Ενημέρωση Αυτοδιοικητικών παραγόντων για την επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Αττικής έως το λιμάνι του Λαυρίου

Προαστιακός - ΛαύριοΠραγματοποιήθηκε σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση από τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τους συνεργάτες του, σχετικά με την επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Αττικής έως το λιμάνι του Λαυρίου.
Ο Πρόεδρος της επιτροπής βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής κ. Βλάχος κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή, στάθηκε στην αναγκαιότητα υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, τονίζοντας παράλληλα πως θα πρέπει να είναι ένα έργο σύγχρονο, ολοκληρωμένο, που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και θα αναβαθμίσει το λιμάνι του Λαυρίου. Επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο έργο θα πρέπει να διαθέτει διπλή σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων, με νέα χάραξη όδευσης όπου κριθεί απαραίτητο, αλλά και με τη δημιουργία ανισόπεδων διαβάσεων. Επιπλέον τόνισε την ανάγκη οριοθέτησης των περιοχών γύρω από κάθε σταθμό στις οποίες θα μπορούν να γίνουν χώροι στάθμευσης, τόσο για τους υπάρχοντες (πχ Κορωπί, Παλλήνη κλπ) όσο και για τους νέους, ενώ ζήτησε από τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, να καταθέσει προς το ΥΠΕΚΑ, προτάσεις αλλαγής χρήσεων γης γύρω από τους σταθμούς, εν όψει τελικής συζήτησης του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αττικής – Θεσσαλονίκης. Τέλος o κ. Βλάχος, έκανε αναφορά στην δημιουργία της εξόδου 19 της Αττικής οδού, πάγιο αίτημα του Δήμου Παιανίας, ανακουφίζοντας με τον τρόπο αυτό, τον πολεοδομικό ιστό και την γύρω οικιστική περιοχή, εξυπηρετώντας παράλληλα και τις δύο βιομηχανικές περιοχές Κορωπίου και Παιανίας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στην συγκεκριμένη συνεδρίαση.
Στην συνεδρίαση της Επιτροπής προσεκλήθησαν όλοι οι Αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Ανατολικής Αττικής και παρευρέθηκαν ο Εκλεγμένος Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής κ. Πάρις Ευαγγελίου, ο Δήμαρχος Κορωπίου κ. Δημήτριος Κιούσης, ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου – Μεσογαίας κ. Σωτήρης Μεθενίτης, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Κώστας Λεβαντής, ο Εκλεγμένος Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς, ο Εκλεγμένος Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδας κ. Δημήτρης Μάρκου, ο Εκλεγμένος Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γεώργιος Σωφρόνης, ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας του Δήμου Παιανίας-Γλυκών Νερών κ. Ισίδωρος Μάδης, ο Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Σταύρος Ρόζης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαυρεωτικής κα. Αρετούσα Μακρή και ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λαυρεωτικής κ. Ιωάννης Ξευτέρης.
Ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δεσμεύτηκε στην Επιτροπή, το επόμενο διάστημα να καλέσει όλους τους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες της περιοχής, για αναλυτική ενημέρωση της πορείας του έργου.

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Ενημέρωση Αυτοδιοικητικών παραγόντων για την επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Αττικής έως το λιμάνι του Λαυρίου”

  1. Πολύ καλότο άρθρο σας! Συγχαρητήρια!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: