Στην «ορθή επανάληψη» της Δούρου, «αποκαταστάθηκε» το Κέντρο Μεταναστών Λαυρίου

kentrolavriou_dourouΤο πρώτο δελτίο τύπου με θέμα την συνάντηση της της εκλεγμένης Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου με την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης, Σεσίλια Μάλστρομ, αναφέρεται στα ζητήματα ασύλου και μεταναστευτικών ροών τα οποία βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης.
Η Ρένα Δούρου υπογράμμισε στην Επίτροπο ότι η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος δεν μπορεί να γίνεται μέσω κέντρων κράτησης, όπως αυτά του Λαυρίου και της Αμυγδαλέζας, που αντίκεινται στο Σύνταγμα και την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Και ειδικότερα κέντρων κράτησης όπως αυτό που σχεδιάζεται από την κυβέρνηση, εν κρυπτώ και παραβύστω, χωρίς ενημέρωση των πολιτών και διαβούλευση, στο χώρο του νοσοκομείου της Αγίας Βαρβάρας στην Αττική. Παρατήρησε επίσης ότι το κλείσιμο των συνόρων του Έβρου απέδειξε την χρεοκοπία της λογικής στην οποία κινείται σήμερα η FRONTEX – λογική η οποία διογκώνει τα ρεύματα των αιτούντων άσυλο, το οποίο παρέχει με το σταγονόμετρο η κυβέρνηση, σε σχέση με τις άλλες χώρες της ΕΕ.

Στην ορθή επανάληψη του δελτίου τύπου αναφέρει όλα τα προηγούμενα με την εξής διόρθωση «Η Ρένα Δούρου υπογράμμισε στην Επίτροπο ότι η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος δεν μπορεί να γίνεται μέσω κέντρων κράτησης, όπως αυτά της Κορίνθου και της Αμυγδαλέζας, που αντίκεινται στο Σύνταγμα και την ευρωπαϊκή νομοθεσία».

Τελικά δεν καταλάβαμε, το Κέντρο Μεταναστών Λαυρίου ήταν μέσα στην ατζέντα της συζήτησης της Δούρου με την Ευρωπαία Επίτροπο ή όχι;

Να θεωρήσουμε ότι το γραφείο τύπου της νέας Περιφερειάρχου, έχει στελεχωθεί από κρετίνους; Να υποθέσουμε ότι η νέα Περιφερειάρχης δεν γνωρίζει ποια είναι ακριβώς η λειτουργία του Κέντρου μεταναστών του Λαυρίου; Μάλλον πρέπει να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η γυναίκα είναι επικίνδυνη και το αποδεικνύει ήδη πριν αναλάβει τα καθήκοντά της.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: