Οι νέοι δήμαρχοι Λαυρεωτικής – Σαρωνικού – Μαρκοπούλου και Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής επισκέφτηκαν την ΕΡΓΟΣΕ γαι τον Προαστιακό

ERGOSE 1Τα Κεντρικά Γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι πρόσφατα εκλεγέντες Δήμαρχοι Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, Δήμου Σαρωνικού κ. Γεώργιος Σοφρώνης, και ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας κος Μεθενίτης Σωτήριος. Το παρόν στην σύσκεψη έδωσε και ο νέος Περιφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κος Πέτρος Φιλίππου.
Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των φορέων Αν. Αττικής με θέμα τον προαστιακό και τις μέχρι τώρα μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί ώστε να ξεκινήσει το έργο. Την παρουσίαση πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Δ.Σ και Διευθύνων Σύμβουλος έργα Ο.Σ.Ε κος Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος με τον κο Διονύσιο Ράππο Διευθυντή Έργων ΙΙ της ΕΡΓΟΣΕ καθώς και τον κο. Δημήτριο Νικολάου.
Ο κος Ράππος παρουσίασε σε οθόνη βίντεο εικονικής πραγματικότητας όπου έδειξε τα ακριβή σημεία που θα περάσει ο Προαστιακός από τον Σταθμό Μαρκοπούλου μέχρι και τον τελικό σταθμό του Λαυρίου, όλες οι υπόλοιπες περιοχές που θα περάσει ο Προαστιακός θα είναι στάσεις και τόνισε πως η μελέτη είναι σχεδόν έτοιμη, μένουν απλά οι διορθώσεις.
Οι δύο εταιρείες, μητρική και θυγατρική, παρότι δεν φαίνεται να έχουν διαφορετική άποψη σχετικά με την σημασία του έργου, εν τούτοις διαφωνούν σχετικά με τα χαρακτηριστικά που αυτό θα πρέπει να έχει και τα οποία διαμορφώνουν το κόστος. Το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει συμφωνία και το έργο να παραμένει στον αέρα, με κίνδυνο μάλιστα χαθεί και η χρηματοδότηση που έχει εξασφαλιστεί από κοινοτικά κονδύλια για την εκπόνηση των μελετών.
Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης τον λόγο πήραν οι Δήμαρχοι, οι οποίοι εξέφρασαν τις απορίες τους και τις διορθώσεις που θα ήθελαν να γίνουν στην μελέτη και τόνισαν όλοι την ανάγκη της άμεσης πραγματοποίησης του έργου για να δώσει νέα πνοή στους Δήμου από τους οποίους θα διέρχεται. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φιλικό ανάμεσα στους συνομιλητές οι οποίοι ανανέωσαν το ραντεβού τους το συντομότερο.
Από την πλευρά της διοίκησης της ΕΡΓΟΣΕ εκείνο που επισημαίνεται είναι ότι οι αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν άμεσα, αφού, για να μην χαθεί η χρηματοδότηση θα πρέπει οι μελέτες να έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος της επόμενης χρονιάς.
πηγή: http://www.forkeratea.com

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Οι νέοι δήμαρχοι Λαυρεωτικής – Σαρωνικού – Μαρκοπούλου και Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής επισκέφτηκαν την ΕΡΓΟΣΕ γαι τον Προαστιακό”

  1. Πάρα πολλή καλή αρχή ομαδικής αντιμετώπισης του έργου, από τους νέους Δημάρχους και μακάρι, να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα περάτωσής του .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: