Ένωση Συλλόγων Δήμου Σαρωνικού: Το τελευταίο (ελεύθερο) καλοκαίρι;

ENΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
«Η ισχύς εν τη ενώσει»

Το τελευταίο (ελεύθερο) καλοκαίρι;

Φίλε/η
Η περίφημη «Αθηναϊκή Ριβιέρα» παίρνει την μορφή τερατουργήματος. Τουριστικά συγκροτήματα και μεζονέτες με ιδιωτικές παραλίες για τουρίστες υψηλών εισοδημάτων και με ελεγχόμενη είσοδο έναντι υψηλού αντιτίμου για τους πολίτες.
Με νομοσχέδιο που κατατέθηκε προς ψήφιση στη βουλή εκχωρούνται όλα τα δημόσια φιλέτα Γης του Σαρωνικού, (ακτές, αιγιαλός και παράκτια ζώνη) σε ιδιωτικά συμφέροντα για την δήθεν τουριστική ανάπτυξη.
Συρματοπλέγματα και μαντρότοιχοι κατά μήκος των ακτών και των παραλιών, όπως του Πεύκου στο Λαγονήσι, των Αλυκών στην Ανάβυσσο, καθώς και πλήθους άλλων από Φάληρο έως Σούνιο.
Χώροι ενταγμένοι σε προγράμματα προστασίας Natura, αναγνωρισμένοι για το φυσικό τους κάλλος, χώροι με έκδηλο ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, γίνονται βορά σε ιδιωτικά συμφέροντα υμετέρων για τσιμεντοποίηση και ληστρική εκμετάλλευση στο όνομα της ¨Δήθεν ανάπτυξης¨ τσαλακώνοντας ακόμη και το ίδιο το Σύνταγμα που εξασφαλίζει τις ακτές και τον αιγιαλό ως δημόσια περιουσία και ορίζει την ελεύθερη πρόσβαση χρήση τους από τους πολίτες.
Εάν νομίζεις πως το θέμα δεν σε αφορά, σκέψου την επόμενη φορά που θα ψήνεσαι στο καμίνι της Αθήνας και θα αναζητάς μια διέξοδο δροσιάς… Το ζήτημα αυτό ξεπερνά κατά πολύ τα συμφέροντα πολιτών ενός Δήμου. Είναι ζήτημα που αφορά όλη την Αττική (5.000.000 πολίτες!!!) και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Φίλε/η
Η δύναμη ενός λαού, είναι η συλλογικότητά του.
Η ευθύνη και η επιλογή είναι δική σου!
Μάθε… ενημερώσου… αντίδρασε!!!
Αν δεν το κάνεις, την επόμενη φορά που θα βρεθείς σε αυτές τις παραλίες….
θα θυμηθείς μπροστά από φράχτες και σεκιούριτι, πως αυτό ήταν πραγματικά….
το τελευταίο (ελεύθερο) καλοκαίρι…

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΉ ΕΠΙΤΡΟΠΗ(2299302128/6947611225/6977170049)

ΕΛΑ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ «ΠΑΡΑΛΙΕΣ SOS» που διοργανώνουν πολίτες και κινήματα την Πέμπτη 10 Ιουλίου στις 9.00 πμ. στην παραλία των Ευκαλύπτων Λαγονησίου .
Η συμμετοχή σου είναι απαραίτητη!!!!

Σ.Σ. Η δημοσίευση του συγκεκριμένου άρθρου δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η σύνταξη του BLOG υιοθετεί στο ελάχιστο το περιεχόμενο και τις διαπιστώσεις του.

Advertisements

8 Σχόλια to “Ένωση Συλλόγων Δήμου Σαρωνικού: Το τελευταίο (ελεύθερο) καλοκαίρι;”

 1. στοχαστης Says:

  Μπραβο ρε Άγγελε!!! να αγιασει το στόμα σου!!! Σε είχα υποτιμήσει! Επιτέλους κατάλαβες! Πιστεύω ότι είσαι ειλικρινής σε αυτό το σχόλιο. Δεν μας ενημερώνεις και για κάποια «εξωραιστικά σωματεία» τι ρόλο παίζουν εκτός από να χρηματίζονατι απο το δήμο. Άκουγα σε μία ταβέρνα έναν ανόητο «πρόεδρο» σωματείου που δήθεν έχει κάνει έργο να λέει ότι στη λίστα του σωματείου του είναι αυτός, η οικογένειά του και καμιά τριανταριά οικιστές που έρχονται μόνο για καλοκαίρι! Για πες μας τι ρόλο παιζουν τα σωματεία αυτά ‘μαιμού». θα μας υποχρεώσεις.
  Εγώ ένα βλέπω… ωρίμασες!!! Είδες τι κάνει ο χρόνος…

 2. nifalios Says:

  «Σ.Σ. Η δημοσίευση του συγκεκριμένου άρθρου δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η σύνταξη του BLOG υιοθετεί στο ελάχιστο το περιεχόμενο και τις διαπιστώσεις του».

  Το παράδοξο αττικέ παρατηρητή θα ήταν να συμφωνούσες με το περιεχόμενο και τις διαπιστώσεις του άρθρου.
  Άλλωστε είναι γνωστό τοις πάσι ότι «τα παπαγαλάκια» πάντα αποσκοπούν και προσδοκούν να επωφεληθούν τα μάλα από τις περιστάσεις, όπως και του λόγου σου. Το καταλαβαίνουμε απολύτως αξιότιμε κύριε Παρατηρητή αυτό. Όπως πολύ καλά θα καταλάβουμε γιατί θα αρχίσεις σε λίγο να «παραληρείς» για τις «καλές επενδύσεις» που θάρθουνε. Είναι πολλά τα λεφτά φίλε που παίζονται, τρέξε να προλάβεις και συ κανά ψίχουλο.

  • Είναι απόλυτα γνωστό, αγαπητέ αναγνώστη, τι ακριβώς υποστηρίζουμε εδώ και χρόνια, για την αξιοποίηση των παραλιών του Σαρωνικού. Θέλουμε και θα αγωνιστούμε για την Ελληνική Ριβιέρα στον Σαρωνικό. Δεν το κρύψαμε ποτέ και το υποστηρίζουμε επωνύμως. Μας αποδίδεις σκοπιμότητα και πρόθεση να διεκδικήσουμε κάποιο «ψίχουλο», μπορεί και να συμβαίνει. Μέχρι στιγμής έχουμε αποδείξει το αντίθετο, αλλά δεν έχουμε λόγους να σε πείσουμε για τίποτα.
   Προφανώς εσύ είσαι ικανοποιημένος να τα οικονομάς από κάποια καντινούλα που παραχωρεί στους τσάτσους του ο φελλός, με διαγωνισμούς μαϊμού, που είχε αναλάβει να οργανώνει η αμαρτωλή εταιρεία ΑΔΜΚΕΣ.
   Επειδή σχολιάζεις ανωνύμως, μπορούμε να φανταστούμε ότι είσαι εσύ ο ίδιος. Ίσως να είσαι αυτός που του έκλεισε το ΣΔΟΕ την καντίνα πέρσι στην Ανάβυσσο, ή ο αχρείος που φεύγοντας από το Πέτρινο της Αναβύσσου πήρε μαζί του το ταμείο, ή ο άλλος που άφησε έλλειμμα 6.500 €, αφού κέρναγε καθημερινά, συνυποψήφιους και υποψήφιους ψηφοφόρους του.
   Εμείς λοιπόν δεν θέλουμε καντίνες – τσαντιρομαχαλάδες, δεν θέλουμε στέκια διακίνησης ναρκωτικών και λέσχες μπαρμπουτιού. Θέλουμε οργανωμένες επιχειρήσεις, που θα κάνουν επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στην περιοχή, δίνοντας δουλειά στους επαγγελματίες, θα απασχολούν εκατοντάδες άτομα ως προσωπικό, που θα φέρνουν έσοδα στην χώρα από τον ποιοτικό τουρισμό και έσοδα στο δήμο, που θα προστατεύουν το περιβάλλον, γιατί αυτό θα είναι προς το συμφέρον και των επιχειρήσεών τους.
   Και δεν ενοχλούμαστε καθόλου, φίλε αναγνώστη, αν κλείσουν μερικά από τα 25 χιλιόμετρα παραλίας του Σαρωνικού ή μερικές εκατοντάδες μέτρα στην παραλία Αλυκών. Εμείς οι υπόλοιποι θα έχουμε καμιά εικοσαριά χιλιόμετρα παραλίας να απλώνουμε τις πετσέτες μας και τις κορμάρες μας, τίποτα δεν θα μας λείψει.
   Αυτό εξάλλου κάνουν όλες οι τουριστικές χώρες στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο ανεπτυγμένο κόσμο και δέχονται εκατομμύρια τουριστών, μεταξύ των οποίων χιλιάδων Ελλήνων που σπεύδουν στις Ριβιέρες για να απολαύσουν ποιοτικό τουρισμό. Έχουν όμως μια μεγάλη διαφορά όλες αυτές οι χώρες και ένα προτέρημα. Δεν έχουν ηλίθιους ΣΥΡΙΖέους σαν και εσένα.

 3. καλυβιωτης Says:

  Περιμενετε μεχρι τον σεπτεμβριο που θα αναλαβει ο σοφρονης θα τα καθαρισει ολα…

 4. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου Says:

  Δεν ξέρω ποιο δημοσιογραφικό καθήκον σας υποχρεώνει να δημοσιεύετε τις ανακοινώσεις ψεκασμένων ΑΝΤΑΡΣΟ-ΣΥΡΙΖΕΩΝ;

 5. Αλλού γι΄ αλλού Says:

  Λυπάμαι που αυτή την ανοησία την υπογράφει η Ένωση Συλλόγων της οποίας Γραμματέας είναι η Κυρία Λένα Γρηγοριάδη

 6. 12QWASZX Says:

  Στην παραλία αλυκών Αναβύσσου στο πέτρινο είχαμε μια καμπίνα ως αποδυτήριο και αλλάζαμε ρούχα και μαγιό. Όμως κάποιοι ανεγκέφαλοι την κάψανε το χειμώνα και ο δήμος δεν ευαισθητοποιήθηκε να την επισκευάσει! Ο κόσμος άρχισε τώρα να χρησιμοποιεί το κουβούκλιο στο σπιτάκι του ναυαγοσώστη για να αλλάζει ρούχα και μαγιό! Άρα αντί να επαναστατείτε και να κάνετε συλλαλητήριο κατά του κράτους(κυβέρνησης) ας κάνετε και μια στροφή στην πορεία σας και πάτε έξω από το δημαρχείο Σαρωνικού και τα τοπικά παρακλάδια του να διαμαρτυρηθείτε για καλοδιατηρημένες παραλίες και λειτουργικές για τους λουόμενους και τον λαό. Τότε θα είμαστε μαζί σας εδώ και τώρα! Το πρόβλημά μας δεν είναι υποθετικό αλλά πρακτικά και άμεσο. Γιαυτό δεν σας ακολουθεί ο λαός πια!

  • nifalios Says:

   Αγαπητέ φίλε, πλέον η παραλία των Αλυκών μεταβιβάστηκε από το ΥΠΟΙΚ στην ΕΤΑΔ, και σε λίγο θα πάει στο ΤΑΙΠΕΔ, ή στην «Παράκτιο Α.Ε».
   Μέχρι λοιπόν να γίνει η περαιτέρω μεταβίβαση θα πρέπει να απευθυνθείτε στην ΕΤΑΔ για να σας εξασφαλίσει ως αρμόδια τις λειτουργικές ανάγκες που επικαλείστε και όχι στο Δήμο Σαρωνικού, διότι δεν έχει καμία απολύτως,πλέον, αρμοδιότητα επ αυτής.
   Εδώ είναι το πρόβλημα αγαπητέ! Και μάλλον δεν θα έχετε καταλάβει ότι σε λίγο δεν θα έχετε (έχουμε) δικαίωμα πρόσβασης, γενικώς, αν πουληθεί η παραλία σε ιδιώτες.
   Ώρα να καταλάβετε λοιπόν τι έρχεται, τώρα είναι μόνο η αρχή. Σύντομα, πιστέψτε με πάρα πολύ σύντομα, πολυτελείς κατοικίες και ξενοδοχεία θα βρίσκονται στη θέση ακόμη και του κουβούκλιου του ναυαγοσώστη, που υπάρχει σήμερα.
   ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ, σε λάθος κατεύθυνση κοιτάς, αλλά από αλλού ήδη σου έρχεται!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: