Νίκος Βολάκος, «Σύγχρονη Πόλη Σαρωνικού» Κεντρική Ομιλία στο Λαγονήσι

???????????????????????????????Τελικός 2Με την ομιλία του στο Λαγονήσι έκλεισε ο υποψήφιος δήμαρχος, Νίκος Βολάκος, την προεκλογική εκστρατεία του συνδυασμού «Σύγχρονη Πόλη Σαρωνικού,» υπενθυμίζοντας στους πολίτες την ανάγκη να παραμένουν ενημερωμένοι και ενεργοί, καταγγέλλοντας την αδιαφάνεια στο Δήμο και τα έργα που ΔΕΝ είδαμε, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του συνδυασμού, τονίζοντας ότι η Σύγχρονη Πόλη είναι ο μοναδικός συνδυασμός που είναι εξαρτημένος ΜΟΝΟΝ από την ψήφο των πολιτών, χωρίς κομματικές ή άλλες εξαρτήσεις. Ειδικότερα, ο Νίκος Βολάκος ζήτησε από τους πολίτες να διακρίνουν την αλήθεια από το ψέμα, καταγγέλλοντας ότι ένας εκ των συνυποψηφίων του «έκλαψε» για το Λαγονήσι ενώ αρνήθηκε να δώσει αγώνα για την αναγνώρισή του ως οικισμό, έτερος μιλάει για έργα ενώ παρέπεμψε στις καλένδες έργο για την ανάπλαση πλατείας – που ακόμη δεν διαθέτει το Λαγονήσι – το οποίο είχε μελετήσει αφιλοκερδώς και κατέθεσε στο Δήμο ο κ. Βολάκος ως πολιτικός μηχανικός, και τρίτη, η οποία αναδείχθηκε μέσα από κομματικούς μηχανισμούς δηλώνοντας «ανεξάρτητη,» παρουσιάζεται τώρα ως «η λύση» για τα προβλήματα του τόπου ενώ μέχρι πρότινος ήταν παντελώς απούσα από την τοπική κοινωνία και τις όποιες προσπάθειες για κοινωνική αλληλεγγύη, πολιτιστική αναβάθμιση ή ακόμη και την στελέχωση με ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Καλυβίων, του μοναδικού δημοσίου παρόχου υπηρεσιών Υγείας στο Δήμο μας.
Oυποψήφιος δήμαρχος ανέφερε ότι ήταν ο μόνος, ο οποίος ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία του με συναντήσεις με τους πολίτες σε όλες τις περιοχές του Δήμου, ζητώντας να ακούσει τις ανησυχίες και τα προβλήματά τους αλλά και προτείνοντας στους συνυποψηφίους τους να μετάσχουν σε από κοινού δημόσιο διάλογο μεταξύ τους και με τους πολίτες, κάτι το οποίο δεν έγινε «γιατί κανείς δεν είχε το θάρρος να τους αντιμετωπίσει ευθέως, προτιμώντας να μιλούν από έδρας. Ο κ. Βολάκος έκλεισε την ομιλία του παρουσιάζοντας για άλλη μια φορά τους συμβούλους της «Σύγχρονης Πόλης Σαρωνικού,» μια ομάδα συμπολιτών, της οποίας η σύμπνοια, η ανιδιοτέλεια και η κατάρτιση αποτελεί εγγύηση για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει ο συνδυασμός για το Δήμο.
Την ομιλία προλόγισε ο υποψήφιος σύμβουλος κ. Βασίλης Καϊλας, ο οποίος τόνισε ότι αν και ο Νίκος Βολάκος έχει τη φήμη του «καλού παιδιού,» ξέρει πως και πότε πρέπει να αντιδρά και να απαιτεί για το καλό του τόπου, ενώ κύριο χαρακτηριστικό του είναι η εργατικότητα και η επιθυμία να γίνει ο Δήμος Σαρωνικού μια «Σύγχρονη Πόλη.»
Στη διάρκεια της εβδομάδος ο Νίκος Βολάκος είχε μιλήσει στους πολίτες στα Καλύβια, στην Ανάβυσσο και στη Σαρωνίδα, ενώ πραγματοποίησε επισκέψεις στην Παλαιά Φώκαια και στον Κουβαρά, επαναλαμβάνοντας τις βασικές δεσμεύσεις του προς τους πολίτες. Ειδικότερα, οι δεσμεύσεις αυτές αφορούν:
1. Τη διαφάνεια στα οικονομικά του Δήμου και σε όλους τους διαγωνισμούς που διενεργεί.
2. Την πλήρη λειτουργία των τοπικών συμβουλίων όπως προβλέπεται για τους Καλλικρατικούς Δήμους.
3. Την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες αλλά και την ήπια ανάπτυξη με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας καθώς και την απομάκρυνση των παράνομων καντινών.
4. Την εξασφάλιση ανταποδοτικών ωφελημάτων για το Δήμο και του δημότες, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στην αξιοποίηση των Αλυκών. Για το συγκεκριμένο έργο, ο κ. Βολάκος δεσμεύεται στη διεξαγωγή παγκόσμιου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, με την μελέτη που θα προκριθεί να αποτελέσει «εργαλείο» στα χέρια του Δήμου.
5. Την αύξηση των κονδυλίων που αντλεί ο Δήμος από τα ΕΣΠΑ, των οποίων η απορροφητικότητα περιορίζεται σήμερα στο 40%.
6. Την προώθηση σχεδίων πόλης ώστε οι πολίτες να πάψουν να είναι δέσμιοι της σημερινής ασάφειας. Ο Νίκος Βολάκος θεωρεί ότι τα σχέδια πόλης είναι μακρόπνοα αναπτυξιακά «εργαλεία» ξκαι ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζονται.
7. Την λειτουργία διαδημοτικής συγκοινωνίας για την ενοποίηση του Δήμου και την πρόσβαση των πολιτών στη γραμμή του Ε22 και τον προαστιακό αλλά και την άσκηση πιέσεων για την επέκταση του προαστιακού μέχρι το Λαύριο, ως μέσου ανάπτυξης του Δήμου μας.
8. Την άσκηση κοινωνικής πολιτικής, συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας έως ότου η κρίση αποτελέσει παρελθόν.
9. Τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, κυρίως μέσω της προώθησης των αγροτικών προϊόντων της περιοχής μας.
10. Την επίλυση του θέματος του αποχετευτικού, με προσπάθεια για σύνδεση με την Ψυτάλλεια αλλά και εναλλακτικό σχέδιο δημιουργίας εγκατάστασης βιολογικού καθαρισμού στο Δήμο μας αν η Ψυτάλλεια αποδειχθεί ανέφικτη.
11. Την υλοποίηση προγράμματος διαχείρισης των απορριμμάτων με απώτερο στόχο την άντληση εσόδων για το Δήμο. Τα έσοδα θα διατίθενται για έργα αλλά και για τη μείωση των δημοτικών τελών.
12. Τη μείωση του κόστους του νερού.
13. Τη δημιουργία υποδομών για τους πολίτες (κολυμβητήριο, σχολεία, Αρχαιολογικού Μουσείου και Μουσείου Οίνου, πλατείες, αναπλάσεις για την ανάδειξη των παραδοσιακών οικισμών, κ.α.)
14. Τη διατήρηση του Κέντρου Υγείας στο Δήμο, ακόμη κι αν το κράτος αποφασίσει να μετακυλήσει το κόστος λειτουργίας του στο Δήμο.
15. Τη λειτουργία των ήδη χωροθετημένων νέων κοιμητηρίων στο Δήμο μας.
16. Την εφαρμογή του νόμου 4039/2012 για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα.
17. Την ολοκλήρωση του δικαστικού αγώνα που έχει ξεκινήσει η Σύγχρονη Πόλη για την ανάδειξη οικισμών στο Δήμο Σαρωνικού ώστε όλες οι περιοχές του να έχουν ισότιμη πρόσβαση στα κονδύλια που τους αναλογούν.
Τέλος, βασιζόμενος στη σύμπνοια όλων, των απλών εκείνων πολιτών και συμβούλων που τον στηρίζουν, ο Νίκος Βολάκος εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι στόχοι της Σύγχρονης Πόλης Σαρωνικού μπορούν να γίνουν πραγματικότητα και τόνισε ότι βαθειά του επιθυμία αποτελεί να μην χρειαστεί να συζητάμε τα ίδια πράγματα μετά από μια πενταετία, δεσμευόμενος να συνεχίσει να προσφέρει στο Δήμο με όποιο ποσοστό κι αν του εμπιστευθούν οι πολίτες.

Λαγονήσι, 16 Μαΐου, 2014

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Νίκος Βολάκος, «Σύγχρονη Πόλη Σαρωνικού» Κεντρική Ομιλία στο Λαγονήσι”

 1. paraliakizoni Says:

  το 7 % μπορεί να φαντάζει χαμηλό ποσοστό
  αλλά αν σκεφθεί κανείς οτι τα δημοτικά πελατολόγια κ τα κομματικά πελατολόγια υποστήριξαν τους άλλους συνδυασμούς, είναι καλό το νούμερο.
  επίσης παροχές και χρήμα ,ο νοών νοείτω…
  είναι άγνωστες λέξεις στη Σύγχρονη Πόλη και το γνωρίζουν άπαντες,
  άρα αν λάβουμε υπ’όψη μας κάποια πράγματα , μάλλον ο Νίκος κέρδισε τις εκλογές ,έστω απο την ηθική άποψη …
  και ας γελάσουν όσο θέλουν κάποιοι !
  ευχαριστούμε αυτούς που μας τίμησαν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: