέας Μανουσαρίδης, υποψήφιος με τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ (ΡΙΖ.Ε.Σ.) της κας Ράπτη, έχει μετατρέψει τον Σύλλογο σε κινηματογραφική λέσχη, όπου συγκεντρώνονται απογεύματα Κυριακής 4 – 5 άτομα για να παρακολουθούν ταινίες και αυτή είναι η κύρια ενασχόλησή τους ως μέλη του. Χωρίς να ταυτιζόμαστε με την ενόχληση όσων υποστηρίζουν ότι ο Σύλλογος έχει γίνει λέσχη κινηματογράφου, θα θέλαμε να γνωρίζουμε ποιες προσπάθειες έχουν γίνει για την απομάκρυνση της χωματερής για να τις δημοσιοποιήσουμε. Και αναφερόμαστε σε προσπάθειες μια και τα αποτελέσματα είναι εμφανή, η χωματερή είναι εκεί…»

Εν πρώτοις να ευχαριστήσω τον εκδότη και διαχειριστή του Blog για το ενδιαφέρον του προς το πρόσωπό μου, τον Εξωραϊστικό Σύλλογο και την περιοχή της Λάκκας.
Επιπροσθέτως να σας πληροφορήσω ότι οι «Φιλικές Βραδιές» που πραγματοποιεί ο Σύλλογός της Λάκκας γίνονται με αφορμή ιστορικές επετείους, βιβλιοπαρουσιάσεις, κοινωνικά, πολιτιστικά, οικολογικά και λοιπά θέματα, και συνοδεύονται συνήθως με την προβολή κάποιας σχετικής ταινίας, χάρις στην προσφορά μελών και φίλων. Ανακοινώνονται έγκαιρα και η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους. Ενίοτε οι βραδιές καταλήγουν και σε συμπόσιο… Όλες οι δραστηριότητες και εκδηλώσεις του Συλλόγου όπως και οι παρεμβάσεις, καταγγελίες, προτάσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο, την επιτροπή διαβούλευσης κλπ είναι καταγεγραμμένες και στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.
Όπως σωστά παρατηρεί το δημοσίευμα, ο Δήμος και η Τοπική Κοινότητα έχουν επιλέξει τον συγκεκριμένο χώρο σαν χώρο συγκέντρωσης κλαδιών και λοιπών κηπευτικών υπολειμμάτων για την εξυπηρέτηση των περιοίκων. (αν και παλαιότερα προοριζόταν ως «χώρος υποδοχής τουριστών» και «πολιτιστικό κέντρο»!) Δυστυχώς αναπόφευκτα, εκεί μερικοί ασυνείδητοι ρίχνουν και μπάζα. Το χειρότερο είναι ότι τα φυτικά αυτά υπολείμματα προορίζονται γα κάψιμο. Μεταφέρονται στην Γερακίνα ή σε κάποια άλλη παράνομη ή μη χωματερή. Πολλές φορές μάλιστα καίγονται και επιτόπου, για λόγους οικονομίας στα έξοδα μεταφοράς.
Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Λάκκας έχει εκφράσει την αντίθεσή του στον τρόπο αυτό διαχείρισης των κλαδεμάτων. Έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην οικιακή κομποστοποίηση οργανώνοντας ενημερωτικές εκδηλώσεις και ήδη όσοι την εφαρμόζουν βλέπουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Δυστυχώς όμως ο Δήμος δεν έχει υιοθετήσει κάποιο σχετικό πρόγραμμα το οποίο θα βοηθούσε την οικολογική συνείδηση των δημοτών και θα άμβλυνε το πρόβλημα.
Σε κάθε περίπτωση όμως την κοινή γνώμη και το κοινό συμφέρον το εκπροσωπούν Θεσμικά, οι εκλεγμένοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι του Δήμου. Τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων εκπροσωπούν τα μέλη τους και μάλιστα μόνο τα ενεργά που συνήθως δεν είναι η πλειοψηφία του συνόλου. Οι προσπάθειες του Συλλόγου πάντως δεν εστιάζονται στην «απομάκρυνση των χωματερών» προς άλλες γειτονιές, αλλά στην εξάλειψή τους. Και είναι απορίας άξιον το πως ένα πρόβλημα που ο Αντιδήμαρχος και ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου δεν μπόρεσαν να λύσουν τόσο καιρό που συνεργάζονταν στην ίδια παράταξη, θα το λύσουν τώρα σαν αντίπαλοι…
Το τραγικό όμως είναι ότι η καύση έχει υιοθετηθεί από την παρούσα κυβέρνηση ως λύση για το σύνολο των απορριμμάτων. Αυτό σηματοδοτεί το τέλος της ανακύκλωσης και την εγκατάλειψη της κομποστοποίησης πριν καν αρχίσει. Οι «εγγυημένες ποσότητες», για τους κλιβάνους καύσης, σηματοδοτούν την εγκατάλειψη από πλευράς πολιτείας, κάθε προσπάθειας μείωσης των απορριμμάτων. Και αυτό παρά τις οδηγίες και προτροπές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που κατά τα άλλα αποτελεί το «ασφαλές καταφύγιο» της χώρας.
Αγαπητοί φίλοι και συνδημότες. Αυτός είναι και ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους υποστηρίζω και μετέχω στον συνδυασμό Ριζοσπαστική Ενότητα Σαρωνικού της Αγγελικής Ράπτη. Γιατί στο πρόγραμμά του υπάρχει τεκμηριωμένο σχέδιο για ορθολογική αντιμετώπιση του προβλήματος των απορριμμάτων με στόχο την εξοικονόμηση πόρων. Τους υπόλοιπους λόγους, για να μην μακρηγορώ, μπορείτε να τους διαβάσετε στο σχετικό έντυπο με το πρόγραμμα του συνδυασμού. Και την απόδειξη για την ειλικρινή προσπάθεια για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος θα την βρείτε στα βιογραφικά όλων των υποψηφίων του συνδυασμού ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ.
Οδυσσέας Μανουσαρίδης
Υποψήφιος Σύμβουλος
Τοπικής Κοινότητας Αναβύσσου

Υ.Γ.
Όσο αφορά «τις προσπάθειες
και τα εμφανή αποτελέσματα.»
Η ευκαιρία δίνεται στην κάλπη.
Μετά: «Ησαΐα χόρευε, κι όσο θέλεις πήδα.»
Ο.Μ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: