Σγουρός προς Δούρου: Να μας πείτε που θα πάτε τα σκουπίδια της Αττικής αλλιώς κάνατε πολιτική απάτη

ΣγουρόςΑπαντώντας στην νέα Περιφερειάρχη Αττικής ο Γιάννης Σγουρός την κατηγορεί ευθέως για πολιτική απάτη και για πισωγυρίσματα στο θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών της Αττικής με τον απερχόμενο Περιφερειάρχη να την καλεί να εφαρμόσει όσα υποσχέθηκε προεκλογικά ως εφικτά και υλοποιήσιμα.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Προέδρου του ΕΔΣΝΑ:

«Οι εκλογές τελείωσαν. Καιρός είναι να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη. Τώρα θα φανούν οι διαπλεκόμενοι και πολιτικοί απατεώνες. Όλοι θα αποκτήσουν ονοματεπώνυμο.
Εμείς ολοκληρώσαμε αυτό που μπορούσαμε μέσα στον περιορισμένο χρόνο που λειτούργησε η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ. Καιρός είναι να μας δείξει και η νέα διοίκηση τις ικανότητες διαχείρισης αλλά και να εφαρμόσει επιτέλους τα οράματά της που μέχρι σήμερα εμείς δεν καταφέραμε να αντιληφθούμε.
Η κ. Δούρου με πρόσφατη ανακοίνωση, ενώ από τη μία θεωρεί ως «αυτονόητη» πράξη την πρόσφατη απόφαση του ΕΔΣΝΑ, για πάγωμα όλων των διαδικασιών δημοπράτησης των εργοστασίων απορριμμάτων, από την άλλη κρύβεται πίσω από τον Καλλικράτη (που μέχρι χθες κατήγγειλε ως αντιλαϊκό…) λέγοντας ότι θα αναλάβει τις ευθύνες της και θα μας φανερώσει τις προθέσεις της για τα φλέγοντα και επείγοντα ζητήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων, από Νοέμβριο και μετά (μόλις συσταθούν τα νέα όργανα)…
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η κ. Δούρου υποσχέθηκε και διακήρυξε ότι θα κλείσει το ΧΥΤΑ Φυλής, θα σταματήσει το έργο στο Γραμματικό, θα διώξει τη μονάδα ιατρικών αποβλήτων από τα Λιόσια και θα καταργήσει τους 4 διαγωνισμούς για την κατασκευή μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων.
Λίγες μέρες μετά τις εκλογές και πριν ακόμα αναλάβει τα καθήκοντά της, ανακάλυψε δύο μεγάλες δυσκολίες. Μία δομική και μία συγκυριακή, όπως είπε στις 11 Ιουνίου, μιλώντας προς τα μέλη της παράταξής της.
Είναι όμως θέμα κοινής λογικής να μας πει η κ. Δούρου την πρόθεση της για το χώρο που θα πάει τα σκουπίδια της Αττικής αφού θα κλείσει, όπως λέει, όλους τους χώρους που λειτουργούν σήμερα.
Και την έχω καλέσει με άρθρο μου στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ αμέσως μετά τις εκλογές να το κάνει.
Όμως αυτή επέλεξε την σιωπή.
Προφανώς γιατί δεν έχει τίποτα να πει.
Είναι όμως πολιτική απάτη να ζητάς από τους πολίτες να σε εμπιστευθούν χωρίς να τους λες για ποιο πράγμα ζητάς τη ψήφο τους και τι έχεις πρόθεση να κάνεις.
Είναι πολιτική απάτη να κατηγορείς τον αντίπαλό σου για διαπλοκή και όταν σου ζητά εξηγήσεις να σφυρίζεις αδιάφορα.
Είναι πολιτική απάτη να κρύβεσαι μετά την εκλογή σου και να βάζεις τα παπαγαλάκια σου να παρουσιάζουν το άσπρο για μαύρο.
Είναι πολιτική απάτη να διαδίδεις ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αντίθετη με ό,τι κάναμε και όταν η Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βγάζει επίσημη ανακοίνωση και διαψεύδει να κάνεις γαργάρα την διάψευση και τα δορυφορικά σου μέσα παραπληροφόρησης να την εξαφανίζουν.
Είναι πολιτική απάτη να λες ότι ο Σγουρός έχει ευθύνες για το ΧΥΤΑ Γραμματικού όταν ξέρεις πως το έργο χωροθετήθηκε το 2003 με νόμο που ψήφισαν και σημερινοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι πολιτική απάτη να διαδίδεις πως υπήρξαν καθυστερήσεις όταν όλοι οι αρμόδιοι φορείς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Επίτροπος Hahn, αρμόδια Υπουργεία, Διυπουργική Επιτροπή) αναγνωρίζουν πως το έργο που συντελέστηκε τα 2 τελευταία χρόνια που είχε την αρμοδιότητα ο Σγουρός δεν έχει προηγούμενο.
Είναι πολιτική απάτη να παρουσιάζεις την αυτονόητη πράξη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ να παραιτηθεί μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και να καλέσει την κ. Δούρου να αναλάβει τις ευθύνες της, ως μεθόδευση εξόδου της Περιφέρειας από τον Σύνδεσμο.
Εκτός και αν τα παπαγαλάκια της κ. Δούρου θέλουν να υποδείξουν αυτό ως λύση, μπροστά στο φόβο που τους έχει καταλάβει, συνειδητοποιώντας το μέγεθος των ευθυνών που έχουν αναλάβει και την αναντιστοιχία των υποσχέσεων τους με την σκληρή πραγματικότητα.
Οπότε η πολιτική απάτη συνοδεύεται και από την πολιτική αθλιότητα».

Ένα Σχόλιο to “Σγουρός προς Δούρου: Να μας πείτε που θα πάτε τα σκουπίδια της Αττικής αλλιώς κάνατε πολιτική απάτη”

  1. Αττική Says:

    Η πίκρα του από την ήττα είναι προφανής. Ξεκίνησε αντιπολίτευση στην Δούρου πριν καν αυτή αναλάβει. Όμως εκτός από πικραμένος, αποδεικνύεται και υβριστής. Χρησιμοποιεί μιία επιθετική γλώσσα απαράδεκτη. Ας κάνει υπομονή: πέντε χρόνια είναι, θα περάσουν. Και ας κατανοήσει ότι ύστερα από 8 χρόνια σ´ ενα αξίωμα, δεν χάθηκε ο κόσμος εάν υπάρξει μία εναλλαγή. Όσο για την δέσμευσή του ότι θα παραμείνει στην Περιφέρεια, την έχουμε συγκρατήσει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: